English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ο Ελληνας Ενρίκε Μετινίδης που φωτογραφίζει σοκαριστικές σκηνές εγκλήματος στο Μεξικό (σκληρές εικόνες)

www.tips-fb.com


Συλλεκτικό βιβλίο-λεύκωμα με φωτογραφίες ατυχημάτων και σκηνών εγκλήματος – εντός και στα περίχωρα της Πόλης του Μεξικού – του Χαράλαμπου Ενρίκε Μετινίδη-Τσιρονίδη κυκλοφόρησε...

πριν λίγο καιρό από την περίφημη γκαλερί Aperture, η οποία φιλοξενεί αυτό το διάστημα και έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό έργο του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Τίτλος της έκδοσης: 101 Tragedies of Enrique Metinides [Οι 101 τραγωδίες του Ενρίκε Μετινίδη] και περιεχόμενό της μία πλούσια επιλογή από το φωτογραφικό υλικό, το οποίο συγκέντρωσε ο 79χρονος Ελληνικής καταγωγής Μεξικανός φωτογράφος μέσα στα 50 χρόνια κατά τα οποία εργάστηκε για λογαριασμό διαφόρων φυλλάδων του μεξικανικού έντυπου τύπου, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας La Prensa.

Οι 101 τραγωδίες... αποτυπώνουν αποκλειστικά και μόνο στιγμιότυπα από δυστυχήματα και σκηνές εγκλήματος, τα οποία συνοδεύονται από αναφορές και σχόλια του ίδιου του δημιουργού.

Η επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και η επιλογή των φωτογραφιών είναι έργο της Τρίσα Ζιφ, το οποίο προέκυψε μέσα από στενή πενταετή συνεργασία με το φωτογράφο, ο οποίος γεννήθηκε στο Μεξικό το 1934 από Έλληνες γονείς μετανάστες.