English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΘΡΙΛΕΡ

www.tips-fb.com







Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ (SILENCE OF THE LAMBS) 

Να θυμάσαι τους κανόνες. Μην περνάς το χέρι σου μέσα από τα κάγκελα, ούτε καν να τα αγγίζεις. Δεν βγάζουμε ποτέ τον Λέκτερ από το κελί του χωρίς φίμωτρο και χειροπέδες...
Η νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορας του FBI Κλαρίς Στάρλινγκ συναντά για πρώτη φορά τον Χάνιμπαλ Λέκτερ. Ο ιδιοφυής ψυχίατρος, καταδικασμένος για μια σειρά κανιβαλικών εγκλημάτων, δέχεται να τη βοηθήσει στη σύλληψη ενός άλλου επικίνδυνου σφαγιαστή, του Μπούφαλο Μπιλ ζητώντας της σε αντάλλαγμα να ξεγυμνώσει μπροστά του την ψυχή της. Μέσα από τα κρυπτογραφικά υπονοούμενα και τις έμμεσες υποδείξεις του -για τον Μπούφαλο Μπιλ αλλά και για την ίδια -η Στάρλινγκ οδηγείται σε μια αγωνιώδη, φρενήρη έρευνα και ο Thomas Harris καθηλώνει τους αναγνώστες του μ' ένα συναίσθημα πιο βαθύ κι από τον τρόμο...
Η Σιωπή των αμνών αναγνωρίστηκε ομόφωνα ως ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών. Συντάραξε το αναγνωστικό κοινό, χαρίζοντας στη λογοτεχνία του σασπένς ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και μαγνητικά τέρατα που γέννησε ποτέ η φαντασία ενός συγγραφέα. Κι έμεινε πλέον έργο κλασικό και αξεπέραστο, σημείο αναφοράς για όλα τα κατοπινά μυθιστορήματα του είδους.

 



The ShiningΗ Λάμψη (1980)

The Shining


Ένας αποτυχημένος συγγραφέας δέχεται να γίνει επιστάτης ενός τεράστιου απομονωμένου ξενοδοχείου, που κλείνει για τον χειμώνα. Όταν μετακομίζει μαζί με την οικογένεια του και αναλαμβάνει δράση, η μοναξιά σε συνεργασία με κάτι μεταφυσικό θα αρχίσουν να παίζουν τα δικά τους επικίνδυνα παιχνίδια… Το πώς κατάφερε ο Stanley Kubrick να μετατρέψει ένα βαρετό βιβλίο του Stephen King σε αριστούργημα, είναι πραγματικά άξιο απορίας.












The OthersΟι Αλλοι

The Others

Ηλικιωμένη γκουβερνάντα προσλαμβάνεται από χήρα μητέρα για να προσέχει τα δυο ανήλικα παιδία της, που πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια που τα έχει κάνει ευάλωτα στο φως της ημέρας… Ελεύθερη διασκευή του ‘στριψίματος τις βίδας’ από τον σκηνοθέτη του mar adentro, Alejandro Amenabar, αποτελεί ένα από τα καλύτερα θρίλερ τις προηγούμενης δεκαετίας.






PsychoPsycho


Μια νεαρή γυναίκα κλέβει 40.000 δολάρια από πελάτη του αφεντικού της. Η φυγή της καταλήγει σε ένα μυστηριώδες motel, με ιδιοκτήτη έναν νεαρό άντρα που ζει στη σκιά της καταπιεστικής μητέρας του… Το ασπρόμαυρο αριστούργημα του Alfred Hitchcock προτάθηκε για 4 Όσκαρ.







Rosemary's Baby

Το Μωρό της Ρόζμαρυ

Rosemary's Baby

'Ενα νεαρό ζευγάρι μετακομίζει σε νέα πολυκατοικία και εκεί συναντά κάποιους ασυνήθιστα φιλικούς γείτονες. Όταν η γυναίκα μένει έγκυος, μια υπερπροστατευτική παράνοια για το αγέννητο βρέφος θα αρχίσει να ελέγχει την ζωή της… Αυτό το κλασσικό θρίλερ του Roman Ponaskiπροτάθηκε για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου.





Session 9Session 9

Συνεργείο καθαρισμού, που εργάζεται σε εγκαταλειμμένο φρενοκομείο, έρχεται αντιμέτωπο με το σκοτεινό παρελθόν του κτιρίου. Ψυχολογικό θρίλερ πολλαπλών αναγνώσεων, από τον σκηνοθέτη του The Machinist, Brad Anderson.










Death and the MaidenΟ Θάνατος και η Κόρη

Death and the Maiden

Μια βροχερή νύχτα, ο σύζυγος μιας ακτιβίστριας φτάνει στο σπίτι με έναν άγνωστο άντρα, ο οποίος φαίνεται να είναι ένας εφιάλτης από το παρελθόν της. Θρίλερ του Roman Polanski βασισμένο σε θεατρικό έργο.












ZodiacZodiac

Zodiac

Ένας καρτουνίστας, ένας δημοσιογράφος και ένας ντετέκτιβ βρίσκονται στα ίχνυ του Zodiac, γνωστού serial killer, που απασχόλησε την αμερικανική κοινωνία από τα τέλη των 60’s μέχρι τις αρχές των 00’s. Ο David Fincher σκηνοθετεί ακόμα έναν serial killer, αυτή τη φορά βασισμένος σε αληθινά περιστατικά.







The MachinistΆγρυπνος

The Machinist

Ο Τρέβορ, εργάτης σε μεγάλη βιομηχανία, έχοντας να κοιμηθεί ένα χρόνο, αρχίζει και φοβάται για την ψυχική του υγεία καθώς σαν να μη του έφτανε η αϋπνία, τώρα αρχίζει να έχει και παραισθήσεις. Ατμοσφαιρικό θρίλερ στα χνάρια του The Tenant, που χρωστάει τα πάντα στον Christian Bale ο οποίος έχασε 30 κιλά για τις ανάγκες του ρόλου.







The TenantΟ Ένοικος

The Tenant

Ένας μοναχικός άντρας νοικιάζει διαμέρισμα, στο οποίο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας η προηγούμενη ένοικος. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει πως οι παράξενοι γείτονες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη απελπισμένη πράξη της κοπέλας. Αριστουργηματικά σκηνοθετημένο, θρίλερ του Roman Polanski







Funny Games.

Παράξενα Παιχνίδια

Funny Games

Χωρίς καμία απόλυτος αιτία, δυο ψυχωτικοί νέοι κάνουν κόλαση την ζωή μιας ευκατάστατης τριμελούς οικογένειας, που παραθερίζει σε εξοχική κατοικία... Ψυχολογικό βίαιη μελέτη του κορυφαίου Γερμανού δημιουργού Michael Haneke. Δέκα χρόνια μετά, ο ίδιος σκηνοθέτησε το αμερικανικό remake της, και προς έκπληξη όλων δεν έβαλε ούτε σταγόνα νερού στο κρασί του.









FranticFrantic

Σε ένα ξενοδοχείο του Παρισιού, ο γιατρός Richard Walker βγαίνοντας από το μπάνιο θα διαπιστώσει ότι η γυναίκα του έχει εξαφανιστεί. Προσπαθώντας με κάθε τρόπο να την εντοπίσει θα μπλέξει με τη μαφία και θα καταλήξει να βρίσκεται μέσα σε ένα κόσμο ίντριγκας, γκάνγκστερ, ναρκωτικών και φόνων… Όλα τα στοιχεία που έκαναν διάσημο το σινεμά του Roman Polansky (Rosemary’s Baby) είναι εδώ.










RepulsionΑποστροφή

Repulsion

Όταν η αδελφή της φεύγει διακοπές, μια σεξουαλικά καταπιεσμένη γυναίκα αρχίζει να τρελαίνεται από τις σουρεαλιστικές φαντασιώσεις βιασμού που βασανίζουν το μυαλό της... Ψυχολογικό θρίλερ του Roman Polanski.












ThemΕκείνοι

Them

Η ήρεμη νύχτα ενός ζευγαριού μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν ένας σχεδόν αόρατος εχθρός εμφανίζεται στην απομονωμένη κατοικία του… Βασισμένο σε αληθινά περιστατικά θρίλερ τωνDavid Mareau και Xavier Palud.







HiddenΚρυμμένος

Hidden

Η ζωή ενός διανοούμενου ζευγαριού αναστατώνεται από τις βιντεοταινίες ενός άγνωστου αποστολέα... Η συλλογική ενοχή στο στόχαστρο του μεγάλου προβοκάτορα Michael Haneke.













Don't Look NowΜετά τα Μεσάνυχτα

Don't Look Now

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, που θρηνεί τον πρόσφατο θάνατο της κόρης του, βρίσκεται στη Βενετία και γνωρίζει δύο ηλικιωμένες αδερφές. Η κατάσταση φαίνεται να αγγίζει τα όρια του μεταφυσικου όταν η μία εκ των δύο ισχυρίζεται ότι είναι μέντιουμ και ταυτόχρονα ο άντρας του ζευγαριού αρχίζει να βλέπει κάποια περίεργα οράματα... O Nicholas Roeg υπογράφει ένα υποβλητικό θρίλερ-δράμα.











Frontier(s)Γεύση από Σάρκα

Frontier(s)

Εν μέσω πολιτικών αναταραχών, μια συμμορία από νεαρούς κλεφτές προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία και καταλήγει σε ένα ξενοδοχείο που διοικείται από ομάδα νέο-ναζί… Ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί την νέα τάση του Γαλλικού σινεμά, σοκάροντας με την ακραία βία του.










TranssiberianΥπερσιβηρικός

Transsiberian

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει με τον υπερσιβηρικό, ένα τρένο που ενώνει την Κίνα με την Μόσχα. Στην διαδρομή αυτή παράξενοι ταξιδιώτες και περίεργες καταστάσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους... Ψυχολογικό θρίλερ από τον σκηνοθέτη του the machinist, Brad Anderson.












The StrangersΚλείδωσες;

The Strangers

Τρεις μεταμφιεσμένοι νεαροί εισβάλουν στο σπίτι ενός ζευγαριού και το υποβάλουν σε ψυχολογικά βασανιστήρια. Αρκετά ενδιαφέρον ψυχολογικό θρίλερ, που φαίνεται να έχει μελετήσει σωστά τοFunny Games.












Pi Π

Pi

Ένας ιδιοφυής μαθηματικός, καταρρέει ψυχολογικά εξαιτίας της ανακάλυψης του αριθμού «π», που βρίσκεται στα στοιχεία τις φύσης. Το ασπρόμαυρο ντεμπούτο του Darren Aronofski είναι ένα σκληρό ψυχολογικό θρίλερ, με ένα από τα πιο πρωτότυπα σενάρια των τελευταίων 20 ετών.







The FanΟ Φανατικός

The Fan

Ένας παίκτης του Μπέιζμπολ γίνεται εμμονή σε έναν ψυχολογικά ασταθή άντρα. Αξιοποιώντας στο έπακρο το ταλέντο του Robert DeNiro , ο Tony Scott εστιάζει στα όρια της σχέσης δυο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων.








Don't Say a WordΜην Πεις Λέξη

Don't Say a Word

Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια
Στην προσπάθεια τους να αναγκάσουν μια ψυχολογικά άρρωστη κοπέλα να αποκαλύψει ένα μυστικό, τα μέλη μιας συμμορίας απαγάγουν την κόρη ενός ψυχίατρου και τον βάζουν να βγάλει αυτός το φίδι από την τρυπά... Θρίλερ του Gary Fledder με τον Michael Douglas.