English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ!

celebrity-deaths

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-Λάμπρος Κωσταντάρας

www.tips-fb.com




(1913-1985)

Ο Αριθμός 13 ίσως έπαίξε σημαντηκό ρόλο στην ζωή αν και τον τον ενοχλούσε η αλληλουχία του 13 στη ζωή του, αλλά όντας και φοβιτσιάρης είχε βρει τρόπο να το ξεπερνά» .. εχει πει ο γιος του

Ο Λάμπρος Κωσταντάρας ηταν γεννημένος στης 13 Μάρτιου του 1913 στην Οδο Πλουτάρχου 13 ηταν γόνος αριστοκρατηκης οικογένιας χρυσοχόων απο Κωσταντινούπολη που ήρθε στην Ελλάδα προτου ξεσπάσουν τα γεγονότα του 55,

το 1929 εφήβος πια πηγαινει για λίγο διάστημα στην Σχόλη Υπαξιοματικών στην Κέρκυρα

Η οικογένια ήθελε ο Λάμπρος να σπούδασει χρυσοχειά για να περάσει στα χέρια του το χρυσοχοιο που διάτηούσαν στο Κέντρο της Αθήνας. για αυτο τον στειλαν και στην Γαλλλία, ο Λάμπρος ομως είχε αλλα σχεδιά ...


τα χρονια του Παρισου

Σπούδάσε στην σχολή του Λουι Ζούβε (μεγαλος γάλλος κωμικός της επόχης) και για εντελώς βιοποριστικους λογους (αφου οι οικογενια δεν του εστελε λευτα για να γίνει ηθοποιός) δουλευε σαν μοντέλο , αποφιτησε το 1933..

Το πρώτο του θεατρικο ντεμπούτου το κάνει το 1937 στην Γαλλιά , και ενα χρόνο αργοτερα κάνει και το ντεμπουτο του στα Αθηναίκα θέατρα στο εργο "Τα παράσιμα της γριούλας"

Η πρώτη ταίνια που συμετίχε ηταν "Το τραγούδι του χωρισμου " το 1940, τα πρωτα χρονια επαιζε τους Ζεν πρεμιε ενω μετεπιτα καθηερωθήκε ως πατερα πότε της Αλίκη και πότε της Τζένης αλλα το απογιο της καριερας του ηρθε οταν οι συγραφεις εγραφαν ρόλους πάνω του
Το 1969 βραυεβεται απο την Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης με το Βραβειο Α Αντρικου ρόλου για την ταίνια Του Β.Γεωργιαδη "Ο Μπλοφατζης"

απο την βραβευση

Το 1945 κάνει το πρώτο του γάμο με την επίσης ηθόποιο Γιούλη Γεωγροπούλου (1994?) (που γνωριζονται απο το 42-43) και το 1946 αποχτάει τον μονακριβό του γιο Δημήτρη (μετεπιτα δημοσιογραφο που του χάρισε δυο εγγόνια την Παυλινα (ραδιοφονικη Παραγωγο ) και τον Λάμπρο (δημοσιογραφο) ο γάμος ομως δεν κρατάει για πόλυ ,
ο Λάπρος ηταν λάτρυς των ωραίων γυναικών για αυτο και μερικοι ερωτές του είδαν το φως της δημσιμοτητας οπως αυτος με την Αννά Καλούτα και την Χριστηνα Σύλβα


με την Αννα Καλούτα

Το 1971 κανει και το δευτερο γάμο της ζωης του με την Φίλιω Κεκάτου

Ειχε γυριζει συνολικα 79 ταινιες, σε πολλες απο αυτες ειχε παρτενερ την Μάρω Κοντου ή την Καίτη Πάνου (2008), είχε παίζει σε αλλα τοσα θεάτρικα εργα


Το Τρελοκοριστο 1958


Κατι κουρασμένα παλικάρια 1967

Η τελευταια ταινια ηταν "Ο Λαμπρουκος Μπαλάντερ" το 1981 (εχοντας υποστει το πρωτο ελαφρη εγκεφαλικό απο το 1978) και στο θέατρο το 1978 στο εργο "Τρελλες Επάφες Ρωμέικου Τύπου"


Το βιβλιο που εγραψε ο γιος του για την ζωη του

Εφυγε απο την ζωη στης 28 Ιουνιου του 1985 στα 72 του χρόνια ...

Το 2008 ένα θέατρο στο Αιγάλεω ονομάστηκε «Θέατρο Λάμπρος Κωνσταντάρας» σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.


Απο το:"Τι τριάντα , Τι σαράντα,Τι πενήντα" του 1972


Απο την ταινία: Ο Ανθρωπος που εσπάγε πλάκα"¨του 1972


Από τον Τζαναμπέτη του 1969

Φιλμογραφία
1940.Το τραγούδι του χωρισμού (σκ: Φιλοποίμην Φίνος)
1943.Η φωνή της καρδιάς (σεν.-σκ: Δημήτρης Ιωαννόπουλος)
1946. Καταδρομή στο Αιγαίον (σεν.-σκ: Μιχάλης Καραγάτσης) ... Αλέξης Κομνηνός
1947. Άννα Ροδίτη (σκ: Μιχάλης Γαζιάδης, Γιάννης Φιλίππου)
1949. Διαγωγή μηδέν (σκ: Μιχάλης Γαζιάδης, Γιάννης Φιλίπου) ... Φώτης
1950. Οι απάχηδες των Αθηνών (σεν.-σκ: Ηλίας Παρασκευάς) ... Κώστας
1951. Εκείνες που δεν πρέπει ν' αγαπούν (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Γιώργος
1953. Οι ουρανοί είναι δικοί μας (σκ: Ντίνος Δημόπουλος)
1955. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Νίκος Κουτρουμπάς
1956. Η άγνωστος (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Στέφανος Πετρίδης
1956. Ο ζηλιαρόγατος (σεν.-σκ: Γιώργος Τζαβέλλας) ... Σπύρος Αργυρίου
1957. Μαρία Πενταγιώτισσα (σκ: Κώστας Ανδρίτσος) ... Αρμάος
1957. Η μοίρα γράφει την ιστορία (σεν.-σκ: Δημήτρης Ιωαννόπουλος) ... Άρης Δερμέζης
1958. Διακοπές στην Αίγινα (σεν.-σκ: Ανδρέας Λαμπρινός) ... Τζώνης
1958. Δύο αγάπες, δύο κόσμοι (σκ: Ηλίας Παρασκευάς) ... Κώστας Κοσμίδης
1959. Το παραστράτημα μιας αθώας (σκ: Κώστας Ανδρίτσος)
1958. Το τρελοκόριτσο (σκ: Δημήτρης Δαδήρας) ... Παπαδόπουλος
1959. Ταξίδι με τον έρωτα (σκ: Ανδρέας Λαμπρινός)
1959. Αντίο ζωή (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... γιατρός Στέφανος Βρανάς
1959. Το αγοροκόριτσο (σκ: Ντίμης Δαδήρας) ... πατέρας
1960. Ερωτικά παιχνίδια (σκ: Γιώργος Θεοδοσιάδης) ... Μάνος
1960. Τυφλός άγγελος (σκ: Ερρίκος Θαλασσινός)
1960. Είμαι αθώος (σκ: Ντίνος Κατσουρίδης) ... Συντ/ρχης Πικάρ
1960. Δον Ζουάν για κλάματα (Το μωρό μου) (σκ: Ντίμης Δαδήρας) ... Αλέξης Δεπάστας
1960. Κρουαζιερα στη Ροδο (σεν.-σκ.: Γιάννης Δαλιανίδης) ... Πέτρος Ράμπος
1961. Η Αλίκη στο ναυτικό (Αλέκος Σακελλάριος) ... πλοίαρχος, πολ. ναυτικού
1961. Λάθος στον έρωτα (σκ: Χρήστος Κυριακόπουλος) ... Αντώνης Μίχαλος
1961. Η Λίζα και η άλλη (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Μικές Γαβρήλογλου
1962. Κατηγορούμενος ο έρως (σκ: Γκρεγκ Τάλλας) ... Αχιλλέας
1963. Χτυποκάρδια στο θρανίο (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Λάμπρος Πετροβασίλης
1963. Αυτό το κάτι άλλο (σκ: Γιώργος Λαζαρίδης) ... Λάζαρος Πεναρής
1963. Ο μπαμπάς μου κι εγώ (σκ: Ερρίκος Θαλασσινός) ... Λέων Μαυρογιάννης
1963. Ο κύριος πτέραρχος (σκ: Ντίνος Κατσουρίδης) ... πτέραρχος Παπαοικονόμου
1963. Μικροί και μεγάλοι εν δράσει (σκ. Ορέστης Λάσκος) ... Αντώνης Ζορμπάς
1964. Ο εαυτούλης μου (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Γιάγκος Αγγελής
1964. Η βίλα των οργίων (σκ: Ντίνος Δημόπουλος & Φίνος Φιλμ) ... Χάρης Ζάβαλος
1964. Η χαρτοπαίχτρα (σκ: Γιάννης Δαλιανίδης) ... Ανδρέας Οικονομίδης
1964. Θα σε κάνω βασίλισσα σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Πιτ Παπαθεοφιλόπουλος
1965. Υιέ μου υιέ μου (σκ: Γρηγόρης Γρηγορίου)... Αντώνης Χατζηλουκάς
1965. Υπάρχει και φιλότιμο (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Ανδρέας Μαυρογυαλούρος
1965. Επιστροφή (σκ: Ερρίκος Ανδρέου) ... θείος Πέτρος
1966. Να ζει κανείς ή να μη ζει; (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Γιώργος Αλεξίου
1966. Η γυναίκα μου τρελάθηκε (σκ: Δημήτρης Νικολαίδης) ... Μάνος
1966. Η κόρη μου η σοσιαλίστρια (σκ: Αλέκος Σακελλάριος) Αντώνης Δέλβης
1966. Τζένη-Τζένη (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Μίλτος Κασσανδρής
1967. Ο γεροντοκόρος (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Θανάσης Μπαρούτσος
1967. Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Λεωνίδας Πετρόχειλος
1967. Βίβα Ρένα (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάμπρος Φωκάς
1967, Ο σπαγγοραμμένος (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάμπρος Σκουντρής
1967. Πατέρα κάτσε φρόνιμα (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Αντώνης Παπασταφίδας
1967. Κάτι κουρασμένα παλικάρια (σκ: Ντίνος Δημόπυλος) ... Ντίνος Διαμαντίδης
1967. Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου (σκ: Νέστορας Μάτσας) ... Αγγελής
1968. Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... Τηλέμαχος Καραντάρης
1968. Ο τρελός τα 'χει 400 (σκ: Κωστας Καραγιαννης) ... Λάμπρος Λαμπρέτας
1968. Καπετάν φάντης μπαστούνι (σεν.-σκ: Αλέκος Σακελλάριος) ... καπετάν Ανδρέας
1969. Ο μπλοφατζής (σκ: Βασίλης Γεωργιάδης) ... Παρασκευάς Καρατζόβαγλου / Τζον Χάλαρης
1969. Ο τζαναμπέτης (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Νεόφυτος Φωτεινός
1969. Ησαΐα, μη χορεύεις (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Ησαΐας Στεφανάκης
1970. Κρίμα το μπόι σου (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Μάριος Δεληπέτρου
1970.Ένας τρελλός γλεντζές (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Πάνος Πάμπανος / Τίκος
1971.Της ζήλειας τα καμώματα (σκ: Ορέστης Λάσκος) ... Παύλος Κουντουράτος
1971.Πίσω μου σ' έχω σατανά (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Παύλος Κουντουράς
1971.Ο τρελοπενηντάρης (σεν.-σκ.: Κώστας Καραγιάννης) ... Ανδρέας Τεπενδρής
1972.Τι 30, τι 40, τι 50 (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Ζάχος Φωκιανός
1972.Ο φαφλατάς (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Δημοσθένης Λαμπρούκος / λόρδος Κάλαχαν
1972.Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λουκάς Μπόμπολας
1972.Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάζαρος Χατζηφλόκας
1973.Ο φαντασμένος ... (σκ: Ντίνος Δημόπουλος) ... Μάκης Καρασίνης
1981.Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ (σκ: Κώστας Καραγιάννης) ... Λάμπρος Κομνηνός