Προτάσεις ταινιών Νο2 - Ευρωπαικός Κινηματογράφος

Διαμέρισμα στο κέντρο της πολης

Ο Μax (Vensan Cassel) βρίσκεται στο δρόμο για το Τόκιο. μένει στο Παρίσι και ενώ του αρέσει αν φλερτάρει αποφασίζει να παντερυτεί. Kατά τύχη, νομίζει οτι βλέπει την Lisa (Monica Bellucci), την μεγάλη του αγάπη σ' ένα καφέ. Ξεχνάει τα πάντα, το ταξίδι στο Τόκιο και την αρραβωνιαστικιά του. Ανακαλύπτει που μένει η Lisa και κρύβεται σπίτι της. Εκεί όμως εκεί μένει η Alice (Romane Bohringer) που και τον ανακαλύπτει. Η Alice μοιάζει στην Lisa και κάνουν έρωτα. Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν η Alice έχει σχέση με τον κολλητό του Max, Lucien και η Lisa παρακολουθείται απο κάποιον άντρα.


ΜΠΛΕ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία είναι εξαιρετικά δυνατή· η χρήση των εκφράσεων του προσώπου είναι παραστατικότατη· ο σκηνοθέτης επιτυγχάνει να δείξει τη μοιραία πορεία του ανθρώπου που δεν μπορεί να αλλάξει. 



 Φάνη και Αλέξανδρος

Καλοσυνάτη ταινία, αξιοπρεπής,  Τα λέει όλα. Τα κατόρθωσε όλα. Όταν το είδα, είπα: Όλα μπορεί να τα κάνει ο άνθρωπος.


Η Ζωή είναι Ωραία

Η κωμική, αλλά συνάμα πολύ τραγική ιστορία ενός Ιταλού βιβλιοπώλη, εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα συλληφθεί και θα σταλεί μαζί με το μικρό του γιο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Αουσβιτς.  


AMORES PEROS

Ένας άνεργος πλουτίζει στις κυνομαχίες και προτείνει στη σύζυγο του αδελφού του να το σκάσουν μαζί. Ένας εκδότης εγκαταλείπει γυναίκα και παιδιά για να ζήσει με ένα πανέμορφο μανεκέν. Ένας ρακοσυλλέκτης αναλαμβάνει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου. Τρεις ιστορίες στις οποίες ο έρωτας παίζει καθοριστικό και καταστροφικό ρόλο.


Τα Παιδιά της Χορωδίας

Ο κύριος Κλεμέν Ματιέ πάει να εργαστεί ως επόπτης καθηγητής σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα της Γαλλίας του 1948. Στο «σχολείο» αυτό βρίσκονται «προβληματικά» παιδιά. Παιδιά που δεν μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι μιας υγιούς κοινωνίας αν δεν... σωφρονιστούν. Εκτός από τα παιδιά όμως προβληματικός είναι και ο διευθυντής του σχολείου, κύριος Ρασέν, του οποίου το μοτό είναι «δράση-αντίδραση», και που όλες οι μεθόδοι του κινούνται σε αυτό τον άξονα. Τιμωρίες στους ατίθασους, βουρδουλιές, απομονώσεις. Ο κύριος Ματιέ όμως έχει άλλες ιδέες. Δεν εγκρίνει το «δράση-αντίδραση» και προτιμά να κάνει τα παιδιά τρόπο τινά συμμάχους του, για να τα ηρεμήσει. Και έτσι εγένετο... η σχολική χορωδία.


Ψεύτης Ηλιος
 Σοβιετική Ένωση, 1936. Οι ειδυλλιακές διακοπές του ήρωα της επανάστασης, συνταγματάρχη Κοτόφ διαταράσσονται από την εμφάνιση του πρώην αρραβωνιαστικού της γυναίκας του και προστατευόμενου της οικογένειάς της, ύστερα από δεκάχρονη απουσία. Ο Ντμίτρι γοητεύει αμέσως τους ανθρώπους του σπιτιού, με την πνευματικότητα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του. Ο γερο-Κοτόφ, όμως, δεν ξεγελιέται εύκολα. Βρισκόμαστε σε εποχή σκληρού σταλινισμού και η επίσκεψη του Ντμίτρι κρύβει σκοτεινά κίνητρα. 

Να την δείτε...Απλά Τέλεια..!
Η Θάλασσα Μέσα Μου
Ο ήρωας της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ μας μιλά διαρκώς για αξιοπρέπεια. Και το δικαίωμα στην ευθανασία. Έλα, όμως, που «Η Θάλασσα Μέσα μου» δεν έχει ίχνος αξιοπρέπειας ως προς το περιεχόμενο... Ή, πιο λιανά, όπως το αντιλαμβάνομαι καλύτερα, οι εικόνες του δεν διαθέτουν ηθική υπόσταση. Θέμα, η μαρτυρική ζωή ενός τετραπληγικού Ισπανού που έμεινε κολλημένος σ’ ένα κρεβάτι για τρεις δεκαετίες, μέχρι να βρει τη σωτηρία μέσα από το θάνατο και να αναπαυθεί δίχως τις ευλογίες της Εκκλησίες, πιθανότατα (η σεκάνς της συνάντησης με έναν υψηλά ιστάμενο ιερωμένο είναι και η καλύτερη στο φιλμ). Από το ξεκίνημα βγάζει μάτι η λαϊκίστικη αντιμετώπιση και η ροπή προς το αγριεμένο μελό, γεγονός που υποχρεώθηκα να αντέξω μετά λύπης, διότι ο Αμενάμπαρ είναι όντως ένα από τα πολύ μεγάλα ταλέντα στο παγκόσμιο σινεμά σήμερα. Γι’ αυτό και δεν του το χαρίζω. Αν η επιλογή σου είναι να καταπατάς κανόνες ηθικής των εικόνων και να κινηματογραφείς το θάνατο με τόσο γκροτέσκο τρόπο ώστε να αποσπάσεις τη λύπηση και το πλάνταγμα, τότε ευνουχίζεις την καλλιτεχνική σου αξία για ποιος ξέρει τι όφελος (από εισιτήρια μέχρι ένα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας). Αδικαιολόγητα εφετζίδικη η ονειρική νότα με τις υποβρύχιες λήψεις από το ατύχημα και, κυρίως, μέσω του ιπτάμενου πλάνου - έκπληξη που αν μη τι άλλο κοπιάρει την ψηφιακή φρενίτιδα των τοπίων του Μισέλ Γκοντρί από το μουσικό βίντεο της Μπιόρκ (το «Joga», για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους). Αν εξαιρέσεις το μεγαθήριο ηθοποιού που λέγεται Χαβιέ Μπάρδεμ, μένουν ερμηνείες και χαρακτήρες ανάξιοι λόγου, που κάνουν μια σοβαρών προθέσεων κοινωνική ταινία να μοιάζει με «σαπούνι». Προβλέπω μεγάλη μερίδα κοινού να το αγκαλιάζει φιλικότερα από εμένα και κάποιους να βρίσκουν σ’ αυτό το φετινό αντίστοιχο της «Επέλασης των Βαρβάρων». Αν είχε σενάριο που δε μονοπωλεί στον μελλοθάνατο σαρκασμό του ήρωα...



Τέμπη 2003..Ο χρόνος περνά όμων δεν ξεχνάμε..




Ευαγγελία Θ. Γάτου
Ετ'ων 16



Αναστασία Π. Παυλίδου
Ετών 16



Περιστερά Ι. Ουστά
Ετών 16



Γεωργία Δ. Τραπεζανλή
Ετών 16



Σταύρος Δ. Κανελλόπουλος
Ετών 15



Ηλίας Π. Τσολερίδης
Ετών 16



Παναγιώτης Κων. Μουρατίδης
Ετών 16



Ανδρέας Χ. Αθανασιάδης
Ετών 16



Χριστίνα Ε. Σταματέλλου
Ετών 16



Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης
Ετών 16



Βασίλειος Ν. Παπαδόπουλος
Ετών 16



Ευανθία Κ. Ψαλίδα
Ετών 16



Δημήτριος Α. Κοσμίδης
Ετών 15



Κωνσταντίνος Α. Θαλαλαίος
Ετών 16



Γεσθιμανή Ζ. Σταφυλίδου
Ετών 16



Σάββας Λ. Παναγιωτίδης
Ετών 16



Αθανάσιος Μαρκανταράς
Ετών 16



Αθανάσιος Μαρκανταράς
Ετών 16



Ιωάννα Θ. Καστίδου
Ετών 16



Δημήτριος Θ. Σίγγας
Ετών 16



Ολγα Β. Αγγελίνα
Ετών 15









13 Απριλίου 2003


Μια ημερομηνία που η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει. Μια ημερομηνία που έκανε το ποτήρι στην ατέλειωτη αλυσίδα των χιλιάδων τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στην Ελλάδα να ξεχειλίσει.
13 Απριλίου 2003 η ημέρα που έκανε μια ολόκληρη Ελλάδα να παγώσει όταν με τρόμο και δέος πληροφορήθηκε για το τραγικότερο δυστύχημα των Ελληνικών δρόμων που καταγράφηκε ποτέ.
21 νεαρά παιδιά, μαθητές, έφηβοι πάνω στον ανθό της νιότης τους πλήρωσαν με την ζωή τους σφάλματα και παραλείψεις κάποιων που είναι δυστυχώς και αυτοί γονείς με παιδιά!
Ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, που δεν χωρά στο νου και στην λογική και που από ότι φαίνεται ευθύνονται πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από ότι ίσως φαίνεται από την πρώτη ματιά.

Ήταν λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής όταν όλη η χώρα πάγωσε στο θανάσιμο άγγελμα του καταστροφικού δυστυχήματος, η μεγαλύτερη ίσως ως τώρα τραγωδία στους Ελληνικούς δρόμους ήταν γεγονός. Το λεωφορείο με το οποίο επέστρεφαν μαθητές μετά από μία εκδρομή συγκρούστηκε με νταλίκα που δίπλωσε στην εθνική οδό, Λάρισας - Θεσσαλονίκης, στο 386 χιλιόμετρο στα Τέμπη. Η νταλίκα καρμανιόλα μετέφερε φορτίο με νοβοπάν που εκτινάχτηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα και χτύπησαν το σχολικό λεωφορείο και τους μαθητές. Αποτέλεσμα, 21 ανυποψίαστοι μαθητές πάνω στον ανθό της νιότης τους βρήκαν τραγικό θάνατο λίγα μόλις χιλιόμετρα πριν επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τα αστεία και τα παιχνίδια των εκδρομέων μαθητών μετατράπηκαν σε κόλαση σε μια στιγμή Το γέλιο πάγωσε στα χείλη.
Και θρήνος και θάνατος απλώθηκαν στα πανέμορφα Τέμπη.

Ένα ακόμα συνηθισμένο θανατηφόρο ατύχημα; Όχι, αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο τροχαίο ατύχημα. Κάτω από τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε και από τις ευθύνες που προέκυψαν είναι ένα έγκλημα.
Έγκλημα με πάρα πολλούς ενόχους, αφού κανένα μέτρο ,καμία πρόληψη κανένας κανόνας δεν τηρήθηκε σε αυτό το άρμα του Άρη που σκόρπισε τρόμο και θάνατο στην αιματοβαμμένη από αθώο αίμα άσφαλτο.
Φτάνει πια, όχι άλλο αίμα, η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη.
Είναι απίστευτο είναι παράλογο .Αέναος θρήνος χωρίς αρχή και τέλος.
Βωβοί συγκλονισμένοι , έντρομοι θεατές παρακολουθούμε μέσα από τα σπίτια μας τον βομβαρδισμό της δικής μας Βαγδάτης, του δικού μας Κόσσοβου. Μέχρι η επόμενη βόμβα να πέσει στο δικό μας σπίτι!
Ανίκανοι και ανήμποροί, όπως πιστεύουμε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε το κακό. 'Έτσι τουλάχιστον μας κάνανε να πιστεύουμε και να είμαστε. Και όμως για όλα αυτά που γίνονται φταίμε όλοι. Κι όμως πολλές φωνές , σαν ενωθούν μπορούν να κάνουν την διαφορά .Να αντισταθούμε , να αντιδράσουμε να εναντιωθούμε σε αυτόν τον ακήρυκτο πόλεμο της ασφάλτου.
Μπορούμε να απαιτήσουμε καλλίτερους Εθνικούς δρόμους, χωρίς λακκούβες και επικίνδυνες αποκλίσεις, δρόμους πλατείς, με ασφαλιστικά διαζώματα, με σωστές σημάνσεις ,με επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας και προ παντός με συνεχή και επιμελή αστυνόμευση.

21 Άγγελοι των Τεμπών πλήρωσαν με την ζωή τους την αδιαφορία κάποιων «ανεύθυνων» υπεύθυνων που θα συνεχίσουν να εγκληματούν αν δεν τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Οι 21 Άγγελοι των Τεμπών δεν θα δικαιωθούν ποτέ και δεν θα βρουν γαλήνη αν εμείς δεν τιμήσουμε και δεν σεβαστούμε την θυσία τους.


Καλό σας ταξίδι παιδιά ! Σας υποσχόμαστε πως δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ! Αιώνια θα είναι για μας η μνήμη σας!




Η Γειτονιά των Αγγέλων - Έλληνες R.I.P

Manos Katrakis (August 14, 1908 – September 2, 1984)



Κάρολος Κουν του Ερρίκου, (Προύσα, 13 Σεπτεμβρίου 1908-14 Φεβρουαρίου 1987)



Αιμίλιος Βεάκης (Πειραιάς, 13 Δεκεμβρίου 1884 – Αθήνα, 29 Ιουνίου 1951



Έλενα Ναθαναήλ. Τόπος γέννησης: Αθήνα ( 1947 - 04 Μαρτίου 2008)




Κώστας Χατζηχρήστος ήταν ηθοποιός (1921- 3 Οκτωβρίου 2001),




Χρόνης Εξαρχάκος- 1932 Ερμούπολη- 27 Σεπτεμβρίου 1984 Αθήνα



Σωτήρης Μουστάκας (17 Σεπτεμβρίου 1940, Λεμεσός Κύπρου - 4 Ιουνίου 2007, Αθήνα)



Ρένα Ντορ

1917- 5 Μαρτίου 2000



Ορέστης Μακρής 30 Σεπτεμβρίου 1898- 29 Ιανουαρίου 1975





Κατερίνα Γώγου (1 Ιουνίου 1940- 3 Οκτωβρίου 1993)



Μίμης Φωτόπουλος (20 Απριλίου 1913 - 29 Οκτωβρίου 1986)



Βλάσσης Μπονάτσος (Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 1949-14 Οκτωβρίου 2004)



Νίκος Σεργιανόπουλος (24 Σεπτεμβρίου 1952 - 4 Ιουνίου 2008)



Μαρία Φωκά (Αργοστόλι, 1917- Λονδίνο, 15 Ιουνίου 2001)



Δημήτρης Νικολαΐδης-  Γεννήθηκε το 1922 στη Μικρά Ασία. Πέθανε τον Ιανουάριο του 1993



ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ- 1 Ιανουαρίου 1897- 12 Φεβρουαρίου 1980



Κώστας Ρηγόπουλος. ( Νοεμβρίου 1930 - 14 Ιανουαρίου 2001)



Σοφία Βέμπο (Καλλίπολη Ανατολικής Θράκης, 1910 – Αθήνα, 11 Μαρτίου 1978



Βασίλης Διαμαντόπουλος (15 Νοεμβρίου 1920 – 5 Μαΐου 1999)



ΜΑΙΡΗ ΑΡΩΝΗ(Δεκέμβριος 1914 - 16 Ιουλίου 1992)



Ανδρέας Φιλιππίδης του Εμμανουήλ, ηθοποιός (Ιανουάριος 1919 - 8 Ιανουαρίου 1989)



Νίτσα Τσαγανέα Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1899 και πέθανε στις 30 Απριλίου του 2002



Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 13 Ιουλίου 1916 και πέθανε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου 2004



Δημήτρης Μυράτ. (05 Δεκεμβρίου 1908 - 10 Ιανουαρίου 1991)



Βασίλης Αυλωνίτης (1 Ιανουαρίου 1904 - 10 Μαρτίου 1970)




ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΓΚΑΣ (1936- 21 Ιουνίου 1981)



αυρέντης Διανέλλος γεννήθηκε το 1911 στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 1978



ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΕΝΙΔΗΣ- (1924- 2 Νοεμβρίου 2008)



Στέφανος Στρατηγός (1923- 6 Απριλίου 2006)



Ντίνος Ηλιόπουλος (Αλεξάνδρεια 12 Ιουνίου 1913 – Αθήνα, 4 Ιουνίου 2001)



Νίκος Ρίζος (Πέτα Άρτας, 30 Σεπτεμβρίου 1924- Αθήνα, 20 Απριλίου 1999)



Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (1912 - 13 Απριλίου 1984)




Νίκος Σταυρίδης (1910, Βαθύ Σάμου - 14 Δεκεμβρίου 1987)



Δώρα Σιτζάνη (11 Φεβρουαρίου 1948 - 15 Ιουνίου 2007)



Γιάννης Γκιωνάκης (1922 - 25 Αυγούστου 2002)




Μέμα Σταθοπούλου (1942-17 Οκτοβρίου 1999)



Αλέκος Λειβαδίτης , (γενν. τον Δεκέμβριο του 1914 στην Αθήνα- πέθανε στις 23 Μαρτίου 1980)



ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΥ (1927- 17 Μαίου 2008)



Χρήστος Ευθυμίου (3 Αυγούστου 1900-4 Μαΐου 1971)



Έλλη Λαμπέτη (13 Απριλίου 1926 – 3 Σεπτεμβρίου 1983)



Τζένη Καρέζη  (Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου του 1930  -Πέθανε στις 27 Ιουλίου 1992 στο σπίτι της)



Βασίλης Λογοθετίδης (1898 - 20 Φεβρουαρίου 1960)



Αλίκη Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1933-23 Ιουλίου 1996)



Νίκος Κούρκουλος (Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 1934- 30 Ιανουαρίου 2007)



Ρένα Βλαχοπούλου (1923 στην Κέρκυρα, † 29 Ιουλίου 2004 στην Αθήνα)



Μαρίκα Κοτοπούλη(Γεννήθηκε στις 3 Μαΐου 1887 στην Αθήνα.-πέθανε στις 3 Σεπτεμβρίου 1954)



Δημήτρης Χορν (9 Μαρτίου 1921 - 16 Ιανουαρίου 1998)



Ίλυα Λιβυκού (Ηράκλειο, 1919 - Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2002)



Λάμπρος Κωνσταντάρας (13 Μαρτίου 1913- 28 Ιουνίου 1985)



Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη) (Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 1920 – Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 1994)



Οδυσσέας Ελύτης (2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996



Katina Paxinou (December 17, 1900 – February 22, 1973)




Μάνος Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 – Αθήνα 15 Ιουνίου 1994)



Σαπφώ Νοταρά (Ηράκλειο Κρήτης, 1907 - Αθήνα, 11 Ιουνίου 1985)



Μάνος Λοΐζος'. Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1937 στην Αλεξάνδρεια και πέθανε σε νοσοκομείο στη Μόσχα, στις 17 Σεπτεμβρίου 1982.




ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ (1921 - 1970)






Ιάκωβος Καμπανέλλης (2 Δεκεμβρίου 1922 – 29 Μαρτίου 2011)



Γιάννης Ρίτσος (Μονεμβασιά 1 Μαΐου 1909 - Αθήνα 11 Νοεμβρίου 1990)




Κωνσταντίνος Καβάφης (29 Απριλίου 1863 - 29 Απριλίου 1933)





Νίκος Καζαντζάκης (18 Φεβρουαρίου 1883 - 26 Οκτωβρίου 1957)



Στέλιος Καζαντζίδης Γεννήθηκε την 29 Αυγούστου 1931 και πέθανε την 14 Σεπτεμβρίου 2001.




Μαρία Κάλλας (Νέα Υόρκη, 2 Δεκεμβρίου 1923 - Παρίσι 16 Σεπτεμβρίου 1977



Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Ιανουαρίου του 1915-Πέθανε στις 18 Ιανουαρίου του 1984 στο Λονδίνο,



ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1925 στην Αθήνα - Πέθανε στις 10 Μαρτίου 1992.










Φρέντυ Γερμανός (5 Σεπτεμβρίου 1934 - 21 Μαΐου 1999),



Γρηγόρης Μπιθικώτσης Γεννήθηκε στο Περιστέρι , στις 11 Δεκεμβρίου 1922 στην Αθήνα και πέθανε στις 7 Απριλίου 2005



Αλέκος Σακελλάριος (7 Νοεμβρίου 1913 - 28 Αυγούστου 1991)



Μάριος Πλωρίτης του Βασιλείου (19 Ιανουαρίου 1919 - 29 Δεκεμβρίου 2006)



Στράτος Διονυσίου (8 Νοεμβρίου 1934 - 11 Μαΐου 1990)



Ο Δημήτρης Ψαθάς (1907-1979)



Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (4 Μαρτίου 1851 - 3 Ιανουαρίου 1911)



Σωτηρία Μπέλου 22 Αυγούστου 1921-27 Αυγούστου 1997



Ιάννης (Γιάννης) Ξενάκης (29 Μαΐου 1922 – 4 Φεβρουαρίου 2001)



Νίκος Εγγονόπουλος του Παναγιώτου (21 Οκτωβρίου 1907 - 31 Οκτωβρίου 1985)



Γιάννης Τσαρούχης, του Αθανασίου, (Πειραιάς 1910 - Αθήνα 1989)



Μαλβίνα Κάραλη (πραγματικό όνομα Μαρία-Ελένη Σακκά), 3 Φεβρουαρίου 1952 - 7 Ιουνίου 2002)



Άγγελος Μαυρόπουλος (1901-5 Μαρτίου 1979)



Τζόλυ Γαρμπή. ( 1913 - Δεκεμβρίου 2002)



Μαρίκα Κρεββατά του Σταματίου (1910- 14 Σεπτεμβρίου 1994)



Γιώργος Γαβριηλίδης (1908-23 Ιουλίου 1982)



Περικλής Χριστοφορίδης  (1907-1983),



Άρης Μαλιαγρός (συχνά και Άρης Μαλλιαγρός) (γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1895 στο Αργοστόλι και πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου 1984)



Γέννηση 1895 Σμύρνη Θάνατος Ιούλιος 1967