English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΙΝΙΩΝ-ΜΙΟΥΣΙΚΑΛ

www.tips-fb.com
ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΙΝΣ


Έτος : 1964
Σκηνοθέτης : Ρόμπερτ Στίβενσον
Πρωταγωνιστές : Τζούλι Αντριους, Ντικ βαν Ντάικ, Γκλίνις Τζονς
Εταιρεία παραγωγής : Disney

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο των αρχών του 20ου αιώνα. Η Τζέιν και ο Μάικλ είναι τα κακομαθημένα παιδιά ενός πλούσιου τραπεζίτη και μιας αγωνίστριας σουφραζέτας. Οι πολυάσχολοι γονείς δεν ασχολούνται καθόλου μαζί τους, αφήνοντάς τους στα χέρια των νταντάδων, που όμως πολύ γρήγορα εγκαταλείπουν τη μάχη.

Μέχρι που καταφθάνει η Μαίρη Πόπινς με τις μαγικές της ικανότητες, η οποία θα τους χαλιναγωγήσει προσδίδοντας νόημα στη ζωή τους.

Η νταντά με την ομπρελίτσα που βγάζει από την τσάντα της πορτ-μαντό και τεράστιους καθρέπτες, η Μαίρη Πόπινς μάγεψε τις προηγούμενες γενιές με τα απίθανα καμώματά της.

Η παραγωγή της Disney, εξαιρετικά φροντισμένη, συνδυάζει, πρωτότυπα για την εποχή, το καρτούν, τη μυθοπλασία με ηθοποιούς, το μιούζικαλ και το χορό. Η ταινία βραβεύτηκε με πέντε ?Οσκαρ, μεταξύ των οποίων, Οσκαρ γυναικείας ερμηνείας στην Τζούλι Aντριους, Όσκαρ Μουσικής και Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού (Chim Chim Cheree).


STEP UP: Η ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ (3-D) του Γιον Τσου
με τους Ρικ Μάλαμπρι, Σάρνι Βίνσον, Άλισον Στόουνερ, Χάρι Σαμ Τζούνιορ, Άνταμ Τζ. Σεβάνι, Κάιλι Γκολντστάιν, Κρίστοφερ Σκοτ




Σκηνοθεσία: ΓΙΟΝ ΤΣΟΥ
Σενάριο: ΑΜΙ ΑΝΤΕΛΣΟΝ, ΕΜΙΛΥ ΜΕΓΙΕΡ
Ηθοποιοί: ΡΙΚ ΜΑΛΑΜΠΡΙ , ΣΑΡΝΙ ΒΙΝΣΟΝ , ΑΛΙΣΟΝ ΣΤΟΟΥΝΕΡ , ΧΑΡΙ ΣΑΜ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
Διάρκεια: 107 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Είδος ταινίας: ΜΟΥΣΙΚΗ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ


Υπόθεση: Ο Λιουκ είναι ένας ορφανός χορευτής που θέλει απεγνωσμένα να διασώσει το μοναδικό σπίτι που έχει: μια εγκαταλελειμμένη νεοϋορκέζικη αποθήκη, που αποτελεί καταφύγιο για νέους χορευτές από όλο τον κόσμο. Είναι μέλος μιας χορευτικής ομάδας με την ονομασία "The House of Pirates". Για να επιβιώσει η ομάδα αυτή, θα πρέπει να κατατροπώσει την αντίπαλη ομάδα, "The House of Samurai", στο διαγωνισμό World Jam Competition, όπου οι καλύτερες ομάδες στον κόσμο διαγωνίζονται για ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Μετά τα εισπρακτικά φαινόμενα “Step Up” και “Step Up 2: Το Επόμενο Βήμα”, έρχεται το τρίτο μέρος της επιτυχημένης σειράς ταινιών. Οι ταινίες “Step Up” φημίζονται για την ικανότητά τους να μεταφέρουν στο κοινό την ενέργεια και τον ενθουσιασμό των χορευτών, τον ερωτισμό και το πάθος της κίνησης του σώματος, καθώς και να εντυπωσιάζουν με μοναδικές χορογραφίες. Το “Step Up 3D” χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3-D για να μεταφέρει τον θεατή κυριολεκτικά στην καρδιά της δράσης, προσφέροντας του μια πρωτόγνωρη εμπειρία χορού και μουσικής στην πιο σύγχρονή τους εκδοχή.

Τα Γυρίσματα

Μετά από εβδομάδες καθημερινών προβών, τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Μάιο του 2009. Μέσα σε 10 εβδομάδες, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο Μανχάταν και στο Μπρούκλιν. Στο Greenpoint, μια παρηκμασμένη γειτονιά του Μπρούκλιν, οι συντελεστές μεταμόρφωσαν έναν εγκαταλειμμένο εμπορικό χώρο σε σοφίτα όπου συγκεντρώνεται η χορευτική ομάδα "The House of Pirates".
Η πόλη της Νέας Υόρκης αποτέλεσε έμπνευση όχι μόνο για το κινηματογραφικό συνεργείο, αλλά και για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. "Η Νέα Υόρκη είναι τρέλα", υποστηρίζει ο Άνταμ Τζ. Σεβάνι, που υποδύεται τον Μουζ. "Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν κι αυτό στον κόσμο. Έχει έναν δυναμισμό- όλοι κινούνται και κάνουν κάτι. Υπάρχει ρυθμός, σαν να χορεύουν όλοι μαζί."
Μια από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές των γυρισμάτων ήταν οι 4 ημέρες στον αγώνα World Jam, μια "ηράκλεια" προσπάθεια που χρειάστηκε εβδομάδες προετοιμασίας για θέματα κατασκευής, φωτισμού και χορευτικών.
Το Καστ

Όσον αφορά το καστ, οι συντελεστές της ταινίας έχουν και πάλι μαζί τους τον Άνταμ Τζ. Σεβάνι του "Step Up 2: Το Επόμενο Βήμα" και την Άλισον Στόουνερ του "Step Up". Οι δύο ηθοποιοί, που γνωρίζονται εδώ και χρόνια, υποδύονται δύο πολύ καλούς φίλους. Στη συνέχεια οι συντελεστές προσέγγισαν τους "The House of Pirates", μια ετερόκλητη ομάδα performers που ζουν, χορεύουν και παίζουν μαζί. Αυτό το γκρουπ της Νέας Υόρκης, που γνωρίζει τον Μουζ και τον οδηγεί σε έναν λαμπερό νέο κόσμο, αποτελείται από διάφορους χαρακτήρες.
Ο Ρικ Μάλαμπρι υποδύεται τον Λιουκ, έναν σκηνοθέτη χιπ-χοπ videoclips, που επιμελείται το χρονικό της underground σκηνής της πόλης, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει τους "The House of Pirates". Για τον Μάλαμπρι, ο ρόλος αυτός του έδωσε τη δυνατότητα να συνδυάσει το νέο του πάθος για την υποκριτική με τη μεγάλη του αγάπη, που είναι ο χορός.
Η χημεία του Μάλαμπρι με τη Σάρνι Βίνσον, που υποδύεται τη Νάταλι, ήταν ολοφάνερη. Η Βίνσον, πρώην χορεύτρια μπαλέτου που πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "Home and Away", πρόσθεσε μια φινέτσα στο καστ.
Πολλοί από τους χορευτές που συμμετείχαν στην ταινία, είναι διασημότητες στον τομέα τους. "Η οντισιόν που κάναμε στο Λος Άντζελες ήταν τόσο τεράστια, ώστε αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε μέρες", τονίζει ο Τσου. "Υπήρξαν χιλιάδες άνθρωποι που έρχονταν σε κάθε πόλη για να μας δείξουν το ταλέντο τους. Έπειτα στραφήκαμε στο Ίντερνετ και δώσαμε την ευκαιρία στον κάθε έναν να μας παρουσιάσει το δικό του video χορού online. Ως αποτέλεσμα, έχουμε χορευτές απ' όλο τον κόσμο στην ταινία μας."
Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της οντισιόν έπαιξε και η συμμετοχή του παραγωγού Άνταμ Σάνκμαν στο τηλεοπτικό σόου "So You Think You Can Dance". Πρώην χορευτής και χορογράφος, ο Σάνκμαν επέλεξε κάποιους από τους χορευτές του σόου για να συμμετάσχουν στην ταινία. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο Στίβεν Μπος, ο δεύτερος νικητής του διαγωνισμού που συμμετείχε στην τέταρτη σεζόν του σόου, ο οποίος στην ταινία υποδύεται τον Τζέισον, καλλιτέχνη γκράφιτι της ομάδας των "Pirates".
Ο Χορός Πρωταγωνιστεί!

* Ως γενέτειρα του χιπ-χοπ, η Νέα Υόρκη παρείχε μια διαπολιτισμική ατμόσφαιρα, ένα διφορούμενα κουλ street style και το ιδανικό φόντο για τις χορευτικές σκηνές της ταινίας. Ο Γιον Τσου διατήρησε το πάθος των προηγούμενων ταινιών. "Θέλαμε πραγματικά να ανοίξουμε τα όρια του χορού, να ενσωματώσουμε δηλαδή στην ταινία όλα τα είδη χορού. Προσπαθούμε στη νέα ταινία να διηγηθούμε την ιστορία μέσα από τον χορό. Όλοι οι ηθοποιοί και οι χορευτές μας μιλούν τη γλώσσα της κίνησης. Η προσέγγισή μας είναι λίγο διαφορετική από άλλες χορευτικές ταινίες."

* Με την πρώτη ταινία "Step Up" επήλθε μια αναγέννηση στις χορευτικές ταινίες και στα τηλεοπτικά σόου χορού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το κοινό να έχει περισσότερη αντίληψη στο να αναγνωρίζει τις καλές χορογραφίες, επομένως ο πήχυς ανέβηκε. Για τον λόγο αυτό, οι συντελεστές στράφηκαν και πάλι στον χορογράφο Τζαμάλ Σιμς ("Step Up", "Step Up 2: Το Επόμενο Βήμα", χορογραφίες για Μαντόνα, Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Μάιλι Σάιρους) για να αναλάβει τις χορογραφίες της ταινίας. Μεταξύ άλλων, ο Σιμς δημιούργησε δύο διαφορετικά χορευτικά νούμερα- ένα αισθησιακό τανγκό με πολλούς χορευτές και ένα γλυκό νοσταλγικό νούμερο που αποτίει φόρο τιμής στα κλασικά μιούζικαλ.

* Στο "Step Up 2: Το Επόμενο Βήμα", ο Τσου παρουσίασε μια χορευτική μάχη, όπου οι ομάδες μάχονται στήθος με στήθος στη Βαλτιμόρη για να κερδίσουν το σεβασμό και τον θρίαμβο. Επιστρέφει λοιπόν εδώ στο ίδιο concept, αλλά αυτή τη φορά οι χορευτικές ομάδες δρουν μέσα σε σπίτια- πρόκειται για μεγαλύτερες ομάδες με χορευτές όλων των ειδών. Το παιχνίδι παραμένει το ίδιο όμως ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, μιας και χορευτές απ' όλο τον κόσμο παλεύουν για μια ευκαιρία να κερδίσουν έναν παγκόσμιο τίτλο και ένα χρηματικό έπαθλο.


Singin' in the Rain - Τραγουδώντας στη Βροχή (1952)



Σκηνοθέτης:
Stanley Donen
Gene Kelly

Σενάριο
Adolph Green
Betty Comden
Arthur Freed
Nacio Herb Brown

Παραγωγή
Arthur Freed

Μουσική
Lennie Hayton

Φωτογραφία
Harold Rosson

Μοντάζ
Adrienne Fazan

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Randall Duell
Cedric Gibbons

Σκηνικά
Jacques Mapes
Edwin B. Willis

Κοστούμια
Walter Plunkett

Βοηθός Σκηνοθέτη
Marvin Stuart

Εταιρείες Παραγωγής
Loew's (Loew's Incorporated)

Χρονολογία παραγωγής
1952

Χώρα παραγωγής
ΗΠΑ

Γλώσσα
ΑΓΓΛΙΚΑ

Εικόνα
ΕΓΧΡΩΜΗ (Technicolor) & ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ 1.37 : 1

Είδος ταινίας
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ, ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ, ΚΩΜΩΔΙΑ

Διάρκεια
103'

Ήχος
Mono (Western Electric Sound System)

Τοποθεσίες Γυρισμάτων
Λος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Ηθοποιοί:
Gene Kelly ... Don Lockwood
Donald O'Connor ... Cosmo Brown
Debbie Reynolds ... Kathy Selden
Jean Hagen ... Lina Lamont
Millard Mitchell ... R.F. Simpson
Cyd Charisse ... Dancer
Douglas Fowley ... Roscoe Dexter
Rita Moreno ... Zelda Zanders

Υπόθεση:
Πρωταγωνιστικό ζευγάρι του βωβού κινηματογράφου καλείται να περάσει με επιτυχία στον ομιλούντα. Πρώτος και καλύτερος ο μεγάλος σταρ Ντον Λόκγουντ ( Τζιν Κέλι, ), ο οποίος μετατρέπει την τελευταία του βουβή ταινία σε ομιλούσα με μεγάλη επιτυχία εν αντιθέσει με τη συμπρωταγωνίστριά του Λίνα Λαμόντ (Τζιν Χάγκεν ), η οποία έχει απαίσια φωνή και χρειάζεται ντουμπλάρισμα. Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει η καλλίφωνη Κάθι Σέλντεν, την οποία ερμήνευσε στο πλευρό του Τζιν Κέλι η 19χρονη τότε Ντέμπι Ρέινολντς. Η Κάθι, και στο σινεμά, και στη σκηνή, ανατρέπει τη συναισθηματική ισορροπία των πρωταγωνιστών, κοινώς κάνει τη Λίνα να καταλάβει ότι δεν είναι ερωτευμένη με τον Ντον, και τον Ντον να καταλάβει ότι είναι ερωτευμένος με την Κάθι. 


STREETDANCE 3D

των Μαξ Γκίβα, Ντάνια Πασκίνι
με τους Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ρίτσαρντ Γουίνσορ, Ιζαμπέλα- Ρέιτσελ ΜακΝτάουαλ , Γκάμπι- Χιούγκο Κορτές, Έλεανορ Μπρον, Πάτρικ Μπαλαντί, Νίκολα Μπέρλεϊ, Κρις Γουίλσον, Τζορτζ Σάμπσον

Υπόθεση: Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα για την Κάρλι (Νικόλα Μπαρλέι) την χαρισματική χορεύτρια Street Dance. Μαζί με τον φίλο της Τζέι και το συγκρότημά τους έχουν καταφέρει να προκριθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος Street Dance της Αγγλίας. Όλα όμως αλλάζουν όταν ο Τζέι παρατάει την Κάρλι και το συγκρότημα, σκορπώντας τα όνειρά τους. Τότε η Κάρλι καλείται να αποδείξει στην ομάδα ότι μπορεί εκείνη να τους οδηγήσει στη νίκη. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν χάνουν τον χώρο που χρησιμοποιούσαν για τις πρόβες τους και τότε είναι που η Κάρλι αμφιβάλλει για τις δικές της ηγετικές ικανότητες. Την λύση ανάγκης θα την δώσει η ιδιοκτήτρια της σχολής μπαλέτου Ελένα (Σάρλοτ Ράμπλινγκ), εντυπωσιασμένη από τους ενθουσιώδεις και παρορμητικούς χορευτές Streetdance.

Πρωταγωνιστούν:

Charlotte Rampling ... Helena
Rachel McDowall ... Isabella
Eleanor Bron ... Madame Fleurie
Patrick Baladi ... Mr Harding
Nichola Burley ... Carly
Chris Wilson ... Cafe Parent
George Sampson ... Eddie
Richard Winsor ... Tomas
Diversity ... Dance Crew
Tameka Empson ... Sharonda
Jocelyn Jee Esien ... Delilah
Jon Adam Freeman ... Mall Shopper

Σκηνοθεσία
Max Giwa
Dania Pasquini

Σενάριο
Jane English

Είδος ταινίας
ΔΡΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Διάρκεια
98'


ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ
NOWHERE BOY
της Σαμ Τέιλορ Γουντ
με τους Άαρον Τζόνσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Αν Μαρί Νταφ, Ντέιβιντ Μορισέι

Υπόθεση: Ο νεαρός Τζον, μοναχικός και οξυδερκής, μεγαλώνει στην πόλη του Λίβερπουλ. Δύο ιδιαίτερες γυναίκες συγκρούονται για την αγάπη του: η Μίμι, η θεία του που τον μεγάλωσε, και η Τζούλια, η μητέρα του που τον έδωσε για υιοθεσία. Νοσταλγώντας μια φυσιολογική οικογένεια, ο Τζον στρέφει την προσοχή του στη μουσική και γνωρίζει τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Καθώς όμως η νέα ζωή του Τζον ξεκινά, η αλήθεια για το παρελθόν του οδηγεί σε μια αναπόφευκτη τραγωδία.

Πρωταγωνιστούν:

Aaron Johnson ... John Lennon
Kristin Scott Thomas ... Mimi Smith
Thomas Sangster ... Paul McCartney
Anne-Marie Duff ... Julia Lennon
David Morrissey ... Bobby Dykins
Ophelia Lovibond ... Marie Kennedy

Σκηνοθεσία:
Sam Taylor Wood

Σενάριο
Julia Baird
Matt Greenhalgh

Είδος ταινίας
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ, ΔΡΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ

Διάρκεια
98'


ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ
THE MILK OF SORROW / LA TETA ASUSTADA
της Κλόντια Γιόσα
με τους Μαγκαλί Σολιέ, Σουζί Σαντσέζ, Εφρέν Σολίς, Μαρίνο Μπαγιόν

Υπόθεση: Η Fausta πάσχει από την ασθένεια "the milk of sorrow", η οποία μεταδίδεται μέσω του μητρικού γάλακτος, από γυναίκες που έχουν βιασθεί ή κακοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας στο Περού. Ο πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά η Fausta εξακολουθεί να αποτελεί μια υπενθύμιση του πολέμου, αφού η "ασθένεια του φόβου" της έχει κλέψει την ψυχή. Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της την αναγκάζει να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, καθώς και με το μυστικό που έχει κρυμμένο μέσα της.

Πρωταγωνιστούν:

Magaly Solier ... Fausta
Susi Sanchez ... Aida
Efrain Solis ... Noe
Marino Ballon ... Tio Lucido
Antolin Prieto ... Hijo de Aida

Σκηνοθεσία:
Claudia Llosa

Σενάριο
Claudia Llosa

Είδος ταινίας
ΔΡΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ

Διάρκεια
95'


ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ
THE MILK OF SORROW / LA TETA ASUSTADA
της Κλόντια Γιόσα
με τους Μαγκαλί Σολιέ, Σουζί Σαντσέζ, Εφρέν Σολίς, Μαρίνο Μπαγιόν

Υπόθεση: Η Fausta πάσχει από την ασθένεια "the milk of sorrow", η οποία μεταδίδεται μέσω του μητρικού γάλακτος, από γυναίκες που έχουν βιασθεί ή κακοποιηθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας στο Περού. Ο πόλεμος έχει τελειώσει, αλλά η Fausta εξακολουθεί να αποτελεί μια υπενθύμιση του πολέμου, αφού η "ασθένεια του φόβου" της έχει κλέψει την ψυχή. Ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας της την αναγκάζει να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της, καθώς και με το μυστικό που έχει κρυμμένο μέσα της.

Πρωταγωνιστούν:

Magaly Solier ... Fausta
Susi Sanchez ... Aida
Efrain Solis ... Noe
Marino Ballon ... Tio Lucido
Antolin Prieto ... Hijo de Aida

Σκηνοθεσία:
Claudia Llosa

Σενάριο
Claudia Llosa

Είδος ταινίας
ΔΡΑΜΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ

Διάρκεια
95'






Στη στροφή του αιώνα ένας πιστός στα έθιμα και στις παραδόσεις του λαού του Ρωσοεβραίος προσπαθεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συντελούνται γύρω του.






Σκηνοθέτης: Rob Marshall


Συγγραφείς: Bill Condon (screenplay), Bob Fosse (book)


Βραβεία: Won 6 Oscars. Another 34 wins & 54 nominations


Ηθοποιοί: Taye Diggs, Renée Zellweger, Cliff Saunders, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, Queen Latifah, John C. Reilly, Dominic West, Christine Baranski, Jayne Eastwood, Bruce Beaton, Roman Podhora, Colm Feore, Rob Smith, Sean Wayne Doyle


Διάρκεια: 113 min


Χώρα παραγωγής: USA | Germany


Γλώσσα: English


Τοποθεσίες Γυρισμάτων: Chicago, Illinois, USA


Εταιρείες Παραγωγής: Miramax Films


Η ταινία εκτυλίσσεται στο φημισμένο Chicago του εγκλήματος και της ποτοαπαγόρευσης, με πρωταγωνιστές ως εγκληματίες κυρίως ορισμένες γυναίκες. Το μεγάλο όνειρο της Roxie είναι να γίνει διάσημη και για το σκοπό της αυτόν απατάει το σύζυγό της και σκοτώνει τον εραστή της. Καταλήγει στις φυλακές του Chicago αντιμετωπίζοντας τη θανατική ποινή, ενώ στις ίδιες φυλακές βρίσκεται το ίνδαλμά της: άλλη μία γυναίκα με την ίδια ποινή, αλλά διαφορετική ιστορία. Η ματαιοδοξία οδηγεί τη Roxie και οι συγκυρίες τη βοηθούν να προσλάβει τον καλύτερο δικηγόρο της πόλης. Η σωτηρία ή η καταδίκη της είναι θέματα του καθημερινού τύπου, των ανθρώπων που την περιβάλλουν και όχι της δικαιοσύνης, γιατί "αυτό είναι το Chicago του εγκλήματος..."






Επτά μαθήματα την ημέρα και ένα “καυτό” γεύμα. Αυτό είναι το μόνο το οποίο παίρνουν εγγυημένα οι μαθητές της πασίγνωστης Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης. Η δόξα όμως; Αυτό είναι κάτι για το οποίο οι υποψήφιοι μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές και ονειροπόλοι μαθητές της σχολής θα πρέπει να πετύχουν μόνοι τους. Ο Πυρετός Της Δόξας μεταφέρει τον ενθουσιασμό και την εκρηκτική ενέργεια νέων καλλιτεχνών, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες, γνωρίζουν τον έρωτα και ζουν τη ζωή τους καθημερινά προσπαθώντας να αποδείξουν το ταλέντο τους και να αφήσουν το δικό τους στίγμα


 Grease | 'John Travolta, Olivia Newton



Director: Randal Kleiser


Writers: Jim Jacobs & Warren Casey


Release Date: 16 June 1978 (USA)


Genre: Comedy | Musical | Romance


Tagline: Grease is the word

Plot: Ο Τζον Τραβόλτα εδραίωσε την παρουσία του ως την πιο χαρακτηριστική και αναγνωρίσιµη της δεκαετίας του '70 µε αυτή την θριαµβευτική κινηµατογραφική επιτυχία - προσαρµογή του θεατρικού "Grease". Μαζί του, η Ολίβια Νιούτον Τζον που έκανε το κινηµατογραφικό της ντεµπούτο στην Αµερική στο ρόλο της Σάντι, αντικείµενο του πόθου του Ντάνι. Το εντυπωσιακό καστ των ηθοποιών απέδωσε µοναδικά την υπέροχη µουσική ατµόσφαιρα της δεκαετίας του '50, ενώ το σάουντρακ της ταινίας αποτελεί ένα από τα πιο εµπορικά όλων των εποχών. Το "Grease" δεν είναι απλά µια νοσταλγική µατιά σε µια µυθική δεκαετία - είναι ένας δυναµικός και συναρπαστικός φόρος τιµής στη γενιά του ροκ εν ρολ.


Grease 2 (1982)



Δυο χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας ο εξάδελφος της Σάντι γράφεται στο γυμνάσιο Ραϊντέλ. Ερωτεύεται τη νέα αρχηγό των Pink Ladies και καλείται να πάρει αποφάσεις: είτε να την απομακρύνει από την κλίκα είτε να γίνει και ο ίδιος μέλος κάποιας σχολικής "συμμορίας".





Στις αρχές του εικοστού αιώνα η Όπερα του Παρισιού γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες με σπουδαίες παραστάσεις και αποτελεί το σημείο συνάντησης της υψηλής κοινωνίας. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ακούσει τις ιστορίες για το Φάντασμα που κατοικεί στις κατακόμβες κάτω από το ναό της μουσικής, έχει δικό του θεωρείο και διασκεδάζει τρομοκρατώντας τους καλλιτέχνες. Ο βαθύτερος σκοπός του όμως είναι σκοτεινός και σχετίζεται με τη νεαρή σοπράνο Christine, που έχει μεγαλώσει μέσα στην Όπερα και σιγά σιγά προσπαθεί να κάνει το ντεμπούτο της. Συχνά η Christine ακούει τη φωνή του Φαντάσματος να την καλεί. Εκείνη πιστεύει πως πρόκειται για τον «Αγγελο της Μουσικής», δάσκαλο και προστάτη της. Σύντομα η νεαρή σοπράνο θα έχει μια ανέλπιστη ευκαιρία, όταν η ντίβα Carlotta εγκαταλείπει τις πρόβες μετά από ένα τυχαίο(;) πρόβλημα στη φωνή της. Η Christine θα καταπλήξει τους πάντες μαγνητίζοντας το κοινό και το Φάντασμα που θέλει να την κάνει δική του. Δεν είναι, όμως, ο μόνος θαυμαστής της Christine, αφού ο πλούσιος και γοητευτικός Raoul τη διεκδικεί με το ίδιο πάθος... Ο Joel Schumacher σχεδίαζε εδώ και χρόνια τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ιστορίας του Φαντάσματος της Όπερας, όπως την έχει διασκευάσει ο Andrew Lloyd Webber για το θεατρικό σανίδι. Για το λόγο αυτό οι δύο δημιουργοί συνεργάστηκαν εντατικά οργανώνοντας την παραγωγή και δοκιμάζοντας πολλούς γνωστούς ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου για τους βασικούς ρόλους. Η επιλογή των ερμηνευτών όμως έγινε με βάση τις φωνητικές ικανότητες εξασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και ρεαλισμό στις σκηνές των τραγουδιών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι οπτικά εντυπωσιακό με προσεγμένα σκηνικά, κοστούμια και άρτια καλλιτεχνική διεύθυνση. Όμως η σκηνοθεσία του Schumacher μοιάζει παγιδευμένη στις επιλογές της θεατρικής προσέγγισης του Webber, έχοντας στατική -σχεδόν θεατρική- προσέγγιση στις περισσότερες σκηνές. Ο Schumacher δεν κατάφερε να ενσωματώσει αρμονικά τα λυρικά μέρη στην εξέλιξη της υπόθεσης, δίνοντας την εντύπωση πως η πλοκή διακόπτεται από την απαγγελία της άριας. Παράλληλα η στροφή της προσοχής στο αισθηματικό μέρος της υπόθεσης περιορίζει το γοτθικό και σκοτεινό της κομμάτι, που θα μπορούσε να δώσει καλύτερα κινηματογραφικά στοιχεία. Το τελικό αποτέλεσμα αν και χορταστικό θα ικανοποιήσει πλήρως όσους από καιρό ήθελαν να δουν το διάσημο musical, αλλά μάλλον θα κουράσει όσους περιμένουν να δουν μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική δημιουργία.

Ελλ. τίτλος The Phantom Of The Opera

Είδος Musical
Σκηνοθέτης Joel Schumacher
Πρωταγωνιστές Gerard Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, Minnie Driver, Miranda Richardson