English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

“Καταραμένες” Ταινίες

www.tips-fb.com





Η τριλογία Poltergeist


Όταν το πρώτο μέρος της παρούσας τριλογίας (με σεναριογράφο τον Spielberg) βγήκε το 1982, κανείς δε θα φανταζόταν ότι θα έπεφτε μία «κατάρα» επάνω στο καστ. Τέσσερα μέλη του καστ που εμφανίστηκαν στην τριλογία αυτή πέθαναν λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση των ταινιών.
Heather O'Rourke

Πιο συγκεκριμένα, το κοριτσάκι που πρωταγωνιστούσε στην τριλογία, η Heather O’Rourke, πέθανε από μία απλή ίωση που αποδείχθηκε, ωστόσο, θανατηφόρα. Ήταν 13 ετών όταν πέθανε – λίγο πριν βγει η τρίτη ταινία “Poltergeist” στις αίθουσες.

julian beck
Λίγο μετά το θάνατο της O’Rourke, πέθανε από καρκίνο και ο ηθοποιός Julian Beck, που έπαιζε στο δεύτερο μέρος της τριλογίας. Τον Beck ακολούθησε και ο ιθαγενής Αμερικάνος ηθοποιός Will Sampson (οι πιο πολλοί από ‘μας τον θυμόμαστε ως τον καλό γίγαντα από το “One Flew Over the Cuckoo’s Nest.”). Ο Sampson απεβίωσε κατά τη διάρκεια μίας εγχείρησης μεταμόσχευσης καρδιάς.

Will Sampson 

Τέλος, η «κατάρα» κλείνει με τον θάνατο της Dominique Dunne, που έπαιζε την μεγάλη αδερφή στην πρώτη ταινία. Η Dunne στραγγαλίστηκε από τον φίλο την λίγο πριν τα 23α γενέθλιά της.

Dominique Dunne
Όλα αυτά είναι σαφώς τυχαία, αλλά υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στην λεγόμενη «κατάρα του Poltergeist», η οποία ξεκίνησε επειδή οι παραγωγοί της τριλογίας χρησιμοποίησαν αληθινά κόκαλα νεκρών στις ταινίες, και αυτό, λογικά, εκνεύρισε τα πνεύματα…

Rosemary’Baby

Το γεγονός ότι ο συνθέτης της ταινίας πέθανε από θρόμβο στον εγκέφαλο (όπως ακριβώς πεθαίνει ένας χαρακτήρας στην ταινία) ένα χρόνο μετά τα γυρίσματα δεν είναι αυτό που καθιστά την ταινία «καταραμένη». Ούτε επίσης το γεγονός ότι ο παραγωγός της ταινίας, William Castle, πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια φωνάζοντας «Rosemary, για τ’ όνομα το Θεού άσε το μαχαίρι» ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να τον σώσουν. 
Κατά κύριο λόγο, η «κατάρα» της ταινίας σχετίζεται με τον σκηνοθέτη της, Roman Polanski, ο οποίος μετά την επιτυχία της ταινίας του, μετακόμισε με την οχτώ μηνών έγκυο γυναίκα του Sharon Tate σ’ ένα μεγαλύτερο σπίτι.
roman polanski - sharon tate


charles manson
Ο σχετικά ψυχασθενής μαζικός δολοφόνος Charles Manson δεν τα είχε καλά με τον πρώην ιδιοκτήτη του σπιτιού αυτού ωστόσο, και εξέφρασε την οργή του δολοφονώντας τη γυναίκα του Polanski και όλους τους συγγενείς και φίλους που τους είχαν επισκεφθεί. Ο Polanski τη γλίτωσε καθώς ήταν στην Αγγλία για γυρίσματα. Έτσι, ωστόσο, γεννήθηκε η κατάρα της συγκεκριμένης ταινίας


The Omen


 Μία από τις ταινίες με τη χειρότερη τύχη στην ιστορία του κινηματογράφου είναι «Η Προφητεία» - η ταινία του 1976 με το παιδάκι-Αντίχριστο.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ένας κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν ο πρωταγωνιστής της ταινίας Gregory Peck, ο σεναριογράφος και ο παραγωγός της. Και οι τρεις τους γλίτωσαν ωστόσο, μόνο και μόνο για να βιώσουν μία βομβιστική επίθεση του IRA λίγο αργότερα. Ευτυχώς ωστόσο, κανείς δεν τραυματίστηκε ή πέθανε.
Η τύχη δεν θα ήταν με το μέρος τους για πολύ ακόμα. Την Παρασκευή και 13 του Αυγούστου του 1976, οι δύο σύμβουλοι ειδικών εφέ της ταινίας, σκοτώθηκαν σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ολλανδία. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έγινε μία μάζα σίδερου, λίγο δίπλα από την πινακίδα επάνω στον δρόμο που έγραφε «Ommen, 66.6 km». 
Ένας stuntman της ταινίας σκοτώθηκε επίσης μετά από επίθεση από τίγρη. Ο γιος του Gregory Peck, Jonathan, αυτοκτόνησε λίγο αργότερα.
Επίσης, τα μέλη της ταινίας είχαν σχεδιάσει μία αεροπορική πτήση εκτός πόλης για έξτρα γυρίσματα, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαξαν γνώμη και η πτήση τους χρησιμοποιήθηκε για τους απλούς πολίτες. Το αεροπλάνο αυτό έπεσε και σκοτώθηκαν όλοι όσοι βρίσκονταν μέσα.
Όσο κι αν δεν πιστεύει κάποιος στις κατάρες, το γεγονός ότι μία ταινία για τον Αντίχριστο έφερε τόση κακή τύχη ίσως να μην είναι τυχαίο…


Rebel Without Cause


Και για όσους πιστεύουν ότι οι «κατάρες» πέφτουν μόνο σε θρίλερ, ο «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία», μία δραματική, ρομαντική ταινία του 1955 έρχεται να αλλάξει αυτό το πιστεύω.
james dean

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ταινίας αυτής, ο James Dean (πρωταγωνιστής της ταινίας) σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 24ων ετών όταν τράκαρε με την Porsche του, καθώς έτρεχε πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβε να φρενάρει. Ειρωνικά, του είχε δοθεί κλήση για υπερβολική ταχύτητα λίγες ώρες νωρίτερα.   

natalie wood


Η συμπρωταγωνίστριά του, Natalie Wood, πέθανε το 1981 σε ηλικία 43 ετών, μετά από πνιγμό υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες. Ο θάνατός της θεωρήθηκε ατύχημα, αλλά πολλοί μιλούν για δολοφονία ή αυτοκτονία.

Sal Mineo

Ο ηθοποιός Sal Mineo, ο οποίος επίσης πρωταγωνιστούσε στην ταινία, πέθανε σε ηλικία 37 ετών το 1976. Ο Mineo μαχαιρώθηκε θανάσιμα από έναν ληστή έξω από το σπίτι του.

Nick Adams

Ο Nick Adams, που είχε έναν μικρότερο ρόλο στην ταινία, πέθανε επίσης σε ηλικία 37 ετών. Ο Adams πέθανε από υπερβολική δόση, ωστόσο δεν είναι γνωστές οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του…

Φυσικά, όλες αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία κακή σειρά συμπτώσεων. Μπορεί κανείς ωστόσο να αναρωτηθεί…