English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Οι σοκαριστικοί θάνατοι των σπορ

www.tips-fb.com


Η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών υπήρξε τρεις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης, με τα ρεκόρ της να στέκουν μέχρι σήμερα. Βρέθηκε νεκρή όταν πνίγηκε από το μαξιλάρι της κατά την διάρκεια μίας επιληπτικής κρίσης.



Ο Ρέτζι Λιούις, ένας άλλος παίκτης των Boston Celtics, υπέστη καρδιακή προσβολή και πέθανε στο γήπεδο κατά την διάρκειας μίας προπόνησης το 1993. Ο λόγος που προκάλεσε το θάνατό του ήταν μία καρδιακή ανωμαλία.



Ένας νεαρός άντρας που ήταν έτοιμος να πάρει τα ηνία των Boston Celtics από τον Λάρι Μπερντ και την παρέα του, ο Λεν Μπάιας, βρέθηκε νεκρός από πιθανότατα υπερβολική δόση ναρκωτικών. Δεν πρόλαβε να παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι στο NBA και συνεχίζουν να τον μνημονεύουν πλέον ως ένα παράδειγμα προς αποφυγήν.



Ο ξαφνικός θάνατος του Κρις Μπενουά, ένας δημοφιλής παλαιστής, απηχεί ακόμα στον αθλητικό κόσμο. Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του μετά από ένα κατά τα φαινόμενα διπλό φονικό και μία αυτοκτονία. Πιστεύεται πως σκότωσε το γιο και τη γυναίκα του πριν βάλει τέλος στη ζωή του.




Ο Μάρκο Σιμοντσέλι ήταν ένας νεαρός Ιταλός αθλητής αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέας που πέθανε κατά την διάρκεια του Γκραν Πρι της Μαλαισίας του 2010, που έγινε στο Διεθνές Σιρκουί του Σεπάνγκ. Έχασε το κράνος του κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος και υπέστη θανάσιμα τραύματα σε μία σύγκρουση με τους συναθλητές του Κόλιν Έντουαρντς και Βαλεντίνο Ρόσι.



Η Σάρα Μπερκ ήταν μία σκιέρ από τον Καναδά, που προετοιμάζονταν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014. Δυστυχώς, ένα ατύχημα κατά την διάρκεια της προπόνησης τον Ιανουάριο του 2012, κόστισε τη ζωή της.



Ο Νταν Γουέλτον ήταν ένας Βρετανός αθλητής αγώνων που σκοτώθηκε σ' ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2011. Ενεπλάκη σ' ένα ατύχημα 15 αυτοκινήτων που έκανε το όχημά του να «πετάξει» σε απόσταση 90 μέτρων.



Ένας διάσημος ποδοσφαιριστής στην δεκατία του 1970, ο Ντόλα Κασίμ από την Σιγκαπούρη, κατέρρευσε κατά την διάρκεια ενός φιλικού αγώνα το 2009. Προφανώς υπέστη μία κρίση και μία καρδιακή προσβολή. Δυστυχώς, δεν συνήλθε ποτέ και μετά από ένα χρόνο σε κώμα, απεβίωσε.




Ο Μαρκ Βιβιάν Φοέ κατέρρευσε στο γήπεδο κατά την διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα το 2003, ενώ δεν υπήρχαν άλλοι ποδοσφαιριστές κοντά του. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα τον θάνατό του είχε προκαλέσει μία καρδιακή προσβολή, η ίδια που είχε σκοτώσει τον μπασκεμπολίστα Ρέτζι Λιούις.




Η ξαφνική ανακοίνωση του Ερίκ Αμπιντάλ πως είχε έναν όγκο στο συκώτι, αποτέλεσε ένα σοκ για τον αθλητικό κόσμο. Αν και κατάφερε και ανάρρωσε και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον τελικό του Champions League του 2011, το 2012 αποκαλύφθηκε πως χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση ήπατος.