English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Jayne Mansfield - Η ζωή,ο θρίαμβος,το ατύχημα και ο θάνατος ενός ειδώλου

www.tips-fb.com



Η Vera Jayne Palmer επισκέφθηκε ΤΟ Hollywood για πρώτη φορά όταν ήταν δεκατριών. Μετά από μια περιοδεία της στην Twentieth Century Fox Studios, αυτή και η μητέρα της πήγαν  στο Brown Derby για το μεσημεριανό τους γεύμα. Η Jayneείδε εκεί τον Dennis Day και τον Harold Peary, και ζήτησε τα  αυτόγραφα τους. "Ξέρεις μαμά», είπε όταν επέστρεψε, "Μια μέρα, κάποια άλλη κοπέλα πρόκειται να κάνει το δρόμο της σε αυτή την αίθουσα και θα της ζητάνε αυτόγραφα." , αναφερόμενη στον εαυτό της.




 Όταν ήταν πέντε ετών,η  Jayne τραγουδούσε σε οποιον γνωριζε και είχε μία γιγαντιαία συλλογή από ταριχευμένα ζώα.Στα επτά,  θα βγαίνει στο δρόμο και θα παίζει βιολί στους περαστικούς. Αν και τα είδωλά της είχαν  αλλάξει με την πάροδο των ετών-από την Shirley Temple στη Gene Tierney, τη Hedy Lamarr και την Jean Harlow, όλοι ήταν πάντα αστέρες του κινηματογράφου.




Οντας αφελής και αρκετά αθώα όταν ήταν παιδί , η  Jayne θα γινόταν συχνά επικεντρο ανέκδοτων. Δεν υπηρχαν ποτε αρκετα λεφτα στην οικογένεια και έτσι αναγκαζόταν να ανταλλάζει τα πράγματα της με ένα παλτό ή ένα φουστάνι.



Οταν ήταν τριών ετών ο πατέρας της πέθανε απροσδόκητα. H Jayne που ήταν πάντα το ''κοριτσι του μπαμπά'' δήλωσε σε μία συνέντευξη αρκετά χρόνια αργότερα : '' Οταν ο πατέρας μου πέθανε,πήρε και ένα μεγάλο κομμάτι μου μαζί του''



Αργότερα η Jayne στήριζε οικονομικά την οικογένεια της δουλεύοντας ως δασκάλα σε ένα σχολείο. Όχι πολύ αργότερα γνώρισε και παντρεύτηκε τον  Harry "Tex" Peers και αποφάσισαν να μετακομίσουν απο το  Phillipsburg στο  Dallas. Η Jayne αγαπόυσε και θαύμαζε πολύ τον Harry ο οποιος της έδωσε γερές βάσεις για αργότερα. Ο Harry μάλιστα θα καλλιεργήσει τη μεγάλη αγάπη της Jayne για το  μπάρμπεκιου. Σχεδόν κάθε εβδομάδα καλούσε σε μπαρμπεκιου φιλους και γνωστούς. Χρόνια αργότερα αυτή και ο σύζυγός της θα έκαναν μπαρμπεκιου σε όλη την ομάδα μπέιζμπολ San Francisco Giants.




Σε ένα πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων, το 1949, η Jayne Mansfield συνάντησε Paul. Ωραίος και φιλομαθής, ο Paul αντιμετωπιζε την Jayne με γνήσιο σεβασμό. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν στις 28 Ιανουαρίου. Μετά από μια δύσκολη εγκυμοσύνη, η Jayne Mansfield Marie γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου του 1950. Ο συζυγός της γνωριζε πολύ καλα για της φιλοδοξίες της όσον αφορά το Hollywood και ήθελε να κάνουν παιδί για να της αποσπάσει την προσοχή. Ήταν λάθος. Αν και ήταν ενθουσιασμένη με τη γέννηση της κόρης της, η Jayne δεν είχε ξεχάσει το όνειρό της να γίνει ένα αστέρι.



 Ο πόλεμος στη Βόρεια Κορέα άρχισε, και ο Paul έπρεπε να φύγει για το καθήκον του ως  εφεδρικός στο  στρατό. Πριν από την αναχώρηση του, της υποσχέθηκε ότι όταν τελείωσει η θητεία του, η οικογένεια θα μετακινιθεί στο Χόλιγουντ. Δύο χρόνια αργότερα, η οικογένεια Mansfield ξεκίνησε για την Καλιφόρνια. Ο Paul και η  Jayne θα παραμείνουν ακόμα μόνο τέσσερις μήνες μαζί . Χώρισαν και ο Paul πήγε πίσω στο Ντάλας. Παρ 'όλα αυτά, η Jayne κράτησε το όνομα Mansfield, επειδή πίστευε ότι ήταν πολυ καλλιτεχνικό.




H Jayne άνθισε στο Χόλιγουντ. Βρήκε μια θέση εργασίας σε έναν κινηματογράφο, αλλά δεχθηκε σύντομα μία  δουλειά ως μοντέλο. Ο Gene Lester, ένας πολύ γνωστός φωτογράφος,είχε πει: "Η Jayne ήταν ένα από τα κορίτσια που χρησιμοποίησα για της φωτογραφήσεις μου,είχα εστιάσει στο αριστερό της προφίλ που ήταν υπέροχο. Η  General Electric με ενημέρωσε ότι έπρεπε να κόψω τις φωτογραφίες ολοκληρου του σώματς της  γιατί φαινόταν πολύ σέξι για το κοινο του 1954."




Ενας αντζέντης του Hollywood ο Jim Byron είδε τις δυνατότητές της και αργότερα δήλωσε. "Η Jayne είχε μια ποιότητα ,ήταν ένα αστέρι», . «Ήταν σαν ένα ακατέργαστο διαμάντι." Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αποφάσισαν οτι η Jayne θα επισκεφθεί τιςωεφημερίδες της εποχής και θα έδινε τις πρώτες της συνεντέυξεις. Οι εμφανίσεις της ήταν ένα χτύπημα, και η εικόνα της Jayne ήταν στις εφημερίδες όλης της χώρα. Απο εκεί και στο εξής θα έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο και θα συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.



Λίγο αργότερα γωρίζει τον Mickey Hargitay οπου παντρεύονται στις 13 Ιανουαρίου του 1958.
Το ζευγάρι ήταν τρελλά ερωτευμένο και είχε σκοπο να κάνει πολλά παιδιά όπως και το κατάφεραν. Εκανα 3 παιδιά μαζί τους  Micklos, Zoltan και Mariska.
Εχοντας πολλους καυγάδες όσον αφορά την καριέρα της Jayne το ζευγάρι χωρίζει τον Αυγουστο του 1964 όμως παρ'όλαυτα παραμένουν πολύ καλοί φίλοι.






Στις 29 Ιουνίου του 1967 η Jayne οδηγούσε για το σπίτι μετά στην πολη του Μισσισιπή. Ο Ronnie Harrison και ο δικηγόρος της Sam Brody καθόντουσαν επίσης μπροστά. Τα 3 της παιδιά ηταν το πίσω κάθισμα.Οδηγώντας με 90 χιλιόμετρα την ώρα σε μία σκοτεινή στροφη του δρόμου το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε στη καρότσα ενός τρακτέρ με αποτέλεσμα η Jayne και οι 2 μπροστινοι επιβάτες να σκοτωθούν. Τα παιδιά της επέζησαν με ελαφρά τραύματα






Ο αστικός μύθος λέει ότι η Mansfield αποκεφαλίσθηκε στο δυστύχημα, μολονότι το επίσημο ανακοινωθέν το αρνήθηκε και είπε ότι η αιτία θανάτου ήταν κάταγμα κρανίου. Μετά το δυστύχημά της, ψηφίστηκε νόμος που απαιτούσε αναδιπλωμένους προφυλακτήρες, ή «μπάρες Mansfield», σε όλες τις καρότσες τρακτέρ.  











Jayne Mansfield  April 19, 1933 – June 29, 1967