English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

We will always love you Whitney ! Έφυγε πέρσι γιατί ο bodyguard δεν ήταν εκεί....

www.tips-fb.com
Η είδηση έγινε δεκτή με δάκρυα και οδύνη. Όχι μόνο οι θαυμαστές της αλλά οι μουσικόφιλοι ανά τον πλανήτη πραγματικά θρήνησαν έναν θρύλο του τραγουδιού που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά και πρόωρα. Η Whitney Houston βρέθηκε νεκρή μέσα στην μπανιέρα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της στο Μπέβερλι Χιλς,  λίγες ώρες πριν παρευρεθεί στο ετήσιο πάρτι για τα Grammys που διοργάνωνε ο μέντοράς της Clive Davis...


Εφέτος η μητέρα της συντετριμμένη έλαβε
 πρόσκληση να παρευρεθεί στο πάρτι και το θεώρησε κακόγουστο αστείο: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μου έστειλαν πρόσκληση να πάω σ' ένα πάρτι στο οποίο πέθανε!" αναφώνησε. "Ίσως χάριν αναμνήσεων" πρόσθεσε η 79χρονη Cissy Houston, που πρόσφατα εξέδωσε βιβλίο για την κόρη της, το μουσικό είδωλο εκατομμυρίων, "Remembering Whiney". Ωστόσο, η εγγονή της και κόρη της Whitney, Bobbi Kristina δεν έδειξε τον ενθουσιασμό της θεωρώντας αυτό το βιβλίο προσβολή και ασέβεια στη νεκρή μητέρα της.

Αμέσως μετά τον θάνατο της ντίβας της pop ακολούθησαν τα... γνωστά "οικογενειακά ξεκατινιάσματα". Ο τέως σύζυγος Bobbi Brown που κατηγορείται ότι τη μύησε στον κόσμο των ναρκωτικών δέχθηκε τη μεγαλύτερη πολεμική, ενώ η 19χρονη Bobbi Kristina φημολογείτο ότι είναι και η ίδια χρήστρια και θα έχει την ίδια κατάληξη με την αδικοχαμένη μητέρα της. Ένα reality show, ένας αρραβώνας με τον θετό αδερφό της Nick Gordon, η βαριά κληρονομιά -και ως προς το όνομα και ως προς το πορτοφόλι- είναι αρκετά για να στραφούν οι προβολείς της δημοσιότητας πάνω στο νεαρό κορίτσι.  Πριν από μία εβδομάδα ο αδερφός της Michael ήταν εκείνος που είπε ότι αυτός φταίει για το τραγικό τέλος της ντίβας καθώς τη μύησε στα ναρκωτικά...


Μία ζωή γεμάτη επιτυχίες, η φωνή της έχει σφραγίσει τα πιο ερωτικά μουσικά θέματα, το όνομά της έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στο πάνθεον της μουσικής ιστορίας. Η πιο επιτυχημένη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνις όλων των εποχών. Στην προσωπική της ζωή όμως η Whitney Houston απείχε από αυτήν τη λάμψη, αντιθέτως... Ναρκωτικά, εξαρτήσεις, αποτυχημένη συζυγική ζωή.

Aρκετά χρόνια έδωσε μάχη να απεξαρτηθεί από τους εθισμούς της, που την άφησαν αποστεωμένη, με μεγάλο πλήγμα στην -απίστευτων δυνατοτήτων και εύρους- φωνή της. Πριν από δύο χρόνια φάνηκε ότι η ντίβα της pop είχε δώσει τη μάχη της κι είχε νικήσει. Το νέο της άλμπουμ I look to you της έδωσε τη δυναμική επιστροφή που ήθελε, αλλά η επιτυχία γι’ άλλη μια φορά δεν ήταν αρκετή για να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τους δαίμονές της.


Το μεσημέρι της 11ης Φεβρουαρίου, η είδηση του θανάτου της έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκλόνισε θαυμαστές και καλλιτέχνες για τους οποίους υπήρξε φίλη, συνεργάτιδα, αντίπαλος, πρότυπο. 

Η καλλιτέχνις που θεωρείτο διάδοχος όλων των μεγάλων τραγουδιστριών όπως η νονά της Aretha Franklin, η θεία της Dionne Warwick, η Tina Turrner, βρέθηκε νεκρή σε ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς.

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο της αυτοψίας, μέσα στο δωμάτιο βρέθηκε ένα κουτάλι γεμάτο με μία «λευκή κρυστάλλινη ουσία» και μία «λευκή κοκκώδη ουσία» που αργότερα αναλύθηκε και αποδείχθηκε ότι ήταν κοκαΐνη. Δίπλα στις ουσίες βρισκόταν τυλιγμένο αρκετό χαρτί ενώ κοντά υπήρχε κι ένας καθρέφτης αλλά και κάποια άλλα μικροαντικείμενα. Όπως μετέδωσε το ΤΜΖ, η Whitney είχε πάρει υπερβολική δόση ναρκωτικής ουσίας, συνταγογραφούμενων φαρμάκων, άλλων φαρμάκων αλλά και αλκοόλ. Το πτώμα της ντίβας της pop βρέθηκε μπρούμυτα στην μπανιέρα μέσα σε καυτό νερό, σε σημείο που να έχει εγκαύματα στην πλάτη της.


Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. Είχε δύο επιφανειακές εκδορές στο μέτωπο και μία στη μύτη της. Το επίπεδο χρήσης ναρκωτικών ήταν τόσο προχωρημένο που παρατηρήθηκε διάτρηση στο πίσω μέρος του ρινικού διαφράγματος, ώστε να είναι ματωμένη η μύτη της. Σύμφωνα με την έκθεση, η ντίβα της pop είχε στο αίμα της ίχνη μαριχουάνας, μυοχαλαρωτικών, αγχολυτικών και αντιαλλεργικών. Επιπλέον, στο δωμάτιο υπήρχε μία σακούλα γεμάτη χάπια και μπουκαλάκια 
χαπιών αλλά κι ένα τασάκι γεμάτο αποτσίγαρα.

.

Σάλος, στο μεταξύ ξέσπασε λίγους μήνες μετά όταν ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ ισχυρίστηκε ότι η Whitney Houston έπεσε θύμα δολοφονίας. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει στην κατοχή του βίντεο που αποδεικνύει την αλήθεια και δείχνει εμπόρους ναρκωτικών να σκοτώνουν την ντίβα. Ο Paul Huebl λέει πως παρέδωσε υλικό στο FBI που δείχνει ότι αιτία της δολοφονίας ήταν το χρέος των 1,4 εκατ. δολ. που είχε η superstar στους εμπόρους.

Όπως είπε, η σταρ μία μέρα πριν από τον θάνατό της παρέλαβε μία ποσότητα κοκαΐνης στο δωμάτιό της. Ο ντετέκτιβ σημειώνει ότι οι ναρκοέμποροι παρενοχλούσαν και στο παρελθόν την Houston, προσπαθώντας να πάρουν τα χρήματα που χρωστούσε.


Από την πλευρά της η νύφη και μάνατζερ της Whitney, Pat Houston σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey περιέγραψε το σκηνικό του θανάτου και είπε: «Δεν ξέρω πώς μπήκε στην μπανιέρα. Γνωρίζω μόνο ότι την ανέσυραν από αυτήν». Ωστόσο, ο ιατροδικαστής απέκλεισε τη θεωρία δολοφονίας καθώς δεν υπήρχε κάποιο τραύμα ή άλλη ένδειξη που να υποδηλώνει εγκληματική ενέργεια. 

Επιπλέον, πολλά ακούστηκαν για την περιουσία της Whitney Houston. Κάποιοι είπαν ότι έδωσε όλα της τα χρήματα για ναρκωτικά, άλλοι ότι τα δαπάνησε στις κλινικές αποτοξίνωσης. Κι όμως η Whitney Houston τους διέψευσε. Η κόρη της Bobbi Kristina, 19 χρονών σήμερα, είναι η μοναδική κληρονόμος της περιουσίας των 25 εκατ. δολαρίων, ενώ ο τέως σύζυγός της δεν αναφέρεται πουθενά στη διαθήκη της αείμνηστης σταρ.



Τα χρήματα θα δοθούν σε τρεις δόσεις, στις ηλικίες των 21, 25 και 30 χρονών της κοπέλας. Η Whitney υπέγραψε τα έγγραφα το 2000 αν και ήταν ακόμη παντρεμένη – κι εξαρτημένη – από τον Brown. Εκτελεστής της διαθήκης είναι η μητέρα της Houston, Cissy. H Whitney χώρισε από τον Brown, πατέρα της Bobbi το 2006, ύστερα από 14 χρόνια ταραχώδους έγγαμου βίου.



Σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, η Houston είναι η πιο επιτυχημένη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα όλων των εποχών. All at once, Saving all my love for you, How will I know, Greatest love of all, I wanna dance with somebody, One moment at time, Didn't We Almost Have It All, So Emotional, Where Do Broken Hearts Go, I’m your baby tonight, All the Man That I Need, Miracle, My Name Is Not Susan, I Belong to You, I will always love you, When You Believe με τη Mariah Carey, Heartbreak Hotel, It's Not Right But It's Okay, My Love Is Your Love, I Learned from the Best, Could I have this dance forever με τον Enrique Inglesias… Μερικές από τις πιο συγκλονιστικές επιτυχίες κι ερμηνείες της.

 


Ιδίως το I will always love you τραγούδι της Dolly Parton, την έφερε στο απόγειο της δόξας της κι έκανε τον κόσμο να παραμιλά από την έκταση της της φωνής της. Εικονική ερμηνεία ανέφεραν οι περισσότεροι κριτικοί. Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει αυτό το τραγούδι καταραμένο, καθώς η Dolly Parton το έγραψε το 1974 για έναν μεγάλο και χαμένο έρωτα...

 

Από το 1992 ξεκίνησε η κατηφόρα, τουλάχιστον στην προσωπική της ζωή... Ο γάμος της με τον Bobby Brown θεωρείται το μεγαλύτερο και μοιραίο λάθος της ντίβας της pop... Ενδοοικογενειακή βία, χρήση ναρκωτικών, απώλεια βάρους... Η ντίβα μένει αποστεωμένη κι εξαρτημένη. Δίνει μάχη να επανέλθει και μετά την κυκλοφορία του I look to you έχει πιο υγιές παρουσιαστικό και φαίνεται πως είναι έτοιμη να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος...


Ο θάνατός της καταγράφηκε στις 3.55 το απόγευμα ώρα ΗΠΑ, στις 11 Φεβρουαρίου του 2012. Η φωνή της θα μας ταξιδεύει για πάντα.


πηγή: www.real.gr, Ελένη Καραμήτσου