English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Προτάσεις ταινιών - Ταινίες με απροσδόκητα φινάλε

www.tips-fb.com

SevenSeven


Σε μια πόλη που μοιάζει με την κόλαση, δύο ντετέκτιβ ερευνούν φαινομενικά διαφορετικούς μεταξύ τους φόνους που όπως τελικά φαίνεται στον ίδιο ένοχο, έναν serial killer που σκοτώνει βασισμένος στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Αυτό που στην αρχή φαινόταν σαν ένας κλώνος του Η Σιωπή των Αμνών, έκανε κοινό και κριτικούς να αποθεώσουν το ταλέντο του πρωτάρη τότε David Fincher






The Shawshank Redemption.

Τελευταία Έξοδος Ρίτα Χεϊγουορθ

The Shawshank Redemption

Ένας λογιστής καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για το διπλό φόνο της γυναίκας του και του εραστή της. Την δύσκολη προσαρμογή στην νέα του ζωή θα διευκολύνει η γνωριμία του με έναν αφροαμερικανό συγκρατούμενο του. Εξαιρετική προσαρμογή ενός διαχρονικού βιβλίου του Stephen King που αδικήθηκε στα Όσκαρ.









The Sixth SenseΗ Έκτη Αίσθηση

The Sixth Sense

Ένας παιδοψυχολόγος αναλαμβάνει την παράξενη περίπτωση ενός δωδεκάχρονου, που ζει με τη μητέρα του. Εκεί που, όπως φαίνεται, οι προσπάθειές του να τον βοηθήσει αποβαίνουν άκαρπες, ο μικρός του αποκαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό… Η ταινία του M. Night. Shyamalan ήρθε από το πουθενά και οδήγησε τα θρίλερ ξανά στο κόκκινο χαλί. Έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ και πολλά εισιτήρια.







The Usual SuspectsΣυνήθεις Ύποπτοι

The Usual Suspects

Πέντε μικροαπατεώνες οδηγούνται ως ύποπτοι σε αστυνομικό τμήμα με πρόσχημα την κλοπή ενός φορτηγού. Μέσα στο κρατητήριο, ένας απ' αυτούς προτείνει μια δουλεία εκατομμυρίων και όλοι δέχονται. Τυχαίο; Το instant classic αριστούργημα του Bryan Singer, αναμειγνύει το film noir με κομικ καταβολές και σοκάρει με το απρόβλεπτο φινάλε του κοινό και κριτικούς.







Shutter IslandΤο Νησί των Καταραμένων

Shutter Island

Το 1954 δυο ντετέκτιβ φτάνουν σε ένα μικρό νησί, που λειτουργεί ως άσυλο φρενοβλαβών, για ερευνήσουν την εξαφάνιση μιας κοπέλας. ΟιLeonardo DiCaprio και Mark Ruffaloπρωταγωνιστούν σε αυτό το καταπληκτικό θρίλερ μυστηρίου, που υπογράφει ο Martin Scorsese.







The OthersΟι Αλλοι

The Others

Ηλικιωμένη γκουβερνάντα προσλαμβάνεται από χήρα μητέρα για να προσέχει τα δυο ανήλικα παιδία της, που πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια που τα έχει κάνει ευάλωτα στο φως της ημέρας… Ελεύθερη διασκευή του ‘στριψίματος τις βίδας’ από τον σκηνοθέτη του mar adentro, Alejandro Amenabar, αποτελεί ένα από τα καλύτερα θρίλερ τις προηγούμενης δεκαετίας.











The Truman ShowThe Truman Show

Ζώντας μια βαρετά τέλεια ζωή, ο νεαρός Τρούμαν Μπέρμπανκ νιώθει την ανάγκη να δραπετεύσει από την μικρή πόλη στην οποία ζει. Μια σειρά απο παράξενα συμβάντα θα τον βάλουν σε σκέψεις και θα τον κάνουν να πιστέψει ότι ο κόσμος που ζει δεν είναι ακριβώς αυτό φαίνεται… Προφητικό δράμα για την κατάληξη τις τηλεόρασης με έναν καταπληκτικό Jim Carrey στον καλύτερο ρόλο τις καριέρας του.










The OrphanageΤο Ορφανοτροφείο

The Orphanage

Η Λόρα αποφασίζει να εγκατασταθεί μαζί με την οικογένεια της στο ορφανοτροφείο οπού μεγάλωσε. Λίγο μετά την μετακόμιση και αφού έχει αποφασίσει να το επαναλειτουργήσει, παράξενα πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν... Εντυπωσιακά δομημένο θρίλερ, στα ίχνη του the others, με σκηνοθέτη τον Juan Antonio Bayona και παραγωγό τον Guillermo del Toro







The IllusionistΟ Μάγος Αϊζενχαϊμ

The Illusionist

Στη Βιέννη του 1900, o μάγος Άιζενχαιμ χρησιμοποιεί το ταλέντο του για να κερδίσει την εκλεκτή της καρδιάς του. Την ίδια ώρα ο ντετέκτιβ Ούλι ερευνά το μυστηριώδες παρελθόν του… Ταινία φαντασίας με δυνατή κόντρα ανάμεσα στουςEdward Norton και Paul Giamati.







The Devil's AdvocateΟ Δικηγόρος του Διαβόλου

The Devil's Advocate

Ένας πετυχημένος δικηγόρος προσλαμβάνεται από τον ίδιο το διάβολο και μετακομίζει στη Ν. Υόρκη...









Star Wars: Episode V - The Empire Strikes BackΗ Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back


Την ίδια ώρα που ο Luke παίρνει προχωρημένα μαθήματα jedi, η υπόλοιπη ομάδα προσπαθεί να ξεφύγει από τα στρατεύματα του Darth Vader. Πρόκειται για σειρά που μετράει εκατομμύρια οπαδούς θυμίζοντας σήμερα περισσότερο θρησκεία παρά ταινία.







The GameΤο Παιχνίδι

The Game

Ο Nicholas Van Orton τα έχει όλα. Η κάρτα μιας ψυχαγωγικής εταιρείας που του δωρίζει ο μικρός του αδερφός ως δώρο γενεθλίων, φαίνεται η καταλληλότερη ιδέα. Αγωνιώδες θρίλερ του David Fincher








Angel HeartΔαιμονισμένος Άγγελος

Angel Heart

Ο Harry Angel έχει μία καινούρια υπόθεση, πρέπει να βρει έναν άντρα ονόματι Johnny Favourite. Ένα απίστευτο πέπλο μυστηρίου καλύπτει κάθε πλάνο της ταινίας του Allan Parker.















Old boyOldeuboi

Old boy

Χωρίς να γνωρίζει τα αίτια, ένας άνδρας πέφτει θύμα απαγωγής και φυλακίζεται για 15 ολόκληρα χρόνια. Όταν τελικά απελευθερώνεται, βάζει μπρος ένα σχέδιο εκδίκησης. Το δεύτερο μέρος της εκδικητικής τριλογίας που σκαρφίστηκε ο άρρωστος νους του Park Chan Wook, είναι ένα βίαιο δράμα με σενάριο αρχαίας τραγωδίας.







Dark CityΣκοτεινή Πόλη

Dark City

Σε μια σκοτεινή πόλη, ένας άντρας βασανίζεται από μερική απώλεια μνήμης. Ψάχνοντας να βρει τι του συμβαίνει, θα ανακαλύψει μια τεραστία συνομωσία, που θέλει μια μυστηριώδη φυλή με τηλεπαθητικές ικανότητες να αλλάζει τις αναμνήσεις τον ανθρώπων. Gothic αριστούργημα φαντασίας, που αποτελεί την καλύτερη ταινία του σκηνοθέτη Alex Proyas.











UnbreakableΆφθαρτος

Unbreakable

Ο Ντέιβιντ Νταν είναι ο μόνος επιζών μίας σύγκρουσης τρένων. Ο Ντέιβιντ Nταν όμως δεν έχει ούτε μία γρατζουνιά. Μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν του, θα τον πείσει για το υπεράνθρωπο χάρισμά του. Η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά τουM.Night.Shyamalan είναι ένα εγκεφαλικό θρίλερ για γερά νεύρα. Το εξαιρετικό δίδυμο, Samuel Jacksonκαι Bruce Willis, δίνει ρέστα.







The Number 23The Number 23

Όταν ο Walter Sparrow δέχεται από τη γυναίκα του δώρο για τα γενέθλιά του ένα βιβλίο, η ζωή του αλλάζει. Όσο το διαβάζει, κυριεύεται από την εμμονή ότι το βιβλίο αναφέρεται στον ίδιο...
















Primal FearΦόβος Ενστίκτου

Primal Fear

Ένας πετυχημένος δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση νεαρού, που κατηγορείται για την δολοφονία ενός ιερέα. Θρίλερ με συνεχείς ανατροπές που κρατάει το μυστικό του επτασφράγιστο, μέχρι το σοκαριστηκό φινάλε. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Gregory Hoblit.







Planet of the ApesΟ Πλανήτης των Πιθήκων

Planet of the Apes

Ο αστροναύτης Leo Davidson αφού χαθεί στο διάστημα θα καταφέρει να προσγειωθεί σε ένα πλανήτη που μοιάζει με τη γη, έχοντας όμως μία μικρή διαφορά. Κυρίαρχοι σε αυτό το πλανήτη είναι οι πίθηκοι που ζουν σε μία μεσαιωνική εποχή στην οποία οι άνθρωποι έχουν το ρόλο των σκλάβων.. Αξιοπρεπέστατο remake της γνωστής ταινίας του 68’ από τον παραμυθά Tim Burton.











The ConversationΗ Συνομιλία

The Conversation

Ο Harry Caul (Gene Hackman), ένας παρανοϊκός και κρυψίνους ειδικός παρακολουθήσεων, παθαίνει κρίση συνείδησης όταν αρχίζει να υποπτεύεται ότι το ζευγάρι που παρακολουθεί διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο. Λίγο μετά την επιτυχία του Νονού, ο Francis Ford Coppola σκηνοθετεί αυτό το μικρό διαμαντάκι και κερδίζει τρείς υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους αυτά του πρωτότυπου σεναρίου και της καλύτερης ταινίας.










Friday the 13th

Παρασκευή και 13

Friday the 13th

Στη καλοκαιρινή κατασκήνωση Crystal lake, μια ομάδα εφήβων θα γίνει στόχος ενός παρανοϊκού serial killer, με μάσκα του χόκεϊ. Μοντέρνο remake του πασίγνωστου slasher, που μεσουρανούσε κάπου στις αρχές των 80’s και γνώρισε ουκ ολίγες αιματηρές συνέχειες.






Jacob's LadderΞύπμημα στον Εφιάλτη

Jacob's Ladder

Ο βετεράνος του Βιετνάμ, Τζέικομπ Σίνγκερ, βασανίζεται από εφιάλτες ακόμα και όταν είναι ξύπνιος. Μια έρευνα για τους πρώην συμπολεμιστές του, θα του αποκαλύψει κάτι τρομακτικό… Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της δεκαετίας του '90, με ένα πολύ έξυπνο φινάλε.






The MistΗ Ομίχλη

The Mist

Όταν ένα στρατιωτικό πείραμα βγαίνει εκτός ελέγχου, μια πυκνή ομίχλη καλύπτει μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αμερικής εγκλωβίζοντας μια χούφτα ανθρώπων σε ένα συνοικιακό supermarket. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει η μάχη για την επιβίωση… Διασκευή ενός βιβλίου τουStephen King από το μόνιμο πλέον συνεργάτη του,Frank Darabond (The Green Mile).






ThemΕκείνοι

Them

Η ήρεμη νύχτα ενός ζευγαριού μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν ένας σχεδόν αόρατος εχθρός εμφανίζεται στην απομονωμένη κατοικία του… Βασισμένο σε αληθινά περιστατικά θρίλερ τωνDavid Mareau και Xavier Palud.













The Blair Witch ProjectThe Blair Witch Project

Τον Οκτώβριο του 1994, τρεις σπουδαστές κινηματογραφικής σχολής εξαφανίζονται κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Ένα χρόνο αργότερα, η αστυνομία βρίσκει το κινηματογραφικό υλικό τους. Οι εικόνες που είδαν, δεν περιγράφονται. Με κόστος μόλις 60.000 δολάρια, αυτό το θρίλερ Κατέγραψε κέρδη ύψους 240.000.000 δολαρίων και σύστησε στον κόσμο ένα νέο είδος ταινιών όπως το Paranormal Activity και το Rec.












The CellΤο κελί

The Cell

Μια νεαρή ψυχολόγος καλείται να εισχωρήσει στο μυαλό ενός serial killer, που βρίσκεται σε κώμα, προκειμένου να βρει πού έχει αιχμαλωτίσει το τελευταίο του θύμα. Το τρομερό παιδί των video clips, Tarsem, φτιάχνει έναν τρομακτικά αφιλόξενο κόσμο, που θυμίζει πίνακες γνωστών ζωγράφων και τους χειρότερους εφιάλτες μας.











The VillageΣκοτεινό Χωριό

The Village

Οι λιγοστοί κάτοικοι μίας αυστηρά απομονωμένης κοινότητας, έχουν συνάψει μια παράξενη συμφωνία με τα τέρατα που ζουν στο δασός. Κανείς δεν μπαίνει στα λημέρια του αλλού… Τρίτη ταινία του ακριβοθώρητου M.Night Shyamalan στο ίδιο μεταφυσικό ύφος με τις προηγούμενες δημιουργίες του, εννοείται με φινάλε έκπληξη.






Vanilla SkyVanilla Sky

Κακομαθημένος, ζεν πρεμιέ, έκδοτης περιοδικού, πέφτει θύμα τροχαίου και παραμορφώνεται άσχημα. Λίγο μετά το ατύχημα χάνει τα λογικά του και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τα όνειρα απο τη πραγματικότητα. Remake του γνωστού ισπανικού hit του Alejandro Amenabar, the others, που ανέλαβε ο Cameron Crow.











MoonΦεγγάρι

Moon

Λίγο πριν ολοκληρώσει τη τριετή αποστολή του στο Φεγγάρι, ένας αστροναύτης έρχεται σε επαφή με τον κλώνο του. Φιλοσοφημένο Sci fi, τουDuncan Jones.