English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Νικος Σεργιανόπουλος - Το χρονικό μιας δολοφονίας

www.tips-fb.com




Ο Νίκος Σεργιανόπουλος (24 Σεπτεμβρίου 1952 - 4 Ιουνίου 2008) ήταν ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Γεννήθηκε στη Δράμα. Σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από όπου αποφοίτησε το 1979, και στη συνέχεια ίδρυσε την Πειραματική σκηνή Τέχνης στηΘεσσαλονίκη.
Στις 2 Δεκεμβρίου 2007 συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του 35 γραμμάρια κοκαΐνης και κατηγορήθηκε για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, όμως δεν προφυλακίστηκε καθώς δήλωσε και διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης.
Θάνατος [Επεξεργασία]

Στις 4 Ιουνίου 2008 βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι,τραυματισμένος θανάσιμα με 21 μαχαιριές στην καρδιά, το λαιμό και τους πνεύμονες. Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η δολοφονία βρέθηκε, χωρίς όμως αξιοποιήσιμα αποτυπώματα.
Έπειτα από ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, συνελήφθη τον Ιούλιο του 2008 ο 30χρονος Γεωργιανός Νταβίντ Μουρτχικνέλι, ο οποίος τελικά ομολόγησε το έγκλημα στις 26 Ιουλίου του 2008, ενώ κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (10 Νοεμβρίου 2009) ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ακόμα ληστεία, παράνομη οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Του αναγνωρίστηκε κατά πλειοψηφία (4-3) το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση.
Ο Γεωργιανός ισχυρίστηκε ότι το θύμα προσπάθησε να του επιβάλει παθητικό ρόλο με στοματικό σεξ και ότι υπό την επήρεια κοκαΐνης (η οποία βρέθηκε και στα ούρα του θύματος) του επιτέθηκε με το μαχαίρι με το οποίο τελικά και τον δολοφόνησε.
Στις 19 Νοεμβρίου, η εισαγγελεύς κυρία Χουδετσανάκη, έκανε αναίρεση της απόφασης με το σκεπτικό ότι το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου δεν ισχύει και ζήτησε να καταδικαστεί χωρίς ελαφρυντικά σε ισόβια.


http://el.wikipedia.org/



Δημοσιευματα για το θάνατό του


Νίκος Σεργιανόπουλος: Όλη Η Αλήθεια
Τι συνέβη τη μοιραία νύχτα

Μέσα σε δυο μέρες ο Νίκος Σεργιανόπουλος «κάηκε» πάνω σε έναν ξερό σωρό από κατηγόριες, υποψίες, εικασίες και ηθικολογικές υπερβολές. Χωρίς να το θέλω, θυμήθηκα τα λόγια της Sharon Stone που -υπερασπιζόμενη την Kate Mossοταν την είχαν συλλάβει, επίσης με κοκαΐνη- είχε πει στους δημοσιογράφους: «Ποτέ χάσαμε την ανθρωπιά μας; γίναμε απάνθρωποι με τους ανθρώπους που ίσως δεν έχουν τις τεχνικές επιβίωσης που έχουμε εμείς και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε έναν κόσμο που ζητά συνεχώς κάτι από αυτούς;».



Ο Αλέξης Κούγιας λύνει όλες τις απορίες:

Τι συνέβη εκείνο το βράδυ;

Εκείνο το βράδυ, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κύριος Σεργιανόπουλος πήρε από το ATM 2.000 ευρώ και έχοντας δώσει ραντεβού με τον προμηθευτή του πήγε στον Κολωνό για να προμηθευτεί μια ποσότητα ναρκωτικών αξίας 2.000 ευρώ, πάνω κάτω 30 γραμμάρια. Εκατό μέτρα από το σημείο που την παρέλαβε, τον συνέλαβαν σε έναν τυχαίο έλεγχο. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν κανέναν έλεγχο στο αυτοκίνητο και ετοιμάζονταν να φύγουν, όταν κάποιος που τον είδε χάλια -από τη συμπεριφορά του κρίνοντας- τον ρώτησε «Ρε φίλε, κάνεις χρήση ναρκωτικών;». Ο Νίκος Σεργι­ανόπουλος απάντησε «Ναι, κάνω». Αυθόρμητα, την ίδια στιγμή, έβγαλε την ποσότητα που είχε αγοράσει, τους την έδωσε και τους είπε ότι την αγόρασε πριν από λίγη ώρα. Οι αστυνομικοί τον συνέ­λαβαν αμέσως και έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του. Δεν βρήκαν καμία ζυγαριά και διαβίβασαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη άσκησε ποινική δίωξη για κακούργη­μα κατοχής ναρκωτικών ουσιών και προμήθειας ναρκωτικών ου­σιών, κυρίως λόγω της ποσότητας, γιατί δεν υπήρχε κανένα άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε κάποια άλλη δραστηριότητα σχετική με τα ναρκωτικά. Ο κύριος Σεργιανόπουλος οδηγήθηκε στην τακτική ανακρίτρια, την κυ­ρία Παπαβασιλακάκη, η οποία μάλιστα φημίζεται για την αυστη­ρότητά της - έχει το μεγαλύτερο ποσοστό προσωρινών κρατήσε­ων στον χώρο των ανακριτικών γραφείων. Ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία τριών ημερών για να βρει δικηγόρο. Απολογηθήκαμε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης με ένα υπόμνημα που προσκομίσαμε.



Πόσο καιρό έκανε χρήση ναρκωτικών ο κύριος Σεργια­νόπουλος;

Τουλάχιστον τρία χρόνια. Τον τε­λευταίο χρόνο είναι εξαρτημένος απόλυτα. Τα στοιχεία της πραγ­ματογνωμοσύνης είναι συγκλο­νιστικά. Κατά τη διάρκεια της κρα­τήσεώς του, οδηγήθηκε από το διοικητή στο νοσοκομείο για να του γίνει ηρεμιστική ένεση για το στερητικό σύνδρομο. Αυτό που μένει απ' όλη αυτή την ιστορία εί­ναι η αισχρή συμπεριφορά αυτών των όψιμων ηθικολόγων των κα­ναλιών, που εμείς που ζούμε μέσα στην κοινωνία ξέρουμε αναλυ­τικά τι είναι ο καθένας. Είναι άν­θρωποι που φθονούν την καλλιτε­χνική του επιτυχία και τον πλούτο που απέκτησε ο κύριος Σεργια­νόπουλος, άνθρωποι που στενο­χωρήθηκαν επειδή δεν κατεστρά­φη ολοσχερώς και έχει ελπίδα πια να επιβιώσει αποτοξινωμένος. Έχουν ειπωθεί απίστευτα πράγ­ματα αυτές τις μέρες, χωρίς κανέ­να στοιχείο.

Πιστεύετε ότι ήταν τυχαίος ο έλεγχος το βράδυ της Κυριακής;

Έχω πολλές επιφυλάξεις για αυτό. Η σύμπτωση να τον συλλάβουν αμέσως μόλις παρέλαβε την ποσότητα ναρκωτικών και να μη δουν αυτόν που του το έδωσε ή να μην τον συλλάβουν εμένα μου δημι­ουργεί πολλούς προβληματισμούς.

Πώς εξηγείτε το ότι ο κύριος Σεργιανόπουλος έδωσε αμέσως την ποσότητα που κατείχε χωρίς να φέρει αντίσταση; Μήπως πίστευε ότι δεν θα συλληφθεί λόγω αναγνωρισιμότητας;
Η εκμετάλλευση της διασημότητάς του θα φαινόταν αν δεν παρέδι­δε την ποσότητα που κατείχε. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος είναι αγνός και δεν έχει κανένα χαρα­κτηριστικό από αυτούς που θα λέ­γαμε «εμπόρους ναρκωτικών». Ο Νίκος Σεργιανόπουλος είναι η πε­ριγραφή του μεγάλου καλλιτέχνη και χαρισματικού ανθρώπου που στην ιδιωτική του ζωή δεν κατάφε­ρε ποτέ να εισπράξει την ισορρο­πία και την ευτυχία που δικαιολο­γεί το ταλέντο και η επιτυχία του.

Αυτό τον οδήγησε στα ναρκω­τικά;

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη: υπεύθυνη είναι η ψυχική του ανισορροπία.
Βεβαίως! Αυτό σας το λέω κατηγορηματικά.

Τι συναισθήματα σας άφησε η επαφή σας με τον κύριο Σεργι­ανόπουλο;

Λύπης, απογοήτευσης και -συγχρόνως- απίστευτης συμπάθει­ας. Το απαύγασμα αυτής της επαφής ήταν ότι είχα να κάνω με έναν άνθρωπο ψυχικά και σωματικά ταλαιπωρημένο από την κατάχρη­ση της κοκαΐνης, αλλά ιδιαίτερα αξιοπρεπή, που το πρόβλημά του το κρατάει για τον εαυτό του. Το οξύμωρο είναι ότι όσο πιο πολύ έπαιρνε ναρκωτικά τόσο πιο φυσιολογικός φαινόταν.

Από πού παίρνει δύναμη αυτές τις μέρες;

Καταρχήν από τον εαυτό του, αλλά και από ένα εξαιρετικό οικογε­νειακό και φιλικό περιβάλλον. Οι πολύ στενοί του άνθρωποι είναι δίπλα του και απέδειξαν ότι τον αγαπούν πραγματικά. Αυτό του δί­νει δύναμη.




Nίκος Σεργιανόπουλος:Πώς ψώνισε τον δολοφόνο ο ζεν πρεμιέ


Ανατριχιαστική περιήγηση στα σκοτεινά και επικίνδυνα μονοπάτια του αντρικού αγοραίου έρωτα, με «πελάτες» επώνυμα και δημόσια πρόσωπα και πληρωμένους επιβήτορες εξαθλιωμένους εκδιδόμενους αλλοδαπούς, ήταν ουσιαστικά η κατάθεση του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα που το μοιραίο βράδυ της 3ης Ιουνίου του 2008 είδε τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο να «ψαρεύει» τον φονιά του, τον Γεωργιανό Δαυίδ Μουρτινέλι, στην «πιάτσα» της πλατείας Βικτωρίας.

Ο κατά παραδοχή του στο ακροατήριο ομοφυλόφιλος μάρτυρας, που γνωρίζει καλά, όπως είπε, «τα βιζιτάδικα του κέντρου της Αθήνας», αφού πληρώνει και ο ίδιος αγόρια για να πηγαίνει μαζί τους, με έντονο ύφος την ώρα που κατέθετε ξεδίπλωσε εικόνες και διαλόγους, και ουσιαστικά συνέθεσε την ανατομία ενός ειδεχθούς εγκλήματος. Ο νεαρός άντρας ήταν εξαιρετικά περιγραφικός. Πολλές φορές χρησιμοποίησε εκφράσεις του πεζοδρομίου που σόκαραν και την ίδια την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Επιβεβαίωσε όμως όλα όσα είχε πει -με «περίεργη» καθυστέρηση τριών ημερών μετά το φονικό- στην κατάθεσή του στην αστυνομία αλλά και τον περσινό Αύγουστο στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια.



«Ο Νίκος Σεργιανόπουλος έκανε πιάτσα, πήγαινε για βίζιτα στην πλατεία Βικτωρίας. Μάλιστα θυμάμαι ένα περιστατικό μιας βραδιάς που γίνονταν συμπλοκές μεταξύ κάποιων Πολωνών και Αφγανών λαθρομεταναστών, με τα ΜΑΤ να τους έχουν ζώσει. Εκείνο το βράδυ ο Νίκος δεν υπολόγισε ούτε τα ΜΑΤ ούτε τους καβγάδες. Ηταν αποφασισμένος να κάνει αυτό που ήθελε» ανέφερε ο Ελευθέριος Ψύλλος. «Του είχα επισημάνει ότι υπάρχει κίνδυνος με τα παιδιά που εκδίδονται στους δρόμους. Του είχα πει ότι αυτά τα άτομα δεν τα πας στο σπίτι σου. Του είχα πει “πρόσεχε, πολλά συμβαίνουν” σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχαμε» είπε ο μάρτυρας θέλοντας να περιγράψει τις σεξουαλικές συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες του δημοφιλούς πρωταγωνιστή.

Εκείνη τη βραδιά...

Ο Ελευθέριος Ψύλλος ρωτήθηκε για τη βραδιά της δολοφονίας. Εμφανίστηκε κατηγορηματικός. Μάλιστα εξήγησε ότι ο δράστης είχε γνωρίσει το θύμα την παραμονή του φόνου. «Περάσανε καλά την προηγούμενη βραδιά που τους είχα δει πάλι μαζί και δώσανε ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Στα βιζιτάδικα όλοι είναι πεινασμένοι άνθρωποι. Το ξανακάνουν. Τον Νίκο τον είδα πρώτα στο αυτοκίνητο. Ηταν σταθμευμένος. Πήγα και του μίλησα. Μετά είδα τον Γεωργιανό να τον πλησιάζει και να μπαίνει στο αυτοκίνητο, στη γωνία Χέυδεν και Αριστοτέλους. Ηταν μεταξύ 20.15 και 20.45. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ήταν αυτός, γιατί τον είδα στα δύο μέτρα. Του άρεσαν οι under τύποι, οι τελειωμένοι. Ο υπόκοσμος, οι λέτσοι, όπως μου αρέσουν και εμένα. Ετσι ήταν και ο δράστης εκείνο το βράδυ. Λέτσος και ξυρισμένος στο κεφάλι». Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορουμένου, ο οποίος είπε πως έχει πρόβλημα στο κεφάλι και ότι δεν το ξυρίζει ποτέ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Σεργιανόπουλος κατά σύστημα επισκεπτόταν τέτοιους χώρους.

Ο θαμώνας της πλατείας Βικτωρίας δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δύο δικηγόρους της υπεράσπισης (Δημήτρης Γκαβέλας, Νίκος Καραδήμας), οι οποίοι προσπάθησαν για να δικαιολογήσουν το «βρασμό ψυχικής ορμής» του κατηγορουμένου να εκμαιεύσουν επιθετική συμπεριφορά του θύματος κατά τη διάρκεια των ερωτικών του συνευρέσεων. Ρωτήθηκε λοιπόν ο μάρτυρας αν ο ηθοποιός ήταν επιθετικός, βίαιος ή προσβλητικός κατά τη διάρκεια των ερωτικών του διαθέσεων.

«Ο Σεργιανόπουλος δεν ήθελε τη βία, επειδή είχε περάσει άσχημα με κάποιον σύντροφό του. Και να τον χτυπούσαν δεν θα απαντούσε» είπε στην αρχή. Αλλά στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, διηγήθηκε έναν απίστευτο περιστατικό χαμηλώνοντας τον τόνο της φωνής του. Η στιχομυθία μεταξύ μάρτυρα και υπεράσπισης είναι χαρακτηριστική:

- Ήταν προσβλητικός;

- Ναι.

- Προκαλούσε τη μοίρα του;

- Κάποιες φορές, ναι.

- Μα λέτε ότι δεν ήταν επιθετικός...

- Άλλο προσβλητικός, άλλο επιθετικός στους συντρόφους του. Όταν λέω «επιθετικός», εννοώ ότι δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ όπλα.

Εκείνη την ώρα ο κ. Ψύλλος -ερωτώμενος γι’ αυτό- γύρισε στον πρόεδρο και του περιέγραψε μια εικόνα. Τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, μια βραδιά που είχε πάει πάλι στην πλατεία, να έχει μαζέψει δίπλα του κάποιους αλλοδαπούς και να τους προτρέπει να κατεβάσουν τα παντελόνια τους μπροστά του και επί πληρωμή να τους αναγκάζει να επιδείξουν το μέγεθος του αντρικού τους μορίου! Η αίθουσα πάγωσε.

- Διετύπωνε κρίσεις σχετικά με το μέγεθος που είχε ο κάθε άντρας; ρώτησε η υπεράσπιση του Γεωργιανού.

- Ναι, το έκανε, απάντησε ο μάρτυρας.

- Μπορούσε να προσβάλει κάποιον; συνέχισαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.

- Ναι, μπορούσε, κατέθεσε ο κ. Ψύλλος.

Στο τέλος της κατάθεσης του μάρτυρα παρενέβη η εισαγγελέας της έδρας και ρώτησε αν στους κύκλους των ομοφυλοφίλων ψιθυριζόταν η «επιθετικότητα» του Σεργιανόπουλου απέναντι στους επί πληρωμή ερωτικούς του συντρόφους. Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά. Επίσης ο Ελευθέριος Ψύλλος ρωτήθηκε από την υπεράσπιση γιατί στην προανακριτική του κατάθεση περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως Αραβα.

- Τι χρώμα έχει το δέρμα του Αραβα;

- Είναι μελαψός.

- Ο κατηγορούμενος σας φαίνεται για μελαψός;

- Ναι, είναι μελαψός, εσείς δεν τον βλέπετε έτσι; (Ακολούθησε πανδαιμόνιο, ενώ ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής προφανώς έκανε χιούμορ λέγοντας: «Στη φυλακή δεν τον βλέπει και πολύ ο ήλιος...»)

«Κάθε φορά που τον έβλεπα ήταν φτιαγμένος, λιώμα...»

Συγκλονιστική ήταν η αφήγηση που αφορούσε την εμπλοκή του ηθοποιού με τον καταστροφικό κόσμο των ναρκωτικών ουσιών και της κοκαΐνης. Ο κ. Ψύλλος υποστήριξε ότι κάθε φορά που έβλεπε τον ηθοποιό εκείνος είχε κάνει χρήση ουσιών και ήταν φτιαγμένος. «Ήταν λιώμα» είπε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά σκιαγράφησε το προφίλ του εκλιπόντος λίγες ημέρες πριν από το μακελειό κάνοντας λόγο για έναν «μοναχικό άνθρωπο, τον οποίο είχαν εγκαταλείψει όλοι».

Ο κ. Ψύλλος είπε πως παλαιότερα είχε βγει με το θύμα σαν φίλος, ότι γνωριζόταν μαζί του από το 1997, αλλά πως μετά το 2003-2004 χαθήκανε. «Πριν τα είχε με κάποιον φίλο μου, γι’ αυτό είχαμε διακόψει» είπε, ενώ ερωτώμενος αν είχε συνευρεθεί μαζί του, απάντησε: «Δεν συνευρέθηκα ποτέ ερωτικά μαζί του».




Πριν κατέβει από το βήμα του μάρτυρα, αναίτια ο αυτόπτης μάρτυρας εξερράγη φωνάζοντας: «Ο φονιάς είναι φονιάς. Η αλήθεια θα φανεί». Μάλιστα αποχωρώντας από την αίθουσα και σε ερώτημα των δικηγόρων υπεράσπισης εάν ο ίδιος επιδεικνύει επιθετική συμπεριφορά προς τους συντρόφους του, απάντησε με απρεπές ύφος: «Έλα να σου δείξω στο σπίτι».

«Γινόταν επιθετικός με το παραμικρό»

Συγκλονιστική ήταν όμως και η κατάθεση του κομμωτή, φίλου του Νίκου Σεργιανόπουλου, Αναστάσιου Καφούσια. Ο Καφούσιας, που διατηρεί κομμωτήριο στο Βύρωνα, περιέγραψε σκηνές που έκοβαν την ανάσα. Σκιαγράφησε το προφίλ ενός ανθρώπου που τα ναρκωτικά είχαν επηρεάσει την προσωπικότητά του σε τέτοιο βαθμό που τον έκαναν ευερέθιστο, υπερκινητικό, άνθρωπο που δεν τον χώραγε ο τόπος και δεν μπορούσε να κλείσει μάτι τη νύχτα.

«Δεν κοιμόταν ολόκληρα μερόνυχτα. Είχε αλλάξει. Του έλεγα μια κουβέντα και μου έκανε επίθεση. Μου έλεγε: “Θα μου κάνεις κουμάντο στη ζωή μου;”. Ήταν επιθετικός για ασήμαντα πράγματα».

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα του παρελθόντος από μια κρουαζιέρα στο Ιόνιο που ο μάρτυρας είχε πάει με το κότερο του Σεργιανόπουλου. «Βρήκαμε στο σκάφος ναρκωτικά εκτεθειμένα, ενώ ο ίδιος εξαφανίστηκε για μια ολόκληρη νύχτα γυρνώντας στο λιμάνι με διάφορους τύπους. Τον χάσαμε. Όταν επέστρεψε, αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω, επειδή τρομάξαμε» είπε. Εντούτοις στη συνέχεια κατέθεσε πως λίγο μετά τη σύλληψή του (το Δεκέμβριο του 2007) για κατοχή κοκαΐνης, ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε κόψει για κάποιο διάστημα τα ναρκωτικά. «Νομίζω από τα ναρκωτικά είχε φτάσει στο σημείο να βλέπει ότι συνεχώς τον παρακολουθούν. Έβλεπε ψαράδες στην κρουαζιέρα και πίστευε ότι έρχονταν γι’ αυτόν» πρόσθεσε ο κ. Καφούσιας.


«Χαμένος» πίσω από τα μαύρα γυαλιά του ο Αλέξανδρος Ρήγας

Σε μια γωνιά της αίθουσας αναμονής του κτιρίου 13 της πρώην Σχολής Ευελπίδων είχε «χαθεί» πίσω από τα μαύρα του γυαλιά ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Γεώργιος-Αλέξανδρος Ρήγας που θα καταθέσει ως μάρτυρας στη δίκη. Ο κ. Ρήγας δεν φάνηκε συνεπής στο «κάλεσμα» του δικαστηρίου, καθώς η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική στην εκφώνηση των μαρτύρων από τον πρόεδρο της έδρας.

Με μελαγχολικό ύφος, φορώντας μαύρα, εμφανίστηκε στα δικαστήρια λίγο μετά τις 10 το πρωί και συνοδευόμενος από δύο φίλους του «κούρνιασε» σε ένα παγκάκι πίνοντας τον καφέ του. Πιο δίπλα στεκόταν, μιλώντας συνέχεια στο κινητό, ο γνωστός σκηνοθέτης Στράτος Μαρκίδης. Με τον Μαρκίδη ο Νίκος Σεργιανόπουλος είχε συνεργαστεί στην τελευταία του δουλειά, στο σίριαλ «Εξαφάνιση». Παρών ήταν ακόμα ένας γνωστός του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Μαρκορά, ο Μάκης Προβατάς. Παρούσα και με διαφορετικό look η Αλβανίδα οικιακή βοηθός που βρήκε νεκρό το «αφεντικό» της το πρωινό της 4ης Ιουνίου στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων, στο Παγκράτι.

Εντύπωση προκάλεσε η εμμονή της πολιτικής αγωγής για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. Οι συνήγοροι της οικογένειας Γεώργιος και Αλέξης Στεφανάκης επέμειναν ότι όσα θα ακουστούν στο ακροατήριο θα προσβάλουν τον ιδιωτικό βίο και τη μνήμη του τεθνόντος. Η εισαγγελέας ωστόσο και η υπεράσπιση δεν συναίνεσαν και τελικά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.



Η άγρια σφαγή του ζεν πρεμιέ

Περιγραφή-σοκ του ιατροδικαστή στη δίκη του killer για το θάνατο του Σεργιανόπουλου

Λέξεις και φράσεις ξερές. Από αυτές που μόνο ειδικοί επιστήμονες, ιατροδικαστές που κυριολεκτικά τα έχουν δει όλα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να «ντύσουν» ό,τι είδαν, ό,τι ψηλάφισαν σε τόπους πολύ σκληρών θανάτων. Με ψύχραιμη, επιστημονική γλώσσα λοιπόν, χθες, ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσαύτης διαχώρισε στη δικαστική αίθουσα τις ψυχρές «φράσεις» κατά τις οποίες, δεκατρείς μήνες πίσω, ένας άνθρωπος κατακρεουργήθηκε μέσα στο σπίτι του. Σόκαρε με την περιγραφή του κάνοντας λόγο για σφαγή.

Ο ιατροδικαστής αναβίωσε επ' ακροατηρίω τη σκηνή που αντίκρισε όταν κλήθηκε να διενεργήσει την αυτοψία στο ανάστατο ρετιρέ του Νίκου Σεργιανόπουλου, το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008. «Ολα έγιναν μέσα σε πέντε λεπτά. Λαιμός και θώρακας επλήγησαν αυτόματα» είπε ο Φίλιππος Κουτσαύτης παραθέτοντας τα επιστημονικά του ευρήματα ενώπιον του δικαστηρίου: «Βρήκα το θύμα ανάσκελα, μάλλον πεσμένο από τον καναπέ, γυμνό μέσα σε μια μεγάλη λίμνη αίματος. Δεν υπήρχαν πουθενά μεταθανάτια χτυπήματα». Επί μία ώρα ο κ. Κουτσαύτης επιχείρησε με την κατάθεσή του να «φωτίσει» τις πτυχές του άγριου εγκλήματος, που άπτονται της Ιατροδικαστικής, και να δώσει όσο το δυνατόν επαρκείς απαντήσεις μόνο για το θύμα, αποφεύγοντας αυτές που αφορούσαν την ψυχοσύνθεση του δράστη του εγκλήματος. «Καλύτερα να καλέσετε να σας μιλήσει γι’ αυτά ψυχίατρος, γιατί εγώ μπορώ να πω μόνο για τους νεκρούς και όχι για τους ζωντανούς» είπε αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερώτηση της υπεράσπισης σχετικά με το αν μπορεί να πει τι ώθησε τον κατηγορούμενο στο έγκλημα και αν η φορά και τα συνεχή και ομαδοποιημένα χτυπήματα προδίδουν δράστη εν βρασμώ.

Σύμφωνα με τις αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, ο Νίκος Σεργιανόπουλος, που είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και μεταβολικών ουσιών, επιχείρησε να αμυνθεί όταν ένοιωσε να απειλείται από το κοφτό κουζινομάχαιρο που κρατούσε ο δράστης. «Το θύμα είχε χτυπήματα στη μύτη και δύο τραύματα στο χέρι και συγκεκριμένα στα δάχτυλα» σημείωσε ο ιατροδικαστής κάνοντας λόγο για τραύματα άμυνας, που δεν ήταν θανατηφόρα. «Απλωσε το χέρι του για να απωθήσει το μαχαίρι και κόπηκε» τόνισε στο σημείο αυτό ο Φίλιππος Κουτσαύτης επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για σφαγή και πως ο άτυχος ηθοποιός δέχτηκε εν ζωή όλα τα χτυπήματα.

Όσο για το χρόνο θανάτωσης, ο έμπειρος ιατροδικαστής τον υπολογίζει γύρω στις 10.00 με 12.00 το βράδυ της 3ης Ιουνίου του 2008. Ωστόσο, κράτησε μια επιφύλαξη που θα μπορούσε να μεταθέσει το χρόνο θανάτου το πολύ δύο με τρεις ώρες ακόμη προς το ξημέρωμα. «Από τη στιγμή της αυτοψίας, που την έκανα στις 10.00 το πρωί, μετράω δώδεκα ώρες πίσω, φυσικά, λόγω της μεγάλης αιμορραγίας που δημιουργεί πρόβλημα για τον ακριβή χρόνο θανάτωσης. Μπορεί να υπάρξει μια απόκλιση δύο ωρών συν» υπογράμμισε ο μάρτυρας αποκλείοντας ωστόσο το έγκλημα να έγινε κοντά στις 6.00 το ξημέρωμα.

Η αίθουσα του κατάμεστου ακροατηρίου «παγώνει» όταν ο ιατροδικαστής περιγράφει τα μακάβρια ευρήματα: «Χτυπήθηκε στο θώρακα και το λαιμό όπου βρίσκονταν ζωτικά όργανα και αγγεία τα οποία οδηγούν στο θάνατο. Δηλαδή, έκοψε τα δεξιά πλάγια αγγεία στο λαιμό ... μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά έγιναν όλα. Υπήρξαν πολλές μαχαιριές με διαφορετική πορεία και φορά. Δεν υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο κακώσεων στο λαιμό και το θώρακα. Δεν μπορώ όμως να πω με ασφάλεια ποιο είναι το πρώτο χτύπημα, ούτε μπορώ να πω αν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα ή σεξουαλικό».



Γυμνασμένος

Σκιαγραφώντας το σωματότυπο του άτυχου ηθοποιού, ο Φίλιππος Κουτσαύτης έκανε λόγο για άτομο γεροδεμένο «με άρτια σωματική διάπλαση, χωρίς ίχνη λίπους, ούτε αδύνατος, ούτε χοντρός, με ύψος 1,75 που ήταν σε στάση δυσκαμψίας, ξεματωμένος και δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ». Το ερώτημα για το αν η χρήση κοκαΐνης προκαλεί παραισθήσεις τέθηκε επίμονα και από τις δύο πλευρές των δικηγορικών εδράνων, είτε να για καταρριφθεί από την πολιτική αγωγή ως υπερασπιστικός ισχυρισμός είτε για να επιβεβαιωθεί από την υπεράσπιση. Κατά τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, «η κοκαΐνη είναι μεν διεγερτικό, αλλά επαφίεται και από το άτομο που θα κάνει χρήση».

-Υπεράσπιση: Αν πάρει κοκαΐνη ένας παρθένος στα ναρκωτικά οργανισμός;

- Κουτσαύτης: Η χρήση ποικίλλει αν είναι χρόνιος χρήστης ή παίρνει για πρώτη φορά ναρκωτικά. Η κοκαΐνη μπορεί να λειτουργήσει και ως παραισθησιογόνο.

- Εισαγγελέας: Ο δράστης είχε γνώσεις ή πρόκειται για τυφλά χτυπήματα;

- Κουτσαύτης: Η σφαγή όλοι γνωρίζουμε ότι προκαλεί θάνατο.


-Εισαγγελέας: Η ανθρωποκτόνος βούληση είναι σαφής;

- Κουτσαύτης: Και χωρίς τη σφαγή, πάλι το θύμα θα πέθαινε γιατί είχε χτυπήσει καρδιά, αορτή, πολλαπλά χτυπήματα στο θώρακα.

- Υπεράσπιση: Μπορούμε να μιλήσουμε για οξύ παρανοϊκό ιδεασμό (σύνδρομο) εκ μέρους του δράστη;

- Κουτσαύτης: Χρειάζεται ψυχίατρος για να σας απαντήσει, γιατί ο δράστης δεν αρκέστηκε μόνο στο μέρος του λαιμού ή του θώρακα αφού τα χτυπήματα εκεί ήταν από μόνα τους θανατηφόρα. Μπορεί όμως, αν με ρωτάτε γι’ αυτό.

- Ποιο ήταν το πρώτο χτύπημα;

- Δεν μπορώ να το πω με ασφάλεια.



«Να πει την αλήθεια παλικαρίσια»

Για τον δικό τους Νίκο, έτσι όπως τον έβλεπαν τα μέλη της οικογένειάς του, οι δικοί του άνθρωποι, που έχουν υποφέρει και υποφέρουν για τον τραγικό χαμό του, μίλησε με δάκρυα στα μάτια καταθέτοντας ενώπιον των τακτικών και λαϊκών δικαστών του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου της Αθήνας ο Χρήστος Παπαθεοδώρου, σύζυγος της αδερφής του Σεργιανόπουλου. «Ο Νίκος ήταν ήρεμο, άρτιο παιδί, ποτέ δεν είχε δημιουργήσει προβλήματα. Αν και ήταν πολύ δεμένος με την αδερφή του και τα παιδιά μου, είχε βαφτίσει την κόρη μου, είχε μια εσωστρέφεια, ήθελε να κρατάει πράγματα για τον εαυτό του. Ηταν άτομο μοναχικό» είπε συγκινημένος ο μάρτυρας, του οποίου η σεμνότητα και ο έκδηλος πόνος μέτρησε στο δικαστήριο και οι παράγοντες της δίκης τον απήλλαξαν από το βάσανο των ερωτήσεων στο ακροατήριο. «Θέλω να πει την αλήθεια παλικαρίσια» είπε δείχνοντας τον κατηγορούμενο και πρόσθεσε λίγο προτού αποχωρήσει από την αίθουσα: «Γιατί την αλήθεια την ξέρει ο Νίκος ο ίδιος και ο Θεός. Ο Νίκος δεν μπορεί πια να μιλήσει, άρα ο κατηγορούμενος πρέπει να την πει...»

http://www.mensonly.gr


Ο Αιγύπτιος εραστής που νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαΐτειο


«Με πήρε από την πιάτσα της πλατείας Κουμουνδούρου»



Επιβεβαιώνεται με τον πιο ηχηρό τρόπο, παρά τις αρχικές διαψεύσεις της Ασφάλειας, η κλήση σε κατάθεση του 30χρονου Αιγύπτιου Μ.Ν., στενού φίλου του θύματος, που είχε αποκαλύψει η «Espresso» ότι μετά τα όσα είπε στις 12 Ιουνίου στην Αστυνομία, ζήτησε και μπήκε για νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο στις 16 του ίδιου μήνα. Ο Αιγύπτιος ισχυρίζεται ότι με τον Νίκο γνωρίστηκε πριν από ενάμιση χρόνο στην πλατεία Κουμουνδούρου και συνήψαν σχέσεις. Μάλιστα, ο Μ.Ν. και το θύμα είχαν πάει και στο σκάφος του ηθοποιού ενάμιση μήνα πριν από τον χαμό του. Πέραν των αναλυτικών αφηγήσεων που δίνει ο Ν.Μ. για τις προσωπικές τους συνευρέσεις, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η στιχομυθία του με τους αστυνομικούς για τα μέτρα ασφαλείας που ελάμβανε ο ηθοποιός όταν δεχόταν φίλους στο σπίτι του. Ο Αιγύπτιος αποκαλύπτει ότι το θύμα δεν κλείδωνε ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ.

Ερώτηση: Οταν πήγαινες σπίτι του, ο Νίκος κλείδωνε από μέσα την πόρτα;

Απάντηση: Οχι, ποτέ.

Ερώτηση: Πότε είδες τελευταία φορά τον Νίκο;

Απάντηση: Είκοσι μέρες περίπου πριν πεθάνει με πήρε τηλέφωνο και πήγα από το σπίτι του. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα. Πέντε μέρες πριν πεθάνει τον έπαιρνα στο κινητό, αλλά δεν το σήκωνε. Για τον θάνατό του έμαθα από την τηλεόραση.

Ερώτηση: Ηξερες με ποια άτομα έκανε παρέα ο Νίκος;

Απάντηση: Οχι.

Ερώτηση: Γνωρίζεις τον άνδρα στη φωτογραφία που σου δείχνουμε; (γίνεται μνεία ότι στον μάρτυρα επιδείχθηκε η φωτογραφία του δολοφονηθέντος ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Νικολάου του Γερμανού και της Νικολέτας, γεν. 1952 στη Δράμα).

Απάντηση: Ναι, αυτός είναι ο Νίκος που σας λέω.

Ερώτηση: Κάτι άλλο έχεις να πεις;

Απάντηση: Οχι, δεν έχω.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που το θύμα είχε προσεγγίσει τον αλλοδαπό, όπως ο μάρτυρας ισχυρίζεται.

Πριν από ενάμιση χρόνο περίπου ήμουνα στην Κουμουνδούρου, στην πλατεία, και ήρθε ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του, ένα μπλε μεγάλο και μου είπε να τον πλησιάσω. Στην αρχή φοβήθηκα, δεν πήγα, γιατί νόμιζα ότι ήταν αστυνομικός. Μου είπε να μη φοβάμαι και μου άνοιξε την πόρτα και μπήκα μέσα. Εγώ κατάλαβα ότι ήθελε να πάμε σπίτι του για να κάνουμε σεξ. Τον λέγανε Νίκο. Βγήκαμε στην Πειραιώς και πήγαμε σπίτι του. Ητανε βράδυ, γύρω στις 2.00. Το σπίτι του ήταν στο Παγκράτι, κοντά στη Φιλολάου. Πάρκαρε το αυτοκίνητο στον δρόμο, κατεβήκαμε, μου 'δειξε το κουδούνι στην πολυκατοικία, άνοιξε μετά την πόρτα και ανεβήκαμε μετά στο σπίτι, στον τελευταίο όροφο, στον 5ο. Μπήκαμε σπίτι, μου 'κανε ο Νίκος καφέ, καθίσαμε λίγο στο σαλόνι...

Ο πρώην συγκάτοικός του Αλέξανδρος Ρήγας

«Ξαναβρεθήκαμε την εποχή που είχε το μπλέξιμο με την κοκαΐνη...»
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Αλέξανδρος Ρήγας, που είχε γνωρίσει το θύμα την άνοιξη του 1997 σε ένα καφέ πριν από την πρόταση που του είχε κάνει να συμμετέχει στους «Δύο ξένους», εξομολογείται στην Αστυνομία ότι με τον ηθοποιό διατηρούσε μια «συναισθηματική σχέση, δεν το λέω ερωτική, γιατί δεν ήταν έτσι ακριβώς», όπως τονίζει.

Σημαδιακή θεωρεί τη στιγμή που ο Σεργιανόπουλος συνελήφθη για τα ναρκωτικά στον Κολωνό.

Ηταν η ευκαιρία για να ξαναγίνουν φίλοι, αλλά και η αρχή του τέλους για τον στενό συνεργάτη του, όπως καταθέτει στην Ασφάλεια. Επίσης, αφηγείται τη συγκατοίκησή τους στο Παγκράτι πριν από το 2000, αλλά και την αποχώρησή του από το σπίτι του θύματος το 2002.

«Συνέχισα να μένω στο σπίτι του για αρκετό χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη του έτους 2002, σε μία ημιμόνιμη βάση. Μετά το τέλος του σίριαλ “Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη” είχε αραιώσει η επικοινωνία μας, μέχρι που χάθηκε τελείως κάθε επαφή. Ξαναβρεθήκαμε λίγο πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, τον Δεκέμβριο 2007 δηλαδή, όταν τον Νίκο τον είχαν συλλάβει για την υπόθεση με τα ναρκωτικά. Εγώ το περιστατικό αυτό το έμαθα μέσω ενός κοινού γνωστού μας, του Μάκη του ΠΡΟΒΑΤΑ, ο οποίος με ενημέρωσε τηλεφωνικά και ήρθε και με πήρε από το σπίτι και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού που ήταν κρατούμενος ο Νίκος. Ο Νίκος ήταν λίγο αμήχανος στο τμήμα, κάναμε κάποια κουβέντα, αν χρειάζεται κάτι, αν θέλει φαγητό, συζητήσαμε για τους δικηγόρους και προσπάθησα να του συμπαρασταθώ όσο μπορούσα τόσο στο τμήμα όσο και τις επόμενες ημέρες, μέχρι που πήγε στο δικαστήριο και εγώ εκεί έδωσα κατάθεση υπέρ του Νίκου. Το διάστημα εκείνο είχαμε πολύ συχνή επικοινωνία και είχαμε βγει τρεις φορές έξω. Μετά την απόφαση της μη προφυλάκισης είχαμε κανονίσει να βγούμε μαζί αλλά και με τον Μάκη ΠΡΟΒΑΤΑ και τον δικηγόρο του Νίκου, τον Αλέξη ΚΟΥΓΙΑ, για φαγητό. Τελικά η συνάντηση αυτή δεν έγινε. Από τότε, λοιπόν, μέχρι και πριν από τρεις εβδομάδες περίπου με τον Νίκο δεν ξαναβρεθήκαμε, αλλά κάποιες φορές μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Τελευταίο τηλεφώνημα ήταν πριν από τρεις εβδομάδες».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ



Ο γυμναστής που γνώρισε ο ηθοποιός στα καμαρίνια
Η προφητική συνομιλία τρεις μέρες πριν από τη δολοφονία

Στενή σχέση διατηρούσε ο Νίκος Σεργιανόπουλος με 44χρονο γυμναστή από τον Πειραιά, ο οποίος κατέθεσε στην Ασφάλεια στις 6/6/08. Με το θύμα είχε γνωριστεί το 2001, όπως διηγείται, στο θέατρο «Βεάκη», στην παράσταση «Νυφικό κρεβάτι», όταν ως θεατής τον επισκέφτηκε στο καμαρίνι του για να του εκφράσει τον θαυμασμό του.
Με τον Σεργιανόπουλο ο μάρτυρας βρισκόταν και έκαναν παρέα από το 2001-2005, μετά τον έχασε και οι επαφές τους ελαττώθηκαν. Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη που κάνει ο γυμναστής για μία τηλεφωνική συνομιλία που είχε με το θύμα στις 31/5/08, τρεις μέρες πριν από το θάνατό του, που θεωρείται προφητική για το τι θα επακολουθούσε:

- Εχεις νέα; τον ρώτησα.

- Ναι, πολλά, είπε το θύμα.

- Καλά νέα; τον ρώτησα.

- Τα περισσότερα κακά, μου είπε.

«Επέμεινα να μου πει τι ακριβώς και μου απάντησε ότι αυτά δεν λέγονται και μου είπε “από βδομάδα θα μάθεις κάτι και θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό” και έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά με πήρε στο κινητό και μου ζήτησε να του βρω αποκόμματα με θετικές κριτικές για το παίξιμό του στο σίριαλ και ότι τα ήθελε για την επόμενη ημέρα. Εγώ του είπα ότι δεν μπορούσα να τα βρω και κλείσαμε το τηλέφωνο. Οσο μιλούσαμε στο τηλέφωνο, κατάλαβα ότι πάλι ήταν πιωμένος ή είχε πάρει κόκα. Από τότε δεν ξαναμιλήσαμε στο τηλέφωνο. Τη Δευτέρα 2/6/08 του τηλεφώνησα, αλλά δεν απαντούσε και είχε κλειστό και τον τηλεφωνητή. Εγώ του είχα τηλεφωνήσει για να δω τι κάνει, γιατί δεν τον είχα ακούσει καλά στο τηλέφωνο το Σάββατο. Την Τετάρτη 4/6/08 γύρω στις 10.00 το πρωί άκουσα στην τηλεόραση ότι δολοφόνησαν τον Νίκο στο σπίτι του. Τα έχασα και πήρα τηλέφωνο τον Μάκη και εκείνος μου είπε ότι θα ερχόταν στην υπηρεσία σας για να καταθέσει και του είπα ότι κάποια στιγμή θα ερχόμουν κι εγώ, όπως και ήρθα.



Ο Μάκης Προβατάς κατονόμασε τους προμηθευτές ναρκωτικών του ζεν πρεμιέ

Ηταν ο πιο καλός φίλος του θύματος. Ο άνθρωπος που τα γνώριζε όλα. Ο συμπαραστάτης, ο κολλητός, το στήριγμα του ηθοποιού, οάνθρωπος που έμαθε πρώτος το φοβερό άγγελμα θανάτου το πρωινό της 4ης Ιουνίου. Ο Μάκης Προβατάς είδε ζωντανό τον Σεργιανόπουλο πέντε ημέρες πριν από τον χαμό του στο γνωστό εστιατόριο στο Χαλάνδρι, στη συνάντησή τους με τον δικηγόρο Βασίλη Καπερνάρο.

«Καθόταν ο Νίκος μαζί με τον γνωστό δικηγόρο ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ και τη σύζυγό του και τρώγανε. Μετά από μία με μιάμιση ώρα σηκώθηκε πρώτος από το τραπέζι ο Νίκος λέγοντας “έχω δουλειά”. Δεν ξέρω αν όντως είχε δουλειά ή το είπε από ευγένεια. Περίπου δέκα λεπτά πριν σηκωθεί από το τραπέζι ο Νίκος, ήρθε και ο Αντώνης ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ, που μένει εκεί κοντά. Ο Αντώνης είναι φίλος μου, ξέρει και τον ΚΑΠΕΡΝΑΡΟ και από εμένα έχει γνωρίσει και τον Νίκο πέντε έξι φορές. Την ίδια ημέρα, το μεσημέρι, με είχε πάρει τηλέφωνο ο Νίκος και μου είπε: “Πάω στην Πατησίων για δουλειά”. Τον ρώτησα “τι δουλειά, καλή ή κακή;” και μου απάντησε “καλή”. Από εκείνο το βράδυ στο LA STRADA μέχρι σήμερα δεν επικοινωνήσαμε καθόλου. Χθες, Τρίτη, τον έπαιρνα πολλές φορές τηλέφωνο και από το σταθερό μου και από το κινητό μου. Μπορεί να τον πήρα και τριάντα φορές. Το κινητό του ήταν κλειστό και στο σταθερό του έβγαινε τηλεφωνητής. Ο Νίκος ποτέ δεν είχε κλειστό το κινητό του και σκέφτηκα ότι το είχε κλείσει για να μην τον βρουν από τη δουλειά. Σήμερα το πρωί, με πήρε τηλέφωνο η οικιακή βοηθός τού Νίκου που του καθαρίζει το σπίτι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και μου είπε ταραγμένη: “Κύριε Μάκη, ελάτε γρήγορα, δεν μπορούσα να μπω στο σπίτι, είναι ανακατεμένο, ο κύριος Νίκος είναι πεσμένος στο σαλόνι με αίματα, μάλλον μαχαιρωμένος”».
Ο Μάκης Προβατάς, ο οποίος είχε γνωρίσει το θύμα πριν από δεκαπέντε χρόνια από τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη, εξομολογείται τις υποψίες που είχε ο πρωταγωνιστής για κάποιες «παρακολουθήσεις» που θεωρούσε ότι γίνονταν εις βάρος του από την Αστυνομία.

Ο Προβατάς αποκαλύπτει και κάτι πολύ σημαντικό που έχει σχέση με τα ναρκωτικά που αγόραζε ο Σεργιανόπουλος και φωτογραφίζει τους προμηθευτές του:

- Εναν Πολωνό που συνελήφθη πέρυσι.

- Και έναν «Αραβα», με τον οποίο το θύμα διατηρούσε σχέση, αλλά του έδινε και ναρκωτικά (κόκα).

- Ο «Αραβας» του πήγαινε την κόκα στο σκάφος που είχε αγοράσει.

- Ο «Αραβας» ήταν ο έμπορος, όπως λέει ο Προβατάς.

- Ο Προβατάς κάνει λόγο για «Αραβα έμπορο» που, εάν μάθαινε τα περιουσιακά στοιχεία του θύματος, μπορεί να εκβίαζε ή να απειλούσε.

Ολα αυτά η Αστυνομία τα έψαξε; Ποιος ήταν τελικά ο προμηθευτής; Η Αστυνομία τον ξέρει; Τον βρήκε; Τον ανέκρινε; Τα ερωτήματα είναι φοβερά! «Μάλιστα, ο Νίκος είχε την εντύπωση ότι τον παρακολουθούσε η Αστυνομία και φοβόταν μήπως έρθουν και με ρωτήσουν αστυνομικοί γι’ αυτόν. Εγώ του ξεκαθάρισα ότι δεν με είχε πλησιάσει η Αστυνομία, αλλά του έμεινε μια αμφιβολία. Εκείνη την περίοδο, όπως μου είχε πει, προμηθευόταν την κόκα από έναν “Πολωνό”, νομίζω ότι όντως εννοούσε εθνικότητα. Νομίζω ότι αυτός ο “Πολωνός” πιάστηκε πέρυσι και γι’ αυτόν τον λόγο ο Νίκος άλλαξε προμηθευτή και του προμήθευε πλέον κόκα, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου, κάποιος Αραβας. Κάποια στιγμή, είχε κανονίσει ραντεβού με τον Αραβα για να του δώσει κόκα στο σκάφος και κάναμε ολόκληρη κουβέντα γι’ αυτό. Του εξήγησα, δηλαδή, πόσο ασύλληπτη μαλακία ήταν να μάθει ο έμπορος ότι είχε σκάφος και να μπορεί μετά ή να του το κάψει ή να τον εκβιάζει και τέτοια. Φάνηκε να πείθεται από την κουβέντα και μου είπε ότι άλλαξε ραντεβού, δεν ξέρω όμως αν τελικά έγινε έτσι. Τον τελευταίο καιρό, ο Νίκος είχε γίνει πολύ καχύποπτος. Απ’ ό,τι είχα μάθει, οι χρήστες κοκαΐνης πάσχουν από σύνδρομο καχυποψίας και στην περίπτωση του Νίκου η καχυποψία συνδυάζεται με την ευστροφία».



Η κατάθεση της οικιακής βοηθού

Για έναν άνθρωπο με απίστευτα ερωτικά πάθη αλλά ταυτόχρονα τρυφερό, αξιοπρεπή και πάνω απ’ όλα δίκαιο μιλά στην κατάθεσή της η 27χρονη οικιακή βοηθός του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η Μαρία-Λουΐζα, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια φρόντιζε το διαμέρισμα της οδού Μετεώρων, μιλά συγκινημένη για τη σχέση που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκείνη και τον 56χρονο δημοφιλή ηθοποιό. Μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης χωρίς ίχνος υποκρισίας, στην οποία ο άτυχος Νίκος Σεργιανόπουλος εκμυστηρευόταν όλα τα μυστικά του που έκρυβε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εκτός από τις ιδιαιτερότητες του ηθοποιού, τις οποίες ήταν αναγκασμένη να αναφέρει από το γεγονός ότι η δολοφονία από την αρχή φαινόταν στα έμπειρα μάτια των αστυνομικών ότι πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα, η οικιακή βοηθός επεκτείνεται και πέρα από τη στιγμή της ανεύρεσης του πτώματος και περιγράφει τις καθημερινές στιγμές που είχε ζήσει δίπλα στον ηθοποιό.

«Τον είχα σαν πατέρα μου» λέει στην προανακριτική της κατάθεση στην Ασφάλεια η 27χρονη διαζευγμένη γυναίκα και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού. Η οικιακή βοηθός που μπαινόβγαινε τρεις φορές την εβδομάδα στο σπίτι του ηθοποιού τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει να θυμάται από εκείνον πολλά. «Ο κ. Νίκος μου είχε αδυναμία και με αγαπούσε πολύ, με πρόσεχε σαν παιδί του. Με είχε βοηθήσει με δικηγόρους, όταν εγώ ήμουν στη διαδικασία του διαζυγίου μου. Οταν πήγαινα στο σπίτι του για να καθαρίσω, κάποιες φορές συζητάγαμε για διάφορα θέματα. Ο ίδιος μου είχε πει μάλιστα κάποια στιγμή για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και συγκεκριμένα μου είπε “ξέρεις, Μαρία, εγώ είμαι gay”... Του είχα πει ότι εγώ δεν είχα πρόβλημα με τις προτιμήσεις του αυτές. Κάποιες φορές έβρισκα και άσπρη σκόνη, μάλλον ναρκωτικά, και επειδή τον αγαπούσα και εγώ σαν πατέρα μου, όταν συζητούσαμε, προσπαθούσα να τον πείσω να το κόψει και του έλεγα ότι αυτό το πράγμα πρέπει να το σταματήσεις γιατί πεθαίνει πολύς κόσμος από αυτό. Εκείνος μου απαντούσε “θα το κόψω, Μαρία, αφού κατάφερα και έκοψα το ποτό, αυτό δεν είναι τίποτα”».



Οπως προκύπτει από την κατάθεσή της, ο άτυχος ηθοποιός, ανεξάρτητα από την ιδιαιτερότητά του, είχε αρχές και όρια. Είχε και εκείνος τις δικές του αναστολές. Οταν η γυναίκα κάποιες φορές καθάριζε το σπίτι του και αυτός καθόταν στο γραφείο του μπροστά στον υπολογιστή του σερφάροντας σε αποκαλυπτικές ιστοσελίδες του ίInternet και εκείνη πλησίαζε στον υπολογιστή, της έλεγε «Μαρία, εσύ δεν κάνει να τα βλέπεις αυτά τα πράγματα...» και άλλαζε οθόνη στον υπολογιστή.

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν άρχοντας και υπεράνω χρημάτων, μάλιστα σεβόταν το μεροκάματο των άλλων και ήταν ακριβοδίκαιος. Οπως αποκαλύπτει στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός του, όταν για κάποιο λόγο της τηλεφωνούσε για να μην πάει την προγραμματισμένη ημέρα στο σπίτι του να καθαρίσει, της πλήρωνε κανονικά το μεροκάματο και ας μη δούλευε.

«Οταν κάποια στιγμή στην αρχή της συνεργασίας μας του είχα πει ότι δεν είναι σωστό αυτό, μου είχε απαντήσει: “Οχι, Μαρία, όταν εγώ σε παίρνω τηλέφωνο και σου λέω να μην έρθεις, εγώ είμαι αυτός που σου χαλάει το μεροκάματο και εγώ πρέπει να στο πληρώσω. Αν έφταιγες εσύ και αποφάσιζες να μην έρθεις για δουλειά, δεν θα σε πλήρωνα...”».

Εντύπωση προκαλεί το απόσπασμα της κατάθεσης της Μαρίας-Λουίζας που μιλάει για τα κινητά που συνεχώς άλλαζε ο ζεν πρεμιέ. Οταν τον ρωτούσε, της έλεγε πάντα ότι του έκλεψαν αυτό που είχε. Την τελευταία φορά που τον ρώτησε πάλι κάτι σχετικό ο Νίκος Σεργιανόπουλος της είπε με αναστεναγμό: «Αχ, Μαρία, μου το σούφρωσαν κι αυτό».

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας, η περιπέτεια της σύλληψής του για ναρκωτικά τον περασμένο χειμώνα έγινε η αιτία να μετρήσει τους φίλους του και αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό του. Ενας από αυτούς, ο 40χρονος Παναγιώτης, δάσκαλος στο επάγγελμα, ο οποίος... δήλωσε εξαφάνιση όταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος περνούσε δύσκολες ώρες στα κρατητήρια της Ασφάλειας και στα ανακριτικά γραφεία. Ο πολυετής δεσμός τους «ακυρώθηκε» γιατί, όπως υποστήριξε στην κατάθεσή της η οικιακή βοηθός του ηθοποιού, «η σχέση με τον Παναγιώτη χάλασε και ο λόγος ήταν ότι ο δάσκαλος τον παράτησε στην Ασφάλεια γιατί φοβόταν μήπως εκτεθεί και χάσει τη δουλειά του...»


.
Αντίθετα, «τότε στην Ασφάλεια είχε έρθει μόνο ο Αλέξανδρος Ρήγας, τον οποίο είδα μόνο μία φορά και το όνομά του μου το είχε πει ο κ. Νίκος», καταλήγει η μάρτυρας.



Η ανάκριση...

Στοιχεία-φωτιά που αφήνουν υπόνοιες ότι στο διαμέρισμα του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου βρίσκονταν -τουλάχιστον μέχρι πριν από τη δολοφονία του- (εκτός από το μετέπειτα θύμα και τον 30χρονο κατηγορούμενο Γεωργιανό) και άλλα άτομα προκύπτουν από την έκθεση αυτοψίας και κατασχέσεως της αστυνομίας.

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που πιθανώς δικαιώνουν τις αρχικές αναφορές για παρέα ατόμων που διασκέδασε στο διαμέρισμα παρακολουθώντας στην τηλεόραση τη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου έρχονται στο φως μετά την ενδελεχή ανάλυση της έκθεσης -γνώστρια της οποίας έγινε μέσω αξιόπιστων πηγών η «Espresso»- και αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι το θρίλερ γύρω από τη δολοφονία με τα καλά κρυμμένα μυστικά συνεχίζεται.

Κορυφαία στοιχεία είναι η ανεύρεση και η περισυλλογή από τους αξιωματικούς που διενήργησαν την αυτοψία και την κατάσχεση τριών ανδρικών εσωρούχων, από τα οποία πιθανόν το ένα ανήκε στον ηθοποιό, ενώ τα άλλα δύο κανείς δεν γνωρίζει ακόμα ποιοι τα φορούσαν.

Το λευκό με την κίτρινη ρίγα που βρέθηκε πάνω στο ένα από τα δύο σκαμπό που υπάρχουν μπροστά από την τηλεόραση, στη δεξιά πλευρά του σαλονιού, είναι αυτό που φορούσε πιθανότατα ο άτυχος ζεν πρεμιέ. Ο λόγος είναι ότι πάνω του, αλλά και στην επιφάνεια του σκαμπό όπου ήταν ακουμπισμένο, οι αξιωματικοί παρατήρησαν εκτεταμένα ίχνη αίματος, με συνέπεια να συμπεραίνεται ότι το θύμα όταν δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα ήταν εκεί κοντά. Το δεύτερο, ένα μαύρο ανδρικό εσώρουχο, βρέθηκε κάτω από το τραπεζάκι του σαλονιού, ενώ το τρίτο το βρήκαν οι αστυνομικοί δίπλα στο κρεβάτι του υπνοδωματίου.

Ο δράστης στην προανακριτική απολογία του ισχυρίστηκε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο διαμέρισμα τηςΜετεώρων δεν έβγαλε το μαύρο σλιπ που φορούσε. Οπότε αυτόματα γεννιούνται τα ερωτήματα από ππότε ήταν εκεί τα εσώρουχα, δεδομένου ότι η οικιακή βοηθός είχε να πάει στο σπίτι από την προηγούμενη Παρασκευή, σύμφωνα με την κατάθεσή της. Ποιοι και σε ποιες συνθήκες έφυγαν από το διαμέρισμα χωρίς να φορέσουν τα εσώρουχά τους; Αν προϋπήρχαν ανδρικά εσώρουχα πεταμένα στο σαλόνι όταν έφτασαν εκεί ο Σεργιανόπουλος και ο Γεωργιανός, δεν θα θα είχε κάνει εντύπωση στον δράστη ώστε να αναφερθεί σε αυτά στην απολογία του;



Επόμενα στοιχεία είναι το ομοίωμα πέους που βρέθηκε δίπλα στο κρεβάτι αλλά και το προφυλακτικό, μια σακούλα κι ένα υφασμάτινο αντικείμενο που ήταν μαζί με μεταλλικό κύλινδρο πάνω στο κρεβάτι. Ευρήματα, δηλαδή, που δείχνουν ότι ίσως κάποιοι έπαιζαν εκεί.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ό,τι διαδραματίστηκε μεταξύ εκείνου και του ηθοποιού έγινε στο χολ και στο σαλόνι, ενώ δεν γίνεται καμιά αναφορά στην κρεβατοκάμαρα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, ο Νίκος Σεργιανόπουλος δεν είχε ερωτική συνεύρεση τη νύχτα της δολοφονίας του.

Για άλλη μια φορά όμως ο 30χρονος Γεωργιανός συλλαμβάνεται ψευδόμενος, αφού ανάμεσα στα κατασχεθέντα από τους αξιωματικούς είναι κι ένα βιβλίο με την ιστορία του κινηματογράφου που βρέθηκε πεσμένο στο δάπεδο του γραφείου και, όπως προκύπτει, δακτυλικό αποτύπωμα από το δεξί του δείκτη βρέθηκε στο εξώφυλλο του βιβλίου.



Πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού βρέθηκε ακόμα μια τηλεκάρτα αλλά και μια θήκη για κατσαβίδια, ενώ κάτω από αυτήν βρέθηκε ένα περιοδικό. Στο τραπέζι της κουζίνας βρέθηκε ένα άδειο κουτί γνωστού αναψυκτικού και από το τασάκι μαζεύτηκαν συνολικά είκοσι επτά αποτσίγαρα (!). Μέσα σε πόσο χρόνο κάπνισαν δύο άτομα σχεδόν ενάμισι πακέτο, ποιος χρησιμοποιούσε τηλεκάρτα και την ξέχασε και ποιος φυλλομετρούσε το περιοδικό είναι μερικά ακόμα ερωτήματα που γεννιούνται αν κανείς σκεφτεί τους ισχυρισμούς του Γεωργιανού για το πόσο άσχημα αισθανόταν μετά τη χρήση κοκαΐνης, που έφτασε μάλιστα στο σημείο και να μισοκοιμάται.

Ομως ο μακρύς κατάλογος των στοιχείων που γεννούν πολλές απορίες δεν σταματά εδώ. Σε έπιπλο που υπάρχει αριστερά από την πόρτα βρέθηκαν υπολείμματα λευκής σκόνης, μια ποσότητα συγκεντρωμένη έτσι ώστε να σχηματίζει ευθεία γραμμή και δίπλα ένα κομμάτι πλαστικό κίτρινο καλαμάκι. Είναι γνωστό ότι θύμα και κατηγορούμενος έκαναν χρήση κοκαΐνης, αλλά ο 30χρονος δεν έχει πει ότι κάποιος από αυτούς άφησε μια γραμμή για να τη σνιφάρει αργότερα. Ποιος ήταν αυτός;

Επιπλέον, γιατί μέσα στο ανοιχτό τάβλι που βρέθηκε πάνω σε χαμηλό τοίχο δεξιά του τζακιού υπήρχε ποσότητα καφέ σκόνης -πιθανότατα ηρωίνης- και γιατί πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού βρέθηκε μια ταμπακέρα με μηχανισμό κατασκευής αυτοσχέδιων τσιγάρων (στριφτών), η οποία περιείχε ποσότητα κάνναβης (φούντας); Ποιοι έκαναν ή σκόπευαν να κάνουν χρήση όλων αυτών των ναρκωτικών;

Τελευταίο στοιχείο είναι η ανεύρεση ενός τεμαχίου υφάσματος που βρέθηκε στο πάτωμα μπροστά από την πόρτα του διαμερίσματος. Ενα κομμάτι για το οποίο κανείς ακόμα δεν έχει απαντήσει πώς βρέθηκε εκεί και σε ποιον ανήκει. Αν, λοιπόν, τα ανωτέρω δεν φανερώνουν την ύπαρξη και άλλων στο διαμέρισμα, τότε οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν στην κοινή γνώμη απαντήσεις για το τι σημαίνουν όλα αυτά.




Με «αμνησία» παρουσιάστηκε μπροστά στην ανακρίτρια

Σε τρεις σημαντικές αντιφάσεις υπέπεσε απολογούμενος χθες στη δεύτερη τακτική ανακρίτρια ο 30χρονος δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, David Murtikneli. Κατά τη διάρκεια της πεντάωρης παραμονής του στο ανακριτικό γραφείο ο αλλοδαπός εξιστόρησε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη συνάντησή του με τον ηθοποιό το ξημέρωμα της 4ης Ιουνίου και τη μοιραία επίσκεψη στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων.

«Ξέχασε» όμως να απαντήσει σε τρεις σημαντικές ερωτήσεις: 1) Με ποιον τρόπο κατακρεούργησε τον ζεν πρεμιέ, 2) για ποιον λόγο «βούτηξε» τα δύο λάπτοπ, τα 100 ευρώ και το κινητό τηλέφωνο και 3) τι ώρα έφυγε από το «ματωμένο διαμέρισμα».

Με τη βοήθεια μεταφράστριας, ο κατηγορούμενος είπε το ίδιο «ποιηματάκι» που είχε πει και στην Ασφάλεια.

Οτι δηλαδή γύρω στις 6.00 το πρωί της 4ης Ιουνίου καθόταν στην πλατεία Βικτωρίας, όταν τον πλησίασε ο Νίκος Σεργιανόπουλος, του έπιασε την κουβέντα και τον «έπεισε» να πάνε στο διαμέρισμά του, όπου θα έπιναν κοκαΐνη και θα καλούσαν γυναίκες. Στη συνέχεια πήγαν, σύμφωνα με όσα επανέλαβε και χθες, στο διαμέρισμα, ρούφηξαν κοκαΐνη, κάθισαν αρχικά στο τραπεζάκι και στη συνέχεια στον καναπέ, γδύθηκαν και εκείνος στη συνέχεια από τη ζαλάδα μισοκοιμήθηκε.

Και κάπου εκεί άρχισαν τα «φάλτσα» της απολογίας του δράστη. Προανακριτικά ισχυρίσθηκε ότι όταν ο ζεν πρεμιέ τον απείλησε με το μαχαίρι ζητώντας του να ενδώσει στις ιδιαίτερες σεξουαλικές του προτιμήσεις... «του σπρώχνω τα χέρια από πάνω μου και με μια λαβή τον πετάω κάτω... Ενώ λοιπόν ο Σεργιανόπουλος ήταν στο πάτωμα, έπεσα από πάνω του, κυλιστήκαμε στα πατώματα, του πήρα το μαχαίρι. Οπως ήμουν πεσμένος με την πλάτη στο πάτωμα, ο Σεργιανόπουλος ήταν από πάνω μου με την πλάτη σε μένα, η πλάτη του δηλαδή ακουμπούσε στο στήθος μου. Οπως ήμασταν έτσι, με το αριστερό μου χέρι κρατούσα το μαχαίρι, με το οποίο του έκοψα το λαιμό από τη μια άκρη στην άλλη. Μετά όπως τον είχα με την πλάτη του σε μένα, άρχισα να τον μαχαιρώνω στην κοιλιά...»



Ωστόσο ενώπιον της ανακρίτριας, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, επισήμανε πως δεν θυμάται με ποιον τρόπο σκότωσε τον ηθοποιό. Ισχυρίσθηκε ότι ήταν ζαλισμένος, ότι έβλεπε το θύμα «παραμορφωμένο» και «πιο μεγάλο» λόγω της κόκας και είπε για το σκηνικό του φόνου: «Την ώρα που σηκωνόμουν δεν του πήρα το μαχαίρι. Του έκανα μια λαβή τζούντο επειδή ήθελα να του απομακρύνω το χέρι από το λαιμό μου. Ηθελα να τον ακινητοποιήσω. Δεν θυμάμαι αν του έπεσε το μαχαίρι από τα χέρια... Δεν θυμάμαι τι έγινε, κάποια στιγμή είδα τα χέρια μου να είναι γεμάτα αίματα. Δεν θυμόμουν που τον είχα τραυματίσει και ρωτούσα τους αστυνομικούς. Δεν θυμάμαι ούτε πως ούτε πόσα χτυπήματα του έδωσα ούτε σε ποια σημεία τον χτύπησα».

Η δικαστική λειτουργός πάντως δεν φάνηκε να πείθεται από την «αμνησία» του δράστη, αλλά και από τον ισχυρισμό του ότι με τη λαβή τζούντο δεν κατάφερε να αρπάξει το μαχαίρι από τον Σεργιανόπουλο. Γι’ αυτό και ζήτησε να γίνει αναπαράσταση της λαβής, βάζοντας μάλιστα έναν εκ των δικηγόρων του Γεωργιανού να υποδυθεί το θύμα! Στη συνέχεια της απολογίας του ο δράστης υπέπεσε και στη δεύτερη αντίφαση. Ενώ προανακριτικά περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο πήρε τα λάπτοπ, το κινητό και 100 ευρώ του «σφαγμένου» ηθοποιού, χθες υποστήριξε ότι αδυνατεί να θυμηθεί το λόγο που έκλεψε.

Και ολοκλήρωσε την τριάδα των αντιφάσεων λέγοντας ότι δεν θυμάται την ώρα που έφυγε από το διαμέρισμα, ενώ στην αστυνομία είχε κάνει λόγο για κάποια στιγμή μεταξύ 9.00 και 11.00 το πρωί. Από την πλευρά της η δικαστική λειτουργός επέμεινε πολύ στο λόγο που ακολούθησε τον Σεργιανόπουλο στο σπίτι του.

Ανακρίτρια: Πώς ακολουθήσατε έναν άγνωστο άνδρα που σας είχε πει να κάνετε χρήση ναρκωτικών αφού εσείς δεν είχατε ξανακάνει;

Δράστης: Με έπεισε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και δεν μου φάνηκε καθόλου περίεργο. Εξάλλου για να με πείσει είπε ότι θα καλούσε και γυναίκες.

Ανακρίτρια: Πώς θα προλαβαίνατε μετά από όλα αυτά να είστε στο Πέραμα στις 7.00 το πρωί;

Δράστης: Επειδή πάω πολλές φορές στο Πέραμα και δεν έχει δουλειά, σκέφτηκα ότι θα είναι μια ευκαιρία να ζήσω κάτι που δεν είχα την ευκαιρία να το κάνω.

Ανακρίτρια: Είχατε καθόλου στο μυαλό σας το ενδεχόμενο πως ο άνθρωπος θα σας ζητούσε κάποια ανταλλάγματα γι’ αυτά που σας προσέφερε;
Δράστης: Οχι.


«Ζητάω συγγνώμη, πονάω πολύ»
«Ζητάω συγγνώμη από τους συγγενείς, πονάω πολύ» ήταν τα μοναδικά λόγια που είπε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την απόφαση της προφυλάκισής του ο 30χρονος Γεωργιανός. Ο αλλοδαπός δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου προσήλθε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, φορώντας τα ρούχα (παντελόνι και πουκάμισο) που αγόρασε χθες η πεθερά του και του πήγε στη ΓΑΔΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του έξω από την πόρτα της ανακρίτριας παρέμενε με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ οι μοναδικές κουβέντες που αντάλλαξε μετά το πέρας της απολογίας του ήταν με τη μεταφράστρια και τους δικηγόρους του.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Δημήτρης Γκαβέλας και Νίκος Καραδήμας έκαναν λόγο για «αναμενόμενη απόφαση», λέγοντας παράλληλα πως ο Γεωργιανός σκεφτόταν να παραδοθεί, αν δεν τον έπιαναν. Την ίδια στιγμή σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας Σεργιανόπουλου Αλέξης Στεφανάκης.


Μ. ΔΗΜΑ - Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
Φωτ.: ΓΟΥΪΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ
Αναρτήθηκε από ...στις 12:23 π.μ.0 σχόλια 
ΤΡΊΤΗ, 29 ΙΟΥΛΊΟΥ 2008

....... (Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι)

Το προφίλ ενός φτωχού εργάτη από τη Γεωργία, που αναγκάσθηκε να γίνει πρόσφυγας και να ταξιδέψει στη χώρα μας, ο οποίος απλά έτυχε να βρίσκεται στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, με αποτέλεσμα να... παρασυρθεί από έναν «επώνυμο» λεφτά, να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του και λίγο αργότερα υπό την επήρεια του αλκοόλ και της κόκας να «στριμωχτεί», να θολώσει και να αναγκαστεί να τον σκοτώσει, «καλλιεργεί» τα τελευταία 24ωρα ο David Murtikneli, o δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου.
Πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή του και έχοντας πλέον ως νομικούς συμπαραστάτες τους δικηγόρους Δημήτρη Γκαβέλα και Νίκο Καραδήμα, (οι οποίοι προέρχονται από το δικηγορικό γραφείο του Σάκη Κεχαγιόγλου), ο 30χρονος κάνει στροφή 90 μοιρών στην υπερασπιστική του γραμμή. Εν όψει του αυριανού του ραντεβού με τη δεύτερη τακτική ανακρίτρια και έχοντας συνειδητοποιήσει τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, δηλώνει μετανοημένος και συντετριμμένος, προσπαθώντας ουσιαστικά να υποδυθεί το θύμα της όλης υπόθεσης!



«Δεν έκανα πιάτσα. Θα με σκότωνε αν δεν τον σκότωνα! Ημουν σε άμυνα» φέρεται να διατείνεται πλέον ο κατηγορούμενος.

Χαρακτηριστικές άλλωστε είναι οι δηλώσεις των συνηγόρων του, όπως... «δύσκολο το έργο των δικαστών», που πρέπει να σκύψουν στην ψυχή του κατηγορούμενου και να μεταφερθούν στη σκηνή του εγκλήματος. Η νέα υπερασπιστική γραμμή έχει σαν βασική παντιέρα όλα όσα είπε από την πρώτη μέρα στην Ασφάλεια. Είναι, ωστόσο, ενισχυμένη σε ό,τι αφορά το «κοινωνικό προφίλ» του, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συμπεριφορά που επέδειξε μπροστά στην ιδιάζουσα συγκυρία που θα ισχυρισθεί πως έζησε την 4η Ιουνίου μέσα στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων.

Είναι εμφανές πως ο αδίστακτος Γεωργιανός θέλει πλέον να παρουσιασθεί σαν ένας ταλαιπωρημένος -πλην τίμιος- μεροκαμματιάρης, που πριν από τρία περίπου χρόνια άφησε τη πατρίδα του, τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Τότε, στάθηκε άτυχος καθώς δεν μπόρεσε να στεριώσει και κάνοντας δουλειές του ποδαριού παρέμεινε κοινωνικά αποκλεισμένος χωρίς να μπορέσει να βγάλει τα προς το ζην. Εξαιτίας της δύσκολης θέσης στην οποία είχε περιέλθει «αναγκάσθηκε» λοιπόν, (σύμφωνα με όσα θα ισχυρισθεί), να αποπειραθεί να κλέψει ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να συλληφθεί στις 3 Ιουνίου του 2006 από άνδρες του Α.Τ. Πατησιών, να δικαστεί τρεις μήνες αργότερα για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, παράνομης οπλοφορίας (είχε... μαχαίρι) και παράνομης εισόδου στη χώρα, να καταδικασθεί και να απελαθεί. Από το περιβάλλον του δράστη αφήνεται να διαρρέει πως η συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά είναι «πλημμεληματικού χαρακτήρα» και δεν μπορεί να συνδεθεί με το ειδεχθές έγκλημα.



«Εκείνο που απλά ήθελε ήταν μια καλύτερη ζωή» είναι τα λόγια που λένε δικαιολογώντας την απόφασή του να ξαναμπεί πριν από ένα χρόνο παράνομα στη χώρα μας. Κατά την επάνοδό του, σύμφωνα με την εικόνα που προσπαθούν να του κατασκευάσουν, ο Γεωργιανός δούλευε σαν σκυλί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος κάνοντας παράλληλα και άλλες δουλειές του ποδαριού. Παρουσιάζεται δηλαδή σαν το φτωχαδακι που επιθυμούσε να βγάλει πράσινη κάρτα και κάποια στιγμή να φέρει την οικογένειά του στην Ελλάδα.

«Δεν εκδιδόμουν» ισχυρίζεται ο ίδιος παρά τις αντίθετες μαρτυρίες κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας που κάνουν λόγο για συχνή παρουσία του killer στα αμαρτωλά στέκια.

Χαρακτηρίζοντας μάλιστα τυχαία τη συνάντησή του με τον διάσημο ηθοποιό, προσπαθεί να αποσπάσει το ρόλο του αποπλανημένου! Οτι δηλαδή ο Νίκος Σεργιανόπουλος τον «ψάρεψε», του έταξε λαγούς με πετραχήλια (δηλαδή γυναίκες και κοκαΐνη) και εκείνος έχοντας στην άκρη του μυαλού του ότι μπορούσε να βοηθηθεί από αυτόν στο θέμα της παραμονής του, δελεάστηκε και αντί να πάει στο Πέραμα για το μεροκάματο τον ακολούθησε στο διαμέρισμα του Παγκρατίου. Και ότι εκεί λίγη ώρα αργότερα, αφού έκανε χρήση κοκαΐνης και αλκοόλ, έπεσε από τα... σύννεφα όταν άρχισε να διαπιστώνει ότι «πιάστηκε κορόιδο» και φοβήθηκε όταν ο ηθοποιός του ζήτησε να ενδώσει με την απειλή μαχαιριού. Κάπου εκεί, όπως ισχυρίζεται, «θόλωσε», άρπαξε το μαχαίρι από τα χέρια του ζεν πρεμιέ και νοιώθοντας ότι η ζωή του εκείνη τη στιγμή παιζόταν κορόνα γράμματα, κατακρεούργησε με 21 μαχαιριές τον Νίκο Σεργιανόπουλο.

Και στη συνέχεια; Ξεγλίστρησε σαν το χέλι από την πολυκατοικία, επέστρεψε στο σπίτι του, δεν είπε τίποτα σε κανέναν και φυσικά δεν παραδόθηκε στις αρχές θεωρώντας πιθανόν ότι κανείς δεν θα τον εντόπιζε λόγω των «ψευδών» στοιχείων που είχε δώσει στο παρελθόν.



Πέντε μέρες με το ίδιο πουκάμισο ο killer του ζεν πρεμιέ

Οταν ο Γεωργιανός David A. Murtikneli έκανε το πρώτο του παραστράτημα στην Ελλάδα, τίποτα δεν έδειχνε ότι δύο χρόνια αργότερα θα μετατρεπόταν στον αδίστακτο δράστη της αποτρόπαιας δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Στις 3 Ιουνίου του 2006 άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων εντόπισαν τον νεαρό αλλοδαπό να κινείται ύποπτα και στη συνέχεια να αποπειράται να κλέψει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Προχώρησαν στη σύλληψή του και τότε διαπίστωσαν ότι ο David A. Murtikneli από τη Γεωργία είχε εισέλθει λάθρα στη χώρα μας και με ροπή στην παράβαση επιχειρούσε να επιβιώσει... Για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής, της παράνομης εισόδου στη χώρα, καθώς και της παράνομης οπλοφορίας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, απ’ όπου το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους καταδικάστηκε με αναστολή και απελάθηκε στην πατρίδα του.

Τον Ιούλιο του 2007 συνελήφθη στη Σάμο πάλι για παράνομη είσοδο στη χώρα και κατά τη διάρκεια της δεύτερης σύλληψής του από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, για να γλιτώσει την απέλαση, δήλωσε Αφγανός ζητώντας παράλληλα πολιτικό άσυλο. Μέχρι την εξέταση του αιτήματός του -το οποίο τελικά απορρίφθηκε- εξασφάλισε την ελευθερία του και την παραμονή του στη χώρα μας. Πενήντα μέρες μετά τη φρικιαστική δολοφονία του ηθοποιού ίσως να είχε πιστέψει ότι για τρίτη φορά κατάφερε να ξεγελάσει τις «αφελείς» ελληνικές αρχές. Το πελματικό του όμως αποτύπωμα, που... ξέχασε να εξαφανίσει από το διαμέρισμα του θύματος, μαρτύρησε στους αστυνομικούς τα στοιχεία της ταυτότητάς του.




Εν αναμονή της αυριανής απολογίας του και σχεδόν μετά από πέντε μέρες παραμονής του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αθηνών, κανένα συγγενικό ή φιλικό του πρόσωπο δεν καταγράφτηκε στο επισκεπτήριό του. Μόνο οι δύο νομικοί του παραστάτες που μόλις προχθές συνάντησε για πρώτη φορά. Φορώντας τα ίδια ρούχα από την ημέρα που συνελήφθη και με σκυμμένο το κεφάλι οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς και χθες στην ανακρίτρια, από όπου έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την αυριανή του απολογία. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 της Ευελπίδων, όπου βρίσκονται τα ανακριτικά γραφεία, ζήτησε από τους αστυνομικούς να του αγοράσουν μια τηλεκάρτα για να τηλεφωνήσει στη γυναίκα του που ζει με τα δυο τους παιδιά στη μακρινή Γεωργία. Ηταν το μόνο πρόσωπο που ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει...



Το σπασμένο κλειδί πυκνώνει το μυστήριο της άγριας δολοφονίας

Σε στοιχείο-κλειδί που πυκνώνει το μυστήριο γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας αναδεικνύεται πλέον το σπασμένο κλειδί που βρέθηκε κοντά στην πόρτα του διαμερίσματος του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, καθώς όπως αποκαλύπτει η «Espresso» δεν ήταν από τη συγκεκριμένη κλειδαριά.

Αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα με δύο αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, που η κλειδωμένη πόρτα του διαμερίσματος, παρά τις προσπάθειες του 30χρονου Γεωργιανού, δεν άνοιξε με συνέπεια να χρειαστεί να ψάξει και να βρει το πραγματικό κλειδί, να το πάρει μαζί με εκείνα του αυτοκινήτου και μετά, για να τα εξαφανίσει, τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Η κλειδαριά του διαμερίσματος είναι ασφαλείας και όπως βεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των κλειδιών ήταν περιορισμένος, αφού σε ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν τρία ή το πολύ τέσσερα αντίγραφα. Παράλληλα, περίεργο είναι ότι στο σπίτι του ηθοποιού δεν υπήρχε άλλη πόρτα ασφαλείας, με συνέπεια να δημιουργείται το ερώτημα πώς και γιατί το κλειδί που έμοιαζε με αυτό της πόρτας του ηθοποιού βρισκόταν πάνω στο τραπεζάκι μπαίνοντας αριστερά.

Μυστήριο όμως αποτελεί και το κλειδί της πόρτας, αφού κατά την εξέτασή του ο David Murtikneli δεν αποκάλυψε πού ακριβώς το βρήκε. Ισως να ήταν παράλειψή του. Οι απαντήσεις του όμως σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματα εκτιμάται ότι θα δώσουν άλλη διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση.




Παραδειγματική Τιμωρία

Το άγνωστο παρελθόν του 30χρονου Γεωργιανού αναζητεί στην πατρίδα του η αστυνομία προκειμένου να φωτιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η βυθισμένη ώς τώρα στο σκοτάδι προσωπικότητα του ανθρώπου που (σύμφωνα με όλα τα στοιχεία) δολοφόνησε με 21 μαχαιριές τον Νίκο Σεργιανόπουλο. Με σήμα που έφυγε προχθές ταυτόχρονα προς την Ιντερπόλ και τις γεωργιανές διωκτικές αρχές, η Ασφάλεια Αττικής ζητεί να ενημερωθεί για το ποινικό μητρώο του David A. Murtikneli, αλλά και για το εάν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπό του για πιθανή εγκληματική ή άλλη παράνομη δράση.

Παρ’ όλο που οι αξιωματικοί είχαν στα χέρια τους τα δακτυλικά αποτυπώματα του 30χρονου Γεωργιανού τρεις εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του, δεν είχαν στείλει σχετικό αίτημα στις δύο διωκτικές αρχές, αφού πρωτίστως ήταν ύποπτος και εις βάρος του δεν είχε ασκηθεί ακόμα κατηγορία, ενώ δευτερευόντως το αδίκημα για το οποίο είχε συλληφθεί, καταδικαστεί και απελαθεί ήταν αυτό της απόπειρας κλοπής. Υστερα όμως από τη σύλληψή του οι αξιωματικοί νομιμοποιούνταν να υποβάλουν αίτημα και αυτό έπραξαν, αρχικά γιατί όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συμβάσεις όφειλαν να ενημερώσουν τις διωκτικές αρχές της χώρας του για τη σύλληψη, αλλά και για να... καταλάβουν για ποιους λόγους δεν επέστρεψε μετά τη δολοφονία στη γυναίκα και τα παιδιά του.



Στη διάρκεια της ανάκρισης, όταν τον ρώτησαν τι δουλειά έκανε, εκείνος τους είπε ότι εργαζόταν περιστασιακά σε συνεργείο καθαρισμού στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και σε οικοδομές. Οταν όμως τον ρώτησαν με τι ασχολιόταν στη χώρα του, απάντησε μόνο γενικά ότι έκανε «διάφορες δουλειές» και ότι ασχολιόταν περιστασιακά με την πυγμαχία. Εκείνο που τους προβλημάτισε ήταν ότι δεν απάντησε συγκεκριμένα στην ερώτησή τους και όχι τόσο το ότι ήταν πυγμάχος, αφού στη χώρα του μεγγάλο ποσοστό ασχολείται με το συγκεκριμένο σπορ. Σε συνδυασμό με το ότι δεν επιχείρησε μετά τη δολοφονία του ζεν πρεμιέ να δραπετεύσει στη χώρα του τους προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τον άνθρωπο με τον οποίο έχουν να κάνουν.

Εκείνο που τους πονήρεψε περισσότερο στο ότι ο Γεωργιανός μπορεί να μην είναι αυτό που ήθελε να δείξει (δηλαδή ένας απλός λαθρομετανάστης που ήρθε στη χώρα μας για να αναζητήσει καλύτερη τύχη) είναι ότι μετά την απέλασή του γύρισε και πάλι στη χώρα μας ύστερα από περίπου ενάμιση χρόνο, πληρώνοντας μάλιστα την «ταρίφα» των 3.000 ευρώ στους Τούρκους δουλεμπόρους. Το παραπάνω χρηματικό ποσό δεν αποταμιεύεται εύκολα στην πατρίδα του και δεν αποκλείεται να το αποκόμισε από παράνομη δραστηριότητα, για την οποία ίσως και να διώκεται. Μπορεί ως πυγμάχος να είχε μπλέξει με τον υπόκοσμο ή να ήταν αναμεμειγμένος σε ομάδες ένθερμων Γεωργιανών που… ανθίστανται στην παντοδύναμη ρωσική επικυριαρχία ή να συμπαραστεκόταν σε Τσετσένους.

Καθώς λοιπόν ανάλογα σενάρια δεν μπορούσαν να αποκλειστούν, προχώρησαν στην έκδοση των αιτημάτων, περιμένοντας φυσικά τις απαντήσεις που κάποια στιγμή θα έρθουν.


«Θόλωσα» θα πει σήμερα στην ανακρίτρια

Οτι είναι ένας κοινωνικά αποκλεισμένος άνθρωπος που αναζητούσε εναγωνιωδώς ένα «παραθυράκι» ώστε να παραμείνει μόνιμα στη χώρα μας, ο οποίος όμως θίχτηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου από τη συμπεριφορά του Νίκου Σεργιανόπουλου, με αποτέλεσμα να θολώσει, να αρπάξει το μαχαίρι και να του καταφέρει 21 μαχαιριές, αναμένεται να ισχυριστεί στη 2η τακτική ανακρίτρια ο 30χρονος Γεωργιανός David Murtikneli.

Ο αλλοδαπός άνδρας θα περάσει και πάλι σήμερα στις 11.00 το πρωί την πύλη της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας, παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και παράνομης εισόδου στη χώρα. Αν και υπάρχει πιθανότητα οι δικηγόροι του να ζητήσουν νέα προθεσμία ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο κατηγορούμενος θα εμμείνει στους προανακριτικούς του ισχυρισμούς.

«Οταν ο ηθοποιός με απείλησε να ενδώσω στις επιθυμίες του, θόλωσα» θα πει προσπαθώντας να περιγράψει όσο καλύτερα γίνεται την οργή που, όπως υποστηρίζει, ένιωσε εκείνη τη στιγμή, ενώ θα χρησιμοποιήσει το «άλλοθι» της χρήσης κοκαΐνης και της κατανάλωσης μπίρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιμείνει και στον ισχυρισμό που έχει προβάλει στην αστυνομία, ότι δηλαδή το μοιραίο βράδυ συνάντησε για πρώτη φορά τον Νίκο Σεργιανόπουλο και τον ακολούθησε στο σπίτι του υπό το δέλεαρ της κοκαΐνης και των ωραίων γυναικών, με την «κρυφή ελπίδα» ο 55χρονος ζεν πρεμιέ να τον βοηθήσει στην έκδοση πράσινης κάρτας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο 30χρονος δράστης παρέμενε απομονωμένος, βυθισμένος στις σκέψεις του, καθώς έχει συνειδητοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Τον κατηγορούμενο επισκέφθηκαν χθες στα κρατητήρια οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Δημήτρης Γκαβέλας και Νίκος Καραδήμας οι οποίοι ανέλαβαν την υπεράσπισή του.



«Ο κατηγορούμενος είναι πολύ συνεργάσιμος μαζί μας κι έχει μετανιώσει για ό,τι έχει κάνει. Αυτό που επιθυμούμε είναι μια δίκαιη δίκη» δήλωσε χθες ο Νίκος Καραδήμας, ενώ μιλώντας στην «Εspresso» o Δημήτρης Γκαβέλας υποστήριξε: «Γίναμε όλοι μάρτυρες και κοινωνοί μιας τραγωδίας. Οπως κάθε γνήσιο δράμα, στην τραγωδία υπάρχουν συγκεκριμένοι πρωταγωνιστές. Ο ένας λάμπει διά του αδόκητου χαμού, ο άλλος διά του βίαιου κοινωνικού αποκλεισμού του. Είναι πολύ δύσκολο το έργο των δικαστών και συνηγόρων υπεράσπισης που θα αποδυθούν σε ένα δύσκολο αγώνα να σκύψουν στην ψυχή του κατηγορουμένου και να μεταφερθούν στη σκηνή του εγκλήματος».

"Τον βλέπαμε! Εδώ μαζευόταν..."

Φυσιογνωμία γνωστή αλλά σκοτεινή. Ποτέ δεν προκαλούσε φασαρίες και τριγυρνούσε στην πλατεία Bικτωρίας μόλις έπεφτε το βράδυ. Ακόμη και μετά την ημέρα που έσφαξε τον γνωστό ηθοποιό μπορεί να ελάττωσε τις τσάρκες του στην πιάτσα της περιοχής, αλλά δεν φαίνεται να είχε αλλάξει τις καθημερινές του συνήθειες.

«Καθόταν με τους φίλους του στο μπαλκόνι του σπιτιού όπου έμενε, πίνανε μπίρες και άκουγαν στη διαπασών μουσική. Κάποιες φορές του είχα κάνει παρατήρηση για την ένταση και το θόρυβο από τα γέλια. Συνήθως χαμήλωνε. Μόνο μια φορά μου είχε απαντήσει πως δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας, αλλά και πάλι δεν προκάλεσε φασαρία» λέει η κυρία Γεωργία, που μένει στο απέναντι διαμέρισμα. Τα λεγόμενά της στηρίζει και η κυρία Γιώτα: «Τον βλέπαμε από το μπαλκόνι. Πολλές φορές χόρευε με τους φίλους του μέσα στο διαμέρισμα. Ακόμη και μετά την είδηση της δολοφονίας δεν είχε αλλάξει τις συνήθειές του. Πού να φανταστούμε πως ήταν ο δολοφόνος. Πραγματικά σοκαριστήκαμε». Από την ημέρα της σύλληψής του τα πεθερικά του δεν έχουν βγει από το σπίτι. Τα παντζούρια είναι ερμητικά κλειστά και μέσα από το ισόγειο διαμέρισμα δεν ακούγεται τίποτα.



Σύμφωνα με τη γειτονιά, ο δράστης πήγαινε πολύ συχνά στην πλατεία Βικτωρίας. «Τον έβλεπα. Βέβαια, μετά τη δολοφονία εμφανιζόταν σπάνια. Ηταν αρκετά ήσυχος. Είχε έρθει μερικές φορές εδώ για να πάρει τσιγάρα» λέει ένας από τους περιπτεράδες της πλατείας.

Οι αλλοδαποί που συχνάζουν εκεί γύρω ισχυρίζονται πως δεν τον είχαν προσέξει να κινείται στην περιοχή, ωστόσο ένας από τους θαμώνες της πλατείας όπου κάνουν πιάτσα οι αλλοδαποί ζιγκολό τόνισε πως έβλεπε αρκετά συχνά τον Νίκο Σεργιανόπουλο να τριγυρνάει εκεί γύρω. «Πού να θυμάμαι τώρα τον Γεωργιανό... Ο ηθοποιός όμως περνούσε σχεδόν μέρα παρά μέρα. Δεν ήταν βέβαια ο μόνος. Αμα ρωτήσεις εδώ στην πιάτσα τι βίτσια βγάζουν όσοι έρχονται να “ψωνίσουν”, θα τρελαθείς».



Μια συγγνώμη θέλει η οικογένεια του ζεν πρεμιέ 

Επί ενάμιση μήνα άκουγαν για την ύπαρξη του δολοφόνου, χωρίς, ωστόσο, να βλέπουν κάποιο πρόσωπο. Από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής οι στενοί συγγενείς του Νίκου Σεργιανόπουλου αντίκρισαν στο πρόσωπο του 30χρονου Γεωργιανού David Murtikneli, τον αδίστακτο killer που κατακρεούργησε με 21 μαχαιριές τον άνθρωπό τους.

Μόνο και μόνο η είδηση της σύλληψης του αλλοδαπού δράστη ήταν ικανή να απαλύνει -έστω και λίγο- τον πόνο που ζουν από τις 4 Ιουνίου οι συγγενείς του ζεν πρεμιέ. Μεγάλο τους παράπονο ωστόσο, ακόμα και σήμερα, παραμένει ότι δεν έχουν ακούσει από τα χείλη του δράστη μια συγγνώμη.

«Δεν είδαν κάποια έκφραση μετάνοιας από την πλευρά του κατηγορουμένου. Το πρόσωπό του δεν συσπάστηκε ούτε για ένα λεπτό. Το μεγάλο τους παράπονο είναι ότι δεν είδαν έναν άνθρωπο ο οποίος έστω και κατόπιν εορτής να δηλώσει ότι ήταν η "κακιά στιγμή" ή να πει πως "θόλωσα δεν το ήθελα". Να χύσει έστω ένα δάκρυ για ό,τι συνέβη» λένε χαρακτηριστικά άτομα που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συγγενών του ηθοποιού.

Εκείνο πάντως που επιθυμεί η οικογένεια, η οποία αποκρύβει επιμελώς ακόμη και μέχρι σήμερα από τη μητέρα του ηθοποιού το τι ακριβώς έχει συμβεί, είναι η παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Γι’ αυτό και από το Σάββατο εξουσιοδότησε τον έμπειρο δικηγόρο και στενό φίλο του Σεργιανοπουλου, Αλέξη Στεφανάκη, να αναλάβει την πολιτική αγωγή. «Σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε τη μνήμη του, να υποστηρίξουμε το κατηγορητήριο και αν χρειασθεί να το δυναμώσουμε, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και μέσω αυτής να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων που τον λάτρευαν» επισήμανε χθες στην «Εspresso» ο δικηγόρος της οικογένειας.



Εχει και δικηγόρο το κάθαρμα???

Στην ανακρίτρια (και με δικηγόρο) αύριο το πρωί ο Γεωργιανός
Τη διαδρομή για τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα κάνει και πάλι αύριο Τρίτη στις 11.00 το πρωί ο 30χρονος Γεωργιανός David Murtikneli, ο οποίος τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου σκότωσε με 21 μαχαιριές τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο μέσα στο σπίτι του στο Παγκράτι.

Ο «σεσημασμένος» αλλοδαπός, με την άγρια κοφτερή ματιά, που κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα, αναμένεται να παρουσιασθεί ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας για να δώσει τη δική του εκδοχή για τους λόγους που τον έσπρωξαν να πάρει το μαχαίρι και να κατακρεουργήσει τον ζεν πρεμιέ.

Ο 30χρονος άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου ενώπιον του εισαγγελέα. Με σκυμμένο κεφάλι, δεν θέλησε να πει το παραμικρό στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους. Μάλιστα ήταν τόσο ταλαιπωρημένος από το... βάσανο της ανάκρισης που έξω από το γραφείο του εισαγγελέα όπου περίμενε να περάσει κατέρρευσε. Λίγο αργότερα «έσπασε» τη σιωπή του ενώπιον του δικαστικού λειτουργού. Με τη βοήθεια διερμηνέα ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας, προσπαθώντας όμως να μετακυλήσει -όσο αυτό είναι δυνατόν- την ευθύνη στον γνωστό ηθοποιό.



«Εκείνος με απείλησε με μαχαίρι ζητώντας να ενδώσω στις επιθυμίες του» είπε και πρόσθεσε πως σε εκείνο το σημείο ένοιωσε να ξεχειλίζει από οργή και να θολώνει καθώς θεώρησε «πως θίγεται ο ανδρισμός μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γεροδεμένος δράστης αποκάλυψε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια ζούσε παράνομα στη χώρα μας και ότι τον τελευταίο καιρό έψαχνε κάποιον άνθρωπο που θα τον βοηθούσε να εξασφαλίσει άδεια παραμονής.

Ετσι λοιπόν, όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, το μοιραίο βράδυ βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας και έψαχνε για ταξί όταν είδε τον Σεργιανόπουλο.

«Τον αναγνώρισα αμέσως» είπε επισημαίνοντας πως ο ζεν πρεμιέ σταμάτησε και του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης, αλλά και να πάνε στο σπίτι του για να διασκεδάσουν με γυναίκες. «Ωστόσο, ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα να τον ακολουθήσω ήταν επειδή πίστευα πως επειδή ο Σεργιανόπουλος είναι γνωστός θα μπορούσε να με βοηθήσει με την άδεια παραμονής» είπε κατά πληροφορίες ο 30χρονος killer δικαιολογώντας έτσι την απόφασή του να πάει μαζί του στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την προσέλευσή του σε εισαγγελέα και ανακριτή το Σάββατο ο αλλοδαπός δράστης δεν συνοδευόταν από κάποιον δικηγόρο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν σήμερα θα έχει στο πλευρό του και νομικό συμπαραστάτη.




Προβατάς: «Να τιμωρηθεί παραδειγματικά»

Την παραδειγματική τιμωρία του 30χρονου Γεωργιανού, ο οποίος καθ' ομολογία του έσφαξε τον Νίκο Σεργιανόπουλου, ζητάνε πλέον οι συγγενείς αλλά και οι φίλοι του αδικοχαμένου ηθοποιού.

Μετά την αρχική ικανοποίηση με την οποία υποδέχτηκαν την είδηση της σύλληψης, εκείνο που περιμένουν η οικογένεια αλλά και στενοί φίλοι του ηθοποιού είναι ο αλλοδαπός «σφαγέας» να λογοδοτήσει για το αποτρόπαιο έγκλημα της 4ης Ιουνίου.
«Επιθυμούμε την παραδειγματική του τιμωρία, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν πρόκειται να φέρει πίσω τον Νίκο» είναι η χαρακτηριστική κουβέντα την οποία λένε ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση στην «Εspresso» του στενού φίλου του εκλιπόντα, δικηγόρου Σωκράτη Προβατά: «Μετά τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να σταθεί στο ύψος της και να δικαιώσει την κοινωνία ώστε να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα και όπως ανέκτησε την εμπιστοσύνη της στην αστυνομία, έτσι να συνεχίσει να εμπιστεύεται και τη Δικαιοσύνη».





Τι κρύβει ο δολοφόνος?

Κλείνει αύριο το πρωί επισήμως για την αστυνομία η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου αφού με ατράνταχτο στοιχείο το ματωμένο πελματικό αποτύπωμα που τον ανάγκασε τελικά να ομολογήσει, ο 30χρονος Γεωργιανός θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας.

Ταυτόχρονα όμως, στο θρίλερ του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο ανοίγει ένας νέος κύκλος αφού συμβαίνει το παράδοξο να έχει εξιχνιαστεί η υπόθεση, αλλά να εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα ορισμένα «καυτά» ερωτήματα. Οι διωκτικές αρχές έφτασαν, όπως προκύπτει, στον David A. Murtikneli μέσω της συλλογής πληθώρας μαρτυριών και στοιχείων, με ισχυρότερο όλων το αποτύπωμα του ποδιού του που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Ομως εκείνος, μόλις είδε ότι δεν έχει οδό διαφυγής, ομολόγησε την πράξη του και στη συνέχεια άρχισε να «απαγγέλλει» στους αστυνομικούς της Ασφάλειας το «ποίημά» του που τόσες μέρες προφανώς κατασκεύαζε μέσα στο άρρωστο μυαλό του. Επεσε όμως σε αντιφάσεις δημιουργώντας μεγαλύτερα κενά στην ιστορία, με συνέπεια, όπως ισχυρίζονται έγκριτοι νομικοί και αστυνομικοί χειριστές ανάλογων υποθέσεων, να διαφαίνεται ότι πίσω από αυτή την απλοϊκή εκδοχή που παρουσίασε κρύβεται κάτι άλλο. Το βάρος λοιπόν τώρα που πέφτει στις δικαστικές αρχές είναι να φωτιστούν όλα τα σκοτεινά σημεία, να αποκαλυφθούν όλα όσα έκρυψε από τους αστυνομικούς ο κατηγορούμενος και να συμπληρωθούν τα κενά.



Σημαντική αντίφαση θεωρείται η προσπάθεια του πρώην πυγμάχου δολοφόνου να παρουσιάσει την εικόνα του θύματος. Ενός προσβεβλημένου ατόμου που... προσβάλλεται και παθαίνει αμόκ σκοτώνοντας με 21 μαχαιριές το πρόσωπο που τον απείλησε και τον έφτασε στο σημείο να ξεπεράσει τα όριά του. Ακόμη όμως και αν είναι έτσι, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι δράστες υπόκεινται σοκ, όπως λένε οι ψυχολόγοι, ααπό το αίμα που εκτοξεύεται και σταματούν. «Τόσες μαχαιριές είναι υπερβολικά πολλές» μας είπε επιστήμονας και μας άφησε να βγάλουμε μόνοι μας τα συμπεράσματά μας.

Παράλληλα, και τα όσα περιέγραψε πως έκανε μετά το έγκλημα δεν ταιριάζουν με την εικόνα ατόμου που βρίσκεται σε παροξυσμό. Ενώ δηλαδή έχει μπροστά του τον κατασφαγμένο ηθοποιό, βουτηγμένο μέσα σε μια λίμνη αίματος, εκείνος αντέδρασε ψύχραιμα κι επιχείρησε να εξαφανίσει τα ίχνη του στο διαμέρισμα για να παραπλανήσει τους ερευνητές. Επλυνε το μαχαίρι στο λουτρό -το έκρυψε όμως με πετσέτες μέσα σε συρτάρι της κουζίνας- και ακολούθως αναστάτωσε τις ντουλάπες και τα συρτάρια για να φαίνεται σαν να έγινε από ληστή η δολοφονία.

Ισχυρίζεται ότι ένιωσε πως ξεγελάστηκε από τον Σεργιανόπουλο αφού δήθεν του είπε ότι θα διασκέδαζαν με γυναίκες. Δεν εξήγησε όμως επαρκώς πώς πείστηκε από τον ηθοποιό να τον ακολουθήσει από την πλατεία Βικτωρίας -όπου, όπως είπε, περίμενε ταξί για να πάει στη δουλειά του- τη στιγμή μάλιστα που, όπως ομολόγησε ο ίδιος, ο ζεν πρεμιέ τού πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης μέσα στο αυτοκίνητό του και μετά να πάνε σπίτι του.



Αρνείται ότι πήγαινε με άνδρες, όμως οι αστυνομικοί με στοιχεία που συγκέντρωσαν μετά τη σύλληψή του λένε ότι γνωρίζουν ότι «ψωνιζόταν» αφού, όπως ισχυρίζονται, εντόπισαν δύο τουλάχιστον άτομα που είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του επί πληρωμή.

Δήλωσε αρχικά ότι ήξερε πως πήγαινε με γνωστό ηθοποιό αφού, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, τον είχε δει στην τηλεόραση, όμως μετά άρχισε να ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε με ποιον είχε να κάνει, ότι πήγαινε πρώτη φορά μαζί του και ότι συνειδητοποίησε πως επρόκειτο για σημαντικό άτομο από την έκταση που πήρε στα μέσα η δολοφονία του. Από την εξέτασή του όμως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα καθώς αναφερόμενος στους χώρους του σπιτιού, τους περιέγραψε στους αστυνομικούς με τέτοιες λεπτομέρειες -όπως για παράδειγμα έναν πίνακα στο σαλόνι- που λίγοι θα μπορούσαν να κάνουν. Μήπως είχε ξαναπάει στο ρετιρέ της οδού Μετεώρων;



Ξενίζει τέλος το γεγονός ότι, ενώ αντιλαμβάνεται -έστω κι εκ των υστέρων- ότι έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, αντί να κάνει αυτό που θα έκανε κάθε λογικό άτομο, να φύγει δηλαδή και να πάει στη χώρα του όπου βρίσκονται η γυναίκα και τα παιδιά του, παραμένει στην Αθήνα. Ανεξήγητο εξάλλου είναι ότι κρατά στο σπίτι όπου μένει για διάστημα πενήντα ημερών τα δύο laptop τα οποία και τον συνδέουν άμεσα με τη δολοφονία. Γιατί δεν τα πούλησε αμέσως όπως έκανε -πάντα κατά τους ισχυρισμούς του- με το κινητό του Σεργιανόπουλου; Από πού αντλούσε την πεποίθησή του ότι δεν θα έφταναν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό του κι επιστρέφει στα στέκια όπου σύχναζε; Πώς ήταν τόσο σίγουρος ότι δεν κινδύνευε - όταν μάλιστα δεν είχε κάνει οτιδήποτε για να αλλάξει χαρακτηριστικά του προσώπου του, όπως τη μεγάλη μύτη του, που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

Ερωτήματα πολλά, που ήρθαν να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο που δημιούργησε η δολοφονία Σεργιανόπουλου από την πρώτη στιγμή, με συνέπεια, αν και το φονικό διαλευκάνθηκε από τις αστυνομικές αρχές, η υπόθεση να παραμένει ακόμη πάρα πολύ σκοτεινή...




Tι ομολόγησε το κάθαρμα...

Το ματωμένο αποτύπωμα από το γυμνό πόδι του «έκαψε» τον 30χρονο Γεωργιανό δολοφόνο του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Εδώ και είκοσι ημέρες οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα ότι ο μυστικά καταζητούμενος Γεωργιανός πέρασε από εκεί, αλλά αυτό δεν ήταν απόδειξη ότι ήταν και ο δράστης.

Αμέσως λοιπόν μετά την προσαγωγή του από την περιοχή της πλατείας Βικτωρίας όπου εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, το πρώτο πράγμα που έκαναν οι αξιωματικοί ήταν να του πάρουν αποτυπώματα από το πέλμα του και να το συγκρίνουν με αυτό που βρέθηκε σε απόσταση ενάμισι μέτρου μακρύτερα από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα του ηθοποιού.



Μετά την επιβεβαίωση αυτή, ο David A. Murtikneli (αυτό είναι το όνομά του) αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του και να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια γιατί και πώς έσφαξε τον δημοφιλή πρωταγωνιστή. Ταυτόχρονα όμως έχτιζε και την υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει, αφού όσα ισχυρίζεται μόνο ώς ένας βαθμό μπορούν να διασταυρωθούν από τις αστυνομικές έρευνες.

Βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας, ισχυρίζεται, αναζητώντας ταξί για να πάει στο Πέραμα όπου εργαζόταν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Εκεί τον βρήκε ο Νίκος Σεργιανόπουλος και του πρότεινε να κάνουν χρήση κοκαΐνης μέσα στο μάρκας Audi αυτοκίνητό του. Μπήκαν, αλλά εκεί ο ηθοποιός, τον οποίο είπε πως γνώριζε από την τηλεόραση, του πρότεινε να πάνε σπίτι του προκειμένου να διασκεδάσουν με γυναίκες. Δέχθηκε, εάν και όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που τον γνώριζε. Στη διαδρομή σταμάτησαν σε ένα περίπτερο για να αγοράσουν μπίρες, ενώ ο ηθοποιός του αγόρασε και ένα πακέτο από τα τσιγάρα που κάπνιζε.



Στο διαμέρισμα ο Σεργιανόπουλος τον έβαλε μέχρι να έρθουν οι γυναίκες να κάτσει στο χολ και άνοιξε το τάβλι για να παίξουν όσο περίμεναν. Μέσα σε αυτό έβαλε αργότερα την κοκαΐνη και έκαναν και οι δύο χρήση. Του πρότεινε στη συνέχεια να βγάλουν τα ρούχα τους, ενώ για να τον πείσει (όπως ισχυρίζεται πάντα ο ίδιος) πήρε το κινητό του και προσποιήθηκε ότι τηλεφωνούσε στον άνθρωπο που θα έστελνε τα κορίτσια.

Ενώ ήταν γυμνοί, το θύμα τού πρότεινε να κάνουν έρωτα και εκείνος αρνήθηκε. Τότε ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι και απειλώντας τον με αυτό του ζήτησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του. Νιώθοντας ότι προσβαλλόταν ο ανδρισμός του όρμησε εναντίον του, ύστερα από σύντομη πάλη όπου κυλίστηκαν στο πάτωμα, πήρε το μαχαίρι και υπό την επήρεια των ναρκωτικών και του οινοπνεύματος από τα οκτώ συνολικά κουτάκια μπίρας που κατανάλωσαν, άρχισε να τον χτυπά. Τα πρώτα επαναλαμβανόμενα χτυπήματα ήταν στον λαιμό προκειμένου να είναι σίγουρος ότι θα τον σκότωνε. Ακολούθως εκτός εαυτού τον χτύπησε στο στήθος και όταν το θύμα έγειρε, του έριξε και μια - δυο μαχαιριές στην πλάτη, λίγο πιο πάνω από τα νεφρά.



Μετά πήγε στο μπάνιο (όπως είπε), έπλυνε το μαχαίρι, αναστάτωσε το σπίτι για να δώσει την εντύπωση ότι έγινε ληστεία, άρπαξε δύο laptop, το κινητό του ηθοποιού και εκατό ευρώ που βρήκε στο πορτοφόλι του και επιχείρησε να φύγει. Το ένα ζευγάρι κλειδιά έσπασε και το πέταξε. Επιχείρησε να παραβιάσει την πόρτα με ένα σίδερο από το τζάκι. Οταν όμως είδε ότι ήταν ασφαλείας και από μέσα υπήρχε μέταλλο, άρχισε να ψάχνει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, που όπως είδε είχε βάλει ο ηθοποιός μαζί με τα κλειδιά του σπιτιού.
Βγήκε και στον πρώτο κάδο σκουπιδιών τα πέταξε. Λίγες μέρες αργότερα πούλησε το κινητό και το ίδιο σκόπευε να κάνει με τα δύο laptop που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε με τα πεθερικά του, καθώς η σύζυγός του και τα δύο παιδιά τους ζουν στη Γεωργία.

Οι αστυνομικοί είχαν μάθει ότι ο ηθοποιός την προηγούμενη της δολοφονίας του ήταν από τη μία το πρωί ώς τις τρεις τα ξημερώματα στην πλατεία Βικτωρίας. Δεν βρήκαν μάρτυρες που να είδαν τον Γεωργιανό να μπαίνει στο αυτοκίνητο, όμως κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής κατέθεσαν ότι βρισκόταν στο κατάστημα απέναντι από τα Everest και επί της 3ης Σεπτεμβρίου. Την προηγούμενη νύχτα (οι αξιωματικοί που αναζήτησαν και έμαθαν όλες τις κινήσεις του ηθοποιού πριν από τη μοιραία για τη ζωή του βραδιά) ήταν στην περιοχή της Κυψέλης, ενώ δύο βραδιές πριν είχε «ψαρέψει» από το Πεδίον του Αρεως δύο Αφγανούς.



Τόσο οι τελευταίοι όσο και το άτομο με το οποίο έφυγε από την Κυψέλη εντοπίσθηκαν και από τις έρευνες προέκυψε ότι δεν είχαν καμιά σχέση με τη δολοφονία. Βρέθηκε επίσης και ο Αιγύπτιος με τον οποίο έκανε ο ηθοποιός για δύο μήνες παρέα και ο οποίος ήταν εκείνη την περίοδο ο άνθρωπος που προτιμούσε, αφού τον διαφήμιζε στους φίλους του λέγοντας μάλιστα ότι αυτός «ήταν ο Αραβάς» του.

Στο διαμέρισμα του Σεργιανόπουλου υπήρχαν, όπως λένε οι αστυνομικοί, πολλά δακτυλικά αποτυπώματα, όμως του Γεωργιανού ήταν τα μόνα που ανήκαν σε σεσημασμένο άτομο. Τα περισσότερα ήταν από άτομα που μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σε αυτό και τη συγκεκριμένη νύχτα δεν είχαν περάσει από το διαμέρισμα. Το αυτόματο σύστημα των εργαστηρίων που έχει καταχωρισμένα περίπου 2,5 εκατομμύρια αποτυπώματα δεν μπόρεσε να εντοπίσει του δράστη, αφού δεν ήταν περασμένα εκεί, καθώς δεν υπήρχε καταδίκη εις βάρος του. Είχε πιαστεί τον Ιανουάριο του 2006 για απόπειρα ληστείας και είχε φωτογραφηθεί, όμως τα στοιχεία είχαν καταχωρισθεί χειρόγραφα. Ετσι σχηματίστηκε ειδική ομάδα στα Εργαστήρια της Αστυνομίας που άρχισε να ερευνά τα αποτυπώματα ένα προς ένα. Παράλληλα, χειροκίνητα καταχωρούνται και τα αποτυπώματα όσων ζητούν πολιτικό άσυλο, αφού τα περισσότερα δεν βγαίνουν σε εγκληματίες. Στη συνέχεια, τα τελευταία στέλνονται στην Eυropol για σύγκριση και ενημέρωση των αρχείων της.



Αρχικά οι ερευνητές ξεχώρισαν εκείνα που έμοιαζαν στον τύπο των αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο τασάκι του χολ και στα κουτάκια μπίρας του διαμερίσματος. Πριν από είκοσι ημέρες διαπιστώθηκε ότι το ίδιο αποτύπωμα έβγαιναν σε έναν Αφγανό που πιάστηκε πέρσι τον Ιούνιο στη Σάμο και σε έναν Γεωργιανό, ο οποίος πριν από δύο χρόνια είχε επιχειρήσει να διαρρήξει ένα αυτοκίνητο στην Κυψέλη. Ο λόγος αυτός ήταν που έπεισε τους αξιωματικούς ότι βρήκαν κάτι σημαντικό και αμέσως συγκροτήθηκαν δεκαπέντε συνεργεία από όλα τα τμήματα της Ασφάλειας, τα οποία εφοδιασμένα με τη φωτογραφία του από τη σύλληψη του 2006 τριγυρνούσαν στα στέκια όπου άνδρες αναζητούν συντροφιά.

Προχθές το βράδυ οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ανάφης διέκριναν ένα άτομο που έμοιαζε με αυτό της φωτογραφίας. Η γαμψή μύτη του ήταν αυτό που τον πρόδωσε. Μαζί με τον φίλο του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για εξέταση. Ο φίλος του ήταν παράνομα στη χώρα και θα απελαθεί. Εκεί μετά την πολύωρη νυχτερινή ανάκριση δεν άντεξε την κούραση και ο φονιάς αποκοιμήθηκε για λίγο έξω από γραφείο του Εισαγγελέα. Χθες στις 11.00 το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αργότερα οδηγήθηκε στον 29ο Τακτικό Ανακριτή όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.




Την 52η ημέρα ο δολοφόνος έκανε το μοιραίο λάθος

Εβδομάδα συνταρακτικών αποκαλύψεων ξεκινάει από αύριο όσον αφορά το θέμα της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Η είδηση της σύλληψης, το βράδυ της Παρασκευής, ενός σεσημασμένου 30χρονου Γεωργιανού, ο οποίος έβγαζε μεροκάματο πουλώντας το κορμί του στις βρόμικες πιάτσες της Αθήνας και η προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα στην υπόθεση και άλλαξε άρδην το σκηνικό. Αλλωστε, κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ λίγοι εκείνοι που πίστευαν -πλην των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονταν με άκρα μυστικότητα την υπόθεση- πως σχεδόν δύο μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία θα βρισκόταν ο φερόμενος ως ένοχος.

Ο 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας στην πιάτσα της πλατείας Βικτωρίας, όπου επέστρεψε για να βρει νέους πελάτες. Το μοιραίο λάθος του είχε γίνει, ανοίγοντας ταυτόχρονα τον δρόμο για τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, οι οποίες καλούνται πλέον να λύσουν το μυστήριο της δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο.

Μαζί με τον φερόμενο ως δολοφόνο προσήχθησαν δύο ακόμα άτομα, κουρδικής καταγωγής, τα οποία φέρεται ότι του πρόσφεραν όλο αυτό το διάστημα καταφύγιο.

Ο 30χρονος παρά τις πιέσεις των αστυνομικών και τα επιβαρυντικά στοιχεία που παρουσίασαν εις βάρος του αρνιόταν πεισματικά να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα που συνέβη τα μεσάνυχτα της 4ης Ιουνίου.

Οπως έγινε γνωστό από την Ασφάλεια, ήδη έχουν ταυτοποιηθεί αποτύπωμά του που βρέθηκε σε σκεύος στο σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου, αποτύπωμα αίματος, του δείκτη του δεξιού χεριού του που βρέθηκε πάνω σε τοίχο του σπιτιού, καθώς και οι πατημασιές αίματος που βρέθηκαν επίσης στο σπίτι του θύματος.

Επιπλέον, ύστερα από εισαγγελική εντολή πάρθηκε γενετικό υλικό του φερόμενου ως δράστη και στάλθηκε για εξέταση προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση DNA με το υλικό που περισυνέλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος και συγκεκριμένα με το σάλιο που βρέθηκε στα αποτσίγαρα και τα άδεια κουτάκια μπίρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γεωργιανός ήταν παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών, καθώς το 2006 είχε συλληφθεί για απόπειρα κλοπής και είχε απελαθεί από τη χώρα μας. Μάλιστα, είχε ζητήσει την ίδια χρονιά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, κάτι που δεν έγινε. Ετσι, επέστρεψε παράνομα στη χώρα μας, όπου άρχισε να εκδίδεται, κυρίως στην πιάτσα της πλατείας Βικτωρίας, για να μπορέσει να ζήσει.

Εκεί τον «ψάρεψε» και ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος του έδειχνε και ιδιαίτερη προτίμηση, καθώς, όπως προέκυψε από καταθέσεις, δεν είχαν συναντηθεί μόνο το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας.

Υπενθυμίζεται ότι Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι το πρωί της 4ης Ιουνίου από την οικιακή βοηθό του, η οποία ειδοποίησε τις Αρχές.

Αδειασε η πιάτσα της πλ. Βικτωρίας

Νέκρωσε η «πιάτσα του ερωτικού ψαρέματος» της πλατείας Βικτωρίας μετά την είδηση της σύλληψης του 30χρονου Γεωργιανού.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής και ενώ οι πρώτες «συμφωνίες» άρχισαν να κλείνονται, έντρομοι πελάτες και νεαροί αλλοδαποί είδαν τους άνδρες της Ασφάλειας να περνούν με γρήγορες κινήσεις χειροπέδες στον 30χρονο δολοφόνο του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Ολους αυτούς τους μήνες οι πάντες γνώριζαν ότι οι αστυνομικοί έψαχναν στο συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας για να εντοπίσουν τον νεαρό που είχε επιλέξει για συντροφιά ο γνωστός ηθοποιός. Μάλιστα, αρκετοί από τους αλλοδαπούς της πλατείας είχαν προσαχθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών για να εξεταστούν...

Ωστόσο, όταν προχθές έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του σκηνικού της σύλληψης, ο φόβος τούς απομάκρυνε ανατρέποντας τα προγραμματισμένα ερωτικά «νυχτοκάματα».

Η «Espresso της Κυριακής» βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας λίγες ώρες μετά την προσαγωγή του 30χρονου στην Ασφάλεια και διαπίστωσε ότι τίποτα δεν ήταν όπως πριν... Δρόμοι και «γνωστά» σοκάκια άδεια. Ελάχιστοι αλλοδαποί, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, παρακολουθούσαν από μακριά μήπως και κάποιος πελάτης ξεθαρρέψει και εμφανιστεί, για να βγάλουν έστω τα έξοδα της επόμενης ημέρας. Μάταια όμως... Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που βρισκόμασταν στο συγκεκριμένο ερωτικό «στέκι» κανένα πολυτελές αυτοκίνητο δεν φάνηκε και καμία συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς ο φόβος είχε απομακρύνει τους πάντες από την περιοχή!




Η γειτονιά του δολοφόνου με τη "μύτη" και η πεθερά του

Τι δηλώνει η μητέρα της συζύγου του τριαντάχρονου Γεωργιανού και πως "ενοχλούσε" ο δράστης με μουσική τους... απέναντι
Πίσω από την ερμητικά κλειστή ξύλινη πόρτα του διαμερίσματος, η πεθερά του 30χρονου Γεωργιανού συγκλονισμένη από το άκουσμα της είδησης αρνιόταν να πιστέψει ότι ο γαμπρός της είναι ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος και με τρεμάμενη φωνή ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τίποτα για το φονικό, αλλά και πως δεν τον έβλεπε συχνά, αφού συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι της μόνο τις ώρες που αυτή εργαζόταν. Μάλιστα, δήλωσε κατηγορηματικά πως το πραγματικό όνομά του είναι Νταβίντ Μουρτικνέλι (είπε πως με αυτό το όνομα παντρεύτηκε την κόρη της) και όχι Γιορκ Αμπατζιάν (όπως είχε αρχικά διαρρεύσει), ενώ δήλωσε πως η ηλικία του είναι 32 ετών.

«Τι είναι αυτά που λέτε, ρε παιδιά; Δεν το πιστεύω με τίποτα. Κάποτε είχε κλέψει κάτι μικροπράγματα, αλλά δεν θα έκανε ποτέ φόνο.
Ούτε στην πλατεία Βικτωρίας σύχναζε, απλώς όταν τον συνέλαβαν ήταν περαστικός. Το παιδί εργαζόταν στο Πέραμα, στις επισκευές. Η κόρη μου είναι στη Γεωργία μαζί με τα δύο παιδιά τους και ακόμη δεν της έχω πει τίποτα. Αν ήξερα κάτι θα το έλεγα, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν τον έβλεπα κάθε μέρα» εξομολογείται συγκλονισμένη η πεθερά του δράστη.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με κατοίκους που διαμένουν στην πολυκατοικία που βρίσκεται στον αριθμό 22 (ακριβώς απέναντι από το σπίτι της πεθεράς του δράστη) δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 30χρονος δράστης καθόταν με την παρέα του στο μικρό μπαλκονάκι μπροστά στον δρόμο και έπιναν μπίρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ακούγοντας δυνατά ελληνική μουσική. «Ηταν δύο παλικάρια που τα βλέπαμε συνέχεια στο μπαλκόνι και έπιναν μπίρες μέχρι το πρωί. Μερικές φορές μαζεύονταν και το μεσημέρι. Τους λέγαμε να χαμηλώσουν τη μουσική και τη χαμήλωναν αμέσως. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μαζί τους, αφού ήταν ευγενέστατοι και δεν ήθελαν να ενοχλούν» μας είπε ένας γείτονα




Η απέλαση, το πολιτικό άσυλο και τα μεροκάματα στο Πέραμα

Σενάριο αμερικανικής ταινίας θυμίζει η ζωή του 30χρονου Γεωργιανού δολοφόνου του Νίκου Σεργιανόπουλου από τη στιγμή που άφησε την πατρίδα του για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη στη χώρα μας.

Οπως έγινε γνωστό, ο 30χρονος άφησε στη Γεωργία τη γυναίκα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, ήρθε στην Ελλάδα και δουλεύοντας σε περιστασιακές δουλειές μάζευε χρήματα και τα έστελνε στην οικογένειά του.

Κάποια στιγμή, κάτι «στράβωσε» και το 2006 συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος του επέβαλε μία μικρή ποινή με αναστολή και διέταξε την απέλασή του από τη χώρα. Πράγματι, λίγες ημέρες αργότερα έφυγε από την Ελλάδα αεροπορικώς.

Τον Ιούνιο του 2007, ο 30χρονος προσπάθησε να μπει και πάλι παράνομα στη χώρα μας. Με ένα καΐκι έφτασε από τα παράλια της Τουρκίας στη Σάμο, όπου και συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού. Εκμεταλλευόμενος την εμφάνισή του και το γεγονός ότι δεν είχε έγγραφα, δήλωσε στις Αρχές ότι ήταν Αφγανός πρόσφυγας και ζήτησε τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες όμως δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πού βρισκόταν πια ο «ταλαιπωρημένος» πρόσφυγας.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο 30χρονος είχε έρθει στην Αθήνα και εργαζόταν περιστασιακά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και σε διάφορες οικοδομές. Τα χρήματα, όπως φάνηκε, δεν του ήταν αρκετά, με αποτέλεσμα να μπει στην «πιάτσα» του ερωτικού «νυχτοκάματου» της πλατείας Βικτωρίας.




Βρήκαν τους δολοφόνους?

Δύο μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την Παρασκευή τους δολοφόνους του άτυχου ηθοποιού.
Πρόκειται για τρία άτομα κουρδικής καταγωγής, τα οποία προσήχθησαν την Παρασκευή και ταυτοποιήθηκαν μέσω του δείγματος DNA και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων που είχαν ληφθεί από το διαμέρισμα του δολοφονηθέντος.
Υπενθυμίζεται ότι στο διαμέρισμα του Σεργιανόπουλου στο Παγκράτι οι αστυνομικοί είχαν βρει το μαχαίρι, με το οποίο έγινε ο φόνος, υπολείμματα κοκαΐνης, καθώς και κουτάκια μπίρας. Τα ευρήματα αναλύθηκαν στα εργαστήρια της Ασφάλειας και τα δαχτυλικά αποτυπώματα μαζί με το DNA ταυτοποιήθηκαν με εκείνα των προσαχθέντων αλλοδαπών.
Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι το ποιος από τους τρεις συλληφθέντες είναι ο δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών το ένα άτομο ήταν ο εκτελεστής και οι άλλοι δύο επιτελούσαν περιφερειακούς ρόλους.



Tα τελευταία νέα

Σε εφιάλτη μακράς διάρκειας εξελίσσεται η οργανωμένη, αλλά ακόμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα προσπάθεια του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του ασύλληπτου μαχαιροβγάλτη που το ξημέρωμα της 4ης Ιουνίου έστειλε στον άλλο κόσμο τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο. Την προηγούμενη Παρασκευή και τη Δευτέρα η Ασφάλεια πήρε στα χέρια της τη λίστα από το σύνολο των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων από το κινητό του θύματος. Η «σάρωση» στα εκατοντάδες τηλέφωνα έχει ήδη αρχίσει, η ελπίδα όμως να προκύψουν από την εξέτασή τους εντυπωσιακά στοιχεία είναι μικρή. Είναι όμως σίγουρο ότι η αποκωδικοποίηση των τηλεφωνικών αριθμών θα οδηγήσει σε νέο κύκλο καταθέσεων και προσαγωγών που ίσως προσθέσουν πολύτιμες σελίδες στον ανοιχτό φάκελο της στυγερής δολοφονίας. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πάνω στο φονικό όργανο της αποτρόπαιης ανθρωποσφαγής δεν υπάρχει τελικά αποτύπωμα ή υπάρχει και δεν είναι αξιοποιήσιμο. Ερωτηματικά προκαλεί γιατί μια τέτοια εντυπωσιακή πληροφορία διαρρέει 45 μέρες μετά τη δολοφονία. Ειλικρινής παραδοχή του αδιεξόδου ώστε να κατευναστεί ο αναβρασμός που επικρατεί στην κοινή γνώμη που ζητεί άμεση εξιχνίαση ή προσπάθεια των διωκτικών αρχών να βγάλουν τον μακελάρη από το καβούκι του και να τον συλλάβουν;



Την Παρασκευή 11 και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου η αστυνομία πήρε στα χέρια της τις εναπομείνασες κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του αδικοχαμένου ηθοποιού. Αφορά το ογκώδες αποτέλεσμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και για κλήσεις που αφορούν το χρονικό διάστημα που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή δύο μήνες πριν από το μοιραίο περιστατικό. Σύμφωνα με ασαφείς ενδείξεις που υπονοούνται από τη σχεδόν μηηδενική πληροφόρηση που παρέχεται από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, κάποια τηλεφωνήματα έχουν γίνει από και προς το τηλέφωνο του Νίκου Σεργιανόπουλου από συγγενικά του πρόσωπα. Την αδερφή του και μια θεία του που διαμένει στην Αθήνα. Τα τηλεφωνήματα φέρεται να έχουν γίνει μερικά εικοσιτετράωρα πριν από το φόνο. Στη λίστα φέρεται να υπάρχουν πολλές άγνωστες κλήσεις και νούμερα που αντιστοιχούν σε καρτοκινητά τηλέφωνα. «Τα καρτοκινητά απαιτούν νέα άδεια από τον εισαγγελέα για καινούργιο αίτημα άρσης συνδιαλέξεων, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά μήπως και φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Κανένας όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγάλουμε κάτι σημαντικό από την επεξεργασία των τηλεφώνων» είπε στην «Εspresso» αξιόπιστη αστυνομική πηγή, εκφράζοντας ουσιαστικά τον προβληματισμό της για την πορεία των ερευνών. Μετά την ταυτοποίηση των συνδρομητών που αντιστοιχούν στα τηλέφωνα της λίστας, θα κληθούν να καταθέσουν όσοι δεν έχουν επισκεφτεί τη ΓΑΔΑ μέχρι σήμερα και είχαν μιλήσει με τον Σεργιανόπουλο. Πάντως οι επικεφαλείς του τμήματος της Γενικής Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι. Πιστεύουν ότι ο δολοφόνος είναι στην Ελλάδα, είναι αλλοδαπός, σκότωσε τον ηθοποιό «στο φτερό» και δίνουν μεγάλη σημασία «στον τρόπο τέλεσης του εγκλήματος, αφού το πτώμα πάντα μετά από τέτοια εγκλήματα μιλάει» όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.




Ο Αιγύπτιος που πήγε στο «Δρομοκαΐτειο» και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

Πληροφορίες από πηγές της προανάκρισης δείχνουν να επιβεβαιώνουν δύο σημαντικές αποκαλύψεις της «Espresso». Η μία αφορά την ύπαρξη του άνδρα αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, στις 16 Ιουνίου εισήχθη με εκούσια εισαγωγή στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Κατάστημα Αθηνών και πήρε εξιτήριο στις 4 Ιουλίου. Πράγματι, όπως προκύπτει από την αστυνομία, ο άνθρωπος αυτός σύχναζε στην πλατεία Κουμουνδούρου και κατέθεσε ότι «έβλεπε τον ηθοποιό να κάνει βόλτες εκεί». Τον έβλεπε, πλην όμως φέρεται ότι δεν ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα θαμώνων με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις το θύμα. Από πηγές του νοσοκομείου όμως προκύπτει ότι ο Αιγύπτιος είχε εξομολογηθεί σε γιατρούς φόβους ότι οι αρχές τον θεωρούσαν ύποπτο και τρόμο ότι κάτι κακό θα του συνέβαινε επειδή γνώριζε τον ηθοποιό και ότι ίσως τώρα «είχε έρθει η σειρά του». Η δεύτερη αποκάλυψη αφορά το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης. Οι αρχές γνωρίζουν πια ότι τα 7-8 μπουκάλια μπίρας που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Μετεώρων δεν καταναλώθηκαν από το θύμα, αλλά από τον θύτη. Στον αδικοχαμένο πρωταγωνιστή δεν ανιχνεύθηκε αλκοόλ, αλλά κοκαΐνη και χασίς. Τις μπίρες φέρεται να είχε πιει ο τελευταίος επισκέπτης στο ρετιρέ του Παγκρατίου. Για την Ασφάλεια δεν προκύπτει ούτε πάρτι φίλων ούτε συγκέντρωση που είχε προηγηθεί πριν από το φονικό.




Δεν υπάρχει αποτύπωμα στο μαχαίρι

Εντυπωσιακή είναι η παραδοχή από τις προανακριτικές αρχές, 45 ημέρες μετά τη δολοφονία του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Μαρκορά, ότι πάνω στο φονικό εγχειρίδιο δεν υπάρχει τελικά αποτύπωμα. Υπάρχουν άλλα αποτυπώματα, όχι όμως πάνω στο μαχαίρι, το οποίο δεν είναι συλλεκτικό, αλλά μέρος από την οικοσκευή του θύματος. Ετσι λένε τώρα από την Ασφάλεια. Στην αρχή είχε ακουστεί ότι υπήρχε το μισό από το αποτύπωμα του δράστη. Μετά ότι υπήρχε μισό ίχνος αλλά δεν ήταν αξιοποιήσιμο γιατί ο δολοφόνος δίχως πρόσωπο πρόλαβε και έπλυνε στην κουζίνα το μαχαίρι. Τώρα εξαφανίστηκε και το μισό. Κανένας βέβαια δεν μπαίνει στον κόπο να μας εξηγήσει πώς ένας μεθυσμένος δολοφόνος που είχε καταναλώσει μόνος του 8 μπουκάλια μπίρας και πιθανόν και ναρκωτικά είχε τη νηφαλιότητα να πλύνει το μαχαίρι, να ψάξει τα συρτάρια του διαμερίσματος, να σπάσει την πόρτα ασφαλείας και να εξαφανιστεί χωρίς να τον πάρει κανένας χαμπάρι από την πολυκατοικία. Οσο χρόνο η αστυνομία θα κυνηγά τη σκιά του αόρατου μακελάρη, θα ακούσουμε πολλά ακόμα…




Τι ξέρει η οικογένειά του, που εμφανίζεται απαισιόδοξη για την πορεία των ερευνών!

Από την ερχόμενη Δευτέρα, κατά πάσα πιθανότητα, θα ζητήσει από την αστυνομία να ενημερωθεί η οικογένεια του Νίκου Σεργιανόπουλου για την πορεία των ερευνών, αλλά και για το περιεχόμενο της δικογραφίας που μέχρι τώρα έχει σχηματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον των οικείων του εκλιπόντος, στην Αθήνα θα βρεθεί ο γαμπρός του ηθοποιού Χρήστος Παπαθεοδώρου προκειμένου να συναντηθεί με τους δικηγόρους οι οποίοι έχουν οριστεί για να παρακολουθούν την πορεία των ερευνών. Οπως έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, στους συγγενείς επικρατεί κλίμα απαισιοδοξίας για τη σύλληψη του φονιά. Τονίζεται, όσον αφορά λεπτομέρειες που ξέρουν οι συγγενείς από την προανάκριση, ότι έχουν εντοπιστεί όλα τα δαχτυλικά αποτυπώματα μέσα από το διαμέρισμα του Παγκρατίου πλην ενός και ξεκαθαρίζεται ότι τα χρήματα του θύματος υπήρχαν στο σπίτι, κάτι που σημαίνει ότι δεν έπεσε θύμα ληστείας. Επίσης η οικογένεια του δολοφονηθέντος έχει σχηματίσει την πεποίθηση, μετά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ότι τελικά ο Νίκος Σεργιανόπουλος ήταν ένας περιστασιακός χρήστης ουσιών και δεν βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, όπως είχε υποστηριχτεί τον περασμένο Δεκέμβριο μετά την περιπετειώδη σύλληψή του στον Κολωνό.




Η συνέντευξη του Ρήγα ...

Είναι δυνατόν ένας μακάβριος και ύπουλος αστικός μύθος, μία ισχυρή φήμη που κλυδωνίζει τα νοσηρά και περίεργα θεμέλια μιας κοινωνίας που διψάει για συγκλονιστικές ανατροπές και αίμα να έχει τη δύναμη να κατασκευάζει, να υποδεικνύει και να παραδίδει στην κοινή γνώμη τον υποτίθεται διάσημο δολοφόνο μιας φρικτής ανθρωποκτονίας; Εβδομάδες τώρα τα δημοσιογραφικά γραφεία και τα sites στο Διαδίκτυο έχουν «πνιγεί» από την ίδια ρυπαρή «πληροφορία» του ράδιο αρβύλα που τρέφεται από το ψέμα και διαδίδεται από στόμα σε στόμα με τερατώδεις παραλλαγές, αλλά με στόχο το ίδιο πρόσωπο: τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Αλέξανδρο Ρήγα. «Ο Ρήγας σκότωσε τον Σεργιανόπουλο», «Ο Ρήγας πήγε και παραδόθηκε στην Ασφάλεια γιατί τον έπνιξαν οι τύψεις και το αίμα του φίλου του». Τα μεσάνυχτα του προηγούμενου Σαββάτου, η φήμη έγινε πιο ακραία, πιο εκδικητική, κι έφτασε και στα δικά μας αφτιά. «Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τον πάνε στο νοσοκομείο». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης τα ήξερε όλα, τα άκουγε όλα, τον βομβάρδιζαν με συνεχείς κλήσεις στο τηλέφωνό του για να δουν αν ζει! Η δίνη της παραπληροφόρησης, σε ένα χαρακτήρα ευαίσθητο που δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί αυτό τον παραλογισμό, έχει ήδη αρχίσει και γίνεται επικίνδυνη. Τόσο επικίνδυνη που ανάγκασε τον άνθρωπο που κρατούσε το φέρετρο του φίλου του να βγει και να μιλήσει δημόσια: «Δεν σκότωσα εγώ τον Σεργιανόπουλο» αποκαλύπτει ο Αλέξανδρος Ρήγας στο περιοδικό «Down Town», σε μια εξομολόγηση που ήδη συζητείται σε όλη την Ελλάδα. Με τον ίδιο βαθμό και την ίδια ταχύτητα που κυκλοφορούν, διασπείρονται και ψιθυρίζονται οι άρρωστες φήμες.




«Οπου πάω με κοιτάνε σαν να είμαι ο δολοφόνος»

Ο γνωστός σεναριογράφος, το ένα από τα τέσσερα-πέντε άτομα που κάποτε αποτελούσαν την περίφημη «παρέα του Παγκρατίου», υποχρεώθηκε, ππαρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν ήθελε, να σταθεί απέναντι στη δίνη της συνωμοσιολογίας και προτού αυτή τον πνίξει να βγει δημόσια και να δηλώσει ότι «δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου». Στη συνάντηση για την απόφαση να ξορκίσει τους δαίμονες που τον βάφτιζαν «μαχαιροβγάλτη» βρίσκονταν τρεις ακόμη άνθρωποι: ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος και οι φίλοι και συνεργάτες του, Μαρτσέλο Λεκόμτ και Μάνος Ψιστάκης. Λίγες μέρες μετά την άγρια δολοφονία, πάντα κατά την αφήγηση του Ρήγα, αντιμετώπισε το φθονερό «gossip» για πλάκα. Οταν όμως ένα βράδυ μπήκε στο εστιατόριο για να φάει κι ενώ στη Γενική Ασφάλεια το πρώτο παιχνίδι χανόταν και ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου παρέμενε άφαντος, παρά τις αρχικές δηλώσεις, αντιλήφθηκε την αιμοβόρα ισχύ του κουτσομπολιού. «Οπου πάω με κοιτάνε σαν να είμαι ο δολοφόνος, μπαίνω σε ένα μαγαζί να φάω και από πίσω μου ακούω έναν ψίθυρο να με ακολουθεί... Νιώθω απροστάτευτος από τις φήμες και αυτό δεν έχει καθόλου πλάκα. Να σε κοιτάνε και να νιώθεις ότι βλέπουν έναν δολοφόνο». Ζωή κόλαση; Κάτι χειρότερο. Ο σεναριογράφος του «Κόκκινου δωματίου» ξυπνάει και βλέπει στο κινητό του εκατοντάδες αναπάντητες κλήσεις. Χτυπάει το τηλέφωνο και νομίζει ότι θα ακούσει κάτι κακό. Νεύρα τεντωμένα, παλμοί που φουσκώνουν μέσα στο αίμα του. «Εφτιαξαν λάθος δράκο» λέει ο ίδιος. «Κάθε βράδυ προσεύχομαι να βρεθεί επιτέλους ο δολοφόνος για να σταματήσουν όλα αυτά. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω όλη αυτή την επίθεση κακοήθειας. Δεν είμαι έτσι φτιαγμένος και δεν λειτουργεί έτσι το μυαλό μου για να το συλλάβει». Ενας ακόμη λοιπόν ανυπεράσπιστος άνθρωπος που στέλνει ήπιο κι έμμεσο μήνυμα στην αστυνομία να συλλάβει το συντομότερο δυνατόν τον μακελάρη. Τούτη τη δύσκολη ώρα αποφασίζει να μην επιλέξει το δρόμο της αντιπαράθεσης με τις αρχές. Αλλωστε, θεωρεί ότι η αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να κυνηγήσει τις φήμες και να βγάζει ανακοινώσεις σαν να πρόκειται για ιατρικά ανακοινωθέντα.




«Αν αυτοκτονούσα θα το μάθαιναν όλοι σε λίγα λεπτά»

Στο «Down Town», ο άνθρωπος που σήκωσε στην πλάτη του το φέρετρο του αδικοχαμένου πρωταγωνιστή ξαναθυμάται την «αυτοκτονία» την οποία υποτίθεται ότι έκανε το περασμένο Σάββατο τα μεσάνυχτα. Αυτή τη σατανική φήμη που μάθαμε κι εμείς ως εφημερίδα και μείναμε εμβρόντητοι για την ορμητικότητα και την καταστροφή που μπορεί να επιφέρει. «Και ξαφνικά ακούω ότι προχθές αυτοκτόνησα. Και θα σου πω αυτό που είπα και πριν. Αν αυτοκτονούσα, δεν θα ήταν μυστικό. Είναι στοιχείο. Θα το μάθαιναν όλοι μέσα σε λίγα λεπτά». Διάψευση λοιπόν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «για τους ηλίθιους που είναι αήττητοι», όπως λέει ο Ρήγας. Κάποια στιγμή καταφέρνει το μυαλό του να φύγει από το μαύρο, να δει μέσα από το χαμό του φίλου ξανά τη ζωή του, να καταλάβει ότι τελικά τα αυτονόητα πράγματα έχουν μεγάλη σημασία μετά από μια θλιβερή απώλεια. Οπως η δημιουργία της δουλειάς, οι φίλοι, το άγχος για την επιτυχία.



«Μία φορά κατέθεσα στην Ασφάλεια»

Αυτές τις μέρες ο Αλέξανδρος Ρήγας μπορεί να μη βρίσκεται στην Αθήνα. Ισως να είναι στη Νέα Υόρκη για να μην τρυπάνε τα αφτιά του οι ανελέητοι ψίθυροι ότι «πάλι μπορεί να παραδόθηκε στην αστυνομία ή να αυτοκτόνησε». Δεν δίστασε όμως να ξεκαθαρίσει κάποιες λεπτομέρειες που μετά το φονικό έλαβαν τη μορφή ερωτημάτων, απασχολώντας την κοινή γνώμη. Ο Ρήγας, σύμφωνα με όσα είπε, δεν κλήθηκε για κατάθεση στην Ασφάλεια δεύτερη φορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν χρειαστεί δεν θα ξανακληθεί. Επίσης, Ρήγας και Σεργιανόπουλος που είχαν πέντε χρόνια να μιλήσουν ξαναβρέθηκαν τον προηγούμενο Δεκέμβριο στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όταν ο μακαρίτης έδινε τη μεγάλη μάχη με τα ναρκωτικά μετά την περιπέτεια με τη σύλληψή του στον Κολωνό. Από τότε, πάντα σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ξαναβρέθηκαν. Είδε πάλι τον παλιό του φίλο στη Δράμα. Αυτή τη φορά νεκρό...


O ΎΠΟΠΤΟΣ ΦΊΛΟΣ ΤΟΥ ΝΊΚΟΥ..

Ο περίφημος «Αιγύπτιος», ο μυστηριώδης μελαψός αλλοδαπός με τις πολλές γνωριμίες στον καλλιτεχνικό κόσμο και ειδικά στο χώρο των ηθοποιών, που παρουσιάζεται ως ένας από τους στενούς φίλους του αδικοχαμένου πρωταγωνιστή Νίκου Σεργιανόπουλου και που ενδέχεται να γνωρίζει το πρόσωπο του μακελάρη με το κουζινομάχαιρο, αλλά και να ξέρει πολλά ανομολόγητα μυστικά για το άγριο έγκλημα της οδού Μετεώρων, εντοπίστηκε από την «Espresso». Ο αινιγματικός «Νο 2 ύποπτος» (όπως αρχικά είχε χαρακτηριστεί από τη Γενική Ασφάλεια) για την ειδεχθή ανθρωποκτονία κατέφυγε 13 μέρες μετά τη σφαγή του διάσημου «φίλου» του στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο Αττικής, με συμπτώματα αυτοκτονικού ιδεασμού. Η περίεργη νοσηλεία του Αιγυπτίου σε δημόσιο νοσοκομείο ψυχικών παθήσεων γεννά πλήθος ερωτημάτων που μπορεί να έχουν άμεση σχέση με τις αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες θανάτου του ζεν πρεμιέ, με τον φονιά-φάντασμα που παραμένει ασύλληπτος από το βράδυ της 3ης Ιουνίου.

Πρόκειται για τον 35χρονο Αιγύπτιο Μαχμούτ Ν. του Μαχμούτ (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, ο αλλοδαπός που διαμένει σε συνοικία κοντά στο κέντρο της Αθήνας και χρόνια τώρα διατηρεί «υψηλές» γνωριμίες στο καλλιτεχνικό σινάφι, στις 16 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα, και σε πρόγραμμα 24ωρης γενικής εφημερίας του Δρομοκαΐτειου ζήτησε «εκούσια εισαγωγή» χωρίς εισαγγελική παραγγελία στο θεραπευτήριο, επικαλούμενος συμπτώματα καταθλιπτικής συνδρομής με αυτοκτονικές τάσεις. Πράγματι, μετά από ειδικές εξετάσεις έγινε εισαγωγή στην κλινική «Ταρσή» του θεραπευτηρίου και θεωρήθηκε απαραίτητο για την ψυχική του υγεία να παραμείνει στη συγκεκριμένη πτέρυγα παρακολουθούμενος από ψυχιάτρους, αλλά και από μια εξειδικευμένη ψυχολόγο για 18 μέρες. Πήρε εξιτήριο το πρωινό της Παρασκευής 4 Ιουλίου και από εκείνη τη μέρα αγνοείται η τύχη του. Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο Αιγύπτιος αποκάλυψε στους θεράποντες ιατρούς του σημαντικά στοιχεία «για τη στενή φιλία που διατηρούσε με τον ηθοποιό».




«Η ζωή μου δεν έχει πια νόημα»

Ο μυστηριώδης αλλοδαπός φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε κληθεί από την Ασφάλεια να καταθέσει όσα γνώριζε για τη δολοφονία του Σεργιανόπουλου. Τον είχαν ρωτήσει πού ήταν εκείνο το βράδυ που σκότωσαν τον ηθοποιό, αν έχει άλλοθι για το μέρος που βρισκόταν, αν τον γνώριζε, αν έκαναν συχνή παρέα και πήγαινε στο ρετιρέ του Παγκρατίου και αν σύχναζε σε μέρη που επισκεπτόταν τα βράδια ο διάσημος φίλος του. Ο Μαχμούτ Ν. φέρεται επίσης να αποκάλυψε στους γιατρούς ότι η αστυνομία τον θεωρούσε ως «τον Νο 2 ύποπτο για τη δολοφονία», χωρίς όμως να είναι ξεκαθαρισμένο αν τους εξομολογήθηκε ποιον η αστυνομία θεωρούσε ως «τον Νο 1 ύποπτο». Ο Αιγύπτιος φαινόταν πελαγωμένος, τρομοκρατημένος, φοβόταν -άγνωστο για ποιο λόγο- για τη σωματική του ακεραιότητα και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση κοίταξε τους ψυχιάτρους στα μάτια και φέρεται να τους είπε: «Ο Νίκος ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Θέλω να αυτοκτονήσω γιατί πια η ζωή μου δεν έχει νόημα χωρίς τη στήριξή του και την παρουσία του».

Το νέο αποκαλυπτικό στοιχείο της εισαγωγής του περίεργου Αιγυπτίου στο ψυχιατρείο πιθανόν να ρίχνει φως στην πολύ σκοτεινή υπόθεση της σφαγής του διάσημου πρωταγωνιστή. Από την πρώτη εβδομάδα μετά τη δολοφονία, κύκλοι της Ασφάλειας είχαν διαρρεύσει ότι ένας μελαψός άνδρας, μάλλον Αιγύπτιος, είχε κληθεί να καταθέσει ή είχε προσαχθεί για παροχή διευκρινίσεων. Αν ήταν ο ίδιος άνδρας που λίγες μέρες μετά μπήκε στο ψυχιατρείο, τα ερωτήματα είναι πολλά: Η αστυνομία, αφού τον ανέκρινε τον άφησε ελεύθερο, αλλά συνεχίζει να τον παρακολουθεί λόγω έλλειψης στοιχείων θεωρώντας τον ακόμη ύποπτο; Μετά την παροχή εξηγήσεων και την ταυτοποίηση DNA και αποτυπωμάτων ο Αιγύπτιος θεωρείται «καθαρός»; Γιατί ο ψυχικά ταραγμένος αλλοδαπός φοβάται για τη ζωή του; Μήπως η εκούσια εισαγωγή του χρησιμοποιήθηκε από τον ίδιο ως ασπίδα προστασίας σε κάτι κακό που φοβάται ότι θα του συμβεί; Και πόσο φίλοι ήταν με τον μακαρίτη τον Σεργιανόπουλο; Ποιες είναι οι φιλίες που έχει με άλλους καλλιτέχνες; Γνώριζαν αυτοί οι καλλιτέχνες το θύμα; Βρίσκονταν μήπως όλοι τους -μια παρέα- το ίδιο βράδυ πριν από τη δολοφονία στο διαμέρισμα του ηθοποιού και γιατί από την ημέρα της εξόδου του από το νοσοκομείο εξαφανίστηκε; Τώρα πια είναι σίγουρο ότι η αστυνομία ξέρει πολύ περισσότερα απ’ όσα δείχνει και λέει πολύ λιγότερα απ’ όσα θα μπορούσε να πει...
\


Που ψάχνουν τον δολοφόνο?

Ανοίγει και διευρύνεται η αστυνομική έρευνα και προς άλλες κατευθύνσεις που στην αρχή είχαν θεωρηθεί αδιέξοδα μονοπάτια, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αδίστακτου δολοφόνου του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Μετά από 150 περίπου προσαγωγές, καταθέσεις, «ανακρίσεις», «φιλικές συζητήσεις» και αγριάδες σε υπόπτους και «φίλους» του θύματος, 34 μέρες μετά το στυγερό έγκλημα του Παγκρατίου, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής επανεξετάζει τρεις ξεχασμένες εκδοχές.

Πρώτη εκδοχή: Η δολοφονία να μην έχει ως ξεκάθαρο κίνητρο το πάθος και τις προσωπικές αδυναμίες, αλλά να πλησιάζει πιο κοντά στο σενάριο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών από «βαρόνους» του υποκόσμου των ναρκωτικών που «βλάφτηκαν» από τη συμπεριφορά του αδικοχαμένου πρωταγωνιστή.

Δεύτερη εκδοχή: Εξετάζεται σοβαρά η πιθανότητα το εγχειρίδιο του αιματηρού φονικού, το κουζινομάχαιρο, να μην ανήκε στην οικοσκευή του ενοίκου του διαμερίσματος, αλλά να ήταν συλλεκτικό εργαλείο και να το είχε μαζί του ο δολοφόνος, αποφασισμένος να σκοτώσει. Κάτι που μπορεί να υποδηλώνει προμελετημένη εγκληματική ενέργεια και να έχει σχέση με την πρώτη εκδοχή ενός πληρωμένου εκτελεστή που πήρε εντολή να σφάξει δίχως έλεος. Σενάριο που ακούστηκε από τις πρώτες μέρες, αλλά ούτε επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε ποτέ.

Τρίτη εκδοχή: Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί για ποιο λόγο το σπίτι του τηλεοπτικού Κωνσταντίνου Μαρκορά βρέθηκε ανακατεμένο, με τα συρτάρια ανοιγμένα και πράγματα σκορπισμένα στο αιματοβαμμένο πάτωμα. Τι έψαχνε να βρει ο δολοφόνος; Χρήματα; Φωτογραφίες; Κάποιο ημερολόγιο στο οποίο ο δημοφιλής πρωταγωνιστής σημείωνε ραντεβού, υποχρεώσεις και προσωπικές εκμυστηρεύσεις; Βρέθηκε το ημερολόγιο; Γιατί ο «χασάπης της οδού Μετεώρων»» έφαγε τον κόσμο ψάχνοντας με τόση λύσσα να το βρει; Τι φοβόταν; Υπήρχε το όνομά του μέσα σε αυτό; Υπήρχαν άλλα υπεράνω υποψίας ονόματα που έπρεπε για συγκεκριμένους λόγους να εξαφανιστούν; Ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι και ποιες... ανομολόγητες επαφές μπορεί να αποκάλυπταν oι περίφημες σημειώσεις του ζεν πρεμιέ που δεν βρέθηκαν ποτέ;

Την ώρα που ο θάνατος κυκλοφορεί ελεύθερος στα σκοτεινά σοκάκια της πόλης διασκεδάζοντας με τις πιθανές ανοησίες που λέγονται, γράφονται και διαδίδονται από δω και από κει, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής διαπνέεται από συγκρατημένη αισιοδοξία ότι αργά η γρήγορα «το πουλάκι θα βγει από τη φωλιά του» και θα πιαστεί στο καλοστημένο δόκανο.
Παράλληλα, οι γρίφοι πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα, τα ερωτήματα διογκώνονται και η ενημέρωση από τις αρχές γύρω από την πολύ περίεργη εξέλιξη της ανθρωποκτονίας που συγκλόνισε την κοινή γνώμη κινείται σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι φήμες (από τα γνωστά πια κέντρα και παράκεντρα διαδόσεων) να οργιάζουν...




Ξέρουν ποιος είναι, αλλά δεν μπορούν να τον «δέσουν»

Τα στοιχεία που έχει πλέον η Γενική Ασφάλεια στα χέρια της είναι οι κλήσεις από το κινητό τηλέφωνο του ηθοποιού, κάποια αποτυπώματα, γενετικό υλικό, η τοξικολογική εξέταση (από τον ιατροδικαστή) και αρκετά ακόμη σημαντικά στοιχεία που δεν τα φανερώνει περιμένοντας το λάθος του μακελάρη. Δεν έχει ακόμη το «πρόσωπο» του δράστη. Καιροφυλακτεί όμως να το ξετρυπώσει για την ταυτοποίησή του με τα αποτελέσματα του DNA. Μπορεί να τον υποψιάζεται, όμως δεν τον έχει «δεμένο». Επίσης, δεν έχει απαντηθεί αν το ποσό των 2.000 ευρώ που τράβηξε ο ηθοποιός την ίδια μέρα από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης βρέθηκε μέσα στα ανακατεμένα προσωπικά του αντικείμενα. Ενα ακόμη μεγάλο ερώτημα είναι ποια νέα στοιχεία μπορεί να προκύψουν (ακόμη και σοβαρές εκπλήξεις) σε ενδεχόμενη νέα κλήση (όπως προσανατολίζεται η αστυνομία) στενών φίλων του Σεργιανόπουλου για να καταθέσουν «όσα πιθανόν δεν θυμήθηκαν -μέσα στην ταραχή τους- να πουν την πρώτη φορά».

Επίσης, δεν έχει απαντηθεί αν η σύλληψη στην Ιταλία μεγαλέμπορου ναρκωτικών, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις λόγω και της εντοπιότητας με τον νεκρό πρωταγωνιστή, συνδυάζεται με τη δαιδαλώδη υπόθεση. Κι εδώ οι αρχές κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Αυτό πάντως που δεν ξεχνούν να διαρρέουν εντέχνως τις τελευταίες μέρες είναι ότι «τον Σεργιανόπουλο δεν τον σκότωσε εφήμερος εραστής».