English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ - ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

www.tips-fb.com
ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ-SMOKIN' ACES



Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΚΑΡΝΑΧΑΝ
Σενάριο: ΤΖΟ ΚΑΡΝΑΧΑΝ
Ηθοποιοί: ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ , ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ , ΡΕΙ ΛΙΟΤΑ , ΡΑΙΑΝ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ , ΤΖΕΡΕΜΙ ΠΙΒΕΝ , ΑΛΙΣΙΑ ΚΙΖ
Διάρκεια: 110 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2007
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ, ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ

Περίληψη

Λίμνη Τάχο, Νεβάδα. Δύο πράκτορες του FBI αναλαμβάνουν να προστατέψουν ένα μάγο που γίνεται, για αδιευκρίνιστους λόγους, από προστατευόμενος της Μαφίας, στόχος της. Κι ενώ το FΒΙ τον παρακολουθεί στενά, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό θα είναι αρκετό για να επιζήσει, καθώς ένα πλήθος δολοφόνων τον καταδιώκει και ο μαγικός κόσμος των ψευδαισθήσεων αρχίζει σιγά - σιγά να καταρρέει…

* Καταιγιστική δράση, εκκεντρικοί χαρακτήρες, μαύρο χιούμορ, ανορθόδοξη φόρμα και πολλά… τραπουλόχαρτα συνιστούν τα συστατικά στοιχεία της ταινίας.
* Το Λας Βέγκας της δεκαετίας του ’60 και του ’70 και η φημολογούμενη σχέση του Φρανκ Σινάτρα με τη μαφία ενέπνευσαν τον Κάρναχαν και… έπλασε τον Μπάντι, το μάγο (Τζέρεμι Πίβεν).
* Το να είσαι μάγος στα χαρτιά δεν είναι και τόσο εύκολο… Έτσι, ο Τζέρεμι Πίβεν μαθήτευσε δίπλα στο Σκωτσέζο ταχυδακτυλουργό Ρ. Πολ Γουίλσον, ενώ εμφανίστηκε ζωντανά και σε γνωστό κλαμπ του Χόλιγουντ ως guest star.
* Μια ταινία δράσης όπως αυτή απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση και η πλειοψηφία των ηθοποιών - με εξαίρεση τον Ράιαν Ρέινολντς λόγω της ταινίας Blade: Trinity - δεν διέθετε ανάλογα «προσόντα».
* Ο Τζέρεμι Πίβεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Κάρναχαν αφότου είδε την ταινία του Narc, οπότε μόλις άκουσε το όνομα του σκηνοθέτη άμεσα έκλεισε για το Smokin’ Aces.
* Στην πλευρά του νόμου, η τριανδρία Ρέι Λιότα, Ράιαν Ρέινολντς και Άντι Γκαρσία. Τον Ρ. Ρέινολντς τον γοήτευσε το γεγονός ότι κάθε χαρακτήρας στην ταινία κρύβει εκπλήξεις και μυστικά, τον Ρ. Λιότα ο σκηνοθέτης, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο Narc, ως παραγωγός και πρωταγωνιστής και τον Α. Γκαρσία, το σενάριο που του θύμιζε μαύρη κωμωδία.
* Η τραγουδίστρια Αλίσια Κιζ κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο με την ταινία αυτή, επιδιώκοντας να δώσει στο κοινό της, ως ηθοποιός αυτή τη φορά, κάτι που σίγουρα δεν θα το περίμενε. «Όσο διάβαζα το σενάριο, τόσο περισσότερο με έλκυε. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ζωή που το κάνει ενδιαφέρον, αλλά και ο τρόπος που η κάθε ιστορία ενώνεται με την επόμενη. Ό,τι πιστεύεις, ανατρέπεται. Φτάνοντας στο τέλος, είχα γοητευτεί.». 
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΥΜΑ-3:10 TO YUMA




Σκηνοθεσία: ΤΖΕΙΜΣ ΜΑΝΓΚΟΛΝΤ
Σενάριο: ΜΑΙΚΛ ΜΠΡΑΝΤ, ΧΑΛΣΤΕΝΤ ΓΟΥΕΛΣ
Ηθοποιοί: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΙΛ , ΓΚΡΕΤΣΕΝ ΜΟΛ , ΝΤΑΛΑΣ ΡΟΜΠΕΡΤΣ , ΜΠΕΝ ΦΟΣΤΕΡ , ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ , ΑΛΑΝ ΤΟΥΝΤΑΙΚ , ΒΙΝΕΣΑ ΣΟ , ΛΟΓΚΑΝ ΛΕΡΜΑΝ , ΠΙΤΕΡ ΦΟΝΤΑ
Διάρκεια: 122 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Είδος ταινίας: ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ



Ο Νταν Έβανς, που ζει με την οικογένειά του σε ράντσο της Αριζόνα, αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. Αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη τους, έχει χάσει και το σεβασμό του γιου του. Μέχρι που ο διάσημος κακοποιός Μπεν Γουέιντ συλλαμβάνεται - το πρώτο και ευκολότερο βήμα στο δρόμο του για την φυλακή... Γιατί, τα μέλη της συμμορίας του καραδοκούν να τον ελευθερώσουν! Ο σερίφης λοιπόν αποφασίζει να προσλάβει μισθωτούς για να συνοδέψουν τον κακοποιό στο ταξίδι με τρένο για το δικαστήριο της Γιούμα. Ο Έβανς θα είναι ένας από αυτούς, για να κερδίσει τα χρήματα. Όμως ο Γουέιντ ακόμα και αλυσοδεμένος, είναι επικίνδυνος. Αλάνθαστος μαθητής της ανθρώπινης φύσης, εντοπίζει τις αδυναμίες των άλλων και τις μετατρέπει σε ευκαιρίες του. Κατά την διάρκεια αυτού του 3ημερου ταξιδίου όμως, ο Έβανς ανακαλύπτει και πάλι τις χαμένες δυνάμεις του, λυτρώνεται από τους φόβους του και ξανακερδίζει τον θαυμασμό της οικογένειάς του...

Φρέσκος αέρας φυσάει στο αμερικάνικο είδος γουέστερν από τον σκηνοθέτη των ταινιών "Walk The Line" και "Το Κορίτσι Που Άφησα Πίσω" Τζέιμς Μάνγκολντ.

Στο πρωταγωνιστικό δίδυμο, ενσάρκωση του Καλού και του Κακού, ο βραβευμένος με Όσκαρ Ράσελ Κρόου ("Ο Μονομάχος", "Ένα Υπέροχο Μυαλό") και ο Κρίστιαν Μπέιλ ("The Prestige", "Batman Begins").

Πρόκειται για ριμέικ του κλασικού γουέστερν του 1957 "Το Τελευταίο Τρένο γα τη Γιούμα" με τους Γκλεν Φορντ και Βαν Χέφλιν, σε σκηνοθεσία του Ντέλμερ Ντέιβς.

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 505x755.



U TURN

Σκηνοθεσία : Oliver Stone
Παραγωγή: Arizona and California/USA/1997
Διάρκεια : 125min


Sean Penn

Jennifer Lopez

Nick Nolte


Ταξιδεύοντας μέσα στην έρημο με ένα παλιό αυτοκίνητο, (Sean penn) έχοντας μια μικρή βαλίτσα γεμάτη με χρήματα, οδεύει προς μια πολιτεία για την εξόφληση παλιών λογαριασμών. Ξαφνικά μια βλάβη στο αυτοκίνητο θα αναγκάσει τον πρωταγωνιστή να σταματήσει σε ένα κοντινό και απόμακρο χωριό. Ενώ όλα δείχνουν καλά περιμένοντας να φτιαχτεί το αμάξι στο συνεργείο του χωριού, κάτι απρόσμενο θα οδηγήσει τον πρωταγωνιστή σε ένα πολύ μεγάλο και επικίνδυνο παιχνίδι. Μια ληστεία σε ένα mini market, θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί η πληρωμή του χρέους του. Απελπισμένος προσπαθώντας να βρει μια λύση για τα κλαπέντα χρήματα, τότε του δίνονται, όχι μια αλλά δυο!
Κινητήριος μοχλός της ιστορίας, είναι η γοητευτική κοπέλα του χωριού, Jennifer Lopez, όπου θα παίξει καθοριστικό ρόλο, κρύβοντας παράλληλα ένα ακάθαρτο παρελθόν, ενώ προσπαθεί να δραπετέψει από την "φυλακή" της. Οι σουρεαλιστικοί κάτοικοι του χωριού, συν το αγωνιώδες σενάριο, συνθέτουν ένα κωμικοτραγικό φιλμ, με αβέβαιο αποτέλεσμα για τον πρωταγωνιστή.

Ωραίο σενάριο και σκηνοθεσία, με ωραία τροπή της υπόθεσης! Η εγρήγορση του φιλμ, κρατούν σε αγωνία τον θεατή μέχρι το τέλος.


Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΕΚΑ-OCEAN'S ELEVEN


Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΣΟΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Σενάριο: ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΕΙΤΟΝ ΤΖΟΝΣΟΝ, ΤΖΑΚ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΑΣΕΛ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ , ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ , ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΙ , ΝΤΟΝ ΤΣΙΝΤΛ , ΚΕΙΣΙ ΑΦΛΕΚ , ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ , ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ , ΕΛΙΟΤ ΓΚΟΥΝΤ , ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ , ΜΠΕΡΝΙ ΜΑΚ , ΣΚΟΤ ΚΑΑΝ , ΣΕΣΙΛΙΑ ΑΝ ΜΠΕΡΤ , ΠΟΛ ΝΟΛΑΝ , ΚΑΡΟΛ ΦΛΟΡΕΝΣ , ΛΟΡΙ ΓΚΑΛΙΝΣΚΙ , ΤΙΜΟΘΙ ΠΟΛ ΠΕΡΕΖ , ΦΡΑΝΚ ΠΑΤΟΝ , ΕΝΤΙ ΤΖΕΙΜΣΟΝ , ΧΟΡΧΕ ΧΕΡΝΑΝΤΕΖ
Διάρκεια: 117 λεπτά
Πρεμιέρα: Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2002
Χρονολογία παραγωγής: 2001
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΜΕΡΙΚΗ


Περίληψη

Ο γοητευτικός Ντάνι ΄Οσιαν (ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ) είναι αυτό που θα λέγαμε άνθρωπος της δράσης. Δεν έχουν περάσει ούτε εικοσιτέσσερις ώρες από τη στιγμή που βγήκε από μια φυλακή στο Νιου Τζέρσεϊ με λόγο τιμής για έντιμη συμπεριφορά, κι αυτός ο αγέλαστος, μα χαρισματικός απατεώνας καταστρώνει ήδη το καινούργιο του σχέδιο. Παραμένοντας πιστός σε τρεις αρχές: «Μην προκαλείς πόνο, μην κλέβεις από κάποιον που δεν του αξίζει κάτι τέτοιο και παίξε το παιχνίδι σαν να μην έχεις τίποτε να χάσεις», ο Ντάνι ενορχηστρώνει την πιο περίπλοκη και καλοσχεδιασμένη ληστεία που έγινε ποτέ. Μέσα σ΄ ένα βράδυ, ο Ντάνι επιλέγει μια ομάδα από έντεκα σπεσιαλίστες -ανάμεσά τους έναν ικανότατο χαρτοπαίκτη (ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ), έναν επιδέξιο πορτοφολά (ΜΑΤ ΝΤΕΪΜΟΝ) και έναν ειδικό στις ανατινάξεις (ΝΤΟΝ ΤΣΙΝΤΛ). ΄Ολοι μαζί θα επιχειρήσουν να κλέψουν πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια από τρία καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον Τέρι Μπένεντικτ (ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ), έναν φινετσάτο αλλά αδίστακτο επιχειρηματία, ο οποίος έχει δεσμό με την πρώην σύζυγο του Ντάνι, Τες (ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ). Σύμπτωση ή κίνητρο; Μόνον ο Ντάνι θα μπορούσε να μας απαντήσει. Προκειμένου ν΄ αρπάξει το χρήμα, θα πρέπει σε αντάλλαγμα να ρισκάρει όχι μόνο τη ζωή του αλλά και τη μοναδική ευκαιρία να επανασυνδεθεί με την Τες. ΄Ομως, αν τελικά πάνε όλα σύμφωνα με το περίπλοκο, σχεδόν απραγματοποίητο σχέδιό του, τότε δεν θα έχει το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα στο ρίσκο της ληστείας και στον κίνδυνο να χάσει την Τες οριστικά... ή μήπως όχι;



ΟΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ (THE EXPENDABLES) του Σιλβέστερ Σταλόνε
με τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Ντολφ Λούντγκρεν, Μίκι Ρουρκ, Έρικ Ρόμπερτς, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μπρους Γουίλις



Υπόθεση: Μια ομάδα έξι άριστα εκπαιδευμένων μισθοφόρων, γνωστή ως "The Expendables", προσλαμβάνεται από τον μυστηριώδη κύριο Τσερτς, με σκοπό να ανατρέψει τον δικτάτορα ενός νησιού, που βρίσκεται κοντά στη Βραζιλία. Στο κατόπι τους όμως βρίσκονται ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας που αναζητά εκδίκηση.

Πρωταγωνιστούν:

Sylvester Stallone ... Barney 'The Schizo' Ross
Jason Statham ... Lee Christmas
Jet Li ... Yin Yang
Dolph Lundgren ... Gunnar Jensen
Eric Roberts ... James Monroe
Randy Couture ... Toll Road
Steve Austin ... Dan Paine
David Zayas ... General Garza
Giselle Itié ... Sandra
Terry Crews ... Hale Caesar
Mickey Rourke ... Tool
Senyo Amoaku ... Tall Pirate
Hank Amos ... Paul
Charisma Carpenter ... Lacy
Gary Daniels ... The Brit
Lauren Jones ... Cheyenne
Amin Joseph ... Pirate leader
Arnold Schwarzenegger ... Trench
Bruce Willis ... Mr. Church

Σκηνοθεσία
Sylvester Stallone

Σενάριο
Sylvester Stallone
Χρονολογία παραγωγής
2010

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Διάρκεια
99'

Είδος ταινίας
ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ
PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME




του Μάικ Νιούελ
με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέμα Άρτερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άλφρεντ Μολίνα, Τόμπι Κέμπελ

Υπόθεση: Στα βάθη της μαγευτικής αυτής χώρας, ένας πρίγκιπας (Tζέικ Γκίλενχαλ) χωρίς τη θέληση του, ενώνει τις δυνάμεις του με μια μυστηριώδη πριγκίπισσα (Τζέμα Άρτερτον) ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Πρέπει μαζί να προστατέψουν ένα αρχαίο στιλέτο που έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει την Άμμο του Χρόνου – ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο και να επιτρέψει σε όποιον το έχει στην κατοχή του να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου!

Πρωταγωνιστούν:

Jake Gyllenhaal ... Prince Dastan
Gemma Arterton ... Tamina
Ben Kingsley ... Nizam
Alfred Molina ... Sheik Amar
Toby Kebbell
Reece Ritchie
Richard Coyle
Ambika Jois ... Tamina's Attendant
Gisli Orn Garoarsson ... The Vizier
Ronald Pickup
Steve Toussaint
Dave Pope ... Giant Scimitar Hassansin
Daud Shah ... Asoka
Selva Rasalingam ... Persian Captain
Luke Beach ... Young King Sharaman Boy
Thomas DuPont ... Whip-Blade Hassansin
Stephen A. Pope ... Roham
Charlie Banks ... Young King Sharaman

Σκηνοθεσία
Mike Newell

Σενάριο
Doug Miro
Carlo Bernard
Jordan Mechner
Boaz Yakin
Jordan Mechner

Είδος ταινίας
ΔΡΑΣΗΣ, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ



Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ-OCEAN`S TWELVE




Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΣΟΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Σενάριο: ΤΖΟΡΤΖ ΝΟΛΦΙ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ , ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ , ΝΤΟΝ ΤΣΙΝΤΛ , ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ , ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ , ΒΕΝΣΑΝ ΚΑΣΕΛ , ΚΑΘΡΙΝ ΖΕΤΑ ΤΖΟΟΥΝΣ , ΒΕΝΣΑΝ ΚΑΣΕΛ , ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ
Διάρκεια: 120 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2003
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ


Περίληψη

Το πιο εντυπωσιακό all star cast που είδαμε σε ταινία τα τελευταία χρόνια, στο πιο αναμενόμενο sequel της χρονιάς!

Τρία χρόνια μετά, η Συμμορία των Έντεκα επανέρχεται ανανεωμένη και ενισχυμένη με ένα ακόμα μέλος, τη γοητευτική Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Οι δουλειές της συμμορίας ανοίγουν και η δράση της επεκτείνεται από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες! Η Συμμορία οργανώνει ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές ληστείες, ενώ έχει να αντιμετωπίσει τον διψασμένο για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ, ένα δαιμόνιο ντετέκτιβ της Γιούροπολ και ένα μυστηριώδη Γάλλο απατεώνα. Πως θα τα καταφέρουν οι διάσημοι απατεώνες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να διοργανώσουν τη μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα;

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ο Ντάνι Όσιαν (ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΙ) και η ομάδα του, με πρώτους και καλύτερους τον πληροφοριοδότη του, τον Ράστι Ράιαν (ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ), τον πολλά υποσχόμενο πορτοφολά Λάινους Κάλντγουελ (ΜΑΤ ΝΤΕIΜΟΝ), τον ειδικό στα εκρηκτικά Μπάσερ Ταρ (ΝΤΟΝ ΤΣΙΝΤΛ) και το διαρρήκτη χρηματοκιβωτίων Φρανκ Κάτον (ΜΠΕΡΝΙ ΜΑΚ), πραγματοποίησαν μια από τις πιο παράτολμες αλλά και ταυτόχρονα κερδοφόρες ληστείες στην παγκόσμια ιστορία, κλέβοντας από τον αδίστακτο επιχειρηματία, Τέρι Μπένεντικτ (ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ), και το τελευταίο νόμισμα που είχε φυλάξει στο, θεωρούμενο ως τότε, απαραβίαστο χρηματοκιβώτιό του στο Λας Βέγκας. Αφού μοίρασαν τα λάφυρα των 160 εκατομμυρίων δολαρίων, το κάθε μέλος της διαβόητης ομάδας του Όσιαν αποφάσισε να ζήσει ένα έντιμο βίο, μία όσο τον δυνατόν πιο αθόρυβη, απλή, καθημερινή ζωή… αλλά να που προέκυψε μια καινούργια πρόκληση, προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Τες (ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ), της γυναίκας του Ντάνι. Όταν κάποιος παραβαίνει τον Κανόνα Νούμερο Ένα και τους καρφώνει στον Μπένεντικτ, ο έντιμος βίος δεν είναι πλέον μία λογική επιλογή για κανέναν τους. Ο Τέρι θέλει πίσω τα 160 εκατομμύρια δολάρια και μάλιστα με τόκο γιατί αλλιώς, αλίμονό τους. Και, όπως ανακαλύπτουν τα μέλη της συμμορίας, ο Μπένεντικτ δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο, που διαθέτοντας δύναμη και όρεξη για εκδίκηση, ψάχνει για τους Έντεκα του Όσιαν…

Όταν ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, με τα λαμπερότερα ονόματα στους πρώτους ρόλους, έφτιαξε το μοντέρνο ριμέικ της κλασικής ταινίας, Η Συμμορία των Έντεκα, που προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2001, η ταινία έγινε τέτοια παγκόσμια επιτυχία, που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο μεγάλες προσδοκίες του καθιερωμένου παραγωγού Τζέρι Γουέιντραουμπ. Βέβαια από την αρχή έτρεφα μεγάλες ελπίδες για τη Συμμορία των Έντεκα, γιατί είχαμε μία εκπληκτική ομάδα πρωταγωνιστών, έναν λαμπρό σκηνοθέτη, ένα καλογραμμένο σενάριο και μια πανέξυπνη ιστορία, θυμάται ο Γουέιντραουμπ! Νομίζω ότι ένας λόγος που οι θεατές πηγαίνουν στις ταινίες είναι για να ξεφύγουν από τα καθημερινά τους προβλήματα. Αγοράζουν ένα κουτί με ποπ-κορν, ένα αναψυκτικό και κάθονται για να απολαύσουν την ταινία και να περάσουν εκπληκτικά. Γρήγορα έγινε κοινό μυστικό ανάμεσα στους θεατές ότι όποιος πάει να δει τη Συμμορία των Έντεκα, θα περάσει μια αξέχαστη κινηματογραφική βραδιά! Ξεκίνησα με την αρχική ιδέα ότι στη ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ, ο Μπένεντικτ κατάφερε να εντοπίσει όλα τα μέλη της συμμορίας που τον λήστεψαν, οπότε αυτοί έπρεπε να καταφύγουν στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσουν μία σειρά από ληστείες, με σκοπό να μπορέσουν να τον ξεπληρώσουν. Αντίθετα από την πρώτη ταινία, όπου διασκέδαζες βλέποντας όλα τα μέλη της συμμορίας να πετυχαίνουν το στόχο τους και να φτάνουν ως τη θριαμβευτική τους κατάληξη, εδώ σκέφτηκα ότι θα είχε περισσότερη πλάκα αν στη ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ τους πήγαιναν, από την αρχή, όλα στραβά! Tόσο εγώ όσο και ο ΤΖΟΡΤΖ είχαμε έναν απίστευτο αριθμό από ιδέες, τις οποίες από την αρχή προσπαθήσαμε να τις στριμώξουμε ώστε να χωρέσουν όλες στο σενάριο που επεξεργαζόμασταν. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε γράψει ΠΕΝΤΕ σενάρια από τις τόσες πολλές ιδέες που μας ήρθαν στο μυαλό και τις αναπτύξαμε, λέει ο Τζορτζ Νόλφι, ο σεναριογράφος της ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ. 
 Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ-OCEAN'S THIRTEEN



Σκηνοθεσία: ΣΤΙΒΕΝ ΣΟΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Σενάριο: ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΟΠΕΛΜΑΝ, ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΛΕΒΙΕΝ
Ηθοποιοί: ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ , ΝΤΟΝ ΤΣΙΝΤΛ , ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ , ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ , ΕΛΙΟΤ ΓΚΟΥΝΤ , ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ , ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΙ , ΜΠΕΡΝΙ ΜΑΚ , ΕΛΕΝ ΜΠΑΡΚΙΝ , ΕΛΕΝ ΜΠΑΡΚΙΝ , ΚΑΡΛ ΡΑΙΝΕΡ
Διάρκεια: 123 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2007
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ


Περίληψη

Μόνο για ένα λόγο θα αποφάσιζαν ο Ντάνι Όσεαν (Τζορτζ Κλούνι) και η συμμορία να οργανώσουν ξανά μία ριψοκίνδυνη ληστεία καζίνο: να υπερασπιστούν έναν από την ομάδα τους.
Όταν ο αδίστακτος ιδιοκτήτης καζίνο Γουίλι Μπάνκ (Αλ Πατσίνο) εξαπατάει τον Ρούμπεν Τίσκοφ (Έλιοτ Γκουλντ), μέλος της αρχικής συμμορίας των 11, ο Ντάνι και η υπόλοιπη συμμορία συνεργάζονται για άλλη μία φορά προκειμένου να "ξετινάξουν τη μπάνκα"!
"Η Συμμορία των Δεκατριών" ενώνει ξανά τους ηθοποιούς Τζορζτ Κλούνι, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Ντον Τσιντλ, Μπέρνι Μακ, Κέισι Άφλεκ, Σκοτ Κάαν, Έντι Τζέμισον και Σαομπό Κιν με τους Καρλ Ρέινερ και Έλιοτ Γκουλντ. Ο Αλ Πατσίνο συμμετέχει και αυτός στο καστ, ενσαρκώνοντας τον Γουίλι Μπανκ, ενώ η Έλεν Μπάρκιν παίζει την Άμπιγκεϊλ Σπόντερ, το "δεξί του χέρι".


Την πρώτη φορά, ο Ντάνι Όσεαν (Τζορτζ Κλούνι) και η παρέα του λήστεψαν το μεγαλύτερο καζίνο του Λας Βέγκας. Στο πλευρό του είχε, τότε, την Τζούλια Ρόμπερτς και αντίπαλός του ήταν ο Άντι Γκαρσία. Τη δεύτερη φορά, η παρέα ξεκίνησε ληστείες στην Ευρώπη και επέκτεινε τη δράση της στη Ρώμη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ. Και εκείνη τη φορά, την παράσταση έκλεψαν τόσο οι βασικοί πρωταγωνιστές, όσο και οι «λαμπεροί» δεύτεροι ρόλοι, τους οποίους υποδύθηκαν οι Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Μπρους Γουίλις. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, μαζί με τον Τζορτζ Κλούνι και τον Τζέρι Γουέιντραουμπ, αποφάσισαν να δώσουν και μια τρίτη ευκαιρία στη συμμορία του Όσεαν να αποδείξει το ταλέντο της σε σχεδόν ακατόρθωτες ληστείες. Αυτή τη φορά, βάζουν στόχο το καζίνο του Γουίλι Μπανκς στο Λας Βέγκας. Τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη υποδύεται ο Αλ Πατσίνο. Το πιο εντυπωσιακό all-star cast επιστρέφει, έχοντας στο πλευρό του την Έλεν Μπάρκιν!

Στα παρασκήνια της ταινίας «Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ»

* Ο παραγωγός Τζέρι Γουαάιντραουμπ είχε τηλεφωνήσει 18 μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας σε όλα τα μέλη της παλιάς συμμορίας, προσπαθώντας να τους κάνει να δεσμευτούν για τη νέα ταινία, με την ατάκα: «Θα κάνουμε τη Συμμορία των Δεκατριών το καλοκαίρι του 2006. Ετοιμάσου. Αλλιώς, θα σε φέρουμε με το ζόρι!»
* Ο Σαόμπο Κιν, που παίζει τον εκπληκτικό μικρόσωμο Κινέζο ακροβάτη Γεν, σχολιάσε με αφορμή την ταινία, «Ο ρόλος μου στην πρώτη και δεύτερη συνέχεια ήταν πολύ πιο εύκολος επειδή απαιτούσε σωματική προσπάθεια και τα ακροβατικά είναι κάτι πολύ εύκολο για μένα. Αυτή η ταινία ήταν πολύ πιο δύσκολη επειδή έπρεπε να μάθω να λέω περισσότερες ατάκες!»
* Η ΜΠΑΡΚΙΝ είχε μία σκηνή και στο Ocean’s Twelve, η οποία όμως κόπηκε στην τελική κόπια. Οπότε ο Σόντερμπεργκ της το χρωστούσε να παίξει στο τρίτο σίκουελ. .
* Ο σκηνογράφος Φίλιπ Μεσίνα, ανέλαβε να οργανώσει τη μεταμόρφωση ενός τεράστιου πλατό σε πολυτελές ξενοδοχείο και καζίνο του Λας Βέγκας. Χαρακτηριστικά είναι και τα φωτιστικά που χρησιμοποιήθηκαν στα γυρίσματα. Πάνω από το τραπέζι με τα ζάρια ήταν κρεμασμένο ένα φωτιστικό που ζύγιζε 400 κιλά, από φυσητό αυστριακό γυαλί και έφτασε στο στούντιο μέσα σε δέκα κιβώτια. Για τη συναρμολόγησή του χρειάστηκε μία ομάδα πέντε ατόμων και μία ολόκληρη εβδομάδα, ενώ ειδικά στηρίγματα έπρεπε να προστεθούν στο ταβάνι του πλατό για να συγκρατούν το βάρος του.
* Μετά το τέλος των γυρισμάτων, ο Γουάιντραουμπ βρήκε μία αίθουσα συνεδρίων κοντά στο πλατό που έκαναν γυρίσματα, και έβαλε να τη μετατρέ*ψουν σε μία κανονική λέσχη, εφοδιασμένη με τηλεόραση, ποδοσφαιράκια, τραπέζια για τυχερά παιχνίδια και βιβλιοθήκη, στην οποία προσφερόταν και πρωινό, γεύμα και δείπνο. Μετά μοίρασε σε κάθε μέλος της συμμορίας μία κάρτα της «Λέσχης του Όσιαν» με την εξής σημείωση: «Είσαι ισόβιο μέλος. Αν ο οποιοσδή*ποτε από εμάς συναντήσει οποιοδήποτε άλλο μέλος, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και δεν έχει αυτή την κάρτα μαζί του, τότε θα κεράσει τα ποτά!»
Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ-BODY OF LIES



Σκηνοθεσία: ΡΙΝΤΛΕΙ ΣΚΟΤ
Σενάριο: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΜΟΝΑΧΑΝ
Ηθοποιοί: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ , ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ , ΑΛΙ ΣΟΥΛΙΜΑΝ , ΟΣΚΑΡ ΙΣΑΑΚ , ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ , ΟΣΚΑΡ ΑΙΖΑΚ
Διάρκεια: 128 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2008
Χρονολογία παραγωγής: 2008
Είδος ταινίας: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ



Ένας πράκτορας της CIA μεταβαίνει στην Ιορδανία για να εντοπίσει έναν απ' τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες. Παρά το γεγονός ότι έχει τη βοήθεια των Μυστικών Υπηρεσιών της Ιορδανίας, αυτή η αντίξοη συνεργασία θα οδηγήσει τις δυο πλευρές σε πολιτισμικές και ηθικές αντιπαραθέσεις. Η ταινία Η ΠΛΕΚΤΑΝΗ (BODY OF LIES) αποτελεί κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Ιγκνάσιους.

Η σκηνοθεσία είναι του Ρίντλεϊ Σκοτ («American Gangster», «Gladiator») και το σενάριο του βραβευμένου με Όσκαρ Γούλιαμ Μόναχαν («The Departed»). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο («Blood Diamond», «The Departed», «Gangs of New York») και τον βραβευμένο με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, Ράσελ Κρόου («Gladiator», «L.A. Confidential», «A Beautiful Mind»).
AMERICAN GANGSTER




Σκηνοθεσία: ΡΙΝΤΛΕΙ ΣΚΟΤ
Σενάριο: ΣΤΙΒΕΝ ΖΑΙΛΙΑΝ, ΜΑΡΚ ΤΖΕΙΚΟΜΠΣΟΝ
Ηθοποιοί: ΚΟΥΜΠΑ ΓΚΟΥΝΤΙΝΓΚ ΤΖΟΥΝΙΟΡ , ΝΤΕΝΖΕΛ ΓΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ , ΡΑΣΕΛ ΚΡΟΟΥ , ΤΣΙΟΥΕΤΕΛ ΙΤΖΑΙΦΟΡ , ΤΖΟΣ ΜΠΡΟΛΙΝ , ΑΡΜΑΝ ΑΣΑΝΤΕ
Διάρκεια: 157 λεπτά
Πρεμιέρα: Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2007
Χρονολογία παραγωγής: 2007
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ



Κανένας δεν ήξερε τον Φρανκ Λούκας, τον οδηγό ενός από τους κυρίαρχους Νονούς της πόλης, μέχρι που βρίσκει την ευκαιρία, μετά τον ξαφνικό θάνατο του αφεντικού του, να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία και να ζήσει το δικό του Αμερικανικό Όνειρο. Σταδιακά, προμηθεύοντας τους δρόμους με ανόθευτα ναρκωτικά σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, αποκτά τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών, κατατροπώνει τα υπόλοιπα συνδικάτα του εγκλήματος και εξελίσσεται σε εξέχοντα κοινωνικό παράγοντα.
Ο Ρίτσι Ρόμπερτς από την άλλη, είναι ένας αστυνομικός με τέτοιες διασυνδέσεις που ουσιαστικά ελέγχει τον υπόκοσμο των ναρκωτικών, δίχως να "λαδώνεται". Σταδιακά, αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάποιος, πέρα από τις γνωστές οικογένειες της Μαφίας, αναρριχάται στην εξουσία της διακίνησης ναρκωτικών και βάζει σκοπό του να τον συλλάβει… Ο Λούκας και ο Ρόμπερτς, μολονότι σε αντίπαλα στρατόπεδα, μοιάζουν σε πολλά, καθώς και οι δυο υιοθετούν ηθικούς κώδικες που τους διαφοροποιούν από τους συναδέλφους τους… Όταν όμως έρχεται η ώρα της τελικής αναμέτρησης, μονάχα ένας από τους δύο μπορεί να βγει νικητής…



Η ιστορία του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Φρανκ Λούκας είδε το φως της δημοσιότητας με ένα άρθρο (The Return of the Superfly) του δημοσιογράφου Μαρκ Τζέικομπσον στο New York magazine το 2000, μετά από συνάντησή του με τον ίδιο το Λούκας.
Το άρθρο του Τζέικομπσον κέντρισε το ενδιαφέρον του βραβευμένου με Όσκαρ παραγωγού Μπράιαν Γκράζερ (8 Mile, Friday Night Lights, A Beautiful Mind, Cinderella Man) και στην υλοποίηση της μεταφοράς της πραγματικής ιστορίας στο πανί ενεπλάκη και ο βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Ζαϊλιαν, ο οποίος πέρασε μήνες με το Λούκας και το Ρόμπερτς.

Οι ίδιοι οι «πρωταγωνιστές» της ιστορίας, Φρανκ Λούκας και Ρίτσι Ρόμπερτς βοήθησαν πολύ το σκηνοθέτη, αλλά και τους ηθοποιούς στα γυρίσματα σε βαθμό μάλιστα που ο Ντένζελ Ουάσιγκτον, για να ευχαριστήσει το Λούκας, του χάρισε μια Ρολς Ρόις. Ο Φρανκ Λούκας υπήρξε έμπορος ναρκωτικών την δεκαετία του ’70 στο Χάρλεμ και οι επιχειρήσεις του είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο εξωφρενικά επιτυχημένες διεθνώς. Έμεινε στην ιστορία για το παράτολμο σχέδιό του να μεταφέρει ηρωίνη μέσα στα φέρετρα των Αμερικανών πολεμιστών του Βιετνάμ. Το 1976 καταδικάστηκε σε 70 χρόνια φυλάκισης, αλλά βγήκε το 1981 καθώς είχε βοηθήσει τις Αρχές να συλλάβουν πάνω από 100 εγκληματίες. Το 1984 καταδικάστηκε σε άλλα 7 χρόνια φυλακής.

Ο Τιτανικός είναι αισθηματική ταινία εποχής, παραγωγής 1997 του Τζέιμς Κάμερον βασισμένη στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών, αυτό του υπερωκεάνιου Τιτανικός που βυθίστηκε το 1912.

Δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ, αρχικά μόνο απο την 20th Century Fox, αλλά λόγω της πανάκριβης παραγωγής του (140.000.000 δολλάρια), χάρη στην οποία η 20th Century Fox έμεινε χωρίς χρήματα, ζητήθηκε από την Paramount Pictures να συνδράμει με επιπλέον 60.000.000 δολλάρια, με αντάλλαγμα τα δικαιώματα προβολής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι, ο Τιτανικός κόστισε συνολικά 200.000.000 δολλάρια αλλα οι εισπράξεις του τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Συνολικά σημείωσε έσοδα που φτάνουν τα 1,9 δισεκατομμύρια δολλάρια, κατέχοντας μέχρι το Αύγουστο του 2009 το ρεκόρ όσον αφορά το ποσό των εισπράξεων (χωρίς όμως να λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός στις τιμές των εισιτηρίων). Η ταινία κατέχει επίσης το ρεκόρ των περισσότερων Βραβείων Όσκαρ (11 συνολικά), μαζί με τις ταινίες Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά και Μπεν Χουρ, κατέχει επίσης, μαζί με το Όλα για την Εύα του 1950, ρεκόρ υποψηφιοτήτων (14 συνολικά).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Κέιτ Γουΐνσλετ (ως Ρόζ Ντιγουίτ Μπουκάτερ) , o Λεονάρντο Ντι Κάπριο (ως Τζακ Ντώσον), ο Μπίλι Ζέιν (ως Καλ Χόκλεϊ), η Κάθι Μπέιτς (ως Μόλι Μπράουν), η Φράνσις Φίσερ (ως Ρουθ Ντιγουίτ Μπουκάτερ) και η Γκλόρια Στιουαρτ (ως Ροζ εκατόν ενός χρόνων).

Ένας κυνηγός θησαυρών αναζητά στο ναυάγιο του Τιτανικού κάποιο διαμάντι αμύθητης αξίας. Έρχεται σε επαφή με μια υπερήλικη που ισχυρίζεται ότι ανήκει στους επιζώντες και γνωρίζει σχετικά με το σπάνιο πετράδι. Η Ρόουζ αφηγείται όσα έζησε στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, που η μοίρα θέλησε να είναι και το τελευταίο του.
POLICE, ADJ. / POLICE, ADJECTIVE
του Κορνέλιου Πορουμπόιου

με τους Ντράγκος Μπουκούρ, Βλαντ Ιβάνοφ

Υπόθεση: Ο Κρίστι, ένας αστυνομικός, αρνείται να συλλάβει ένα νεαρό που πρόσφερε χασίς σε δύο συμμαθητές του στο Λύκειο, θεωρώντας ότι ο νόμος είναι υπερβολικά αυστηρός, θ' αλλάξει σύντομα και, εν πάση περιπτώσει, δεν θέλει νά 'χει βάρος στη συνείδησή του την καταστροφή ενός νέου ανθρώπου. Για τον προϊστάμενό του, όμως, η λέξη “συνείδηση” έχει άλλο νόημα...

Πρωταγωνιστούν:

Dragos Bucur ... Cristi
Vlad Ivanov ... Anghelache
Irina Saulescu ... Anca
Ion Stoica ... Nelu
Marian Ghenea ... Prosecutor
Cosmin Selesi ... Costi
George Remes ... Vali
Dan Cogalniceanu ... Vic
Serban Georgevici ... Politist
Costi Dita ... Officer on Duty
Alexandru Sabadac ... Alex
Anca Diaconu ... Doina
Radu Costin ... Victor
Viorel Nebunu ... Alex's Father
Emanoela Tigla ... Alex's Mother
Daniel Birsan ... Barman
Mioara Bungeanu ... Shopkeeper
Adina Dulcu ... Dana

Σκηνοθεσία:
Corneliu Porumboiu

Σενάριο
Corneliu Porumboiu

Είδος ταινίας
ΚΩΜΩΔΙΑ, ΔΡΑΜΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ

Διάρκεια
115'
Robin Hood [2010] Rocking teaser [SUMMER]



[YOUTUBEHD]FFW6Z4lkaGA&feature[/YOUTUBEHD]

[YOUTUBEHD]KSqL9ygBCck&feature[/YOUTUBEHD]

Η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη από τον Ridley Scott του θρύλου του Ρομπέν των Δασών απέκτησε από χτες τρέιλερ που κυκλοφόρησε αποκλειστικά.. σε όλα τα internets για αλλαγή, αφού όπως φαίνεται η Universal το είχε προωθήσει στα διεθνή παρακλάδια της με μόνο περιορισμό την ημερομηνία έκδοσης.

Η ταινία, όπως θα κατάλαβες, ήταν σε παραγωγή τόσο καιρό που το κάστρο παύλα σκηνικό της ενσωματώθηκε φυσικά στο περιβάλλον (i.e. χορτάριασε) όσο απανωτά ξαναγραψίματα του σεναρίου πήγαιναν τα γυρίσματα όλο και πιο πίσω. Η αρχική ιδέα (των Ethan Reiff και Cyrus Voris του Sleeper Cell) ήταν για ακεραιότερο σερίφη-ήρωα και αχρειότερους υπερασπιστές των φτωχών, ο Sir Ridley όταν ανέλαβε έβαλε να ξαναγράψουν το σενάριο ώστε και οι άνθρωποι με τα τόξα να είναι καλοί και ο Nottingham να μη ξέρει ποιανού το μέρος να πάρει (με το άλλο να ανήκει στον γνωστό κακολιονταρομούρη Πρίγκηπα Ιωάννη), στη συνέχεια ο Russell Crowe ήταν να βαφτιστεί πρώτα σερίφης προτού βγει στη παρανομία, και τελικά, μετά προφανώς από έρευνα αγοράς, αποφασίστηκε ότι το κοινό ήθελε το μύθο του κλασικό, κομπλέ με κολάν, χαίτη στο μαλλί, arrow-cam, και τον Bryan Adams να κλαίγεται στην υπόκρουση για καμιά δεκαετία. Όπως όμως βλέπεις και στις πρώτες εικόνες, ο John Irvin, τον ρεαλιστικότερο Robin Hood (1991) του οποίου ισοπέδωσε ο Robin Hood: Prince of Thieves (1991) του τότε ακόμα σε υπόληψη Kevin Costner, παίρνει μιας μορφής εκδίκηση μετά από δυο δεκαετίες, και ο Robin του 21ου αιώνα ζει σε ένα τραχύ ματοβαμμένο 11ο αιώνα, όχι πολύ διαφορετικό από αυτόν του Maximus χίλια χρόνια νωρίτερα. Προς τον παλιό του και εικονικότερο ρόλο της δεκαετίας φέρνει και η εμφάνιση του Crowe, που κατάφερε να χάσει αρκετά από τα κιλά που πήρε για το Body of Lies (2008) αν και του είχαν αλλάξει προληπτικά, για να μη τη συντρίψει πάνω σε κάνα κρεβάτι, τη Sienna Miller με τη Cate Blanchett, ενώ ο Scott θα τον χρησιμοποιούσε σε οποιαδήποτε κατάσταση, με τη λογική ότι άνθρωπος της εποχής του Λεοντόκαρδου που γύρναγε από 15 χρόνια σταυροφοριών λίγο δύσκολα θα έμοιαζε με μοντέλο του Calvin Klein. Προς εισπράξεις Gladiator (2000) ελπίζει πασιφανέστατα να πάει και η Universal που έχει καθορίσει τη δεύτερη βδομάδα του μπλοκμπαστερο-Μάη για νέα ημερομηνία εξόδου της $150-180 εκατομμυρίων παραγωγής της, και έκοψε κι ένα τρέιλερ που να θυμίζει επιπλέον και κάτι από αυτό των 300 (2007) στην αργή κίνηση και το soundtrack, κρατώντας για έκπληξη στο τέλος το τόξο και το βέλος, όπως και τον τίτλο που μέχρι πριν κάνα μήνα ήταν ακόμα αβέβαιος.


Υπόθεση: Στην Αγγλία του 13ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας. Εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος. Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

Πρωταγωνιστούν:

Russell Crowe ... Robin Hood
William Hurt ... William Marshall
Kevin Durand ... Little John
Cate Blanchett ... Maid Marian
Mark Strong ... Sir Godfrey
Vanessa Redgrave ... Eleanor of Aquitaine
Scott Grimes ... Will Scarlet
Bronson Webb ... Jimoen
Oscar Isaac ... Prince John
Alan Doyle ... Allan A'Dayle
Lea Seydoux ... Princess Isabella

Σκηνοθεσία
Ridley Scott

Σενάριο
Ethan Reiff
Cyrus Voris
Brian Helgeland

Είδος ταινίας
ΔΡΑΣΗΣ, ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ



Director: Sylvester Stallone


Writers: Sylvester Stallone


Release Date: 22 February 2007 (Greece)


Genre: Drama | Sport


Tagline: It ain't over 'til it's over


Plot: O Rocky Balboa (Sylvester Stallone) ζει μια ήσυχη ζωή μετά τον θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας με τον όχι και τόσο συμπονετικό γιo του Rocky Jr (Milo Ventimiglia) και μανατζάροντας το ιταλικό εστιατόριο που έχει στο οποίο διηγείται ιστορίες από τις δόξες του στο ρινγκ στους πελάτες. Eνα ειδύλλιο με την χωρισμένη μητέρα Marie (Geraldine Hughes) όμως και η πρόκληση του νεαρού ανίκητου μέχρι τώρα παλαιστή Dixon τον κάνουν να ξαναγυρίσει στο μποξ για έναν τελευταίο αγώνα.


Cast: Sylvester Stallone, Burt Young, Antonio Tarver, Geraldine Hughes, Milo Ventimiglia, Tony Burton, A.J. Benza, James Francis Kelly III, Talia Shire, Lou DiBella, Mike Tyson, Henry G. Sanders, Pedro Lovell, Ana Gerena, Angela Boyd

 



Director: Michael Bay


Writers: George Gallo (characters), Marianne Wibberley (story)


Release Date: 10 October 2003 (Greece)


Genre: Action | Comedy | Crime | Thriller

Plot: Ο Μάικ Λάουρι και ο Μάρκους Μπένετ είναι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών και ηγούνται μιας ομάδας, σκοπός της οποίας είναι να ανακαλύψει τον υπεύθυνο της διακίνησης χαπιών ecstasy στην αγορά. Καθώς η έρευνά τους εξελίσσεται έρχονται αντιμέτωποι με μαφιόζους – νονούς του υποκόσμου, οι οποίοι προσπαθούν να επικρατήσουν μέσω του εμπορίου ναρκωτικών και συγκρούονται μεταξύ τους για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Ρώσοι , κουβανοί και αστυνομικοί μπλέκονται σ’ ένα τρελό ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της πόλης με τους Will Smith και Martin Lawrence να τους ακολουθούν κατά πόδας προσπαθώντας να συλλάβουν τους «κακούς» και να βγουν ζωντανοί.

Awards: 3 wins & 10 nominations


Cast: Martin Lawrence, Will Smith, Jordi Molla, Gabrielle Union, Peter Stormare, Theresa Randle, Joe Pantoliano, Michael Shannon, Jon Seda, Yul Vazquez, Jason Manuel Olazabal, Otto Sanchez, Henry Rollins, Antoni Corone, Gary Nickens