English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Κοιμητήρια σκύλων - Γιατί ολοι αξίζουν έναν αξιοπρεπή θάντατο..

www.tips-fb.com

Φιλόζωοι που ''χάνουν'' τα ζώα τους έρχονται συχνά στη δύσκολη θέση της ταφής του. Ο τετράποδος σύντροφος μας αξίζει να αναπαυτεί σε ένα ήσυχο σημείο. Πολλοί τα θάβουν στον κήπο του σπιτιού τους όμως αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, αν ζεις σε διαμέρισμα ή αν έχεις άλλα ζώα που θα θέλουν να μυρίσουν στο σημείο.

Η καλύτερη λύση φαίνεται να είναι η ταφή του ζώου μας σε κάποιο απόμερο σημείο στο κοντινότερο βουνό/δασάκι ή χωράφι. Μάλιστα οι φιλόζωοι φυτεύουν πολλές φορές αό πάνω ένα έλατο ή άλλο δέντρο για να βρίσκουν το σημείο ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος χαρίζοντας ένα ακόμα δέντρο στη φύση.

Ωστόσο, κανείς δεν εγγυάται ότι το ζώο δεν θα ξεθαφτεί είτε από άλλα ζώα που θα μυρίσουν και θα σκάψουν στο σημείο είτε από μπουλντόζες αν κάποια στιγμή το οικόπεδο πωληθεί και ετοιμάσουν να χτίσουν εκεί. Επίσης, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την δύναμη να ... σκάψουν οι ίδιοι και να θάψουν το ζώο τους.

Μία εναλλακτική για να έχετε προστατευμένο τον ''τάφο'' του ζώου σας είναι τα κοιμητήρια μικρών ζώων. Οι εμπειρίες όμως φιλόζωων δεν είναι καλές, αφού τα περισσότερα χρεώνουν υπερβολικά υψηλές τιμές (200-500 ευρώ) για μία ταφή ενώ πολλές φορές αντιμετωπίζουν το νεκρό ζώο σαν σκουπίδι.

Σιγουρευτείτε ότι το κοιμητήριο έχει άδεια και επισκεφθείτε οι ίδιοι το χώρο για να αποφασίσετε αν θα εμπιστευθείτε ή όχι τους συγκεκριμένους ανθρώπους για την ταφή του ζώου σας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω κοιμητήρια ζώων που εντοπίσαμε στο Διαδίκτυο:

1)O Eλαιώνας - Πέγκου Ρέθι Μέγαρα, Τηλ.210 8323633,6947 888107, 6979 816285

2)Κοιμητήριο Ζώων  - 34ο χλμ Αθηνών-Λαμίας

3)Κοιμητήριο - Αποτεφρωτήριο Μικρών Ζώων Νοσοκομείου Ζώων Άγιος Μόδεστος - Νέα Ερυθραία, Τηλ.2108134772