English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Bob Marley- η τελευταία εμφάνιση,ο θάνατος,τα 9 παιδιά του και ο...λευκός πατέρας του

www.tips-fb.com

Εδώ είναι μερικές απο τις τελευταίες φωτογραφίες του Bob Marley, λίγους μήνες πριν από το θάνατό του, στο Μόναχο, Γερμανία με τον Dr Josef Issels που ήταν υπεύθυνος για  θεραπεία του για τον καρκίνο ...




Το βάρος του Μάρλεϊ είχε πέσει στα 77 κιλά.



Ο Marley δεν έφτασε ποτέ στην Τζαμάικα ζωντανος, μετά την προσγείωση στο Μαϊάμι της  Φλόριντα μεταφέρθηκε στο  Νοσοκομείο, όπου πέθανε στις 11.35 π.μ. στις 11 Μαΐου 1981.


Οι τελευταίες του λεξεις ήταν...

“Money can’t buy you life”…

Ο Bob Marley είχε ζητησει να τον θάψουν με τα παρακάτω αντικείμενα..

Την Les Paul κιθάρα του (κάποιο λένε πως στην πραγματικότητα ήταν μία Fender Telecaster)

Μία μπάλα ποδοσφαίρου




Μία μαριχουάνα



Το δαχτυλίδι που του δώθηκε απο τον Πριγκηπα της Αιθιοπίας Prince Asfa Wossen of Ethiopia



Την Βίβλο




Θάφτηκε στο The Bob Marley Mausoleum  στην γενέτειρά του Nine Mile στη Saint Ann Parish, Τζαμάικα.



Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ BOB MARLEY

Η τελευταία συναυλία του Bob Marley ήταν στο Stanley Theater στο Πίτσμπουργκ στις 23 Σεπτεμβρίου του 1980. Δύο ημέρες πριν από αυτήν την συναυλία, ο Μάρλεϊ κατέρρευσε ενώ έκανε τζόκινγκ στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης. Είχε κάνει  συναυλίες  στο Madison Square Garden, ενώ σχεδόν λιποθυμησε. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου του είπαν ότι είχε ένα μήνα ζωής ξαιτίας ενός όγκου στον εγκέφαλο και αυτός παρέμεινε  παρά την κατάστασή του, για να κάνει την συναυλία στο  Πίτσμπουργκ, της Πενσυλβάνια και αποδέχθηκε οτι  αυτή θα ήταν η τελευταια εμφάνιση του.



Εδώ είναι μια  εικόνα του Marley στα παρασκήνια της τελευταίας του συναυλίας και ένα απόκομμα εισιτηρίου της τελευταίας παράστασης ...




Είκόνες απο το τελευταίο Live






Το tour φυσικά δεν συνεχίστηκε αφου ο Bob Marley πέθανε στις 11 Μαϊου του 1981 στο Μαιάμι της Φλόριντα.


Οι γάμοι και τα παιδιά του

Ο Bob Marley παντρεύτηκε τη Rita Anderson στις 10 Φεβρουαρίου 1966. Η  Rita είχε μια κόρη στο γάμο τους (Sharon) από προηγούμενη σχέση και παρόλο που δεν αναγνώρίστηκε επίσημα το ίδιο έκανε και ο Bob (Imani).




Οι Μάρλεϊ μαζί θα έχουν τέσσερα παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ο Bob είχε οκτώ παιδιά με οκτώ διαφορετικές γυναίκες  συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Ρίτα. Η Ρίτα είχε επίσης ένα άλλο παιδί (Stephanie), ως αποτέλεσμα μιας σχέσης της  με ένα άλλο άτομο κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Bob .. Οι φήμες λένε ότι υπάρχουν αρκετα άλλα "αζήτητα"  παιδιά του Bob Marley..

Imani Carole Marley born May 22, 1963 (with Cheryl Murray)



Sharon Marley born November 23, 1964 (υιοθετημένη)



\

Cedella Marley born August 23, 1967 






David “Ziggy” Marley born October 17, 1968 






Stephen Marley born April 20, 1972





Robert “Robbie” Marley born May 16, 1972 





Rohan Marley born May 19, 1972 





Karen Marley born 1973







Stephanie Marley born in 1974 (υιοθετημένη)





Julian Marley born June 4, 1975 





Ky-Mani Marley born February 26, 1976 





Damian Marley born July 21, 1978 





Madeka Marley born May 30, 1981 


\


“Children are wonderful. It don’t take plenty y’know. Just a nice girl who don’t take birth control. Sexual intercourse is a lovely thing”

Bob Marley


Ο...λευκός πατέρας του Bob Marley

Λίγο γνωρίζουν  to γεγονός ότι Bob Marley είναι πραγματικά "μισός λευκός" ή "μισός μαύρος". Ο πατέρας του ο Norval Sinclair Marley γεννήθηκε το 1885 στη Τζαμάικα όπουη  οικογένειά του είχε μεταφερθεί από το από το Sussex, Ηνωμένο Βασίλειο. Οι πρόγονοι του Marley πήγαν στην Τζαμάικα στα τέλη του 19ου αιώνα για να βγάλουν τα προς το ζην στο εμπόριο απο μαόνι. Ο Norval μεγάλωσε για να γίνει στρατιώτης και  καπετάνιος στο Βασιλικό Ναυτικό. Εδώ είναι η μόνη γνωστή φωτογραφία του πατέρα  του Bob  Marley.


Σε ηλικία περίπου 50, ο Norval ι παντρεύτηκε ένα 17χρονο κορίτσι της Αφρικής την Cedella Malcolm (Booker) οπου μετά έμεινε έγκυος.




Ο Robert Nesta Marley - "Bob Marley" γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1945. Ο Norval παρείχε οικονομική υποστήριξη για τη γυναίκα και το παιδί του, αλλά σπάνια τους έβλεπε, καθώς ήταν συχνά μακριά για ταξίδια. Ο Bob Marley ήταν δέκα χρονών όταν ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1955 σε ηλικία 70 ετών.



Ο Bob Marley αντιμετωπίζε συχνά ερωτήσεις για την φυλετική του ταυτότητα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Κάποτε δήλωσε:

"Δεν έχω προκατάληψη . Ο πατέρας μου ήταν λευκός και η μητέρα μου ήταν μαύρη. Με φωνάζουν μισή κάστας ή οτιδήποτε άλλο. Δεν είμαι σε καμία πλευρά. Δεν κάνω βουτιά στην πλευρά του μαύρου άνδρα ούτε στην πλευρά του λευκού ανθρώπου. Κάνω βουτιά στην πλευρά του Θεού, αυτός που με έπλασε και με έκανε να προέρχομαι από την μαύρη και άσπρη φυλή. "