English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Θάνατοι από... τεχνολογία

www.tips-fb.com

10 περίεργοι θάνατοι από... τεχνολογία

Μπορεί λοιπόν οι τεχνολογία να επιφέρει τον θάνατο; Φυσικά και ναι. Παρακάτω θα διαβάσετε για 10 από τους πιο παράδοξους θανάτους που επήλθαν από τεχνολογικά επιτεύγματα και έχουν μείνει στην ιστορία.
1. Θάνατος από ξύλινο πόδι
Σαν να μην ήταν αρκετό για τον Sir Arthur Aston, αξιωματικού του στρατού της Αυτού Μεγαλειότητας, που είχε χάσει το πόδι του σε μάχη και αναγκάστηκε να το αντικαταστήσει με ένα ξύλινο, επίτευγμα των γιατρών της εποχής, έπρεπε να πεθάνει από αυτό. Κατά την διάρκεια της πολιορκίας της Drogheda, στην Ανατολική Ιρλανδία το 1649, τον χτύπησαν μέχρι θανάτου με αυτό, εφόσον νόμιζαν πως μέσα του, το ξύλινο πόδι, έκρυβε χρυσό.
2. Θάνατος από σφαιρικό κεραυνό
Ο Καθηγητής Georg Wilhelm Richmann Σουηδός- Γερμανός φυσικός που έμενε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην μελέτη του ηλεκτρισμού, αλλά και από τους πρώτους που πραγματοποιούσαν πειράματα με αυτόν. Έχει όμως και μία άλλη, θλιβερή πρωτιά: είναι ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε από αυτά τα πειράματα, όταν ένας κεραυνός σε μορφή σφαίρας χτύπησε τον ίδιο και το μεταλλικό ραβδί που είχε στα χέρια του προκειμένου να «μετρήσει» την καταιγίδα. Το 1753.
3. Θάνατος από πλημμύρα... μπίρας
Μπορεί να ακούγεται ονειρικό για τους λάτρεις της μπίρας, αλλά το να κολυμπάς σε αυτή δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό. Ρωτήστε τους 7 ανθρώπους που πνίγηκαν όταν μία δεξαμενή του ζυθοποιείου Meux and Company στο Λονδίνο, το 1814, έσπασε και γέμισε τους δρόμους με 1.468.000 λίτρα μπίρα, πνίγοντας κάποιους, τραυματίζοντας κάποιους άλλους και προκαλώντας δηλητηρίαση από αλκοόλ σε έναν άνθρωπο.
4. Ο πρώτος θάνατος σε τροχαίο
Σας έχουμε γράψει για την Mary Ward, μία αξιοθαύμαστη γυναίκα που, αντί να μείνει στην ιστορία για την εγγενή της επιστημονική περιέργεια, έμεινε ως το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα τροχαίου ατυχήματος. Το πρότυπο όχημα που είχε σχεδιάσει ο εξάδελφός της Charles Algernon, λειτουργούσε με ατμό. Σε μία βόλτα την 1η Σεπτεμβρίου 1869 που πήγε η Mary Ward, μία απότομη στροφή, οδήγησε στην πτώση της κας Ward από το όχημα και τον ακαριαίο θάνατό της. Κάπου εκεί, στην Αγγλική εξοχή...
5. Θάνατος από κύμα μελάσας
Αν νομίζατε ότι η μπίρα ήταν εφιάλτης, φανταστείτε να πέφτει πάνω σας ένα κύμα από καφέ, πηχτή, μελάσα. Το 1919, 21 άτομα σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν όταν έσπασε μία δεξαμενή με 2,3 εκατομμύρια γαλόνια μελάσας και χύθηκε στους δρόμους της Βοστόνης ένα κύμα που έτρεχε με 20 χιλιόμετρα την ώρα. 
6. Θάνατος λόγω αυξημένων... πυρηνικών συστατικών
Το 1945 ο πυρηνικός επιστήμονας Harry K. Daghlian ο νεότερος, κατόρθωσε να παραβιάσει τον πρώτο κανόνα του Manhattan Project: κατά λάθος, έριξε ένα κομμάτι από καρβίδιο του βολφραμίου πάνω σε μία σφαίρα πλουτωνίου. Όταν τα δύο συστατικά ενώθηκαν, το πλουτώνιο εξέπεμψε μία θανατηφόρα δόση ακτινοβολίας.
7. Θάνατος από εκρηκτική αποσυμπίεση
Οι Σοβιετικοί κοσμοναύτες Georgy Dobrovolsky, Vladislav Volkov και Viktor Patsayev είναι η ομάδα των τριών ανθρώπων που πέθαναν κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα της Γης, όταν το διαστημόπλοιο Soyuz 11, κατά λάθος ξεκίνησε την αποσυμπίεση στο εσωτερικό του, το 1971.
8. Θάνατος από ρομπότ
Όχι, δεν μιλάμε για ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το 1979, ο Robert Williams πέθανε μετά από πολλαπλά κατάγματα στο κεφάλι που προκλήθηκαν από ένα ρομποτικό βραχίονα στο εργοστάσιο της Ford Motor στις ΗΠΑ. Το βάρος του βραχίονα ήταν 1 τόνος.
9. Θάνατος από έλικα ελικοπτέρου.
Ο Boris Sagal, Ουκρανός στην καταγωγή, σκηνοθετούσε μία τηλεοπτική σειρά με τίτλο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων έπεσε πάνω σε μία κινούμενη έλικα ελικοπτέρου που τον αποκεφάλισε. Το 1981.
10. Θάνατος από άθραυστο τζάμι
Αυτά προκαλεί η υπερβολική εμπιστοσύνη στην τεχνολογία. Το 1993, ο Καναδός δικηγόρος Garry Hoy, έπεσε από τον 24ο όροφο του γραφείου του. Το άθραυστο τζάμι που είχε βάλει η εταιρεία του στα γραφεία, θεωρούνταν τόσο άθραυστο που ο Hoy έπεσε πάνω του με φόρα για να δείξει σε νεαρούς φοιτητές της νομικής ότι και ο νόμος... είναι άθραυστος. Με την διαφορά ότι, μπορεί το τζάμι να μην έσπασε, έσπασε όμως το πλαίσιο του παραθύρου και ο κος Hoy βρήκε φριχτό θάνατο από πτώση.
Πηγή: digitallife.gr