English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Διάσημοι που πάσχουν ή έπασχαν απο μανιοκαταθλιψη ή αλλιως διπολική διαταραχή (bipolar disorder)

www.tips-fb.com




Εδω παραθέτω μια λίστα απο celebritiesκαι διασημότητες που πάσχου ή έπασχαν απο χρόνια μανιοκατάθλιψη ή αλλιως διπολική διαταραχή (bipolar disorder), ζώντες και μή, και όμως συνεχίζουν και τα καταφέρνουν.
Ενα παράδειγμα για όσους πάσχουν απο μανιοκατάθλιψη και την πολεμούν!



Λιγα λόγια για τη μανικατάθλιψη ή διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.
Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία. Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διπολική διαταραχή "θεραπεύεται" με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπεία. Για τη "θεραπεία" της διπολικής διαταραχής χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα όπως αντιψυχωτικά, λίθιο και βενζοδιαζεπίνες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή ή και για άλλα άτομα, η νοσηλεία είναι απαραίτητη. Θεραπεία με την έννοια της ίασης θεωρείται πως δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.

Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυία, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή. Αυτό έχει ωστόσο οδηγήσει τα τελευταία χρόνια και σε μια λανθασμένη εξιδανίκευση της διπολικής κατάστασης: Αφενός δεν είναι όλοι οι πάσχοντες κατ' ανάγκη ιδιοφυείς, αφετέρου ο πάσχων υποφέρει από την ασθένεια που συχνά συνεπάγεται δυσλειτουργικότητα και σημαντική πτώση της ποιότητας ζωής, έτσι ώστε οπωσδήποτε δεν είναι καμιά ιδεατή κατάσταση.





Η παρακατω λίστα είναι ενα πολύ μικρο δείγμα απο διασημότητες που πάσχουν απο διπολική διαταραχή. Και η λιστα συνεχίζεται..




Cameron Diaz




britney spears









RobinWilliams



Marlon Brando



Mel Gibson 



Robert Pattinson




Jim Carrey



Sting



Ben Stiller




    Catherine Zeta-Jones





 Virginia Woolf






 Vincent van Gogh





Sinéad O'Connor






Linda Hamilton






Jean-Claude Van Damme







 Vivien Leigh







  Carrie Fisher









Mariette Hartley






Demi Lovato




 Russell Brand




Macy Gray




Nina Simone




Kurt Cobain




Winston  Churchill




Tim Burton




Francis Ford Coppola




Buzz Aldrin




Larry Flynt




Jimi Hendrix




Ludwig van Beethoven




Axl Rose




Sylvia Plath




Edgar Allen Poe