English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Προτασεις ταινιων - Ταινιες βραβευμένες με Όσκαρ απο το 1980 μέχρι σήμερα

www.tips-fb.com

The Lord of the Rings: The Return of the KingΟ Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά

The Lord of the Rings: The Return of the King

Η πρώην συντροφιά του δαχτυλιδιού ετοιμάζεται για τη τελική μάχη ενάντια στον Σάουρον ενώ ταυτόχρονα ο Φρόντο και ο Σαμ πλησιάζουν το Καταραμένο βουνό προκειμένου να καταστρέψουν το δαχτυλίδι. Αυτό είναι το τρίτο μέρος του παραμυθιού που εμπνεύστηκε ο J.R.R. Tolkien.








The Silence of the lambsΗ Σιωπή των Αμνών

The Silence of the lambs

Η νεαρή πράκτορας του FBI, Κλαρίς, αναγκάζεται να συμβουλευτεί έναν ψυχοπαθή ψυχολόγο που βρίσκεται έγκλειστος σε μία κλινική υψίστης ασφαλείας, προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για έναν serial killer. Αυτή η ταινία ορόσημο των '90s, έμελλε να δημιουργήσει εκατοντάδες κλώνους και να κερδίσει 5 Όσκαρ.












Forrest GumpForrest Gump

Αυτή είναι η ιστορία του Forrest Gump, ενός απλού ανθρώπου με μικρή εγκεφαλική δραστηριότητα, που έτυχε να ζήσει από κοντά όλα τα μεγάλα γεγονότα που συγκλόνισαν την Αμερική και όχι μόνο. Μέσα από την αφήγηση του κεντρικού χαρακτήρα εκτυλίσσεται μία αληθινά συγκινητική ταινία που κέρδισε 6 Όσκαρ και σήμερα φιγουράρει σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα έργα όλων των εποχών.










Schindler's ListΗ Λίστα του Σίντλερ

Schindler's List

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Γερμανού επιχειρηματία Όσκαρ Σίντλερ, που κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου έσωσε χιλιάδες Εβραίους από τον θάλαμο αέριων. Ο Steven Spielberg δίνει τη δική του οπτική σκηνοθετόντας την ταινία της ζωής του φεύγοντας με 7 Όσκαρ, μαζί μ' αυτό το καλύτερης ταινίας.












GladiatorΟ Μονομάχος

Gladiator

Η ιστορία ενός Ρωμαίου στρατηγού, που προδόθηκε από τους ανωτέρους του, είδε την οικογένεια του να σφαγίαζεται, πουλήθηκε ως σκλάβος αλλά στο τέλος δοξάστηκε ως μονομάχος… Επικό σινεμά που θυμίζει έντονα τις δημιουργίες της Cinecittà από το μετρ του είδους,Ridley Scott.








TitanicΤιτανικός

Titanic

Τo 1912 ένας φτωχός νεαρός κερδίζει ένα εισιτήριο για το μεγαλύτερο πλοίο που έχει δει η ανθρωπότητα. Εκεί θα ζήσει ένα θυελλώδη έρωτα που θα καταλήξει σε τραγωδία… Έντεκα Όσκαρ για το μεγαλειώδες έπος του James Cameron το οποιο επιστρεφει 3D.













A Beautiful MindΈνας Υπέροχος Άνθρωπος

A Beautiful Mind

Ένας πανέξυπνος αλλά κάπως αντικοινωνικός μαθηματικός αποφασίζει να δεχτεί μία δουλειά των μυστικών υπηρεσιών, που αφορά την αποκρυπτογράφηση μηνυμάτων. Η ζωή του θα πάρει αναπάντεχη τροπή όταν αυτή η δουλειά θα αρχίσει να του γίνεται εμμονή… Αν και ο Ron Howard προτίμησε να αφαιρέσει κάποια σκοτεινά σημεία της ζωής του νομπελίστα John Nash, η αμφιλεγόμενη βιογραφία του έφτασε μέχρι τα όσκαρ κερδίζοντας 4 από αυτά.











BraveheartBraveheart

Ο Γουίλιαμ Γουάλας, ένας φιλήσυχος αγρότης, είναι ο άνθρωπος που θα ενώσει τους Σκωτσέζους του 13ου αιώνα ενάντιον των κατακτητών Άγγλων. Σκηνοθετικός άθλος του Mel Gibson, που βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό της καλύτερης ταινίας.












Million Dollar BabyMillion Dollar Baby

Παρ’ όλη την αρχική του άρνηση, ένας βετεράνος πυγμάχος, ιδιοκτήτης γυμναστήριου, δέχεται τελικά να αναλάβει την προπόνηση μιας νεαρής σερβιτόρας με οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα. Η αρχική μεταξύ τους δυσπιστία θα υποχωρήσει σχετικά γρήγορα για να αντικατασταθεί από μια αληθινή φίλια… Αμέσως μετά το οσκαρικό mystic river, o Clint Easwood επιστρέφει με ακόμα ένα αριστούργημα.










The DepartedΟ Πληροφοριοδότης

The Departed

Δυο σκληροτράχηλοι άντρες, ο ένας αστυνομικός και ο άλλος μέλος της τοπικής μαφίας, εισχωρούν αμφότεροι, κάτω από μυστική ταυτότητα, ο ένας στα λιμέρια του άλλου... Leonardo Di Caprio και Matt Damon βρίσκονται στους ηλεκτρισμένους ρόλους κάτω απο την καθοδήγηση του Martin Scorcese.







Kramer vs. KramerΚράμερ Εναντίον Κράμερ

Kramer vs. Kramer

Ένας άντρας, που μόλις χώρισε, αναγκάζεται πλέον να μάθει να φροντίζει o ίδιος το μικρό του γιο και ταυτόχρονα παλεύει στο δικαστήριο προκειμένου να κρατήσει την κηδεμονία του… Απλό αλλά ουσιώδες δράμα χαρακτήρων που παραμένει πάντα επίκαιρο.







Dances With the WolvesΧορέυοντας Με Τους Λύκους

Dances With the Wolves

Ο υπολοχαγός John Dunbar, θέλοντας να γνωρίσει την πραγματική Αμερική λίγο πριν αυτή χαθεί για πάντα, ζητάει να μετατεθεί στο πιο απομακρυσμένο φυλάκιο της δύσης. Εκεί, θα συναναστραφεί με τους Ινδιάνους και θα αλλάξει για πάντα τη φιλοσοφία της ζωής του… Στο απόγειο της καριέρας του, ο Kevin Costner πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ένα Οσκαρικό γουέστερν.







SlumDog MillionaireSlumDog Millionaire


Στη Βομβάη του σήμερα, ένας νεαρός που μεγάλωσε σε τρώγλη παίρνει μέρος σε ένα τηλεπαιχνίδι ερωτήσεων. Η αναδρομή στην περιπετειώδη ζωή του, δίνει τη σωστή απάντηση σε κάθε ερώτηση. Διάσημο hit που έφυγε από τα Oscar με 8 βραβεία, κατασπαράζοντας μεγαθήρια του σινεμά με ιδιαίτερη άνεση. Σκηνοθετεί ο Danny Boyle.







Rain ManΟ Ανθρωπος της Βροχης

Rain Man

Ένας πετυχημένος, έμπορος αυτοκίνητων, μαθαίνει ξαφνικά πως ο πατέρας του απεβίωσε και άφησε σχεδόν τα πάντα στον αυτιστικό αδελφό του. Θυμωμένος από την απόφαση θα ταξιδέψει μέχρι το ίδρυμα, όπου νοσηλεύεται ο δεύτερος… Κοινωνικό δράμα του Barry Levinson με τους Tom Cruize και Dustin Hoffman. Τέσσερα όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό τις καλύτερης ταινίας για το 1988.







The ArtistThe Artist

The Artist

Στο Hollywood του 1927, ένας σταρ του βουβού κινηματογράφου ανησυχεί πως η καριέρα του θα σβήσει, αν ο ήχος μπει για τα καλά στις ταινίες. Ασπρόμαυρο σινεφίλ δράμα του Michel Hazanavicius








King's SpeechΟ Λόγος του Βασιλιά

King's Speech

Ο Γεώργιος VI γίνεται εν μία νυκτί βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Το τραύλισμά του όμως δεν φαίνεται να είναι ό,τι καλύτερο σε μία εποχή που μόλις ανακαλύπτει το μικρόφωνο. Μόνη του ελπίδα είναι ένας ανορθόδοξος λογοθεραπευτής… Ο νικητής των Όσκαρ του 2010 είναι ένα δράμα χαρακτήρων με πολύ καλές ερμηνείες και άψογη ανασύσταση εποχής.












The English PatientΟ Άγγλος Ασθενής

The English Patient

Στα τέλη του Β' Παγκοσμίου πολέμου, μια νοσοκόμα περιποιείται έναν βαριά τραυματισμένο άνδρα. Μια μάτια στο παρελθόν θα αποκαλύψει πώς έφτασε εκεί και πώς έμπλεξε σε μια παράνομη ερωτική σχέση. Συγκινητικό δράμα επικών διαστάσεων που προτάθηκε για 12 Όσκαρ και κατάφερε να αποσπάσει τα 9 από αυτά. Η σκηνοθεσία του Anthony Minghella έχει κάτι από τη μαγική αύρα του πρώιμου Χόλιγουντ.







PlatoonPlatoon

Ένας ευσυνείδητος, νεαρός, Αμερικανός πολίτης γίνεται εθελοντής στον πόλεμο του Βιετνάμ. Όταν φτάσει όμως εκεί θα ζήσει τον τρόμο του πολέμου και τη σκληρότητα των ανθρώπων με έναν τρόπο που θα τον κάνει να αλλάξει για πάντα… Η ταινία του Oliver Stone έφυγε από τα Όσκαρ με τέσσερα αγαλματίδια.













UnforgivenΟι Ασυγχώρητοι

Unforgiven

Ένας πρώην πιστολέρο της Αγρίας Δύσης αναλαμβάνει να βρει τους υπεύθυνους του άγριου βιασμού μιας πόρνης με τη βοήθεια ενός παλιού συνεργάτη του. Το πρώτο σκηνοθετικό αριστούργημα του Clint Eastwood είναι ένα πικρό αντίο σε όλα τα αμερικανικά western. Η ταινία κέρδισε πέντε Όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό της καλύτερης ταινίας.












American BeautyAmerican Beauty

Ο Λέστερ Μπέρναμ ζει μια μονότονη ζωή. Η συντηρητική γυναίκα του και η αυθάδης έφηβη κόρη του δεν του δίνουν καμία σημασία. Μια μέρα, όμως, θα ξυπνήσει και θα φέρει τα πάνω κάτω… Πέντε Όσκαρ γι’ αυτή την απομυθοποίηση του αμερικανικού ονείρου, με έναν Kevin Spacey να αξίζει όλα τα βραβεία του κόσμου.











No Country for Old MenΚαμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους

No Country for Old Men

Ένας Τεξανός κυνηγός βρίσκει στην έρημο ανάμεσα σε πτώματα και ποσότητα κοκαΐνης, μια βαλίτσα με 2 εκατομμύρια δολάρια την οποία αποφασίζει να κρατήσει. Τα ίχνη του όμως θα ακολουθήσουν οι λαθρέμποροι ιδιοκτήτες των χρημάτων, ένας σερίφης και ένας επαγγελματίας δολοφόνος. Μια πιστή μεταφορά του 2ου βιβλίου του αμερικανού συγγραφέα Corman McCathy, από το σκηνοθετικό δίδυμο των αδερφών Coen






Driving Miss Daisy.

Ο Σωφέρ της Κυρίας Νταίζυ

Driving Miss Daisy

Κάπου στον Αμερικανικό Νότο, μία ηλικιωμένη Εβραία αριστοκράτισα και ο Αφροαμερικανός σοφέρ της , αρχίζουν να αναπτύσσουν μία σχέση πολύ ξεχωριστή, η οποία δυναμώνει χρόνο με το χρόνο…. Αντιρατσιστικό δράμα που κατάφερε το 1989 να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.







CrashCrash

Στο Los Angeles του σήμερα, διάφορες μικρές ιστορίες εξελίσσονται μέσα σε ένα διήμερο με θέμα το ρατσισμό. Έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ και τρεις νίκες για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Paul Haggis .













AmadeusAmadeus

Amadeus

Η απίστευτη ιστορία του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, ειπωμένη σε φλας μπακ από τον αιώνιο αντίζηλο του, βασιλιά της μετριότητας (όπως αποκαλούσε τον εαυτό του), συνθέτη Antonio Salieri. Η ταινία του Milos Forman έχει ως σημαντικό πλεονέκτημα μια λεπτομερέστατη ανασύσταση εποχής.







ChicagoΣικάγο

Chicago

Στο Σικάγο του 1920, δυο αρτίστες καταλήγουν στη φυλακή, με τη μια να κατηγορείται για το θάνατο του άντρα της και την άλλη για αυτόν του αγοριού της. Οσκαρικό μιούζικαλ βασισμένο στο βιβλίο του Bob Fosse, με δυο καταπληκτικές πρωταγωνίστριες.












Shakespeare in LoveΕρωτευμένος Σαίξπηρ

Shakespeare in Love

Μυθοπλαστικό χρονικό της περιόδου που ο νεαρός ακόμα συγγραφέας W. Shakespeare προσπαθούσε να ανεβάσει το έργο του, ‘Romeo & Juliet’, υποστηρίζοντας πως βασίζεται στον δικό του απαγορευμένο έρωτα. Ρομαντικό δράμα, που η ακαδημία έσπευσε να βραβεύσει με 7 όσκαρ.







The Hurt LockerThe Hurt Locker

Η ταινία αφηγείται τη ζωή μιας ομάδας πυροτεχνουργών στον πόλεμο του Ιράκ. Σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπου όλοι μοιάζουν με πιθανούς εχθρούς, το παιχνίδι ποντικού-γάτας είναι η καθημερινότητα αυτών των στρατιωτών. Έξι Oscar και παγκόσμια απήχηση για μια καθ’όλα αντρική ταινία, σκηνοθετημένη όμως από μία γυναίκα, την Kathryn Bigelow.











Chariots of FireΟι Δρόμοι της Φωτιάς

Chariots of Fire

Η αληθινή ιστορία δυο βρετανών αθλητών, που πήραν μέρος στον ολυμπιακό μαραθώνιο του 1924. Τέσσερα όσκαρ, ανάμεσα τους και αυτό της καλύτερης μουσικής που συνέθεσε ο Vangelis.








Ordinary PeopleΣυνηθισμένοι Ανθρωποι

Ordinary People

Ο ξαφνικός θάνατος του μεγαλύτερου γιου, θα φέρει στα όρια τις σχέσεις των υπολοίπων μελών, μιας οικογένειας μεσοαστών. Τέσσερα όσκαρ για το δράμα που σκηνοθέτησε ο Robert Redford.