English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ο θάνατος του Keith Moon των Who και το σπίτι που πεθανε

www.tips-fb.com
Το 1978, ο Keith Moon ζούσε στην οδό ,9  Curzon, διαμέρισμα 12, στο Mayfair, Λονδίνο. Το διαμέρισμα ανήκε στον Harry Nilsson και ο Keith Moon είχε δανειστεί $ 10.000 για  να το νοικιάσει. Είναι το ίδιο μέρος όπου ο Mama Cass Elliot των The Mamas and the Papas πέθανε το 1974 από καρδιακή ανεπάρκεια.

Στις 6 Σεπτέμβρη του 1978, ο Keith και η φίλη του, Annette Walter είχαν προσκληθεί ως επισκέπτες του Paul McCartney σε ένα πάρτι πριν πρεμιέρα της νέας ταινίας "The Buddy Holly Story". O Moon, ο οποίος είχε νωρίτερα αποφάσισει να μην πάει  λόγω του φόβου του να μη πιεί αλκοόλ, αλλαξε σύντομα γνωμη μετά απο μία δόση κοκαίνης που πήρε. Ο Moon   έπερνε φαρμακευτική αγωγή για να περιορίσει το πάθος του για το αλκοόλ, αλλά παρόλαυτά  πήρε τα χάπια του μαζί με ποτήρια σαμπάνιας στο πάρτι. Στο πάρτι οι φίλοι του παρατήρησαν ότι ήταν αρκετά υποτονικός και όχι ο Moon ήταν κάποτε. Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από Keith και η Annette στο πάρτι.





Μετά το δείπνο με τον Paul και τη Linda McCartney στο Peppermint Park στο Covent Garden, ο Keith και η  Annette επέστρεψαν στο σπίτι τους αφήνοντας το πάρτι νωρίς. Εδώ είναι μια φωτογραφία από τα ζευγάρια στο δείπνο εκείνο το βράδυ.


Ο Keith Moon  είδε μια ταινία, έφαγε ένα γεύμα και πήρε περισσότερα αντι-αλκοόλ χάπια. Το πρωί, ζήτησε απο την Annette να κάνει το πρωινό, εκείνη έκανε, έφαγε πήγε στο κρεβάτι του και πέθανε στον ύπνο του. 

Ο Keith Moon πέθανε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1978, ήταν 32 ετών. Η Φωτογραφία είναι από την κρεβατοκάμαρα που πέθανε μέσα στο διαμέρισμα του





32 δισκία βρέθηκαν στο σωμα του , Clomethiazole (Heminevrin)που  του είχαν συνταγογραφηθεί για να ανακουφίσει τα συμπτώματα του αλκοόλ . Τα χάπια επίσης συνταγογραφηθηκαν από γιατρό ο οποίος  αγνοούσε από αμέλεια τη παρορμητική φύση του  Moon . Του είχε δοθεί επίσης μια πλήρη φιάλη των 100 χαπιών, οπου του επιτρεπόταν να πάρει ένα όποτε ένιωθε μια λαχτάρα για το αλκοόλ (αλλά όχι περισσότερα από 3 ανά ημέρα). Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι  υπήρχαν 32 χάπια στον οργανισμό του, όπου και μόνο 6 ήταν επαρκή για να προκαλέσουν το θάνατό του, τα υπόλοιπα 26  ήταν ακόμη αδιάλυτα όταν πέθανε.


Μετά το θάνατο του , η Nilsson δεν μπορούσε να άλλο σε εκείνο το σπίτι, έτσι το άφησε  και  πήγε πίσω στις ΗΠΑ. 

Εδώ είναι η κάτοψη του διαμερίσματος.



KEITH MOON R.I.P