English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Ιστορίες Ελέους!!

www.tips-fb.com

Έσβησε 10χρονος από εγχείριση ρουτίνας

 Αποζημίωση ύψους 450.000 ευρώ για ψυχική οδύνη επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου στους γονείς του Μανώλη Μαρκάκη, του αγοριού που «έσβησε» πριν τέσσερα χρόνια στο χειρουργικό τραπέζι κατά τη διάρκεια εγχείρισης για την αφαίρεση των αμυγδαλών του.

Αν και η αποζημίωση δεν απαλύνει τον πόνο των γονιών, αποτελεί ωστόσο μια μορφή δικαίωσης για τον άδικο χαμό του μονάκριβου παιδιού τους.


Ο θάνατος του Μανώλη, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2005, ο 10χρονος εισήχθη σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να αφαιρέσει τις ατροφικές αμυγδαλές του.


Δύο ώρες μετά την εισαγωγή του στο χειρουργείο, ο γιατρός ενημέρωσε τους γονείς ότι «υπήρχε κάποιο πρόβλημα» και ότι θα γινόταν εξαγωγή μόνο της μιας αμυγδαλής. Μετά από αρκετή ώρα, το παιδί διακομίστηκε διασωληνωμένο στο ΠΕΠΑΓΝΗ και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εξέπνευσε.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ο 10χρονος εμφάνισε βραδυκαρδία και ανακοπή. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε με παροχή ενδοφλέβιας ατροπίνης και μαλάξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να επανέλθουν ο σφυγμός και η καρδιαναπνευστική λειτουργία. Οι δύο γιατροί, ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θα έπρεπε να συνεχίσουν να παρέχουν στο αγόρι οξυγόνο για την αντιμετώπιση του εγκεφαλικού οιδήματος, να του κάνουν τραχειοτομή και να το μεταφέρουν άμεσα σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Αντιθέτως, έγινε προσπάθεια αφύπνισης και αποσωλήνωσης του 10χρονου με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάσταση του. 

 

Πεθανε στην κηδεία του φίλου της!

Συγκλονίζει την Χαλκιδική ο θάνατος δύο φίλων, 19 ετών, ενός νεαρού και μιας κοπέλας με λίγες μέρες διαφορά.
Τα ξημερώματα της Κυριακής ο νεαρός έπεσε με την μηχανή του σε λακκούβα που υπήρχε εξαιτίας έργων που εκτελούνται στην περιοχή του Πολυγύρου και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο 19χρονος διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, την επόμενη όμως μέρα έχασε τη μάχη με τον θάνατο.
Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας όμως δεν σταμάτησε εκεί.
Στην κηδεία του νεαρού μία 19χρονη φίλη του, δεν άντεξε τη συγκίνηση, έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος.
Αμέσως έγιναν προσπάθειες ανάνηψης της κοπέλας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. Σύμφωνα με τους γιατρούς η αιτία του θανάτου της κοπέλας ήταν η πνευμονική πύκνωση. Περισσότερο φως στον θάνατο της κοπέλας αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Υεμένη: Εκτέλεση παιδεραστή σε κοινή θέα

Σοκ προκαλούν στη διεθνή κοινή γνώμη οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο και δείχνουν τον τρόπο που τιμωρείται ένας άντρας, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και δολοφονία ενός 11χρονου αγοριού στην Υεμένη.
Ο δράστης περιφέρεται στην πόλη που γεννήθηκε με χειροπέδες, ντυμένος με μία άσπρη ρόμπα. Στη συνέχεια εκατοντάδες συμπολίτες του συγκεντρώνονται στους δρόμους για να τον λιντσάρουν, λίγο πριν εκτελεστεί δημόσια, ξαπλωμένος μπρούμυτα σε ένα χαλί. Λίγο πριν το τέλος έχει την ευκαιρία να πει την τελευταία του προσευχή.
Το πλήθος, ανάμεσά τους και παιδιά, ζητωκραυγάζει, χειροκροτεί και πολλοί καταγράφουν τη στιγμή με τα κινητά τους. Το έγκλημα για το οποίο κατηγορήθηκε έγινε πέρυσι το Δεκέμβριο. Το θύμα, ένα ανήλικο αγόρι, πήγε στο κουρείο του δράστη στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Eid.
Αφού ασέλγησε πάνω του, ο κουρέας τεμάχισε το σώμα του και πέταξε τα κομμάτια κάπου έξω από την πρωτεύουσα Sanaa. Καταδικάσθηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Υεμένης ένα μήνα μετά, αφότου ομολόγησε την ενοχή του.
Οι συγκλονιστικές εικόνες από τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν διφορούμενες αντιδράσεις.
Η Υεμένη είναι μία από τις 59 χώρες στον κόσμο όπου ισχύει η θανατική ποινή. Μέσα στο 2009 έχουν εκτελεσθεί ήδη εννιά άνθρωποι. Τα εγκλήματα που επισύρουν την αυστηρότερη των ποινών ποικίλλουν και πολλές φορές δεν εμπεριέχουν καν βία,  όπως η αποστασία και η απιστία.


Βίασαν μέχρι θανάτου 96χρονη

 

Μέχρι θανάτου φέρεται ότι βιάσθηκε μια 96χρονη γυναίκα στο χωριό Άμμος του δήμου Αρίου Μεσσηνίας, η οποία βρέθηκε στο σπίτι της.
Γείτονες, οι οποίοι δεν είδαν την ηλικιωμένη, ανησύχησαν και μπήκαν στο σπίτι της από ένα ανοικτό παράθυρο, όπου την βρήκαν φιμωμένη, δεμένη και ημίγυμνη στο πάτωμα.
Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία εκτιμά ότι ο δράστης εισέβαλε στο σπίτι με σκοπό τη ληστεία, ενώ στη συνέχεια ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του πάνω στην ηλικιωμένη. Περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου της θα δώσει ο ιατροδικαστής, όμως πιθανολογείται ότι η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε από το σοκ του βιασμού.
Το περιστατικό συγκλονίζει την τοπική κοινωνία και κυρίως δημιουργεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους του χωριού.

 Ξύπνησε..στο νεκροτομείο!

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της δεν είχε δει μία 84χρονη Πολωνή, την περιπέτεια που έζησε. Ούτε λίγο ούτε πολύ λιποθύμησε και ''ξύπνησε'' σε ...; νεκροτομείο.
Όλα ξεκίνησαν όταν η ηλικιωμένη γυναίκα, από το χωριό Jablonowo της Κεντρικής Πολωνίας, έπεσε αναίσθητη. Τότε ο σύζυγός της κάλεσε ασθενοφόρο και τη μετέφερε στο πλησιέστερο  νοσοκομείο. Ο γιατρός που εφημέρευε βιάστηκε λιγάκι και έκρινε ότι η γυναίκα είναι... νεκρή. Έτσι, το «άψυχο» σώμα της οδηγήθηκε στο νεκροτομείο της κλινικής.
Λίγες ώρες όμως αργότερα, ένας υπάλληλος είδε τη σακούλα, με την οποία ήταν καλυμμένη η 84χρονη, να κουνιέται! Τότε ο έκπληκτος άντρας κάλεσε έναν γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι ζωτικές λειτουργίες της ηλικιωμένης ...; επέστρεψαν.
Η Πολωνή διακομίστηκε τελικά σε άλλο νοσοκομείο, στην πόλη Zwolen, και μπήκε στην εντατική, καθώς η κατάστασή της είναι κρίσιμη. Την υπόθεση ερευνά πλέον η τοπική αστυνομία.

Έξι χρόνια κρατούσε στο σπίτι τη νεκρή μητέρα της

Η Penelope Sharon Jordan, την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την μομφή της απάτης και της ληστείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η ίδια ισχυρίζεται πως η μητέρα της πέθανε λόγω μεγάλης ηλικίας και πως την κράτησε στο σπίτι νεκρή επειδή δε μπορούσε να ανταπεξέλθει στα έξοδα της κηδείας.
Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν το σώμα της μητέρας της σε ένα απομονωμένο δωμάτιο σε πλήρη αποσύνθεση, αφού η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή το 2003.
Οι αρχές μετέβησαν στο σημείο έπειτα από καταγγελίες γειτόνων για ενοχλητικές γάτες, τις οποίες βρήκαν μέσα στο σπίτι. Παρόλα αυτά η 61χρονη αρνείται πεισματικά πως είναι δικές της.
Η πιθανότατη ποινή που πρόκειται να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι η 15ετής φυλάκισή της.