English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Η κατάρα των διασήμων

www.tips-fb.com
"Όταν ο Μερκούτιο αναφώνησε «κατάρα και στις δύο οικογένειές σας» την ώρα που πέθαινε, στον Ρομέο και την Ιουλιέτα, ξέρουμε όλοι καλά την τραγωδία που ακολούθησε."

Αλλά οι καταραμένες γενιές δεν ανήκουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας του Σέξπηρ. Η κατάρα των Κέννεντι είναι ίσως η πιο γνωστή, αλλά έχει ακούσει κανείς τι συνέβη στους Χέμινγουεϊ; Στους Μπράντο;

Παρακάτω παρατίθενται οι δέκα πιο διάσημες οικογένειες, που χτυπήθηκαν από τη μοίρα.




Οικογένεια Κέννεντι

Δεν γνωρίζουμε ποιον ακριβώς έβλαψε ο Joseph Kennedy, αλλά οι απόγονοί του φάνηκε να το πλήρωσαν.

Ο μεγαλύτερος γιός του, Joseph ο νεότερος, πέθανε στον πόλεμο το 1944 και η κόρη του Kathleen σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1948.

Ο δεύτερος γιός του, ο Πρόεδρος John F. Kennedy, δολοφονήθηκε το 1963, ενώ ο αδερφός του John, ο Γερουσιαστής Robert Kennedy, δολοφονήθηκε το 1968. Το 1984, ο γιος του Robert Kennedy, David, πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης.
Ο άλλος γιος, ο Michael, πέθανε σε ατύχημα όταν έκανε σκι, το 1997. Το 1999, ο JFK ο νεότερος, η σύζυγός του, Carolyn Bessette και η αδερφή της, σκοτώθηκαν όταν το μικρό αεροσκάφος τους, το οποίο πιλοτάριζε ο ίδιος, συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.




Οικογένεια Ωνάση

Η ιστορία αυτής της οικογένειας μπορεί να παρομοιαστεί κάλλιστα με μία αρχαία ελληνική τραγωδία. Ήταν ένας από τους πλουσιότερους και διασημότερους άντρες στον κόσμο.

Ο κόσμος του Αριστοτέλη Ωνάση άρχισε να καταρρέει όταν ο γιος του, Αλέξανδρος, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1973. Παρόλα αυτά, η κόρη του, Χριστίνα, είναι ίσως ο πιο τραγικός χαρακτήρας στην οικογένεια.

Λίγο μετά το θάνατο του αδερφού της, η μητέρα της αυτοκτονεί, ενώ λίγο καιρό μετά ακολουθεί και ο θάνατος του πατέρα της, το 1975, από πνευμονία.

Η ίδια κληρονόμησε μία αμύθητη περιουσία αλλά λόγω της πολυτάραχης ζωής της, έχασε ένα μεγάλο μέρος της.

Και οι τέσσερις γάμοι που έκανε κατέληξαν σε διαζύγιο, ενώ έπαιρνε και έχανε συνέχεια βάρος μέχρι που πέθανε, σε ηλικία 37 ετών, το 1988, από έναν μοιραίο συνδυασμό χαπιών αδυνατίσματος και υπνωτικών.



Οικογένεια Γκριμάλντι

Ο γάμος της Γκρέις Κέλλυ με τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, το 1956, έμοιαζε σαν από παραμύθι, αλλά δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος. Το 1982, η Πριγκίπισσα Γκρέις σκοτώθηκε σε ένα μυστηριώδες τροχαίο.

Η νεότερη κόρη της, Stéphanie, που βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί της τη στιγμή του ατυχήματος, άρχισε να βασανίζεται ψυχολογικά από την εμπειρία αυτή και για ένα μεγάλο διάστημα της ζωής της έκανε τη μία αποτυχημένη σχέση μετά την άλλη.

H μεγαλύτερη κόρη, Caroline, ταλαιπωρήθηκε και αυτή αρκετά. Ο δεύτερος σύζυγός της, Stefano Casiraghi, με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά, σκοτώθηκε σε αγώνα με ταχύπλοα σκάφη, το 1990.

Λίγο μετά το θάνατο του πατέρα της, το 2005, ο τρίτος της σύζυγος, Ernst August, Πρίγκιπας του Ανόβερο, παραλίγο να πεθάνει από παγκρεατίτιδα.



Οικογένεια Γκέτι

Ο John Paul Getty, ιδρυτής της πετρελαϊκής Getty Oil Company, κέρδισε την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους άνδρες στην Αμερική, το 1957.

Παντρεύτηκε πέντε φορές και ένα από τα πέντε του παιδιά πέθανε σε νεαρή ηλικία.

Η πραγματική κατάρα, της οικογένειας, όμως, έπληξε τους απογόνους του. Το 1971, η σύζυγος του John Paul Getty του νεότερου πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το 1973, ο γιός του, J. Paul Getty ο τρίτος, απήχθη από την ιταλική μαφία και του έκοψαν το αυτί προκειμένου να πάρουν 3,4 εκατομμύρια ως λίτρα από τον πατέρα του.

Για τον Getty τον τρίτο, η εμπειρία αυτή ήταν τόσο τραυματική που έπεσε στα ναρκωτικά και μετά από υπερβολική δόση, κατέληξε παραπληγικός. Η αδερφή του, Aileen, διαγνώστηκε με AIDS το 1984.




Οικογένεια Φρέιζερ

Το πρώην μοντέλο από τη Βρετανία, Honor Fraser, είναι γόνος μίας από τις πιο γνωστές φεουδαρχικές δυναστείες στη Σκωτία και αδερφή του Simon Fraser, του επονομαζόμενου Λόρδου Λόβατ.

Το Μάρτιο του 1995 και σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, η οικογένεια Φρέιζερ παρέστη σε τρεις κηδείες.

Η πρώτη ήταν αυτή του Andrew -του μικρότερου γιου του Λόρδου Λόβετ- που σκοτώθηκε από ένα βουβάλι στην Τανζανία.

Η δεύτερη κηδεία ήταν αυτή του μεγαλύτερου αδερφού του Andrew, του Simon -κληρονόμου του τίτλου- ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή την ώρα που βρισκόταν στο κυνήγι.

Η τρίτη ήταν αυτή του ίδιου του Λόρδου Λόβατ. Αντί για πλούτη, ο Simon άφησε χρέη 7 εκατομμυρίων λιρών στον 18χρονο γιό του, που αναγκάστηκε να πουλήσει το γνωστό Κάστρο Μποφόρ, που ανήκε στην οικογένεια.




Οικογένεια Ανιέλι

Ο Giovanni Agnelli, που έγινε Πρόεδρος της Fiat το 1968, δυσκολεύτηκε πολύ να βρει διάδοχο για την αυτοκρατορία του, αξίας 2 δις δολαρίων.

Ο γιος του, Edoardo, που δεν ενδιαφερόταν να διαδεχθεί τον πατέρα του στην εταιρεία, συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών στην Κένυα, τη δεκαετία του '90. Το 2000, αυτοκτόνησε, πέφτοντας από μία γέφυρα.

Στη συνέχεια, ο ανιψιός του πατριάρχη, Giovanni Agnelli ο νεότερος, που προοριζόταν να αναλάβει την εταιρεία, πέθανε το 1997, σε ηλικία 33 ετών, από μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο Giovanni ο πρεσβύτερος πέθανε από καρκίνο του προστάτη. Από τότε, οι κληρονόμοι του βρίσκονται σε διαμάχη για την περιουσία του.



Οικογένεια Όσμοντ

Η πρόσφατη αυτοκτονία του 18χρονου γιου της Marie Osmond είναι μόνο το πιο πρόσφατο πλήγμα της διάσημης οικογένειας.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Marie παραδέχτηκε πως είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μετά τον τοκετό, καθώς έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη. Αποκάλυψε, επίσης, ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλος της οικογένειας, το οποίο όμως δεν κατονόμασε.

Ο Donny, ο πιο γνωστός από τα αδέρφια Osmond, έπεσε σε κατάθλιψη όταν τερματίστηκε η καριέρα του. Ένα άλλο από τα αδέρφια πτώχευσε, ένα άλλο δίνει μάχη με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, ενώ ένα τρίτο χτυπήθηκε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι μεγαλύτεροι γιοι, Virl και Tom, γεννήθηκαν κωφοί.



Οικογένεια Λι

Το 1973, ο αστέρας των πολεμικών τεχνών, Bruce Lee, πήρε συνταγογραφημένα φάρμακα για τον πονοκέφαλο. Είχε μία αλλεργική αντίδραση και το υγρό στον εγκέφαλό του διογκώθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα και να πεθάνει σε ηλικία 32 ετών.

Είκοσι χρόνια μετά, ο γιός του, Brandon, βρισκόταν σε λάθος σημείο κατά τη διάρκεια μιας σκηνής με πυροβολισμούς, στα γυρίσματα της ταινίας The Crow.

Το σενάριο έγραφε ότι ο Lee έπρεπε να πυροβοληθεί από ένα άσφαιρο όπλο. Όταν, όμως, η κάμερα άρχισε να καταγράφει τη σκηνή, μία αληθινή σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι. Κανένας από τους τεχνικούς δεν γνώριζε πως βρέθηκε στο όπλο η αληθινή σφαίρα και ο θάνατος του Brandon θεωρήθηκε ατύχημα.





Οικογένεια Μπράντο

Η οικογένεια του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού, Μάρλον Μπράντο, είχε τόσα πολλά προβλήματα, που δύσκολα κάποιος θα πιστέψει ότι δεν ήταν καταραμένη.

Η μητέρα του ήταν αλκοολική, και η πρώτη του σύζυγος, Anna Kashfi, έπεσε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ μετά τη γέννηση του γιού τους, Christian, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του εθίστηκε στα ναρκωτικά.

Το 1990, ο Christian πυροβόλησε και σκότωσε το σύντροφο της ετεροθαλούς αδερφής του, Cheyenne, και καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εκτίοντας έξι από τα δέκα χρόνια της ποινής του.

Το 1995, η Cheyenne αυτοκτόνησε και το 2008 ο Christian πέθανε από πνευμονία, σε ηλικία 49 ετών.




Οικογένεια Χέμινγουεϊ

Η κατάρα των Χέμινγουεϊ μπορεί πολύ εύκολα να εξηγηθεί: μία σοβαρή κλινική κατάθλιψη. Σε ηλικία 29 ετών, η λογοτεχνική καριέρα του Ernest απογειωνόταν, όταν ο πατέρας του αυτοκτόνησε.

Ο Ernest συνέχισε και κέρδισε ένα βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, βραβεία Πούλιτζερ, πλούτο και παγκόσμια αναγνώριση, αλλά το 1961 αυτοκτόνησε με μία καραμπίνα, σε ηλικία 62 ετών.

Πέντε χρόνια μετά, η αδερφή του, Ursula, που έδινε μάχη με τον καρκίνο και την κατάθλιψη, αυτοκτόνησε παίρνοντας υπερβολική δόση.

Δεκαέξι χρόνια μετά από αυτό, ο μοναδικός αδερφός του Ernest, Leicester, αυτοκτόνησε όταν έμαθε ότι θα πρέπει να του ακρωτηριάσουν τα δύο του πόδια εξαιτίας του διαβήτη.

Το 1996, ανήμερα της 35ης επετείου από το θάνατο του παππού της, η εγγονή του Ernest, Margaux, πήρε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών και πέθανε.



REST IN PEACE..