English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Κωμικοί ηθοποιοι που έφυγαν πολύ νωρίς

www.tips-fb.com
Sam Kinison
(December 8, 1953 – April 10, 1992)



Αν υπήρχε ένας κωμικός που συνέδεε τον κόσμο του hard rock των 80's με αυτόν του stand up comedy, ήταν ο Sam Kinison.
O Sam έζησε αλλά και πέθανε σαν rock star. Στις 10 Απριλίου 1992, σαν χτες, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, λίγο πριν κλείσει τα 50. Πέντε μέρες πριν είχε παντρευτεί: τραγική ειρωνεία για τον άνθρωπο που είχε πει τόσα πολλά ενάντια στο γάμο!



"PhilHartman 
(September 24, 1948 – May 28, 1998)


Ενδεχομένως μια από τις πιο τραγικές ιστορίες. Οι περισσότεροι θανατοι κωμικων ηθοποιων οφείλονται στον καρκίνο,τα ναρκωτικά, ή τα ατυχήματα, αλλά ο Phil ήταν στην πραγματικότητα η εξαίρεση.
Ο 49χρονος Phil κοιμόταν στο κρεβάτι όταν η γυναίκα του τον πυροβόλησε 3 φορές: στο μέτωπο, το λαιμό και το αντιβράχιο. Στη συνέχεια τηλεφώνησε η ίδια στην αστυνομία και ομολόγησε τον φόνο. Μετα απο λίγη ώρα με ένα δευτερο όπλο αυτοκτόνησε. Ο Phill και η γυναίκα του είχαν 2 παιδιά



"ChrisFarley 
(February 15, 1964 – December 18, 1997)



Ο Chris Farley πέθανε μέσα στο  σπίτι τουαπό υπερβολική δόση ναρκωτικών.



"BillHicks 
(December 16, 1961 – February 26, 1994) 


Αν και πέθανε τόσο νέος και δεν πρόλαβε να ξεδιπλώσει παρά ένα μικρό μέρος από τις απίστευτες δυνατότητες του, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κωμικούς όλων των εποχών. Παρά την αποτοξίνωση του από τις ουσίες που τον συντρόφευαν για καιρό,  το 1994, το πάγκρεας του υπέκυψε στον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε, αφήνοντας την κωμική σκηνή ορφανή, λίγο πριν ανέβει στο θρόνο της.  



John Belushi 
(24 Ιανουαρίου, 1949 - 5 Μαρτίου, 1982) 


Στις 5 Μαρτίου 1982 βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση κοκαΐνης και ηρωίνης στο ξενοδοχείο όπου έμενε στο Δυτικό Χόλυγουντ.



Lenny Bruce
(October 13, 1925 – August 3, 1966)


Ο Λένι Μπρους ήταν ένας πρωτοπόρος μα και αμφιλεγόμενος stand up κωμικός, ο οποίος ξεπέρασε τα μέχρι τότε όρια στη γλώσσα και τη θεματολογία πηγαίνοντας ενάντια στην υποκρισία και λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους. 



"AndyKaufman
 (January 17, 1949 – May 16, 1984)


Έχει χαρακτηριστεί ως κωμικός που είναι δύσκολο να κατηγοριοποιηθεί, που ξέφυγε από τα καθιερωμένα μέτρα με τα οποία κρίνονται οι κωμικοί ηθοποιοί στοχεύοντας σε εμφανίσεις που βρίσκονταν πέρα από τη διάκριση του αστείου. O ίδιος περιέγραφε τον εαυτό του ως «άνθρωπο που τραγουδά και χορεύει», αποφεύγοντας να χαρακτηριστεί ως κωμικός



 "MitchHedberg 
(February 24, 1968 – March 29, 2005) 


Ο Mitch Hedberg πέθανε όταν επιχείρησε να κάνει ταυτόχρονα χρήση ηρωίνης και κοκαϊνης. Κι έτσι πραγματοποίησε αυτό που είχε πει σε μία συνέντευξή του: να πεθάνει από overdose, αφού γίνει διάσημος. Χάρη στο μοναδικό του στυλ και τη σχέση του με τα ναρκωτικά απέκτησε ένα cult κοινό, που διευρύνθηκε μετά το θάνατό του. 



Greg Giraldo 
(December 10, 1965 – September 29, 2010) 


Οι περισσότεροι στον κόσμο της κωμωδίας θα τον θυμούνται για τις εμφανίσεις του στα roasts ή σαν το αγαπημένο παιδί του Comedy Central που εμφανιζόταν σε όλα τα show, κι είναι τουλάχιστον άδικο. Δεν ξέρω που θα έφτανε αν ζούσε περισσότερο, αλλά ήδη είχε γίνει ένας από τους καλύτερους της γενιάς του: ήταν έξυπνος, αστείος, αξιαγάπητος, με ανεξάντλητο υλικό, συνδύαζε διαφορετικά είδη κωμωδίας και μπορούσε να μιλήσει για κάθε είδους θέμα, από τις σχέσεις, το σεξ και το αλκοόλ, μέχρι τους μετανάστες και την τρομοκρατία. 



"JohnRitter
 (September 17, 1948 – September 11, 2003)


Ενας ταλαντούχος κωμικός που είχε πολλά ακομη να δώσει. O John Ritter πεθανε απο ανακοπή καρδιάς στις 11 Σεπτεμβρίου του 2003