English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

.

Οι 10 πρωτιές θανάτου

www.tips-fb.com
10. Μαρκ Μέιπλς (1964)

Ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε στην Ντίσνεϊλαντ

Ο 15χρονος Μαρκ Μέιπλς είναι το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα σε Ντίσνεϊλαντ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου εκτοξεύθηκε από το βαγόνι του περίφημου Matterhorn Bobsleds (διπλό τραινάκι) και προσγειώθηκε μερικά μέτρα πιο χαμηλά. Έχοντας κάταγμα στο κρανίο και διάφορες εσωτερικές αιμορραγίες δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις του και πέθανε τέσσερις μέρες μετά.

9. Τόμας Σέλφριτζ (1908)

Ο πρώτος άνθρωπος που πέθανε σε αεροπορικό ατύχημα

Ο Τόμας Σέλφριτζ ήταν ο πρώτος αξιωματικός του στρατού που κάθισε στο πιλοτήριο αεροπλάνου. Σε αυτόν αποδίδεται και ο σχεδιασμός του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους της Aerial Experimental Association με το όνομα Red Wing. Σαν από ειρωνία, ο Σέλφριτζ πέθανε όταν το αεροπλάνο του υπουργείου άμυνας που επέβαινε, με πιλότο τον Γουίλμπουρ Ράιτ, συνετρίβη.

8. Μέρι Σουράτ (1865)

Η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ

Η Μέρι Σουράτ εκτελέστηκε αφού είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία του Λίνκολν μαζί με αρκετούς άλλους συνωμότες. 

7. Τζάνετ Αντκινς (1990)

Το πρώτο θύμα του Τζακ Κεβόρκιαν

Η Τζάνετ Αντκινς είναι η πρώτη γυναίκα που αυτοκτόνησε με τη βοήθεια του Τζακ Κεβόρκιαν. Ήταν 54 ετών και είχε μόλις διαγνωστεί με την ασθένεια του Αλτσχάιμερ. Ο Κεβόρκιαν συμφώνησε να βοηθήσει χωρίς να έχει καν μιλήσει μαζί της, παρά μόνο με τον άντρα της.

6. Μπρίτζετ Μπίσοπ (1692)

Η πρώτη μάγισσα που απαγχονίστηκε

Η Μπρίτζετ Μπίσοπ ήταν κάτοικος του Σάλεμ της Μασαχουσέτης. Σε ηλικία εξήντα ετών ενοχοποιήθηκε από την τοπική κοινωνία και κατηγορήθηκε ως μάγισσα. Πολύ πιθανόν η φανταχτερή της εξωτερική εμφάνιση και η θρασύτητα της να ήταν οι λόγοι πίσω από τη δίωξη της. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ήταν το ιδανικό θύμα στο τοπικό κυνήγι μαγισσών λόγω της ηλικίας της. Η εκτέλεση της ήταν το ιδανικό μήνυμα για τις νεότερες μάγισσες. 

5. Ρέι Μπρέναν (1976)

Το πρώτο θύμα της ασθένειας των Λεγεωνάριων

Τον Ιούλιο του 1976, η Αμερικάνικη Λεγεώνα διεξήγαγε ένα συνέδριο στη Φιλαδέλφεια για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την ίδρυση του κράτους των ΗΠΑ. Δύο μέρες μετά την έναρξη του συνεδρίου, 221 λεγεωνάριοι εμφάνισαν συμπτώματα πνευμονίας και τελικά 34 πέθαναν. Ο πρώτος ήταν ο Ρέι Μπρέναν.

4. Τζον Ντίλιντζερ (1934)

Ο πρώτος Νο 1 εχθρός του κράτους στη λίστα του FBI

Η απόδραση του διαβόητου ληστή τραπεζών, Τζον Ντίλιντζερ από την φυλακή της επαρχίας Λέικ στην Ιντιάνα έχει όλα τα στοιχεία ενός μύθου: Ο Ντίλιντζερ χρησιμοποίησε ένα αυτοσχέδιο πιστόλι, έκλεψε το υπηρεσιακό όχημα του σερίφη της επαρχίας και διέφυγε με αυτό στο Ιλινόις.

Η κλοπή υπηρεσιακού αυτοκινήτου και η μεταφορά του σε άλλη πολιτεία ήταν το μοναδικό ομοσπονδιακό έγκλημα και η αρχή του τέλους του. Μετά από πέντε μήνες καταδίωξης από το FBI ήταν νεκρός. 

3. Γουίλιαμ Χένρι Χάρισον (1841)

Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πέθανε εν ενεργεία

Ο Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον αρρώστησε στις 4 Απριλίου 1841. Οι γιατροί του δοκίμασαν διάφορες θεραπείες μεταξύ των οποίων όπιο, καστορέλαιο και δηλητήριο φιδιών. Τα φάρμακα όμως επιδείνωσαν την κατάσταση του και πέθανε εννιά μέρες μετά. Ο Χάρισον ήταν πρόεδρος για 30 μέρες 12 ώρες και 30 λεπτά. Η μικρότερη θητεία προέδρου στις ΗΠΑ.

2. Βλαντιμίρ Κομάρον (1967)

Το πρώτο θύμα διαστημικής αποστολής

Ο Βλαντιμίρ Κομάρον ήταν ο πρώτος κοσμοναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα περισσότερες από μία φορές. Σύμφωνα με τα αρχεία της Σοβιετικής διαστημικής υπηρεσίες πέθανε εν ώρα καθήκοντος στο Σογιούζ 1.

1. Μέρι Αν Νίκολς (1888)

Το πρώτο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Η Μέρι Αν Νίκολς ήταν μια πόρνη του Λονδίνου που βρέθηκε ακρωτηριασμένη στην περιοχή Γουάιτ-Τσάπελ. Η ίδια περιοχή είδε αρκετά περισσότερα θύματα τους επόμενους μήνες αλλά δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος. Αργότερα, θα γινόταν γνωστή ως το πρώτο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη.