Η δεύτερη μέρα του 1971 ξεκινάει με τον πιο όμορφο τρόπο στην Γλασκόβη. Χιλιάδες άνθρωποι ανυπομονούν για να φτάσει η ώρα και να κατευθύνουν στο ''Άιμπροξ Παρκ". Ο λόγος; Ρέιντζερς-Σέλτικ.
Ο επίλογος όμως εκείνη της 2ας Ιανουαρίου θα είναι τραγικός..
Το "Old Firm" πλησιάζει στο τέλος του χωρίς σκορ. Είναι το 90ο λεπτό και οι φιλοξενούμενοι ''παγώνουν'' το "Άιμπροξ" ανοίγοντας το σκορ. Χιλιάδες φίλαθλοι της Ρέιντζερς αρχίζουν να αποχωρούν απογοητευμένοι.
Το παιχνίδι όμως δεν έχει τελειώσει. Οι ''προτεστάντες'' ισοφαρίζουν σε 1-1 στις καθυστερήσεις. Αρκετοί οπαδοί επιχειρούν να επιστρέψουν στο γήπεδο, άλλοι συνεχίζουν την έξοδό τους από αυτό. Και το μοιραίο δεν αργεί να γίνει.
Τα κάγκελα στα σκαλιά της εξόδου 13 υποχωρούν. Δεκάδες άνθρωποι καταπλακώνονται και αφήνουν εκεί την τελευταία τους πνοή με κύρια αιτία θανάτου για τους περισσότερους την ασφυξία. Συνολικά 66 ψυχές δεν γύρισαν ποτέ ξανά στο στα σπίτια τους...
Η "Κατάρα του Άιμπροξ" είχε ξαναχτυπήσει... Στις 5/4/1902 και στον αγώνα Σκωτία-Αγγλία κατέρρευσε η νεόχτιστη δυτική παρασέρνοντας στον θάνατο 25 ανθρώπους. Ενώ στις 16/9/1961, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κατάρρευση κιγκλιδώματος.
Η τραγωδία του Άιμπροξ οδήγησε στην ανακατασκευή του γηπέδου η οποία και πήρε 3 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Περαιτέρω εργασίες τη δεκαετία του 1990 μεταμόρφωσαν την έδρα της Ρέιντζερς σε ένα σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο 50.000 θεατών το οποίο ονομάζεται από το 1997 ως "Ibrox Stadium".
Τα πρώτα χρόνια μετά την τραγωδία είχε τοποθετηθεί μια πλάκα εκεί όπου αυτή συνέβη. Από το 2001, και με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από την τραγωδία, βρίσκεται στην έξοδο 13 ένα μνημείο με τα ονόματα των νεκρών και το άγαλμα του τότε αρχηγού της Ρέιντζερς, Τζον Γκρέιγκ.
Το 2011, στα 40 χρόνια, διεξήχθη στις 2 Ιανουαρίου στο ίδιο γήπεδο το ''Old Firm'' με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο υπό τη συνοδεία των αρχηγών τους εκείνη την μοιραία μέρα...