English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

«Έφυγε» η Sylvia Kristel, η θρυλική Εμμανουέλα

www.tips-fb.com



Η Ολλανδή ηθοποιός Sylvia Kristel, που έγινε γνωστή διεθνώς από όταν έπαιξε το ρόλο της Εμμανουέλλας και μετατράπηκε σε ερωτικό σύμβολο για ένα μέρος του ανδρικού πληθυσμού, έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του καρκίνου από τον οποίο έπασχε στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η καλλιτεχνική της
πράκτορας.

«Έφυγε από τη ζωή στη διάρκεια της νύκτας, απεβίωσε ενώ κοιμόταν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Marieke Verharen του πρακτορείου Features Creative Manager, που εκπροσωπούσε την 60χρονη ηθοποιό. Η ίδια πρόσθεσε πως ο θάνατός της «οφείλεται στον καρκίνο».
Η Kristel είχε νοσηλευθεί για καρκίνο στον φάρυγγα και είχε ακολουθήσει θεραπείες για τη μετάστασή του στο ήπαρ. Στις αρχές Ιουλίου είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και αργότερα είχε νοσηλευθεί για μεγάλο διάστημα. Το πρακτορείο αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν η Kristel έφυγε από τη ζωή στην κατοικία
της, ή στο κρεβάτι του νοσοκομείου.





Η Kristel είναι η γνωστότερη εκπρόσωπος της ολλανδικής υποκριτικής στο εξωτερικό χάρις στην πρώτη της ταινία, την «Εμμανουέλλα» το 1974. Την ταινία, που αποτελεί μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου μυθιστορήματος της Emmanuelle Arsan, είχε γυρίσει ο Just Jaeckin.
Η ταινία, που αφηγείται τις ερωτικές περιπέτειες μίας νεαρής γυναίκας στην Ασία, είχε γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία και έκτοτε είχαν γυρισθεί πολλά νέα επεισόδιά του. «Ήμουν μία άλαλη ηθοποιός, ένα σώμα. Ανήκα στα όνειρα, εκείνα τα οποία δεν μπορούν να εξανεμισθούν», τόνιζε η ίδια στην αυτοβιογραφία της που εξεδόθη το 2006.

Γεννημένη στην Ουτρέχτη το 1952 η Sylvia Kristel διηγείται στο βιβλίο της πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στα 9 της χρόνια από τον διευθυντή του ξενοδοχείου των γονιών της, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης της.

Η ηθοποιός αφήνει πίσω της έναν γιο, τον Arthur που απέκτησε το 1975 με τον Βέλγο συγγραφέα Hugo Claus.
Το πρακτορείο της αρνήθηκε να αποκαλύψει που θα γίνει η κηδεία της, αρκούμενο να δηλώσει μόνον πως θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.







R.I.P