English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Τέμπη 2003..Ο χρόνος περνά όμων δεν ξεχνάμε..

www.tips-fb.comΕυαγγελία Θ. Γάτου
Ετ'ων 16Αναστασία Π. Παυλίδου
Ετών 16Περιστερά Ι. Ουστά
Ετών 16Γεωργία Δ. Τραπεζανλή
Ετών 16Σταύρος Δ. Κανελλόπουλος
Ετών 15Ηλίας Π. Τσολερίδης
Ετών 16Παναγιώτης Κων. Μουρατίδης
Ετών 16Ανδρέας Χ. Αθανασιάδης
Ετών 16Χριστίνα Ε. Σταματέλλου
Ετών 16Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης
Ετών 16Βασίλειος Ν. Παπαδόπουλος
Ετών 16Ευανθία Κ. Ψαλίδα
Ετών 16Δημήτριος Α. Κοσμίδης
Ετών 15Κωνσταντίνος Α. Θαλαλαίος
Ετών 16Γεσθιμανή Ζ. Σταφυλίδου
Ετών 16Σάββας Λ. Παναγιωτίδης
Ετών 16Αθανάσιος Μαρκανταράς
Ετών 16Αθανάσιος Μαρκανταράς
Ετών 16Ιωάννα Θ. Καστίδου
Ετών 16Δημήτριος Θ. Σίγγας
Ετών 16Ολγα Β. Αγγελίνα
Ετών 15

13 Απριλίου 2003


Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.
13 Απριλίου 2003 η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με τρόμο και δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των Ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.
21 νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων που είναι δυστυχώς και αυτοί γονείς με παιδιά!
Ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, που δεν χωρά στο νου και στην λογική και που από ότι φαίνεται ευθύνονται πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από ότι ίσως φαίνεται από την πρώτη ματιά.

Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής όταν όλη η χώρα πάγωσε στο θανάσιμο άγγελμα του καταστροφικού δυστυχήματος, η μεγαλύτερη ίσως ως τώρα τραγωδία στους Ελληνικούς δρόμους ήταν γεγονός. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές πάνω στον ανθό της νιότης τους βρήκαν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τα αστεία και τα παιχνίδια των εκδρομέων μαθητών μετατράπηκαν σε κόλαση σε μια στιγμή Το γέλιο πάγωσε στα χείλη.
Και θρήνος και θάνατος απλώθηκαν στα πανέμορφα Τέμπη.

Ένα ακόμα συνηθισμένο θανατηφόρο ατύχημα; Όχι, αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο τροχαίο ατύχημα. Κάτω από τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε και από τις ευθύνες που προέκυψαν είναι ένα έγκλημα.
Έγκλημα με πάρα πολλούς ενόχους, αφού κανένα μέτρο ,καμία πρόληψη κανένας κανόνας δεν τηρήθηκε σε αυτό το άρμα του Άρη που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στην αιματοβαμμένη από αθώο αίμα άσφαλτο.
Φτάνει πια, όχι άλλο αίμα, η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη.
Είναι απίστευτο είναι παράλογο .Αέναος θρήνος χωρίς αρχή και τέλος.
Βωβοί συγκλονισμένοι , έντρομοι θεατές παρακολουθούμε μέσα από τα σπίτια μας τον βομβαρδισμό της δικής μας Βαγδάτης, του δικού μας Κόσσοβου. Μέχρι η επόμενη βόμβα να πέσει στο δικό μας σπίτι!
Ανίκανοι και ανήμποροί, όπως πιστεύουμε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε το κακό. 'Έτσι τουλάχιστον μας κάνανε να πιστεύουμε και να είμαστε. Και όμως για όλα αυτά που γίνονται φταίμε όλοι. Κι όμως πολλές φωνές , σαν ενωθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά .Να αντισταθούμε , να αντιδράσουμε να εναντιωθούμε σε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο της ασφάλτου.
Μπορούμε να απαιτήσουμε καλλίτερους Εθνικούς δρόμους, χωρίς λακκούβες και επικίνδυνες αποκλίσεις, δρόμους πλατείς, με ασφαλιστικά διαζώματα, με σωστές σημάνσεις ,με επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας και προ παντός με συνεχή και επιμελή αστυνόμευση.

21 Άγγελοι των Τεμπών πλήρωσαν με την ζωή τους την αδιαφορία κάποιων «ανεύθυνων» υπεύθυνων που θα συνεχίσουν να εγκληματούν αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Οι 21 Άγγελοι των Τεμπών δεν θα δικαιωθούν ποτέ και δεν θα βρουν γαλήνη αν εμείς δεν τιμήσουμε και δεν σεβαστούμε την θυσία τους.


Καλό σας ταξίδι παιδιά ! Σας υποσχόμαστε πως δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Αιώνια θα είναι για μας η μνήμη σας!