English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ο συγγραφέας και παραγωγός των «Simpsons» Don Payne (1964-2013) - Αφιέρωμα

www.tips-fb.com

Πέθανεσε ηλικία μόλις 48 ετών ο βραβευμένος με τέσσερα Emmy συγγραφέας και παραγωγός των «Simpsons» Don Payne, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο των οστών. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο φίλος και συνεργάτης του, John Frink ο οποίος δήλωσε ότι πέθανε ειρηνικά στις 26 Μαρτίου στο σπίτι του στο Los Angeles. Τη θλίψη για το θάνατό του εξέφρασε και ο Al Jean από τη συγγραφική ομάδα των «The Simpsons: «Ο Don ήταν ένας θαυμάσιος συγγραφέας και ακόμα πιο υπέροχος άνθρωπος. Ήταν αγαπητός στην οικογένεια των «Simpsons» και ο πρόωρος θάνατός του είναι μια τρομερή είδηση ​​για όλους μας».


Η καριέρα του Don Payne ως συγγραφέας ξεκίνησε από την εποχή που σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια «UCLA» στο Los Angeles και συνάντησε τον John Frink. Μιλώντας για τη γνωριμία τους στο δικτυακό τόπο TheFutonCritic.com ο Payne είχε πει ότι: «μια μέρα που και οι δύο προσπαθούσαμε να γράψουμε κάτι ξεχωριστά του είπα “γιατί δεν γράφουμε κάτι μαζί για να δούμε τι θα συμβεί;”» Το 2006, ο Payne δήλωσε στους Los Angeles Times «Εγώ ήθελα να κάνω ταινίες κι ο John ήθελε να κάνει τηλεόραση.» Το συγγραφικό δίδυμο κατέληξε σε συμφωνία ότι θα ακολουθήσει καριέρα στο μέσο που θα τους προσφέρει την πρώτη τους δουλειά -είτε πρόκειται για ταινίες ή για τηλεόραση. Τελικά, ξεκίνησαν να γράφουν για τηλεοπτικές σειρές, όπως η κωμική σειρά Hope and Gloria. Μετά το 1998 ο Don Payne έγραψε πολλά επεισόδια για τη φημισμένη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» και σε αρκετά από αυτά συνεργάστηκε με τον Frink. Το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε το 2000 ήταν το «Insane Clown Poppy».


Ο Payne, κέρδισε τέσσερα βραβεία Emmy για τους «The Simpsons», ενώ έγραψε και τα σενάρια για τις ταινίες «Thor», «My Super Ex-Girlfriend» και «Fantastic Four:. Rise of the Silver Surfer».






Don Payne (May 5, 1964 – March 26, 2013)