English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ηδονικοί θάνατοι

www.tips-fb.com
Τζον Γκάρφιλντ (με την Τζόαν Κρόφορντ στο «Humoresque» -1946)

Να πεθάνεις την ώρα που κάνεις έρωτα: το καλύτερο, ίσως, που θα μπορούσαν να προσδοκούν οι απανταχού αρσενικοί! Το ζήτημα, βέβαια, είναι ποιός μπορεί να το επιβεβαιώσει -εκτός από την ερωτική παρτενέρ της αποφράδος στιγμής. Και ποιοί θα μπορύσαν να το πληροφορηθούν -εκτός και αν πρόκειται για κάποιο διάσημο μακαρίτη! Στην κατηγορία αυτή ανήκαν οι ακόλουθοι... ευτυχισμένοι νεκροί, για τους οποίους φημολογείται (τουλάχιστον) ότι τίναξαν τα πέταλα την στιγμή που έκαναν έρωτα.

* Αττίλας ο Ούνος (? - 453)
Μόνο η χυμώδης Γερμανίδα που λεγόταν Ιλντικο θα μπορούσε να πιστοποιήσει ότι ο φοβερός και τρομερός κατακτητής της Ευρώπης πέθανε την πρώτη νύχτα του γάμου τους, ενώ έκαναν έρωτα. Περισσότερο... σεμνότυφες ιστορικές μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι ο βάρβαρος ηγεμόνας πέθανε μεν στο νυφικό κρεβάτι, αλλά εξαιτίας μιας πεζής επιπλοκής: από εσωτερική αιμορραγία της μύτης.

* Αικατερίνη η Μεγάλη (1729 - 1796)
Σύμφωνα με ένα δημοφιλή αντιτσαρικό μύθο, η ηγέρια της Ρωσίας συνεθλίβη από το βάρος ενός αλόγου ενώ έκανε σεξ μαζί του. Περισσότερο πιθανό από την κτηνοβασία, ωστόσο, είναι να πέθανε στην τουαλέτα της από εγκεφαλική αιμορραγία.

* Φελίξ Φορ (1841 - 1899)
Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας «πήγε» από αποπληξία στο γραφείο του, στα Ηλύσια Πεδία, ενώ απολάμβανε τον στοματικό έρωτα που του πρόσφερε η τριαντάχρονη ερωμένη του Μαργκερίτ, σύζυγος (κατά τα άλλα) του ζωγράφου Αντόλφ Στενέιλ. Την επομένη του θανάτου του, η εφημερίδα «Le Peuple» έγραφε στο πρωτοσέλιδό της ότι πέθανε εξαιτίας «της υπερβολικής θυσίας του στην Αφροδίτη».  

* Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι οι θάνατοι των αμερικανών προέδρων Γουόρεν Χάρντινγκ (το 1923) και Φραγκλίνου Ρούσβελτ (το 1945) οφείλονται επίσης στο στοματικό έρωτα που δέχονταν τη μοιραία στιγμή από -άγνωστες μέχρι σήμερα- ερωμένες.

* Δύο εκπρόσωποι του Χόλιγουντ έχασαν επίσης τη ζωή τους ενώ έκαναν έρωτα: ο ηθοποιός Τζον Γκάρφιλντ («Ο ταχυδρόμος χτυπά πάντα δύο φορές» - 1946 κ.ά.) πέθανε το 1952, σε ηλικία μόλις 39 ετών, από καρδιακή προσβολή στο κρεβάτι μιας φιλενάδας του. Από την ίδια αιτία «έφυγε» λίγο νωρίτερα (το 1948) ο σκηνοθέτης Ερνεστ Λιούμπιτς, ενώ έκανε έρωτα με μια πόρνη. Στην περίπτωση του δημιουργού της ταινίας «Ας περιμένει ο ουρανός» (υποψήφια για τρία όσκαρ το 1943) ο ουρανός, απ' ό,τι αποδείχθηκε, δεν μπορούσε να περιμένει...

Και επειδή ουδείς αναμάρτητος, τρεις (τουλάχιστον) ποντίφηκες λέγεται ότι είχαν παρόμοιο τέλος -παρά τον άγαμο βίο που όφειλαν να διάγουν:

* Ο Πάπας Ιωάννης ο 10ος είχε συνάψει ταυτόχρονη σχέση με την αυτοκράτειρα Θεοδώρα και μια από τις κόρες της. Η τελευταία υπήρξε, κατά πάσα πιθανότητα, «υπαίτια» του θανάτου του το 928. Σύμφωνα με τον επίσκοπο της Κρεμόνας Λιουτπράνδο, στο έργο του «Antapodosis sive Res per Europam», ήταν ο πρώτος Πάπας που «δημιουργήθηκε από μια γυναίκα και καταστράφηκε από μια κόρη της».

* Περισσότερο... σεξομανής, ο Πάπας Ιωάννης ο 12ος (που παύθηκε από το Κονκλάβιο) λέγεται ότι είχε μετατρέψει τη βασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Λατεράνο (καθεδρικός ναός όπου ο Πάπας εδρεύει ως επίσκοπος της Ρώμης) σε μπουρδέλο. Σύμφωνα με το Παπικό Λεξικό της Οξφόρδης ήταν ένας «Χριστιανός Καλιγούλας» που είχε κατηγορηθεί για αιμομιξία και μοιχεία. Εξαιτίας αυτού του τελευταίου αμαρτήματος βρήκε το θάνατο το 963 μ.Χ., από το μαχαίρι ενός... κερατά την ώρα που έκανε έρωτα με τη γυναίκα του.

* Τέλος, ο Πάπας Παύλος ο 2ος, πέθανε το 1471 μ.Χ. από καρδιακή προσβολή καθώς έκανε έρωτα με μια (κατά άλλους, έναν) παράνυμφο, μετά από μια γαμήλια τελετή που μόλις είχε ευλογήσει.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών