English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο νεαρός πολεμιστής «Σπάρτακος»

www.tips-fb.com

Σε ηλικία μόλις 39 ετών ο ηθοποιός Andy Whitfield έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Sam Maydew στο «Associated Press» ο νεαρός ηθοποιός, ο οποίος έπαιξε το πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Spartacus: Blood and Sand», πέθανε την Κυριακή στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας μετά από 18μηνη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin.
«Ένα όμορφο ηλιόλουστο ανοιξιάτικο πρωινό, περιβαλλόμενος από την οικογένειά του, στην αγκαλιά της αγαπημένης του συζύγου, ο όμορφος νεαρός πολεμιστής Andy Whitfield έχασε τη μάχη του με τον καρκίνο του λεμφώματος» δήλωσε η σύζυγός του Vashti Whitfield. «Έφυγε ειρηνικά περιβαλλόμενος από αγάπη. Σας ευχαριστώ όλους για την αμέριστη αγάπη και υποστήριξη. Ο Andy θα μείνει στην ιστορία ως η έμπνευση, ο θαρραλέος και ευγενής άνθρωπος, ο πατέρας και ο σύζυγος.».
Ο Andy Whitfield - που γεννήθηκε στην Ουαλία και μετακόμισε στην Αυστραλία το 1999 – πρωταγωνίστησε ως ο θρυλικός σκλάβος από τη Θράκη Σπάρτακος στη σειρά «Spartacus: Blood and Sand», ενσαρκώνοντας έναν ρόλο που έγινε διάσημος από τον Κερκ Ντάγκλας στην ταινία του 1960 «Spartakus» σε σκηνοθεσία του Stanley Kubrick. Ο Whitfield εμφανίστηκε στα 13 επεισόδια του 2010, που προβαλλόταν από το δίκτυο «Starz και ετοιμαζόταν να εμφανιστεί και στο δεύτερο μέρος, όταν διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο. Εν αναμονή της αναμενόμενης ανάκαμψης του Andy Whitfield , η σειρά προβλήθηκε στις αρχές του χρόνου με μόνο μια σύντομη αναφορά στον ηθοποιό. Αλλά τον Ιανουάριο μετά από την επιδείνωσης της υγείας του Whitfield το δίκτυο ανακοίνωσε ότι ένας άλλος Αυστραλός ηθοποιός, ο Liam McIntyre, θα τον αντικαταστήσει.
«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια του αγαπητού φίλου και συναδέλφου μας, Andy Whitfield,» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του «Starz» Chris Albrecht το βράδυ της Κυριακής. «Ήμασταν τυχεροί που συνεργαστήκαμε με τον Andy. Θέλω να ξέρετε ότι ο άνθρωπος αυτός που ενσάρκωσε έναν πολεμιστή στην οθόνη ήταν επίσης αγωνιστής στην ίδια του τη ζωή.».