English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Οι θάνατοι - μυστήριο και οι αιώνιες κατάρες

www.tips-fb.com


Τον Νοέμβριο του 1922 ο Άγγλος αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ ανακάλυψε τον τάφο του Φαραώ του 14ου αιώνα π.Χ. Τουταγχαμόν.
Ωστόσο, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, πολλοί από τους άντρες που συνδέθηκαν με την ανασκαφή πέθαναν σε περίεργες καταστάσεις, όπως πυρετός, μόλυνση στο....

αίμα, έγκλημα και αυτοκτονία. 
Γρήγορα κυκλοφόρησε η φήμη ότι οι άντρες είχαν χτυπηθεί από την κατάρα του Τουταγχαμόν. 
Αυτό όμως δεν είναι το μόνο περίεργο γεγονός που έχει καταγραφεί στη σύγχρονη Ιστορία ως "κατάρα" που μεταφέρει μεγάλους κινδύνους. 




Τον Ιούνιο του 1941, ο Σοβιετικός ανθρωπολόγος Μιχαήλ Γερασίμοφ έκανε ανασκαφή στον τάφο του Τιμούρ και μάλιστα πήρε το κρανίο του.
 Ο Τιμούρ ήταν ένας Τούρκος ηγέτης του 14ου αιώνα, υπεύθυνος για περίπου 17.000.000 θανάτους, σχεδόν το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Δύο ημέρες αργότερα η Γερμανία εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση, κάτι που οδήγησε στον θάνατο εκατομμυρίων Σοβιετικών. Ο Τιμούρ θάφτηκε ξανά σε μία πλήρως ισλαμική τελετή τον Νοέμβριο του 1942





.Μία άλλη διάσημη κατάρα είναι αυτή των Ρομανόφ.
Ο οίκος των Ρομανόφ, η αυτοκρατορική δυναστεία που ήταν στην εξουσία της Ρωσίας από το 1613 μέχρι την Οκτωβριανή Επανάσταση του Φεβρουαρίου του 1917, υπέφερε από ατυχίες και τραγωδίες μέσα στου τρεις αιώνες της κυριαρχίας της. Πάνω από 280 πρώιμοι θάνατοι, ατυχήματα και αρρώστιες έπεσαν στην οικογένεια





Εξίσου γνωστή είναι και η "κατάρα του Ότζι".
Ο άντρας της λίθινης εποχής, ο Ότζι, ανακαλύφθηκε στα σύνορα Αυστρίας - Ιταλίας το 1991, όπου είχε μείνει παγωμένος στο χιόνι για πάνω από 5.000 χρόνια, καθιστώντας τον την πιο παλιά φυσική ανθρώπινη μούμια της Ευρώπης. Έκτοτε, θεωρίες συνωμοσίας μιλάνε για επτά άτομα που σχετίζονταν με την ανακάλυψή του και που βρήκαν τον θάνατο, συμπεριλαμβανομένων του συν-εξερευνητή Χέλμουτ Σάιμον και του Κόνραντ Σπίντλερ, ο πρώτος που εξέτασε το σώμα στο νεκροτομείο.









Τέλος, οι συνωμοσιολόγοι μιλούν για μία πιο σύγχρονη κατάρα, αυτή του Σούπερμαν.
Αναφέρεται σε τραγωδίες που έχουν τύχει σε δημιουργούς που σχετίστηκαn με προσαρμογές του Σούπερμαν - με την πιο διάσημη περίπτωση αυτή του Κρίστοφερ Ριβ, ο οποίος έμεινε παράλυτος όταν έπεσε από το άλογό του το 1995 και αργότερα πέθανε από επιπλοκές.



www.i-diadromi.gr