English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Οι χειροτερες τιμωρίες κρατών αν είσαι ''παράνομα'' ομοφυλόφιλος

www.tips-fb.com

Είτε το πιστεύετε είτε όχι υπάρχουν ακόμα και σήμερα χώρες που επιβάλλουν θανατική ποινή για την ομοφυλοφιλία. Οι παρακάτω χώρες είναι αυτές που τιμωρούν την ομοφυλοφιλία με θάνατο.
Μαυριτανία, Σουδάν, Σαουδική Αραβία,  Υεμένη, Ιράν, Σομαλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νιγηρία και  Μαλαισία

Κρεμάλα



Σύμφωνα με το Ίδρυμα Boroumand, υπήρχαν τουλάχιστον 107 καταγεγραμμένες εκτελέσεις στο Ιράν που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία μεταξύ των ετών 1979 και 1990. Ωστόσο, η εκτέλεση του Μαχμούντ Asgari και Ayaz Marhoni το 2005 επέστησε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας  διότι φωτογραφίες του απαγχονισμού τους βρέθηκαν να διανέμονται σε όλο το διαδύκτιο. Η διαμάχη περιστρέφεται γύρω από το γεγονός ότι τα δύο άτομα ήταν γκέι έφηβοι.

Η Ουγκάντα ​​μπορεί επίσης να προστεθεί στον κατάλογο των χωρών που βρίσκουν την ομοφυλοφιλία να  τιμωρείται με θάνατο. Ένας βουλευτής της Ουγκάντα ​​εξηγεί ότι «αυτό είναι ένα κομμάτι της νομοθεσίας που απαιτείται σε αυτή τη χώρα για την προστασία της παραδοσιακής οικογένειας" 



Αποκεφαλισμός


Τον Μάιο του 2008, στη Σενεγάλη, όταν οι ομοφυλόφιλοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς, ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν. πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν σε γειτονικές χώρες για την ασφάλεια τους. Ωστόσο, εκείνοι που ζητούσαν ελευθερία στην Γκάμπια, νότια της Σενεγάλης, στην ουσία πήγαν κατ 'ευθείαν σε ένα ζωντανό εφιάλτη. Αντί  η χώρα να προσφέρει παρηγοριά, ο Πρόεδρος Yahya Jammeh υποσχέθηκε "αυστηρότερους νόμους από το Ιράν" σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Τοτε έγινε μία ανακοινωση πως αν δεν έφευγαν απο τη χώρα θα τους αποκεφάλιζαν μέσα σε 24 ώρες

Ο πρόεδρος είπε στην ομιλία του, "Η Γκάμπια είναι μια χώρα των πιστών ... αμαρτίεςκαι ανήθικες πρακτικές [όπως] η ομοφυλοφιλία δεν θα γίνουν ανεκτές σε αυτή τη χώρα."

Λάβετε υπόψη ότι έγκυρες πηγές είπαν οτι ο Πρέδρος έχει ανακαλύψει μια θεραπεία για τον ιό HIV και το AIDS σε ένα μείγμα από βότανα αλλα  «δεν το χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τον κόσμο.".



Λιθοβολισμός



Ο λιθοβολισμός είναι μια μέθοδος της θανατικής ποινής, ΄θάβουν σχεδόν ολόκληρο κάποιον ζωντανό και λιθοβολούν κυρίως το πάνω μέρος του σώματος του.
Το Σουδάν είναι μία χώρα που χρησιμοποιεί το λιθοβολισμό ως μέρος της τιμωρίας τους για την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά, ιδίως σε βάρος των γυναικών. Οι λεσβίες γυναίκες στο Σουδάν λιθοβολήθηκαν πολλές φορές μέχρι σήμερα. 

Ο λιθοβολισμός  στη Νιγηρία, ωστόσο, δεν είναι  αποκλειστικά για ομοφυλόφιλες γυναίκες. Θάνατος δια λιθοβολισμού εφαρμόζεται αυστηρά για οποιονδήποτε είναι παντρεμένος ή διαζευγμένος  μουσουλμανικής καταγωγής. Διεθνής συναγερμός τέθηκε το 2005, όταν ένας 50χρονος στη βόρεια Νιγηρία λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της Σαρία μετά την ομοφυλοφιλική σεξουαλική επαφή.


Φυλάκιση


Ο νόμος του Αφγανιστάν για τον γάμο καθορίζει οτι ο νομιμος γάμος να είναι ανάμεσα σε δύο μουσουλμανους ενηλίκους του αντίθετου φύλου. Οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή έξω από τον ισλαμικό νόμο στο Αφγανιστάν τιμωρείται με την ποινή του θανάτου ή μέχρι 15 χρόνια φυλάκιση.

Η Σαουδική Αραβία τιμωρεί μεμια παρόμοια μορφή  την ομοφυλοφιλία.


Μαστίγωμα



Η δημόσια μαστίγωση είναι ακόμη ένας τρόπος όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται σε ορισμένες χώρες. Το Ιράν τιμωρεί τόσο για ανδρική ομοφυλοφιλία όσο και τη  γυναικεία ομοφυλοφιλία. Ένα μη-ενήλικο αρσενικό που δραστηριοποιείται σε συναινετικό σοδομισμό (το οποίο η ιρανική κυβέρνηση θεωρεί την ομοφυλοφιλία), καλύπτεται με μια τιμωρία από 74 χτυπήματα με μαστίγιο.
Η τιμωρία για την γυναικεία ομοφυλοφιλία είναι 100 χτυπήματα με μαστίγιο.
Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί τρεις φορές πριν η γυναίκα υποβληθεί στην ποινή του θανάτου.



Ακατάλληλη ταφή



Οι ομοφυλόφιλοι δεν  θανατώνονται μόνο σε διάφορες χώρες για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά αργότερα, ήρθε  να προσθέθει και η αρνηση  μιας σωστής ταφής.

Το 2008, μια πολύ μεγάλη δημοσιότητα γκέι γάμου στην πρωτεύουσα της Σενεγάλης και μια μεγάλη διεθνή ισλαμική σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Σενεγάλη  είχε τόση επίδραση στην κυβέρνηση οπου το σύνολο της χώρας άρχισε να διαδηώνει για ναπατάξει τις ενέργειες που θεωρούνται αντι-ισλαμικές.
Όπως μπορείτε να μαντέψετε, η ομοφυλοφιλία ήταν μια απο αυτές.
Οι ομοφυλόφιλοι έγιναν στόχος και κατηγορήθηκαν ως αιτία των δυσκολιών στο εσωτερικό της χώρας, επειδή είχαν παρεκκλίνει από την ισλαμική πίστη. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι τάχθηκαν με αυτή την πεποίθηση, όλο και περισσότεροι ομοφυλόφιλοι μπήκαν στο περιθώριο. 

Ο Serigne Mbaye είναι ένα παράδειγμα ενός αποδέκτη αυτού του είδους της τιμωρίας. Αφού  αρρώστησε και πέθανε, τα παιδιά του ήθελαν να τον θάψουν στο χωριό του. Ωστόσο, λόγω της ευρείας φήμης ότι ήταν ομοφυλόφιλος κανένα νεκροταφείο δεν τον δεχόταν. Το πτώμα του είχε απορριφθεί επανειλημμένα από κάθε νεκροταφείο και τα παιδιά του δεν είχαν καμία επιλογή και έτσι τον έθαψαν σε μία ακρη ενός δρόμου με τα φτυάρια στα χέρια τους. Ο τάφος ωστοσο ήταν πολύ ρηχός και δε μπορεσε να καλύψει όλο το σώμα του με αποτέλεσμα να συλληφθούν τα παιδιά του και να φυλακιστούν επειδή απλα ήθελαν να θάψουν το σώμα του πατέρα τους.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα



Χωρίς πολιτική ελευθερία,χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα


Το 2006, ο Αρχιεπίσκοπος Peter Akinola της Εκκλησίας της Νιγηρίας πήρε πίσω  ένα νέο νόμο στη Νιγηρία, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ασκήσει δίωξη σε εφημερίδες που δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Έδειξε επίσης την υποστήριξή του για τη δίωξη θρησκευτικών οργανώσεων που επιτρέπουν ομορφυλόφιλους. 

Η Γκάμπια ακολουθεί επίσης το ίδιο μοτίβο δηλαδή   καμία ελευθερία του λόγου για τους gay στα μέσα ενημέρωσης.

Έξι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το 2009, συμπεριλαμβανομένης μίας θηλάζουσα μητέρας γιατί  απλώς έβγαλε ένα δελτίο τύπου  εναντίον του Προέδρου Jammeh (έναν ηγέτη που ήθελε τον αποκεφαλισμό των ομοφυλοφύλων)

Η Νιγηρία είναι μία από τις πολλές χώρες που δεν παρέχει στους  ομοφυλόφιλους μια θέση στην πολιτική ιεραρχία , πόσο μάλλον για τα πολιτικά τους δικαιώματα.