English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Η ανέκδοτη φωτογραφία του Arthur Rimbaud στο Άντεν

www.tips-fb.com





Μέχρι σήμερα ο συγγραφέας του « Μια Εποχή στην Κόλαση» και του «Εκλάμψεις» έχει χαραχθεί στη μνήμη του αναγνωστικού κοινού ως μία αέναη εφηβική μορφή, καθώς όλα τα μετέπειτα πορτρέτα του έδειχναν τη θολή απεικόνιση του.



Όμως μια ασπρόμαυρη καρτ-ποστάλ του 1880, που βρέθηκε τυχαία σε ένα παλαιοπωλείου του Παρισιού φέρνει στο φως για πρώτη φορά, τόσο καθαρά, το πρόσωπο του ποιητή Arthur Rimbaud στην ενήλικη ζωή του.
Η φωτογραφία δείχνει μια παρέα Γάλλων αστών και μία γυναίκα ντυμένη στα λευκά να κάθονται στη βεράντα του ξενοδοχείου Grand Hôtel de l'Univers, στο Άντεν, της Υεμένης. Ο Rimbaud είναι ο άντρας που κάθεται ακριβώς δίπλα στη γυναίκα της φωτογραφίας.


Ο μεγάλος Γάλλος ποιητής θεωρείται ένας από τους κύριους εκπροσώπους του συμβολισμού, με σημαντική επίδραση στη μοντέρνα ποίηση, παρά το γεγονός πως εγκατέλειψε οριστικά τη λογοτεχνία στην ηλικία των 20 ετών. Από το σύνολο του έργου του ξεχωρίζουν οι ποιητικές συλλογές «Εκλάμψεις» και «Μια Εποχή στην Κόλαση». Η τελευταία υπήρξε το μοναδικό βιβλίο του Rimbaud που δημοσιεύτηκε κατόπιν επιθυμίας και ενεργειών του ίδιου, ενώ σημαντικό μέρος των ποιημάτων του δημοσιεύτηκαν ενόσω ήταν εν ζωή αλλά χωρίς τη συγκατάθεσή του ή εν αγνοία του.